STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Katepr
Dobrze że zareagowalas szybko, ostrożności nigdy za wiele. U mnie też gdy się pojawiły takie częstsze od razu pojechałam do ginki i odleżalam też swoje.
Ty też postaraj się dużo odpoczywać choć pewnie nie łatwe to u ciebie bo masz malucha w domu.Ja z moją 7 latka mam.dobrze, jest już bardzo samodzielna. Ciężko byłoby leżeć te dwa miesiące mając kilkulatka w domu.
To dobra wiadomość dla matek karmiących ,ciekawe ile kobiet się do tego przekona a ile dalej będzie się katowalo dietami. Choć jakby nie patrzeć i tak uważać bardzo trzeba ze względu na te alergeny.
Seli
Takich cudów piwnych nie znam..ja dziś mam heinekena 0% i sobie sącze najlepszy z tych bezsmakowych zerowek.
Spaceangel
Pewnie temperamentna córeczka, nie martw się na zapas. W poniedziałek pewnie się uspokoisz.
Ja też już bym zajrzała do maluszka. Trudno mi teraz wytrzymać miesiąc od wizyty do wizyty od początku miałam często USG nawet dwa razy w tygodniu ale trzeba się cieszyć że tak rzadko to znaczy że jest dobrze
Elmuszka
Gratuluje Zosi:)
Paulina2603
Też miałam tę przyjemność w Rossmanie:) miłe uczucie , ale jednak chamów też nie brakuje niestety. -
Co do jedzenia, to ja równo z informacją o ciąży odebrałam wyniki potwierdzające celiakię- tym samym musiałam pożegnać się z glutenem. Dodatkowo mam mocną alergię na soję, która jest wszędzie! Zwróćcie uwagę- jest w czekoladzie, wędlinach, pasztetach, dżemach nawet! Sam gluten nie byłby takim problemem, ale niestety... cieszę, że przynajmniej na tę chwilę nie mam cukrzycy ciążowej, bo bym oszalała z taką dietą..
I piwko bezalkoholowe odpada, bo przecież słód jęczmienny jest zazwyczaj... -
Paulina 2603
A babka z dzieckiem nie miała nic przeciwko bo doskonale Cię rozumiała. Kobieta kobietę zrozumie,sama była w ciąży i wie jak to jest. Ja też zawsze ciężarnej miejsca ustąpię bo wiem że jest nam ciężej odstać swoje.
Elmuszka
Szczerze współczuję , ciężka sprawa z tym unikaniem glutenu. Dobrze że coraz więcej takich produktów na rynku. Trzymaj się dzielnie. -
Ja dzisiaj bo tym naszym pisaniu zakupiłam Lecha limonka&mięta, oczywiście 0%
Elmuszka współczuje ogromnieto już naprawdę nie zostaje wiele do zjedzenia.. a do tego te bezglutenowe rzeczy drogie ;/ i jeszcze soja, to już wgl szaleństwo. Widzisz faktycznie poprawę samopoczucia odkąd odrzucilaś te alergizujące Cię produkty?
-
Hej, hej
u nas też wietrznie, ale słonecznie i już zimno
Mały mi od wczoraj daje popalić, ale brzuch mi się powiększył, ma chyba więcej miejsca bo kopie i po bokach i nawet pod żebrami! Byłam w mega szoku
Kupiłam w lidlu body2szt za 10 zł
i sobie majciochy fajne, miałam zamiar kupić z h&m ciążowe ale tu takie delikatne są mini brief i nie mają drażniącej gumki.
-
U nas ponuro, deszczowo i zimno
od rana zbieram się do sprzątania, ale tak mi się nic nie chce.. tyle chociaż ze troche przeszło mi to przeziębienie i się lepiej czuje
Ja wczoraj zrobiłam spore zakupy przez neta dla siebie i Hani, nie mogłam się zebrać a jak już zaczęłam to nie mogłam skończyć
Kurczę, nie widziałam u mnie w lidlu majtek ciążowych, może się wyprzedały, u nas w rejonie jest teraz mnóstwo kobiet w ciąży! Gdzie nie pójdziemy, na zakupy/spacer to zawsze jakas spotkamyna początku myślałam, ze po prostu bardziej zwracamy na to uwagę, ale moja gin tez mi powiedziała, ze ma teraz o jakieś 40% więcej kobiet w ciąży niż zazwyczaj i ledwo wyrabia
a u Was zauważylyscie taki wzrost? Jest tu ktoś jeszcze z woj. Małopolskiego ?
-
U mnie też dziś jakoś jesiennie i wietrznie:) próbuje sprzątać ale tak ni się nie chce że szkoda gadać
na zakupy trzeba się wybrać bo lodówka pusta, a coś za mną gołąbki chodzą... i karpatka, ale bym pojadla:) najlepsze że przed ciaza słodkiego nie jadłam prawie:) A teraz to cały czas coś słodkiego mi się marzy:)
-
Mammamia11 wrote:W 5.10.15 nie wiem czy widzialyscie jest -50% na nową kolekcję z okazji ich urodzin:)
widać w ogóle gorszą jakość niż smyk czy f&f, lidl...
-
I chyba jednak prasowanie poczeka na lepsze czasy
porządki i zakupy spożywcze mnie wymęczyły.
Jak ktoś lubi f&f tescowe to jest teraz -20%z kartą. Kombinezony są fajne, ja tam swojego misia kupiłam.
Zrobiłam dziś indyka na słodko ,polecam . Pierś z indyka pokrojona w paseczki przyprawiona solą,pieprzem,słodka papryka,curry i łyżeczka miodu, do tego ryż z sosem słodko kwaśnym i warzywa . Małemu smakowało,rozszalał się po obiedzie:)
Ja na słodkie też mam smaka a dziś żeby trochę uspokoić wyrzuty sumienia z tym związane kupiłam migdały w gorzkiej czekoladzie tłumacząc, że migdały to na zgagę a gorzka czekolada uzupełni mi magnez
Lisa24
Co ładnego Hani kupiłaś?
Majtki noszę takie bawełniane ale pod brzuch ,wkurzają mnie te gumy na brzuchu..swędzą,drażnią więc w domu ściągam portki ciążowe pod brzuch. -
Seli wrote:Hej, hej
u nas też wietrznie, ale słonecznie i już zimno
Mały mi od wczoraj daje popalić, ale brzuch mi się powiększył, ma chyba więcej miejsca bo kopie i po bokach i nawet pod żebrami! Byłam w mega szoku
Kupiłam w lidlu body2szt za 10 zł
i sobie majciochy fajne, miałam zamiar kupić z h&m ciążowe ale tu takie delikatne są mini brief i nie mają drażniącej gumki.
-
spaceangel wrote:Podrzucam ranking witamin prenatalnych może komuś się przyda bo jest bardzo fajny i dokładny
http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Fajny artykuł ,dobrze opisane preparaty.
Mój ma 4/5 a to dlatego,że brakuje żelaza ale ja nie mam póki co niedoboru,bo regularnie sprawdzam więc wychodzi że jest ok:) -
No te majteczki są takie gładkie i niskie
Wydają się bardzo wygodne, przeprałam je sobie i zobaczymy
Mnie dziś ciśnienie jakoś trzyma, jestem jakaś taka wymiętolona... Ale z 30 stopni spadła temperatura do 15... I padało wczoraj, to pewnie dlatego. Jestem czuła na takie zmiany... -
Kendy wrote:U nas też wczoraj lato,dzisiaj jesień. Fakt, da się odczuć tą zmianę pogody na samopoczuciu.Ja jesienią zamieniam się w domatorke
Kocyk, telewizor ,herbatka i taki jest plan na resztę dnia.
Seli może drzemki potrzebujesz
Coś tam leżałam, może nawet chwile spałam ale nic nie dało... Do mnie ma wpaść koleżanka bo ma dla mnie "zamówienie"prosto z Danii.