X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    http://www.sklep-tosia.eu/testy-i-porownania/espiro-next-dobry-wybor-test_a814.html tutaj masz test tego wózka
    Dzięki, w ogóle fajne testy na tej stronie.

Kendy i Spaceangel- a duża jest różnica między tymi rozmiarami? Można zaryzykować nie kupowanie 56 i podwijanie rękawków w 62?
    Ja jeszcze nie mam ani jednego ciuszka, więc nie wiem :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dzięki, w ogóle fajne testy na tej stronie.

Kendy i Spaceangel- a duża jest różnica między tymi rozmiarami? Można zaryzykować nie kupowanie 56 i podwijanie rękawków w 62?
    Ja jeszcze nie mam ani jednego ciuszka, więc nie wiem :)

Zależy jaka firma, niektóre 62 są dość duże i dziecko może się w tym utopić :P ale to też zależy jaki pączuś Ci rośnie :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale perełki zadbane wyhaczyłam na OLX! Wozki w mojej miejscowosci za fajne pieniedze i w super stanie.
    Jeden to Bebetto Holland, a drugi Bebetto Aquarius. Ale bardziej się napalam na Holland raczej ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, z doświadczenia Ci powiem ze malo ktory noworodek nie miesci się w rozmiar 56 :) takze ja mam ciuchy 56 z tym ze ja tez lubie normalne lub dopasowane a niektore mamy lubią topić dzieci w za duzych ciuchach i im to nie przeszkadza, mi tak :p podwijanie rekawkow nic tu nie da, one są szerokie a nogawki co zawiążesz w supeł? :D jak juz sie tak martwisz ze nie wejdzie w 56 to kup na start po jednej rzeczy z tego rozmiaru a najwyzej z domu domówisz jak jednak się okaze ze są ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 10:42

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje syn miał 53 cm- w rozmiarze 62 się topił. ja 56 kupuję :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że wyprawki pełną parą idą:) zazdroszczę... ja jakoś nie mam weny jeszcze żeby ciuszki kompletować a o wózku już nie wspominam:) fajnie że podajecie nazwy tych fajniejszych to popatrzę :)
    nie wiem czy wy też takie dziś ospałe jesteście? z łóżka nie chce się wychodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 11:15

oar83e3kprndadbz.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też za wiele jeszcze nie kupuję, bo część mam po synku, część dostanę od bratowej po córce..

mi też się wstawać nie chciało, ale zrobić-do pracy iść trzeba.

wiatr u mnie szalał całą noc masakrycznie

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 4 nie śpię, tak wiało i padało...
    no to zawsze jakieś początki wyprawki już są, ja od mojej szwagierki nie mam co liczyć na ciuszki

oar83e3kprndadbz.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel, z doświadczenia Ci powiem ze malo ktory noworodek nie miesci się w rozmiar 56 :) takze ja mam ciuchy 56 z tym ze ja tez lubie normalne lub dopasowane a niektore mamy lubią topić dzieci w za duzych ciuchach i im to nie przeszkadza, mi tak :p podwijanie rekawkow nic tu nie da, one są szerokie a nogawki co zawiążesz w supeł? :D jak juz sie tak martwisz ze nie wejdzie w 56 to kup na start po jednej rzeczy z tego rozmiaru a najwyzej z domu domówisz jak jednak się okaze ze są ok
    tak zrobię ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz założyłam dżinsy ciążowe gumka jest jeszcze trochę luźna ale są po prostu cudownie nie obciskające a ostatnio wszystko mnie obciska z wyjątkiem sukienek

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Tak ja piszę Seli. Różne są rozmiarowki. Ja zauważyłam ,że np polskie ciuszki mają zawyżona rozmiarówke. Kupiłam na allegro komplet w rozmiarze 56 i jest porównywalne do niektórych moich 62. Musisz też na oko patrzeć. Trzeba mieć małe,większe i największe ubranka:). Jeśli chodzi o takie ubranka jak koszulki, body powinnaś mieć 56 także ale natomiast ja uważam że jakiś pajacyk na wierzch,dresik czy kombinezon to można zacząć od rozm 62 jeśli chodzi o takie okrycia wierzchnie.
    I polecam Ci zakupić trochę ciuszkow kopertowych: koszulki,body,śpiochy rozpinane w kroku. Zwróć na to uwagę przy takim maleństwie dobrze sobie ułatwić ubieranie.

Zośka
    W jakiej cenie, pochwal się. Bebetto Holland fajniutki:)

U mnie nie ma labowania w wyrku w tygodniu. Szkoła. Tak że nie miałam czasu pomyśleć jeszcze czy dziś jestem ospała...hmmm nie nie jestem. Chatka już ogarnięta, pranie wstawione,zaraz biorę się za zupkę. Teraz inka i ciacho chwila dla mnie i dla synka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 12:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz ciśnienie jakieś ogarnęło...

Pokończyłam wszystko i muszę iść z domu poskładać papiery na uczelnię. Chyba ciśnienie męczy.

Ja już nie mam żadnych obowiązków, mogę uwolnić się od papierowej roboty :) zająć się sobą i ciążą :P więc wracając z uczelni pójdę do galerii, może coś fajnego znajdę :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano zadzwoniła koleżanka że w kiku wyprzedaż, pojechałam 80zl dwie reklamówki ciuszkow wszystko po 2 i 4zl:) body spioszki koszulki spodenki śpiochy pajace;) brałam od 50, 56, 62 bo te ich 50 jakieś takie duze:) zresztą i ja i mąż urodzilismy się 50-52cm iść myślę że mały nie będzie dużo większy:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Mi też jakoś dziś dziwnie.w głowie mi się zakręciło,trzeba zwolnić bo wpadłam w wir obowiązków domowych.
    Dobry pomysł, uczcij zdanie pracy zakupami:)pochwal się łowami

Mammamia11
    Super, że zakupy udane. U mnie nie ma kika niestety, zresztą uważam że kwestie ciuszkow mam ogarnięta prasuje składam i końca nie widać:).Teraz przede mną zakup łóżeczka,pościeli,wózka, pościelki do wózka, przyborów kosmetycznych i higienicznych,leżaczka ,karuzeli i jakiś pierwszych zabawek.a i butelek i laktatora.

Właśnie jakie butelki i laktator kupujecie?
    Miałam wcześniej Tommee tippee a teraz chce wyprobowac Awenta.
    A laktator raczej ręczny ,wcześniej nie korzystałam za bardzo tylko na początku gdy mieliśmy problemy z karmieniem. Dlatego nie będę inwestować w jakiś wypasiony. Macie jakieś które polecacie ręczne,nie drogie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:05

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... A mam pare rzeczy z kika i po praniu sa ok ;)

Mi slabo... Ale chyba to cisnienie. Musze kupic w koncu cisnieniomierz...

Laktator mam avent nature i butelki tez dwie. Jedna dostalam na szkole rodzenia a druga wieksza odrobine, szklana kupilam w aptece. Obie z tym wolnym smokiem

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja antykolkowe kupuje. Nie wiem czy to prawda czy chwyt ale temat kolek z córką był mi obcy.Ale ja głównie piersią karmiłam butelki przydały się później.

Myślę o laktatorze canpol ręcznym albo sisibaby pasującym do butelek Aventa. Ktoś cos miał taki/ma/ coś wie?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad aventem a lovi, bo tez ma bardzo dobrze opinie i nie mogę się zdecydować :P ale chce automatyczny

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam, ze te z wolnym przeplywem w razie czego nie zaburzaja karmienia piersia ;p tak polozna mowila. A butelka u mnie bedzie czasem noca by maz mogl przejac opieke albo jak bede chciala/musiala wyjsc sama a ktos zostanie z synkiem ;)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo a u mnie dziś wg mojej aplikacji studniówka:) :):)

Seli, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jutro :D będę świętować hahaha

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ