Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Dobrze że zareagowalas szybko, ostrożności nigdy za wiele. U mnie też gdy się pojawiły takie częstsze od razu pojechałam do ginki i odleżalam też swoje.
    Ty też postaraj się dużo odpoczywać choć pewnie nie łatwe to u ciebie bo masz malucha w domu.Ja z moją 7 latka mam.dobrze, jest już bardzo samodzielna. Ciężko byłoby leżeć te dwa miesiące mając kilkulatka w domu.
    To dobra wiadomość dla matek karmiących ,ciekawe ile kobiet się do tego przekona a ile dalej będzie się katowalo dietami. Choć jakby nie patrzeć i tak uważać bardzo trzeba ze względu na te alergeny.

Seli
    Takich cudów piwnych nie znam..ja dziś mam heinekena 0% i sobie sącze najlepszy z tych bezsmakowych zerowek.

Spaceangel
    Pewnie temperamentna córeczka, nie martw się na zapas. W poniedziałek pewnie się uspokoisz.
    Ja też już bym zajrzała do maluszka. Trudno mi teraz wytrzymać miesiąc od wizyty do wizyty od początku miałam często USG nawet dwa razy w tygodniu ale trzeba się cieszyć że tak rzadko to znaczy że jest dobrze :)

Elmuszka
    Gratuluje Zosi:)

Paulina2603
    Też miałam tę przyjemność w Rossmanie:) miłe uczucie , ale jednak chamów też nie brakuje niestety.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia, to ja równo z informacją o ciąży odebrałam wyniki potwierdzające celiakię- tym samym musiałam pożegnać się z glutenem. Dodatkowo mam mocną alergię na soję, która jest wszędzie! Zwróćcie uwagę- jest w czekoladzie, wędlinach, pasztetach, dżemach nawet! Sam gluten nie byłby takim problemem, ale niestety... cieszę, że przynajmniej na tę chwilę nie mam cukrzycy ciążowej, bo bym oszalała z taką dietą..

I piwko bezalkoholowe odpada, bo przecież słód jęczmienny jest zazwyczaj...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 2603
    A babka z dzieckiem nie miała nic przeciwko bo doskonale Cię rozumiała. Kobieta kobietę zrozumie,sama była w ciąży i wie jak to jest. Ja też zawsze ciężarnej miejsca ustąpię bo wiem że jest nam ciężej odstać swoje.

Elmuszka
    Szczerze współczuję , ciężka sprawa z tym unikaniem glutenu. Dobrze że coraz więcej takich produktów na rynku. Trzymaj się dzielnie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bo tym naszym pisaniu zakupiłam Lecha limonka&mięta, oczywiście 0% :P

Elmuszka współczuje ogromnie :/ to już naprawdę nie zostaje wiele do zjedzenia.. a do tego te bezglutenowe rzeczy drogie ;/ i jeszcze soja, to już wgl szaleństwo. Widzisz faktycznie poprawę samopoczucia odkąd odrzucilaś te alergizujące Cię produkty?

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy martwiłam się ale już zaczęłam myśleć rozsądnie z powrotem ale i tak chce się upewnić u ginekologa :)współczuje Wam tych alergii pokarmowych zwłaszcza w ciąży kiedy i tak się przecież wybrzydza

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miłej sobotki.U nas jesień za oknem . Idealny dzień na prasowanko.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) u nas też wietrznie, ale słonecznie i już zimno :)

Mały mi od wczoraj daje popalić, ale brzuch mi się powiększył, ma chyba więcej miejsca bo kopie i po bokach i nawet pod żebrami! Byłam w mega szoku :)

Kupiłam w lidlu body :D 2szt za 10 zł :) i sobie majciochy fajne, miałam zamiar kupić z h&m ciążowe ale tu takie delikatne są mini brief i nie mają drażniącej gumki.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ponuro, deszczowo i zimno :( od rana zbieram się do sprzątania, ale tak mi się nic nie chce.. tyle chociaż ze troche przeszło mi to przeziębienie i się lepiej czuje :)

Ja wczoraj zrobiłam spore zakupy przez neta dla siebie i Hani, nie mogłam się zebrać a jak już zaczęłam to nie mogłam skończyć :D
    Kurczę, nie widziałam u mnie w lidlu majtek ciążowych, może się wyprzedały, u nas w rejonie jest teraz mnóstwo kobiet w ciąży! Gdzie nie pójdziemy, na zakupy/spacer to zawsze jakas spotkamy :) na początku myślałam, ze po prostu bardziej zwracamy na to uwagę, ale moja gin tez mi powiedziała, ze ma teraz o jakieś 40% więcej kobiet w ciąży niż zazwyczaj i ledwo wyrabia :P a u Was zauważylyscie taki wzrost? Jest tu ktoś jeszcze z woj. Małopolskiego ?;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś jakoś jesiennie i wietrznie:) próbuje sprzątać ale tak ni się nie chce że szkoda gadać:) na zakupy trzeba się wybrać bo lodówka pusta, a coś za mną gołąbki chodzą... i karpatka, ale bym pojadla:) najlepsze że przed ciaza słodkiego nie jadłam prawie:) A teraz to cały czas coś słodkiego mi się marzy:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5.10.15 nie wiem czy widzialyscie jest -50% na nową kolekcję z okazji ich urodzin:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucam ranking witamin prenatalnych może komuś się przyda bo jest bardzo fajny i dokładny

http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps u nas też jesień :) akurat mi to odpowiada na razie zmęczyłam się upałami

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    W 5.10.15 nie wiem czy widzialyscie jest -50% na nową kolekcję z okazji ich urodzin:)
    kupiłam sporo rzeczy na jakiejś mega wyprzedaży -70% i nie jestem zadowolona z tych rzeczy, wyprałam je i tak słabo wyglądają po praniu :P widać w ogóle gorszą jakość niż smyk czy f&f, lidl...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba jednak prasowanie poczeka na lepsze czasy :) porządki i zakupy spożywcze mnie wymęczyły.
    Jak ktoś lubi f&f tescowe to jest teraz -20%z kartą. Kombinezony są fajne, ja tam swojego misia kupiłam.

Zrobiłam dziś indyka na słodko ,polecam . Pierś z indyka pokrojona w paseczki przyprawiona solą,pieprzem,słodka papryka,curry i łyżeczka miodu, do tego ryż z sosem słodko kwaśnym i warzywa . Małemu smakowało,rozszalał się po obiedzie:)

Ja na słodkie też mam smaka a dziś żeby trochę uspokoić wyrzuty sumienia z tym związane kupiłam migdały w gorzkiej czekoladzie tłumacząc, że migdały to na zgagę a gorzka czekolada uzupełni mi magnez :) :) :)

Lisa24
    Co ładnego Hani kupiłaś?

Majtki noszę takie bawełniane ale pod brzuch ,wkurzają mnie te gumy na brzuchu..swędzą,drażnią więc w domu ściągam portki ciążowe pod brzuch.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej, hej :) u nas też wietrznie, ale słonecznie i już zimno :)

Mały mi od wczoraj daje popalić, ale brzuch mi się powiększył, ma chyba więcej miejsca bo kopie i po bokach i nawet pod żebrami! Byłam w mega szoku :)

Kupiłam w lidlu body :D 2szt za 10 zł :) i sobie majciochy fajne, miałam zamiar kupić z h&m ciążowe ale tu takie delikatne są mini brief i nie mają drażniącej gumki.
    A no właśnie ,chyba że bez drażniącej gumki:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Podrzucam ranking witamin prenatalnych może komuś się przyda bo jest bardzo fajny i dokładny

http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Fajny artykuł ,dobrze opisane preparaty.
    Mój ma 4/5 a to dlatego,że brakuje żelaza ale ja nie mam póki co niedoboru,bo regularnie sprawdzam więc wychodzi że jest ok:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te majteczki są takie gładkie i niskie :) Wydają się bardzo wygodne, przeprałam je sobie i zobaczymy :)

Mnie dziś ciśnienie jakoś trzyma, jestem jakaś taka wymiętolona... Ale z 30 stopni spadła temperatura do 15... I padało wczoraj, to pewnie dlatego. Jestem czuła na takie zmiany...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wczoraj lato,dzisiaj jesień. Fakt, da się odczuć tą zmianę pogody na samopoczuciu.Ja jesienią zamieniam się w domatorke :) Kocyk, telewizor ,herbatka i taki jest plan na resztę dnia.
    Seli może drzemki potrzebujesz :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    U nas też wczoraj lato,dzisiaj jesień. Fakt, da się odczuć tą zmianę pogody na samopoczuciu.Ja jesienią zamieniam się w domatorke :) Kocyk, telewizor ,herbatka i taki jest plan na resztę dnia.
    Seli może drzemki potrzebujesz :)

Coś tam leżałam, może nawet chwile spałam ale nic nie dało... Do mnie ma wpaść koleżanka bo ma dla mnie "zamówienie" :D prosto z Danii.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ??? Co to takiego?

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ