X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Obejrzałam wczoraj Chicco Next to me w obydwu wersjach- i jednak czuję się mocno nie przekonana. Stabilność akceptowalna, ale wiadomo, to nie jest "sztywne" drewno. To, że dziecko będzie krótko w tym spać unaoczniłam sobie jeszcze bardziej.
    Będziemy jeszcze kombinować, jak zmieścić pełnowymiarowe łóżeczko, a ostatecznie kupimy dostawne łóżeczko ale drewniane.

Oglądaliśmy wczoraj wózki i zgłupiałam. Bardzo się nastawiłam na Bebetto, np. Luca, ale tego akurat nie udało nam się obejrzeć, widziałam tylko Holland. Prowadził się tak sobie...
    Zachwycił nas Espiro Next Manhattan Silver, może to będzie ten, chociaż bardziej nastawiłam się na kupno używek, a tego jeszcze nie ma, to nowy model.
    Drugi typ to Baby design Husky- bardzo wygodny, dużo dodatków w wersji Winter.
    No i Jedo Koda....
    ale wszystkie są cieżkie jak pieron i nie wiem czy to w ogóle musi być istotne, jeśli mam windę.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 ja nie widzę u siebie mocno opuchlizny ale np. żyły mi powychodziły na nogach, jakby mi zaraz siniaki miały zrobić... Niektóre bolą.
    A dziś w ogóle się słabo czuje. Wczoraj jako tako ale dziś i zimno i gorąco, mroczki mam przed oczami... W ogóle coś mnie chyba bierze :(

A brzuch jakbym arbuza połknęła :) i od dwóch dni młody rusza się niemal non stop, wierci się na różne strony i chyba "zwiedza" przestrzeń.

Elmuszka - co do wózka, popatrz pod kątem co Ci potrzebne. Ja mam windę ale też nie mam auta, będę korzystać z tramwaju i autobusu a nie mamy zbyt wiele niskopodłogowych. Więc mi zależy by był lekki i zgrabny a nie był kombajnem 16 kg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 10:20

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka my się zastanawialiśmy nad dostawnym z klupś i ma kolka ;) widzialas go już?;)

Seli no u mnie mega widać, palce u nóg to mam serdelki :P nie mogę ściągnąć obrączki, i całe nogi są takie „lejiste” brzydkie :P całe spodnie mi się na nich wtedy odbijają.

Ja przeszłam ba kolejny etap i teraz się zastanawiamy nad tym valco baby snap4 trend i nad mutsy nio :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, fajny ten Klupś!

Ile waży ten valco baby snap4 trend w wersji z gondolą i spacerówką?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My weźmiemy albo mutsy evo farmer - ostatnio wiele ich widzę na "drodze" i podobają mi się, albo i2 farmer :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Ja też zauważyłam u siebie nagły ostatnio wzrost brzucha. Widzę to najbardziej po pępku,który coraz bardziej wychodzi, po moich koszulach nocnych- znacznie się skróciły i po tym,że jak staje na wagę to brzuszek zasłania mi już wynik:) muszę się powychylac żeby zobaczyć..a że od jakiegoś czasu depiluje się na czuja w okolicach intymnych to swoją drogą :)

Lisa24
    Też odczuwam większe bóle nóg przy dłuższym staniu.Szczególnie męczą mnie kolejki a ostatnio życzliwych na mojej drodze brakuje i muszę swoje odstać.

Na ty etapie takie dolegliwości których doświadczamy mogą występować. Puchnięcia,żylaki,zgaga,zaparcia. Będzie już coraz cieżej. Drugi trymestr,opisywany za najlepszy dobiega końca. Trzeba przygotować się na tę trudniejsze czasy:)

Elmuszka
    Też mam dylemat z wózkiem. Byłam zdecydowana na Bebetto ale Vulcano. Jednak ostatnio przekonał mnie do siebie polski wózek Quero. Ma wszystko co potrzebuje:głęboką gondole, bogate dodatki i fajna torbę na zakupy zapinana na zamek , możliwość montowania gondoli i spacerówki przodem i tyłem ,zameczek ma budce. Ogólnie wizualnie mi się podoba i cene ma przekonująca.Na żywo go nie widziałam ale oglądałam prezentację ma YouTube.Podoba mi się. Bebetto Holand widziałam na żywo, bardzo ładny.

Elmuszka lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Kogo masz już w domku ? Synka czy córeczkę?W jakim wieku?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, to aż tak u mnie duży nie jest, spokojnie mogę się depilować, widzę jeszcze najpierw piersi, potem brzuch :D ale jest :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy, to aż tak u mnie duży nie jest, spokojnie mogę się depilować, widzę jeszcze najpierw piersi, potem brzuch :D ale jest :)
    No dlatego mówię,że mój już pokaźnych rozmiarów.

Dziś piekę właśnie murzynka a od jutra oświadczam,ograniczam słodycze;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio zrobiłam ciasto w rodzaju 3bita, ale smakował jak knoppers :D mega pycha :D

A teraz próbuję babeczek jabłkowych na francuskim cieście. Wyglądają jak róże :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków. Podobają mi się wózki Bebetto i są wysoko oceniane w jakimś rankingu widziałam je na 3 miejscu.
    Jedo Koda też ładny.

Mutsy jak dla mnie za płytka gondola ale jak kto woli :)może inne walory przemawiają za nim.

A ten valco baby snap 4 trend to nie spacerówka sama? Tak mi się wyświetliło

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ma normalną gondolę :) Nie jest mega głęboka ale też nie jest płytka. Jest też lekki, zgrabny. Nie wygląda jak mydelniczka czy kombajn, gondola też nie jest ułożona nisko, ma dobrą amortyzację - wózek klasy premium jak to określają w sklepie.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja ostatnio zrobiłam ciasto w rodzaju 3bita, ale smakował jak knoppers :D mega pycha :D

A teraz próbuję babeczek jabłkowych na francuskim cieście. Wyglądają jak róże :D
    Lubię 3 bitą i te inne ciacha bez pieczenia. A te babeczki ostatnio tez wynalazłam w necie ,fajnie wyglądają. Daj znać jak wyszły.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Lisa, fajny ten Klupś!

Ile waży ten valco baby snap4 trend w wersji z gondolą i spacerówką?

+/-8 kg. Najlżejszy wzorek jaki miałam w rękach ;)

Kendy, głównie jest jako spacerówka ale dorobili do niego gondole ;) dlatego tez jest do 20 kg, wiec chyba o 5 kg więcej, niż większość 2w1

Seli a przepis wzięty jakiś z internetu? Jeśli tak, to mogłabyś się podzielić linkiem?;) szukam czegoś dobrego i sprawdzonego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 13:11

Elmuszka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzucha wywaliło w ogóle mam wrażenie że młoda przesunęła się do góry razem z brzuchem i dlatego. Wcześniej czułam kopniaki tylko nad spojeniem łonowym teraz zazwyczaj powyżej pępka i na bokach. Nadal szaleje i mało odpoczywa mężowi tak skopała rękę że się dziwił że taka malutka a kopniaki już porządne daje.
    Brzuch mi też bardzo ciąży zwłaszcza jak chodzę ale mnie to nie dziwi w końcu mam prawie 7kg na plusie a to wszystko jest zawieszone na więzadłach które z gumy nie są.
    Coraz gorzej mi się śpi na bokach drętwieją mi nogi na plecach też nie wygodnie a jak się przebudzam na siku to młoda harcuje i usnąć nie mogę.
    Chyba jest niskie ciśnienie bo czuje się bardzo nijako a od wczoraj mam biegunkę, skręcają jelita młoda obkopuje i nawet drobne prace w domu mnie szybko męczą.
    We wszystkich programach jakie mam opisują ten etap jako zmęczenie ciążą z podłym nastrojem i właśnie u mnie tak jest. Ale nie zamieniłabym tego na nic innego :) Za miesiąc mam 30 urodziny i najpiękniejszy prezent noszę zawsze ze sobą :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mi też brzucha wywaliło w ogóle mam wrażenie że młoda przesunęła się do góry razem z brzuchem i dlatego. Wcześniej czułam kopniaki tylko nad spojeniem łonowym teraz zazwyczaj powyżej pępka i na bokach. Nadal szaleje i mało odpoczywa mężowi tak skopała rękę że się dziwił że taka malutka a kopniaki już porządne daje.
    Brzuch mi też bardzo ciąży zwłaszcza jak chodzę ale mnie to nie dziwi w końcu mam prawie 7kg na plusie a to wszystko jest zawieszone na więzadłach które z gumy nie są.
    Coraz gorzej mi się śpi na bokach drętwieją mi nogi na plecach też nie wygodnie a jak się przebudzam na siku to młoda harcuje i usnąć nie mogę.
    Chyba jest niskie ciśnienie bo czuje się bardzo nijako a od wczoraj mam biegunkę, skręcają jelita młoda obkopuje i nawet drobne prace w domu mnie szybko męczą.
    We wszystkich programach jakie mam opisują ten etap jako zmęczenie ciążą z podłym nastrojem i właśnie u mnie tak jest. Ale nie zamieniłabym tego na nic innego :) Za miesiąc mam 30 urodziny i najpiękniejszy prezent noszę zawsze ze sobą :P

Ja też w tym roku skończyłam 30 i też uważam tę ciążę za najpiękniejszy prezent. Zwłaszcza ,że my długo się staraliśmy o rodzeństwo dla córki i ja już traciłam nadzieję a tu taka niespodzianka:)
    Z tego co piszesz, może córka się już przekręciła główka w dół. Jutro masz wizytę ,podejrzysz:). Ja kopniaki czuje różnie raz na dole raz na gorze.,więc albo " atakuje" rączkami i nóżkami albo tak często się przekręca. Zastanawiam się czy to co ja uważam za skurcze to nie przypadkiem przekręcanie się dziecka. Moja ginekolog mówiła,że gdy czujemy taki dyskomfort nieprzyjemne napięcie brzucha to wtedy dziecko się przekręca.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 7 miesiącu ciąży :) Do terminu zostało 98 dni <3

Wczoraj przemeblowalismy sypialnię. Nasza królewna ma już swój kącik. Ustawilismy komode i łóżeczko. Robi się poważnie. Cały dzień porzadkowalismy mieszkanie. Wieczorem padalam z nóg. Wszystkim które odkładają na później aranżacje kąciku dla dziecka, radzę robić to już teraz. Niby mamy jeszcze sporo czasu, ale ja wczoraj byłam tak wymeczona, a co będzie później.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bbfd8481469.jpg

Dojdzie jeszcze lampka, obrączki i literki z imieniem i będzie super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:22

Seli, Magdoczka, Marin, Elmuszka, czarnaiwi lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis z neta ale modyfikowałam go... Więc w sumie mogę podać jak mi wyszło.

Składniki :
    750 g mascarpone
    450 ml śmietanki 30%
    puszka kajmaku kakaowego,
    100g wafelków orzechowych
    dwie duże paczki herbatników kakaowych,
    150g orzeszków laskowych
    2 łyżki nutelii.

Śmietane ubijam, dodaje mascarpone, potem oddzielam 1/3 masy i odstawiam do lodówki, do reszty dodaje nutellę, potem orzechy uprażone i posiekane (połowa) , wafelki też pokrojone na drobno ale nie rozdrobnione. Lepiej mieszać już te ostatnie dwa składniki łyżką bo mikserem może zrobić się masło.
    Herbatniki układam, przekładam tą masą, potem znów herbatniki, kajmak wymieszany z drugą połową orzechów, potem znów herbatnik, masa ta z lodówki, można natrzeć czekoladę na wierzch :P i ot tyle.

W przepisie była żelatyna - jak dla mnie nie potrzebna, do tego były większe porcje składników, zamiast nutelli więcej kajmaku.

A różyczki wyszły fajne :D tylko trzeba przykrywać folią po paru minutach bo inaczej się spalą jabłka a francuskie nie upiecze.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja też w tym roku skończyłam 30 i też uważam tę ciążę za najpiękniejszy prezent. Zwłaszcza ,że my długo się staraliśmy o rodzeństwo dla córki i ja już traciłam nadzieję a tu taka niespodzianka:)
    Z tego co piszesz, może córka się już przekręciła główka w dół. Jutro masz wizytę ,podejrzysz:). Ja kopniaki czuje różnie raz na dole raz na gorze.,więc albo " atakuje" rączkami i nóżkami albo tak często się przekręca. Zastanawiam się czy to co ja uważam za skurcze to nie przypadkiem przekręcanie się dziecka. Moja ginekolog mówiła,że gdy czujemy taki dyskomfort nieprzyjemne napięcie brzucha to wtedy dziecko się przekręca.
    Czuję ją też czasem jak kopie na dole ale rzadziej. Właśnie te wypychania mocny nacisk w jednym punkcie przy jednocześnie reszcie brzucha miękkim to raczej nie skurcze tylko dziecko się obraca przy takiej aktywności jak ostatnio czuję to kilka lub kilkanaście razy dziennie :) skurcze bh mam rzadko rano ale to się inaczej odczuwa. Poprostu całe podbrzusze robi się twarde na kilkanaście sekund. Co do wizyty to niestety u nas zleca usg tylko jak uzna że jest potrzebne opiszę mu sytuację i zobaczymy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Witam się w 7 miesiącu ciąży :) Do terminu zostało 98 dni <3

Wczoraj przemeblowalismy sypialnię. Nasza królewna ma już swój kącik. Ustawilismy komode i łóżeczko. Robi się poważnie. Cały dzień porzadkowalismy mieszkanie. Wieczorem padalam z nóg. Wszystkim które odkładają na później aranżacje kąciku dla dziecka, radzę robić to już teraz. Niby mamy jeszcze sporo czasu, ale ja wczoraj byłam tak wymeczona, a co będzie później.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6bbfd8481469.jpg

Dojdzie jeszcze lampka, obrączki i literki z imieniem i będzie super :)
    Już coraz bliżej :) ja też mam zamiar zawiesić literki ale na razie łóżeczko i komoda jest w kartonach :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ