STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam laktator elektryczny medela swing- bardzo fajny. Polecam:) a butelke do karmienia mialam przy kp medela calma a jak juz przeslismy na mm to avent.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Jaka paskudna pogoda. Cały dzień pada i jest tak zimno!!! W piątek sukienka na naramkach, a dzisiaj ciepła kurtka, botki i czapka na głowę bo łeb chce urwać. W pewnym momencie było u mnie 5 stopni... Porażka!!
Byłam dzisiaj na fitnessie dla kobiet w ciąży w mojej szkole rodzenia. Fajne zajęcia. Trochę się zasiedzialam i na bank będą zakwasy. Ćwiczyłysmy mięśnie dna miednicy i teraz czuję to, oj czuję. Będę chodzić na te zajęcia, bo kobieta aktywna w ciąży lepiej znosi poród i połóg. Dodatkowo w domu chcę ćwiczyć jogę. Takie postanowienie od poniedziałku -
Ja mam komplet Tommee Tipee siostra mi kupiła w Anglii
kiedy były w promocji 10 funtów za komplet
https://www.amazon.co.uk/dp/B073FDL1GQ/ref=tsm_1_fb_lk
właśnie takie
Mam też kilka Aventa ale jakoś tomee tipee mi się porządniejsze wydająWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:25
11.2017 - aniołek 8tc
-
Hej ale dużo naskrobałyście... ja miałam intensywny weekend, mój synek w piątek kończył 3 latka.Dziś miałam wizyte,wszystko jest dobrze. Szyjka długa 5cm, 7 kilo na plusie, maluszek rosnie książkowo. Musze zrobic glukoze I przeciwciala na nastepna wizyte bo mamy konflikt ser. Musze nadrobić mam bardzo duzo czytania.Lili88
-
Lili88 wrote:Hej ale dużo naskrobałyście... ja miałam intensywny weekend, mój synek w piątek kończył 3 latka.Dziś miałam wizyte,wszystko jest dobrze. Szyjka długa 5cm, 7 kilo na plusie, maluszek rosnie książkowo. Musze zrobic glukoze I przeciwciala na nastepna wizyte bo mamy konflikt ser. Musze nadrobić mam bardzo duzo czytania.
A ktory masz tydzien? Ile maluch wazy?to mialas imprezowy weekend
Ja sie obkupilam i mlodemu tez wzielam w kiabi bluzeczki, nie moglam sie powstrzymac ;p byly z tygryskiem jak nasz kocursobie za to kupilam swetry i bluzki. Jestem gotowa na zime.
-
Seli 23+4 w sumie nie wiem ile teraz waży nie powiedziała a ja zapomniałam zapytać. 15 wrzesnia ważył 430 więc myśle teraz że 500 już napewno. Tak wekend był imprezowy I mega ciężki. Dziś nawet obiadu nie gotowałam bo nie mam siły, pojechaliśmy do mamy na obiad.Lili88
-
Lili88 wrote:Seli 23+4 w sumie nie wiem ile teraz waży nie powiedziała a ja zapomniałam zapytać. 15 wrzesnia ważył 430 więc myśle teraz że 500 już napewno. Tak wekend był imprezowy I mega ciężki. Dziś nawet obiadu nie gotowałam bo nie mam siły, pojechaliśmy do mamy na obiad.
A nie masz wydruku?
Ja dzis obiad tez poza domem bo nie ogarnelam nic i nie oplacalo mi sie z zakupow wracac tylko zgarnac meza. A maluch az tupie radosnie, ze mama go na burgera zabiera ;p -
Mam wydruk ale zostawiłam z papierami u męża w samochodzie i pojechał do pracy. Wieczorem sprawdze i napisze. Ojj burgera też bym zjadła, wogóle strasznie ciągnie mnie do takiego jedzenia w tej ciąży. Mnie też czekają zakupy ubraniowe bo chrzciny mamy w październiku. Ciężko bedzie bo u mnie w okolicy jest tylko dwa sklepy ciążowe i h&m. No I kurtke musze sobie koniecznie kupić bo dziś było strasznie zimno a już w swoją się nie mieszcze.Lili88
-
Ja zwykle bluzki kupilam, zostana na potem luzniejsze
nie podoba mi sie nic ciazowego ;p
Ja burgery tylko w pasibusie, mniej fastfoodowe, ogolnie unikam fastoodu, w ogole takiej przetworzonej zywnosci.Lisa24 lubi tę wiadomość
-
A slodkie czy czekolada? Podobno jak do czekolady to braki magnezu ;p ja dalej nie tykam slodyczy, juz mniej ale jednak.
A Pasiek cudowny, tak pysznie mialam dzis boczus zrobiony i bulelubie ich bo robia sami wszystko.
-
Paulina 2603
Fajnie joga,fitness, trochę sportu. Zawsze chciałam być aktywną ciążówka ale niestety obie ciążę z kiepskimi początkami,zagrożone a potem już i strach zwyczajnie. Zresztą sił brak,codzienne czynności dają się we znaki także podziwiam ,szacun:)
Lili88
Super wieści i najlepszego dla starszaka.
U nas też konflikt, też badałam przeciwciała i wyszło że nie ma ale coś tam jeszcze z tym będziemy działać teraz na wizycie sie dowiem.Zastrzyk po pierwszym porodzie dostałam i teraz chyba w 30 tygodniu profilaktycznie też dostanę. -
Bo ciążowe ubrania są w większości brzydkie kwieciste a kosztują strasznie dużo.Ja kupuje sobie ciuchy ciążowe w lumpku za grosze i zawsze coś fajnego znajdę. Kupiłam już jeansy ciążowe i to rurki fajne ( nie dzwony czy proste nogawki jakich pełno w firmowych sklepach) i fajne sweterki a nawet fajna kurtkę parkę siwa z kapturem w której się zapinam za 2zl
takie okazje wyhaczyłam.A lato przechodziłam w normalnych luźniejszych. Kupowałam na allegro alladynki, kombinezony, sukienki letnie i są odpowiednie i na ciążowy brzuszek i poza ciążą.
Seli lubi tę wiadomość
-
Lisa24 wrote:Pasibus
jak ja żałuje ze nie ma ich w Krakowie..
Ja od dwóch dni mam taki atak na słodkie, ze się ogarnąć nie mogę.. cały czas jadlabym słodkie i tylko słodkie. A przez pierwsza polowe w ciąży słodycze mogły nie istnieć -
Ja dziś carbonarę zrobiłam i była pyszna z boczkiem i dużo śmietany mąż uwielbia. Byłam w kiku sprawdzić czy u nas też są promocje i były ale udało mi się tylko wychaczyć śpiochy i 2 bluzeczki bo na dziewczynki mały wybór dla chłopców większy. Ale rzeczywiście dość mocno przecenione
olkakarolka lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Zgadzam się ciężko kupić coś ładnego ciążowego. Moda ciążowa stoi w miejscu. Ja zamówiłam 2 pary spodni z nexta na wyprzedaży po 57zł ale są jeszcze za duże, jakaś dziwna ta rozmiaròwka bo z h&m jest całkiem inna. Więc wole iść i przymieżyć niż przez internet zamawiać. Ale i tak mam więcej rzeczy ciążowych w tej ciąży niż w pierwszej.Latem łatwiej się ubrać niż jesienią/zimą I jeszcze brzuszek coraz większy.Lili88
-
Kendy wrote:Bo ciążowe ubrania są w większości brzydkie kwieciste a kosztują strasznie dużo.Ja kupuje sobie ciuchy ciążowe w lumpku za grosze i zawsze coś fajnego znajdę. Kupiłam już jeansy ciążowe i to rurki fajne ( nie dzwony czy proste nogawki jakich pełno w firmowych sklepach) i fajne sweterki a nawet fajna kurtkę parkę siwa z kapturem w której się zapinam za 2zl
takie okazje wyhaczyłam.A lato przechodziłam w normalnych luźniejszych. Kupowałam na allegro alladynki, kombinezony, sukienki letnie i są odpowiednie i na ciążowy brzuszek i poza ciążą.
-
spaceangel wrote:Ja dziś carbonarę zrobiłam i była pyszna z boczkiem i dużo śmietany mąż uwielbia. Byłam w kiku sprawdzić czy u nas też są promocje i były ale udało mi się tylko wychaczyć śpiochy i 2 bluzeczki bo na dziewczynki mały wybór dla chłopców większy. Ale rzeczywiście dość mocno przecenione
Lili88
Dlatego warto popatrzeć w lumpku. Ja już raczej z ciążowych ubrań potem nie skorzystam a szkoda mi przepłacać za coś co mi się nie podoba:)a te rzeczy co sobie zakupiłam są naprawdę fajne i modne:)
Paulina2603
Ja też mam takie na teraz i większe na później także mi starczy i to fajne rurki:) dokupiłam sobie jeszcze nowe legginsy ocieplane z zapietkiem( będzie mi cieplutko i unikne gołych kostek:) chociaż gołe kostki modne teraz:)i jeszcze 2 pary normalnych cieńszych.I myślę że mi starczy . Powinnam jeszcze wejść w jakieś sukienki moje jesienne do tego ciepłe rajty. Właśnie chyba ciążowe rajstopy trzeba bo zwykle pod brzuch jak zrobię będą spadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:40
-
Jakoś dziś synek mnie nisko kopie,bardzo nisko jakby nad spojeniem łonowym.Az tak nisko może być? Trochę się martwię i niekiedy mam takie wodniste upławy. Bezbarwne,bezzapachowe jak woda. Mam nadzieję ,że to nie wody płodowe się sączą . Na wizytach zawsze pytam czy wody płodowe ok. Może już świruje, dobrze że w czwartek wizyta .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:44