X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Dobrze że zareagowalas szybko, ostrożności nigdy za wiele. U mnie też gdy się pojawiły takie częstsze od razu pojechałam do ginki i odleżalam też swoje.
    Ty też postaraj się dużo odpoczywać choć pewnie nie łatwe to u ciebie bo masz malucha w domu.Ja z moją 7 latka mam.dobrze, jest już bardzo samodzielna. Ciężko byłoby leżeć te dwa miesiące mając kilkulatka w domu.
    To dobra wiadomość dla matek karmiących ,ciekawe ile kobiet się do tego przekona a ile dalej będzie się katowalo dietami. Choć jakby nie patrzeć i tak uważać bardzo trzeba ze względu na te alergeny.

Seli
    Takich cudów piwnych nie znam..ja dziś mam heinekena 0% i sobie sącze najlepszy z tych bezsmakowych zerowek.

Spaceangel
    Pewnie temperamentna córeczka, nie martw się na zapas. W poniedziałek pewnie się uspokoisz.
    Ja też już bym zajrzała do maluszka. Trudno mi teraz wytrzymać miesiąc od wizyty do wizyty od początku miałam często USG nawet dwa razy w tygodniu ale trzeba się cieszyć że tak rzadko to znaczy że jest dobrze :)

Elmuszka
    Gratuluje Zosi:)

Paulina2603
    Też miałam tę przyjemność w Rossmanie:) miłe uczucie , ale jednak chamów też nie brakuje niestety.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia, to ja równo z informacją o ciąży odebrałam wyniki potwierdzające celiakię- tym samym musiałam pożegnać się z glutenem. Dodatkowo mam mocną alergię na soję, która jest wszędzie! Zwróćcie uwagę- jest w czekoladzie, wędlinach, pasztetach, dżemach nawet! Sam gluten nie byłby takim problemem, ale niestety... cieszę, że przynajmniej na tę chwilę nie mam cukrzycy ciążowej, bo bym oszalała z taką dietą..

I piwko bezalkoholowe odpada, bo przecież słód jęczmienny jest zazwyczaj...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 2603
    A babka z dzieckiem nie miała nic przeciwko bo doskonale Cię rozumiała. Kobieta kobietę zrozumie,sama była w ciąży i wie jak to jest. Ja też zawsze ciężarnej miejsca ustąpię bo wiem że jest nam ciężej odstać swoje.

Elmuszka
    Szczerze współczuję , ciężka sprawa z tym unikaniem glutenu. Dobrze że coraz więcej takich produktów na rynku. Trzymaj się dzielnie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bo tym naszym pisaniu zakupiłam Lecha limonka&mięta, oczywiście 0% :P

Elmuszka współczuje ogromnie :/ to już naprawdę nie zostaje wiele do zjedzenia.. a do tego te bezglutenowe rzeczy drogie ;/ i jeszcze soja, to już wgl szaleństwo. Widzisz faktycznie poprawę samopoczucia odkąd odrzucilaś te alergizujące Cię produkty?

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy martwiłam się ale już zaczęłam myśleć rozsądnie z powrotem ale i tak chce się upewnić u ginekologa :)współczuje Wam tych alergii pokarmowych zwłaszcza w ciąży kiedy i tak się przecież wybrzydza

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miłej sobotki.U nas jesień za oknem . Idealny dzień na prasowanko.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) u nas też wietrznie, ale słonecznie i już zimno :)

Mały mi od wczoraj daje popalić, ale brzuch mi się powiększył, ma chyba więcej miejsca bo kopie i po bokach i nawet pod żebrami! Byłam w mega szoku :)

Kupiłam w lidlu body :D 2szt za 10 zł :) i sobie majciochy fajne, miałam zamiar kupić z h&m ciążowe ale tu takie delikatne są mini brief i nie mają drażniącej gumki.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ponuro, deszczowo i zimno :( od rana zbieram się do sprzątania, ale tak mi się nic nie chce.. tyle chociaż ze troche przeszło mi to przeziębienie i się lepiej czuje :)

Ja wczoraj zrobiłam spore zakupy przez neta dla siebie i Hani, nie mogłam się zebrać a jak już zaczęłam to nie mogłam skończyć :D
    Kurczę, nie widziałam u mnie w lidlu majtek ciążowych, może się wyprzedały, u nas w rejonie jest teraz mnóstwo kobiet w ciąży! Gdzie nie pójdziemy, na zakupy/spacer to zawsze jakas spotkamy :) na początku myślałam, ze po prostu bardziej zwracamy na to uwagę, ale moja gin tez mi powiedziała, ze ma teraz o jakieś 40% więcej kobiet w ciąży niż zazwyczaj i ledwo wyrabia :P a u Was zauważylyscie taki wzrost? Jest tu ktoś jeszcze z woj. Małopolskiego ?;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś jakoś jesiennie i wietrznie:) próbuje sprzątać ale tak ni się nie chce że szkoda gadać:) na zakupy trzeba się wybrać bo lodówka pusta, a coś za mną gołąbki chodzą... i karpatka, ale bym pojadla:) najlepsze że przed ciaza słodkiego nie jadłam prawie:) A teraz to cały czas coś słodkiego mi się marzy:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5.10.15 nie wiem czy widzialyscie jest -50% na nową kolekcję z okazji ich urodzin:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucam ranking witamin prenatalnych może komuś się przyda bo jest bardzo fajny i dokładny

http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps u nas też jesień :) akurat mi to odpowiada na razie zmęczyłam się upałami

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    W 5.10.15 nie wiem czy widzialyscie jest -50% na nową kolekcję z okazji ich urodzin:)
    kupiłam sporo rzeczy na jakiejś mega wyprzedaży -70% i nie jestem zadowolona z tych rzeczy, wyprałam je i tak słabo wyglądają po praniu :P widać w ogóle gorszą jakość niż smyk czy f&f, lidl...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba jednak prasowanie poczeka na lepsze czasy :) porządki i zakupy spożywcze mnie wymęczyły.
    Jak ktoś lubi f&f tescowe to jest teraz -20%z kartą. Kombinezony są fajne, ja tam swojego misia kupiłam.

Zrobiłam dziś indyka na słodko ,polecam . Pierś z indyka pokrojona w paseczki przyprawiona solą,pieprzem,słodka papryka,curry i łyżeczka miodu, do tego ryż z sosem słodko kwaśnym i warzywa . Małemu smakowało,rozszalał się po obiedzie:)

Ja na słodkie też mam smaka a dziś żeby trochę uspokoić wyrzuty sumienia z tym związane kupiłam migdały w gorzkiej czekoladzie tłumacząc, że migdały to na zgagę a gorzka czekolada uzupełni mi magnez :) :) :)

Lisa24
    Co ładnego Hani kupiłaś?

Majtki noszę takie bawełniane ale pod brzuch ,wkurzają mnie te gumy na brzuchu..swędzą,drażnią więc w domu ściągam portki ciążowe pod brzuch.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej, hej :) u nas też wietrznie, ale słonecznie i już zimno :)

Mały mi od wczoraj daje popalić, ale brzuch mi się powiększył, ma chyba więcej miejsca bo kopie i po bokach i nawet pod żebrami! Byłam w mega szoku :)

Kupiłam w lidlu body :D 2szt za 10 zł :) i sobie majciochy fajne, miałam zamiar kupić z h&m ciążowe ale tu takie delikatne są mini brief i nie mają drażniącej gumki.
    A no właśnie ,chyba że bez drażniącej gumki:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Podrzucam ranking witamin prenatalnych może komuś się przyda bo jest bardzo fajny i dokładny

http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

Fajny artykuł ,dobrze opisane preparaty.
    Mój ma 4/5 a to dlatego,że brakuje żelaza ale ja nie mam póki co niedoboru,bo regularnie sprawdzam więc wychodzi że jest ok:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te majteczki są takie gładkie i niskie :) Wydają się bardzo wygodne, przeprałam je sobie i zobaczymy :)

Mnie dziś ciśnienie jakoś trzyma, jestem jakaś taka wymiętolona... Ale z 30 stopni spadła temperatura do 15... I padało wczoraj, to pewnie dlatego. Jestem czuła na takie zmiany...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wczoraj lato,dzisiaj jesień. Fakt, da się odczuć tą zmianę pogody na samopoczuciu.Ja jesienią zamieniam się w domatorke :) Kocyk, telewizor ,herbatka i taki jest plan na resztę dnia.
    Seli może drzemki potrzebujesz :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    U nas też wczoraj lato,dzisiaj jesień. Fakt, da się odczuć tą zmianę pogody na samopoczuciu.Ja jesienią zamieniam się w domatorke :) Kocyk, telewizor ,herbatka i taki jest plan na resztę dnia.
    Seli może drzemki potrzebujesz :)

Coś tam leżałam, może nawet chwile spałam ale nic nie dało... Do mnie ma wpaść koleżanka bo ma dla mnie "zamówienie" :D prosto z Danii.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ??? Co to takiego?

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ