X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 2603
    Kącik dla dzidzi super.
    Fakt takie akcje dają już się we znaki. U nas przemeblowanie pokoju też już było. Komoda stoi gdzie ma stać ,zapełniam ją systematycznie. Miejsce na łóżeczko też już jest. Łóżeczko kupuję na początku października i pościel już chyba też kupię by wyprać i wyprasować na spokojnie.

Seli
    Te wafelki orzechowe i orzechy nadały mu pewnie smak knopersa. Ja robię bez.A że knopers super to i ciacho fajne.Polecam też Kinder bueno, liona i Snickersa z takich ciast.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Paulina 2603
    Kącik dla dzidzi super.
    Fakt takie akcje dają już się we znaki. U nas przemeblowanie pokoju też już było. Komoda stoi gdzie ma stać ,zapełniam ją systematycznie. Miejsce na łóżeczko też już jest. Łóżeczko kupuję na początku października i pościel już chyba też kupię by wyprać i wyprasować na spokojnie.

Seli
    Te wafelki orzechowe i orzechy nadały mu pewnie smak knopersa. Ja robię bez.A że knopers super to i ciacho fajne.Polecam też Kinder bueno, liona i Snickersa z takich ciast.

To niby miało być ferrero ale moim zdaniem knoppers :) pycha. To też pierwsze ciasto od początku ciąży, gdzie jest słodkie i zjadłam kawałek :D bo tak to nie tykam :P nie mogę, a uwielbiam piec.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    To ja odczuwam i jedno i drugie.
    A może ostatnio twoje dziecko takie aktywne tak jak mówisz ,bo ty zwolnilas,więcej odpoczywałaś i bardziej skupiałaś się na ruchach. Ja jak mam latany dzień, mało czuje dziecko. Daje popalić kopniaczkami dopiero jak ja zwalniam i się kładę. Dziś mam leniwy dzień i maluch szaleje, za to w tygodniu chcąc nie chcąc biegam,obowiązków więcej.
    A może też jesz więcej słodkości?
    Trzymam kciuki by lekarz zrobił ci USG ,byś zajrzała i się uspokoiła.

Ja tym razem nie wieszam literek a wypatrzyłam fajna girlandę w zestawie do pościeli, szyta z tego samego materiału ,te same wzory.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś dziecko chyba uciska żołądek,boli mnie i niewiele mogę zjeść. Nawet mojego murzynka jeszcze nie spróbowałam:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Mi dziś dziecko chyba uciska żołądek,boli mnie i niewiele mogę zjeść. Nawet mojego murzynka jeszcze nie spróbowałam:/
    Całkiem możliwe dopiero nas czekają kopniaki jak podrosną w brzuchach :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Czarnaiwi
    Kogo masz już w domku ? Synka czy córeczkę?W jakim wieku?
    Mam 6letniego synka :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz kto będzie ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja mam też odczucie dziwnego ciążącego brzucha, ale mały dzisiaj szaleje, nie potrafię stwierdzić jak jest ułożony raz czuję jak mi grzebie gdzieś tuż nad spojeniem łonowym a zaraz czuję po lewej stronie brzucha kopniaki, czasem po prawej wypychania:).

W tym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa, na samą myśl słabo mi się robi, ale na szczęście narzeczony będzie ze mną cały czas.

Ja miałam totalny odrzut od słodkiego, aczkolwiek nie wymiotowałam, do tej pory nie mam zbytnio ochoty na słodkie, za to moim grzechem i zachcianką jest FANTA :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 19:19

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Obejrzałam wczoraj Chicco Next to me w obydwu wersjach- i jednak czuję się mocno nie przekonana. Stabilność akceptowalna, ale wiadomo, to nie jest "sztywne" drewno. To, że dziecko będzie krótko w tym spać unaoczniłam sobie jeszcze bardziej.
    Będziemy jeszcze kombinować, jak zmieścić pełnowymiarowe łóżeczko, a ostatecznie kupimy dostawne łóżeczko ale drewniane.

Oglądaliśmy wczoraj wózki i zgłupiałam. Bardzo się nastawiłam na Bebetto, np. Luca, ale tego akurat nie udało nam się obejrzeć, widziałam tylko Holland. Prowadził się tak sobie...
    Zachwycił nas Espiro Next Manhattan Silver, może to będzie ten, chociaż bardziej nastawiłam się na kupno używek, a tego jeszcze nie ma, to nowy model.
    Drugi typ to Baby design Husky- bardzo wygodny, dużo dodatków w wersji Winter.
    No i Jedo Koda....
    ale wszystkie są cieżkie jak pieron i nie wiem czy to w ogóle musi być istotne, jeśli mam windę.
    My kupiliśmy espiro next manhatan używany za 1600 zł, do tego był dołączony fotelik i zimowy spiworek. Moja znajoma, która ma trójkę dzieci twierdzi, że to najlepszy wózek jaki miała okazję próbować. Wg mnie też jest solidny

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej córci miałam nówkę i w sumie żałuję, przy drugiej używany, który sprzedałam prawie za tyle co kupiłam, teraz też szukam używanego. Można znaleźć super perełki za rozsądne pieniądze, ja postanowiłam dlatego kupić kosz mojzesza za zaoszczędzone pieniądze, łóżeczko też będzie ale w drugim pokoju, a że planuje karmić piersią to przynajmniej będę synka miała pod ręką.

A swoją drogą pojawiła mi się siara, nigdy wcześniej przed porodem nie miałam A Tym razem już jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 19:25

p19ugzu3pxudumn2.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A teraz kto będzie ?
    Dziewczynka. Synek z 7 stycznia a teraz mam termin na 9;) moze byc wspolny tort

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Dzień dobry, ja mam też odczucie dziwnego ciążącego brzucha, ale mały dzisiaj szaleje, nie potrafię stwierdzić jak jest ułożony raz czuję jak mi grzebie gdzieś tuż nad spojeniem łonowym a zaraz czuję po lewej stronie brzucha kopniaki, czasem po prawej wypychania:).

W tym tygodniu czeka mnie krzywa cukrowa, na samą myśl słabo mi się robi, ale na szczęście narzeczony będzie ze mną cały czas.

Ja miałam totalny odrzut od słodkiego, aczkolwiek nie wymiotowałam, do tej pory nie mam zbytnio ochoty na słodkie, za to moim grzechem i zachcianką jest FANTA :)
    Dasz radę też miałam odrzut od słodkiego i dałam radę :D Ja miałam glukozę cytrynową i nie żałuję

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis ja nie mogłam słodkiego, w ogóle, wymiotowałam, a jeden cukierek to palił mnie w gardło :) Wciskałam sobie sama cytrynkę i poszło gładko.

Też muszę zrobić, ale pójdę we wtorek, jutro się nie zbiorę :P miałam iść na warsztaty ale coś mi się pomyliło i one są dopiero w czwartek, a rano muszę podjechać na uczelnię bo w piątek byłam przyblokowana przez system.

Dziś synuś mi daje popalić :) Mąż się śmieje,że kopie przy pępku żeby mi wypchnąć pępek :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam glukozę cytrynową. Miałam już dwa razy robioną glukozę i poszło bez problemu. Za pierwszym razem tylko już po powrocie do domu kiepsko się poczułam.

Czarnaiwi
    Ale fajnie:) parka i jeszcze impreza
    urodzinowa wspólna. To kwiecień taki plłodny u was:) ja mam córkę z lutego więc u nas wiosna też owocna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 20:06

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka
    Też mam dylemat z wózkiem. Byłam zdecydowana na Bebetto ale Vulcano. Jednak ostatnio przekonał mnie do siebie polski wózek Quero. Ma wszystko co potrzebuje:głęboką gondole, bogate dodatki i fajna torbę na zakupy zapinana na zamek , możliwość montowania gondoli i spacerówki przodem i tyłem ,zameczek ma budce. Ogólnie wizualnie mi się podoba i cene ma przekonująca.Na żywo go nie widziałam ale oglądałam prezentację ma YouTube.Podoba mi się. Bebetto Holand widziałam na żywo, bardzo ładny.
    ooo ten Vulcano jest lekki! ale muszę koniecznie pomacać, a w Warszawie jakoś nie mogę trafić nigdzie na sklep który ma Bebetto...

Paulina_2603 - piękny pokoik! Ile miejsca, jaki fajny dostęp do łóżeczka!

Vew wrote:
    My kupiliśmy espiro next manhatan używany za 1600 zł, do tego był dołączony fotelik i zimowy spiworek. Moja znajoma, która ma trójkę dzieci twierdzi, że to najlepszy wózek jaki miała okazję próbować. Wg mnie też jest solidny
    oooo to może popatrzę na inne wersje, nie tylko te Silver! dzięki!
    Sylwunis wrote:
    Przy pierwszej córci miałam nówkę i w sumie żałuję, przy drugiej używany, który sprzedałam prawie za tyle co kupiłam, teraz też szukam używanego.
    No ja właśnie sobie tak kalkuluję, że chętnie kupię nową extra spacerówkę w okolicach roczku dziecka, a ten pierwszy wózek chcę wytłuc i się niczym nie przejmować- w zimie po zaspach, na wakacjach itd.

Dla mnie ważna jest amortyzacja, jakoś mocno na to zwracałam na to uwagę.

Zastanawiam się czy naprawdę ciężko o technologię pozwalającą obniżyć wagę wózków? one muszą tyle ważyć...?!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 23 września 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sklep-tosia.eu/testy-i-porownania/espiro-next-dobry-wybor-test_a814.html tutaj masz test tego wózka

Elmuszka lubi tę wiadomość

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiem że ten temat chyba był już kiedyś poruszany ale kupujecie w ogóle rozmiar 56? Mam wrażenie że 62 będzie bardziej odpowiednie ale to już kurcze zależy od tego jakie i kiedy się urodzi... przenoszone o minimum 2 tygodnie dzieci mojej siostry nigdy się nie rodziły mniejsze niż 4,5-5kg i dwoje z nich zaczynało od 62 a chłopiec od 68...
    Mój mąż urodził się bardzo malutki, ja byłam standardowa koło 3kg ale byłam 8 miesięcznym wcześniakiem.
    Już trzeba by zbierać wyprawkę a mam dylemat :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie może być. Na tym etapie za wcześnie by stwierdzić. Przygotowana myślę musisz być i na 56 i na 62. Poprostu może nie szalej z tymi 56. Jak ja Mam różne rodzaje ubranek na 56 ale już nie za dużo. Za to 62 już mam różne po kilka sztuk. Piorę i prasuje do 68 reszta później na bieżąco.
    I z córką do szpitala też miałam dwie wersje wyprawki przygotowane i 56 i 62 o teraz też tak zrobię. Wtedy rodziłam trochę dalej od domu więc od razu wzięłam.Tym razem w domu naszykuje i potem mąż przywiezie odpowiednią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 08:29

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ubranka na 56 i na 62.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam różne, ale mało mam 56... Przeczekam trochę i zobaczę, bo nasz maluch zapowiada się na drobnego chłopca :P Jak za miesiąc będzie tak mieścił się w okolicach tego niższego centyla to dokupię 56.

dZhdp1.png

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ