Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Sery pleśniowe można jeść, ale muszą być z mleka pasteryzowanego.
    Ja chyba tylko raz wypiłam Radlera 0,00%. Każde inne piwo nie wchodzi w grę, nawet Karmi.
    Samochodem jeżdżę, ale tylko z adapterem do pasów. W dalsze trasy się nie wybieram. W ogóle myślę, że jeszcze miesiąc czy półtora i przestanę jeździć dla bezpieczeństwa swojego i Małej.
    Masz rację z tymi serami. I podobno jak poddane obróbce termicznej też można zjeść wiem bo miałam dylemat jak mąż zrobił polędwiczki ze szparagami z sosem z serem.plesniowym.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest gdzieś w sklepie. Ja szukałam i nie znalazłam. Te zamówiłam i na drugi dzień miałam je w domu :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Twoje smoothie też fajne , ale teraz to truskawki już tylko mrożone. Miałam pomrozic ,zapomniałam :)
    Etykiety piw zero też zawsze czytam,można się nadziać:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już tak... Ja nie miałam jak pomrozić ;P ale kupuje z hortexa zimą. Czasem też żurawinę dodaje do smoothie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak, ja dużo wymiotowałam... Waga do 19 tc 0.5, potem do 22 tc 1 kg potem w 23 wskoczyły mi 3 kg i tak dlugo nic... i z wczoraj 1 kg mam :P tak mi skokowo idzie, a nie jem więcej, wręcz mniej :P ale cóż, nic nie poradzę :)

Pewnie , najważniejsze ,że dziecko rośnie i się rozwija więc mu wystarczy tego co jesz. Ja bym chciała jeść mniej ale co zrobić :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Wczoraj położna na szkole rodzenia powiedziała, że to mit!! Słód jęczmienny owszem, ale nie piwo. Tak samo jak picie bawarki na rozkręcenie laktacji to bzdura.
    No widzisz dobrze wiedzieć a takich babcinych mitów jest mnóstwo.

A słyszałyście o tej akcji " karmię i jem wszystko" kiedyś w jakimś programie śniadaniowym widziałam. Podobna karmiąc powinno się jeść wszystko ,że to nie prawda że coś powoduje u dziecka wzdęcia,kolki czy niestrawnosc. Że pokarm jest z krwi a nie żołądka..itp
    Co o tym myślicie .??

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się więcej... ale nie potrafię wciskać w siebie. Czasem jak widzę, że może za mało witamin mam to staram się tymi sokami warzywnymi nadrabiać.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli dzięki za linki ;) dzisiaj będę zamawiać :D

Ja jestem teraz 0,5kg do przodu. Jeszcze we wtorek było trzy.. ale to zatrzymana woda, masakrycznie się czułam, na szczęście udało mi się jej pozbyć ;) co prawda wizyta w wc co godzinę albo częściej :O ale ważne ze zeszło, bo czułam się jak gąbka

Kendy mamaginekolog często o tym wspomina ;) nawet jest o tym artykuł na jej blogu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:23

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze organizmy chyba wiedzą najlepiej co potrzeba. Póki dzieci zdrowo rosną to jest dobrze. Jemy tyle ile potrzebujemy my i nasze dzieci.Wazne by dostarczać witamin.

Żurawina też super sprawa. Ja ostatnio tez sok z aronii do herbaty dolewam i planuje zakupić z czarnego bzu..okres przeziębień się zaczyna.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z acerolii mam ;D pycha jest do herbatki. A żurawinę raz dorwałam mrożoną, teraz na targu była świeża :) taka do smoothie fajna.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 poczytam bo narazie mam mieszane odczucia.Ale chyba podejdę stereotypowo do tego bynajmniej na początku ...i mi po obżarstwie ciążowym trochę diety nie zaszkodzi

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie woda się zbierała w poprzedniej ciąży bardzo puchłam i musiałam leżec pod koniec. Dlatego teraz przygotowań nie zostawiam na ostatnią chwilę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No widzisz dobrze wiedzieć a takich babcinych mitów jest mnóstwo.

A słyszałyście o tej akcji " karmię i jem wszystko" kiedyś w jakimś programie śniadaniowym widziałam. Podobna karmiąc powinno się jeść wszystko ,że to nie prawda że coś powoduje u dziecka wzdęcia,kolki czy niestrawnosc. Że pokarm jest z krwi a nie żołądka..itp
    Co o tym myślicie .??
    Potwierdzam, nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiącej. Też o tym czytałam i wczoraj położna potwierdziła. Mleko jest produkowane z krwi, a nie z treści żołądkowej. Można nawet jeść potrawy wzdymajace. W takim przypadku tylko mama będzie odczuwać dyskomfort, ale dziecko nie. Wzdęcia są od niestrawionych w jelitach resztek, a do krwi a co za tym idzie do mleka, przechodzą tylko przetrawione substancje odżywcze.

Wczoraj całe zajęcia były o karmieniu piersią. Cieszę się, że moja położna ma na ten temat ogromną wiedzę.
    Mówiła też, jeśli maluszek ma wzdęcia i problemy z brzuszkiem, to nie powinno się podawać żadnych herbatek koperkowych, bo one tylko wzmagaja dolegliwości bólowe u dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 16:20

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy tak, kilka dni temu miałam skurcze macicy które trzymały z 2h, i to takie co kilka minut bardzo nieprzyjemne wręcz mnie bolały. Wkońcu przeszły po 4 tabletkach magnezu. Dziś jak dr o tym usłyszał to kazał mi się natychmiast stawić :p

Ja bym dała wszystko za bavarie brzoskwiniową, ale nigdzie niemogę jej znaleźć :(

Kendy nie ma diety matki karmiącej to prawda. Mleko tworzy się z krwi a nie z tego co zjesz. Jedynie trzeba patrzeć czy coś nie uczula. Do krwi niektore skladniki przechodzą ale to są alergeny naprzykład, a nie wzdymająca kapusta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 16:20

Agnuka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kendy tak, kilka dni temu miałam skurcze macicy które trzymały z 2h, i to takie co kilka minut bardzo nieprzyjemne wręcz mnie bolały. Wkońcu przeszły po 4 tabletkach magnezu. Dziś jak dr o tym usłyszał to kazał mi się natychmiast stawić :p

Ja bym dała wszystko za bavarie brzoskwiniową, ale nigdzie niemogę jej znaleźć :(

Kendy nie ma diety matki karmiącej to prawda. Mleko tworzy się z krwi a nie z tego co zjesz. Jedynie trzeba patrzeć czy coś nie uczula. Do krwi niektore skladniki przechodzą ale to są alergeny naprzykład, a nie wzdymająca kapusta

była brzoskwiniowa ?!

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak! I jest pyszna, sto razy lepsza niz inne. Ale nigdzie jej niema narazie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 17:11

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Taaak! I jest pyszna, sto razy lepsza niz inne. Ale nigdzie jej niema narazie :(

Az poszukam. Ja przed ciaza jedyne piwo jakie lubilam to lindesman kriek albo peachness

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też słabo Z apetytem ciągnie mnie do zup odrzuca od czerwonego mięsa i słodyczy. Biorę magne b6 i brałam wcześniej doppelherz mama aktiv ale znalazłam bardzo fajne zestawienie pod względem analizy chemicznej i doppel wyszedł baaardzo słabo więc zamierzam zmienić.
    Ostatnio ze snem u mnie krucho nie mogę znaleźć pozycji poza tym młoda kopie nawet w nocy co mnie czasem budzi :D W poniedziałek wybieram się do gina zapytać czy tej jej całodzienne i nocne harce to po prostu charakterek mojej córki czy nie daj Boże coś tam jej się dzieje.
    Wróciłam z wakacji odetchnęłam z ulgą. Całe wolne się z mężem smarkaliśmy i kaszlaliśmy więc trochę średnio to wyszło.W samolocie oblały mnie zimne poty nawet na tyłku i na chwilę zasłabłam nie mówiąc już o męczarniach w dusznych autobusach i pociągach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 18:27

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po połówkowym! Będzie dziewuszka na 100%, Zofia Anna.
    Najpiękniejsza!

spaceangel, katepr, Seli, Lisa24, olkakarolka lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz poproszono mnie na początek kolejki w Biedronce. Byłam w szoku :) Miło ze strony kasjera. Przede mną były dwie osoby - babka z dzieckiem w wózku i dwóch młodych facetów. Babka nie miała nic przeciwko, ale ci goście podobno mieli takie miny jakby chcieli mnie zabić.

Lisa24 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ