X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    http://www.sklep-tosia.eu/testy-i-porownania/espiro-next-dobry-wybor-test_a814.html tutaj masz test tego wózka
    Dzięki, w ogóle fajne testy na tej stronie.

Kendy i Spaceangel- a duża jest różnica między tymi rozmiarami? Można zaryzykować nie kupowanie 56 i podwijanie rękawków w 62?
    Ja jeszcze nie mam ani jednego ciuszka, więc nie wiem :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dzięki, w ogóle fajne testy na tej stronie.

Kendy i Spaceangel- a duża jest różnica między tymi rozmiarami? Można zaryzykować nie kupowanie 56 i podwijanie rękawków w 62?
    Ja jeszcze nie mam ani jednego ciuszka, więc nie wiem :)

Zależy jaka firma, niektóre 62 są dość duże i dziecko może się w tym utopić :P ale to też zależy jaki pączuś Ci rośnie :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale perełki zadbane wyhaczyłam na OLX! Wozki w mojej miejscowosci za fajne pieniedze i w super stanie.
    Jeden to Bebetto Holland, a drugi Bebetto Aquarius. Ale bardziej się napalam na Holland raczej ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, z doświadczenia Ci powiem ze malo ktory noworodek nie miesci się w rozmiar 56 :) takze ja mam ciuchy 56 z tym ze ja tez lubie normalne lub dopasowane a niektore mamy lubią topić dzieci w za duzych ciuchach i im to nie przeszkadza, mi tak :p podwijanie rekawkow nic tu nie da, one są szerokie a nogawki co zawiążesz w supeł? :D jak juz sie tak martwisz ze nie wejdzie w 56 to kup na start po jednej rzeczy z tego rozmiaru a najwyzej z domu domówisz jak jednak się okaze ze są ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:42

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje syn miał 53 cm- w rozmiarze 62 się topił. ja 56 kupuję :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że wyprawki pełną parą idą:) zazdroszczę... ja jakoś nie mam weny jeszcze żeby ciuszki kompletować a o wózku już nie wspominam:) fajnie że podajecie nazwy tych fajniejszych to popatrzę :)
    nie wiem czy wy też takie dziś ospałe jesteście? z łóżka nie chce się wychodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 11:15

oar83e3kprndadbz.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też za wiele jeszcze nie kupuję, bo część mam po synku, część dostanę od bratowej po córce..

mi też się wstawać nie chciało, ale zrobić-do pracy iść trzeba.

wiatr u mnie szalał całą noc masakrycznie

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 4 nie śpię, tak wiało i padało...
    no to zawsze jakieś początki wyprawki już są, ja od mojej szwagierki nie mam co liczyć na ciuszki

oar83e3kprndadbz.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel, z doświadczenia Ci powiem ze malo ktory noworodek nie miesci się w rozmiar 56 :) takze ja mam ciuchy 56 z tym ze ja tez lubie normalne lub dopasowane a niektore mamy lubią topić dzieci w za duzych ciuchach i im to nie przeszkadza, mi tak :p podwijanie rekawkow nic tu nie da, one są szerokie a nogawki co zawiążesz w supeł? :D jak juz sie tak martwisz ze nie wejdzie w 56 to kup na start po jednej rzeczy z tego rozmiaru a najwyzej z domu domówisz jak jednak się okaze ze są ok
    tak zrobię ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz założyłam dżinsy ciążowe gumka jest jeszcze trochę luźna ale są po prostu cudownie nie obciskające a ostatnio wszystko mnie obciska z wyjątkiem sukienek

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Tak ja piszę Seli. Różne są rozmiarowki. Ja zauważyłam ,że np polskie ciuszki mają zawyżona rozmiarówke. Kupiłam na allegro komplet w rozmiarze 56 i jest porównywalne do niektórych moich 62. Musisz też na oko patrzeć. Trzeba mieć małe,większe i największe ubranka:). Jeśli chodzi o takie ubranka jak koszulki, body powinnaś mieć 56 także ale natomiast ja uważam że jakiś pajacyk na wierzch,dresik czy kombinezon to można zacząć od rozm 62 jeśli chodzi o takie okrycia wierzchnie.
    I polecam Ci zakupić trochę ciuszkow kopertowych: koszulki,body,śpiochy rozpinane w kroku. Zwróć na to uwagę przy takim maleństwie dobrze sobie ułatwić ubieranie.

Zośka
    W jakiej cenie, pochwal się. Bebetto Holland fajniutki:)

U mnie nie ma labowania w wyrku w tygodniu. Szkoła. Tak że nie miałam czasu pomyśleć jeszcze czy dziś jestem ospała...hmmm nie nie jestem. Chatka już ogarnięta, pranie wstawione,zaraz biorę się za zupkę. Teraz inka i ciacho chwila dla mnie i dla synka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 12:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz ciśnienie jakieś ogarnęło...

Pokończyłam wszystko i muszę iść z domu poskładać papiery na uczelnię. Chyba ciśnienie męczy.

Ja już nie mam żadnych obowiązków, mogę uwolnić się od papierowej roboty :) zająć się sobą i ciążą :P więc wracając z uczelni pójdę do galerii, może coś fajnego znajdę :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zadzwoniła koleżanka że w kiku wyprzedaż, pojechałam 80zl dwie reklamówki ciuszkow wszystko po 2 i 4zl:) body spioszki koszulki spodenki śpiochy pajace;) brałam od 50, 56, 62 bo te ich 50 jakieś takie duze:) zresztą i ja i mąż urodzilismy się 50-52cm iść myślę że mały nie będzie dużo większy:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Mi też jakoś dziś dziwnie.w głowie mi się zakręciło,trzeba zwolnić bo wpadłam w wir obowiązków domowych.
    Dobry pomysł, uczcij zdanie pracy zakupami:)pochwal się łowami

Mammamia11
    Super, że zakupy udane. U mnie nie ma kika niestety, zresztą uważam że kwestie ciuszkow mam ogarnięta prasuje składam i końca nie widać:).Teraz przede mną zakup łóżeczka,pościeli,wózka, pościelki do wózka, przyborów kosmetycznych i higienicznych,leżaczka ,karuzeli i jakiś pierwszych zabawek.a i butelek i laktatora.

Właśnie jakie butelki i laktator kupujecie?
    Miałam wcześniej Tommee tippee a teraz chce wyprobowac Awenta.
    A laktator raczej ręczny ,wcześniej nie korzystałam za bardzo tylko na początku gdy mieliśmy problemy z karmieniem. Dlatego nie będę inwestować w jakiś wypasiony. Macie jakieś które polecacie ręczne,nie drogie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... A mam pare rzeczy z kika i po praniu sa ok ;)

Mi slabo... Ale chyba to cisnienie. Musze kupic w koncu cisnieniomierz...

Laktator mam avent nature i butelki tez dwie. Jedna dostalam na szkole rodzenia a druga wieksza odrobine, szklana kupilam w aptece. Obie z tym wolnym smokiem

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja antykolkowe kupuje. Nie wiem czy to prawda czy chwyt ale temat kolek z córką był mi obcy.Ale ja głównie piersią karmiłam butelki przydały się później.

Myślę o laktatorze canpol ręcznym albo sisibaby pasującym do butelek Aventa. Ktoś cos miał taki/ma/ coś wie?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad aventem a lovi, bo tez ma bardzo dobrze opinie i nie mogę się zdecydować :P ale chce automatyczny

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam, ze te z wolnym przeplywem w razie czego nie zaburzaja karmienia piersia ;p tak polozna mowila. A butelka u mnie bedzie czasem noca by maz mogl przejac opieke albo jak bede chciala/musiala wyjsc sama a ktos zostanie z synkiem ;)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo a u mnie dziś wg mojej aplikacji studniówka:) :):)

Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro :D będę świętować hahaha

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ