X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trolla :D mam koleżankę mega kolekcjonerkę i tak mi się jeden też spodobał i ta nam kupiła z nowej kolekcji, nawet nie wiedziałam,że jeszcze to produkują :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też odczuwacie taki jakby dyskomfort brzucha?
    Jak leżę czy siedzę, to jest wszystko ok, brzuch mięciutki. Ale jak tylko wstanę, to mam takie dziwne uczucie. Niby nic nie boli, ale brzuch tak mi ciąży, jakby wymagał potrzymywania od dołu, jest jakby napięty i twardy.
    No chyba że to normalne?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Trolla zabawkę ?

Magdoczka
    Ja też odczuwam ciężar brzucha. Jak trochę się przejdę,czy postoje jest ciężko,ciągnie. I do tego kręgosłup mój też już odczuwa rosnący brzuszek. Jednak poprasowałam teraz z godzinkę i to podsiadujac na hokerze i kręgosłup i tak boli a chciałam wszystko machnąć. Nie ma tak dobrze ,przerwa:) ale ja Wam powiem ,że mam co dźwigać ,mój brzuch wygląda jak niektórych ciążówek tuż przed rozwiązaniem :) Pokaż swój "słodki ciężar"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 18:35

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c2207b8c34f.jpg

To bardziej figurka niż zabawka :)

Co do twardnień... Czasem tak mam, głównie po całym dniu, tak to nie czuje, że mam już duży brzuch :P ale podobno twardnienia nie są czymś złym, póki nie boli i przechodzą po magnezie i nospie jest ok.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No magdoczka tak już będzie, miesięń w ksztalcie kuli a w srodku spore juz dziecko, ma co ciążyć :) mam tak samo.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    No magdoczka tak już będzie, miesięń w ksztalcie kuli a w srodku spore juz dziecko, ma co ciążyć :) mam tak samo.

O matko, to ja nawet nie chcę myśleć, co będzie później. Jak dziecko ok. 1 kg tak ciąży, to co będzie przy 3,5 kg.. :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 19:33

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ta figurka ,kojarze te Trolle ale teraz są inne nowocześniejsze :)mam córkę to w trollach jestem na bieżąco :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    O matko, to ja nawet nie chcę myśleć, co będzie później. Jak dziecko ok. 1 kg tak ciąży, to co będzie przy 3,5 kg.. :-/

Później będzie jeszcze ciężej :) 3,5 albo i więcej. Moja córunia malunia ważyła 4,5kg:)
    Także ja biorę pod uwagę ,że teraz może być podobnie ,takie geny :) wtedy pamiętam wszystkie ciuszki na 56 poszły w odstawkę miała 62cm ,dlatego teraz w rozmiarze 56 mam niewiele rzeczy i kombinezon też na 68.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Fajna ta figurka ,kojarze te Trolle ale teraz są inne nowocześniejsze :)mam córkę to w trollach jestem na bieżąco :)

O tak :P księżniczka Poppy, Maruda :D haha ale te stare funkcjonują jako kolekcjonerskie. Zdziwiłabyś się jakie kwoty odchodzą...

Ja dziś pół dnia na piłce :P lepiej mi się siedzi, mam wrażenie, że nie ściskam młodego dzięki temu.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ty też widzę jesteś na bieżąco w Trollach...
    Ps.Mruk;) Maruda to w smerfach :) :)
    Więc ten twój to taka inwestycja hehe

Piłka taka duża, do ćwiczeń?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, w bajkach różnych :) pracuje jako nauczyciel to nie mam wyjścia :D a dorabiałam też z koleżanką na urodzinkach to były tematyczne np. Trolle, smerfy, piraci itp.

Tak, taka duża, w lidlu były po 30 zł :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jeszcze warto uwzględnić w wyprawce? Fajnie jest zakupić taki album z pierwszego roku życia dziecka. Zapisuje się tam ważniejsze wydarzenia z życia dziecka i wkleja zdjecia. Fajna pamiątka. Chętnie oglądamy go z Córką :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wynalazłam karty wspomnień, czy coś takiego :) też na pierwszy rok i chce kupić, koszt 20 zł ale jestem sentymentalna i lubię takie rzeczy :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :) cudnie potem powspominać.

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam, ale nic tam prawie nie ma zapisane. Na samym początku data urodzin te pierwsze strony. Może dlatego że z moim krzykaczem nie miałam czasu ani wkońcu ochoty :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam braki,w naszym albumie szczególnie w zdjęciach. Tym razem chciałabym uzupełniać systematycznie. W ogóle dobrze byłoby zająć się wywoływaniem zdjęć, wszystko na tel ,z tel na kompa a jednak fajnie byłby pouzupełniać albumy.Później o wolną chwilę będzie jeszcze trudniej...hmmm. pomyślę nad tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 22:56

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam album moj pierwszy rok. Wkleja soe tam zdjecia i wpisuje rozne wspomnienia. Ja uzupelnialam wszystko i nawet dodawalam cos od siebie i to nie koniecznie tylko ppdczas tego pierwszego roku-wklejalam np bilet z pierwszej podrozy pkp, pierwsze zaproszenie na urodziny kolegi z przedszkola, nawet zdjecie pierwszej "żony":P. Teraz tez planuje taki album, mysle ze to super pamiatka

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziennik ciąży, "9 miesięcy pełnych wzruszeń" czy jakoś tak to się nazywa :)

Dziś się budzę i nagle mam brzuch :D ale mnie wywaliło :D no i kolejne 1,5 kg na plusie. Już psychicznie się z tym pogodziłam. Czuję też,że woda mi się zatrzymuje, widzę po fałdkach pod łopatkami :P

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mi tez znowu się zatrzymała woda, ledwo się tamtej pozbyłam a tu znowu 2kg

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ucięło mi.
    Okropnie się czuje taka napuchnięta i nogi mnie wtedy bardziej bolą :/ muszę chyba całkowicie zrezygnować z soli.. może to pomoże

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ