X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator elektryczny medela swing- bardzo fajny. Polecam:) a butelke do karmienia mialam przy kp medela calma a jak juz przeslismy na mm to avent.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka paskudna pogoda. Cały dzień pada i jest tak zimno!!! W piątek sukienka na naramkach, a dzisiaj ciepła kurtka, botki i czapka na głowę bo łeb chce urwać. W pewnym momencie było u mnie 5 stopni... Porażka!!

Byłam dzisiaj na fitnessie dla kobiet w ciąży w mojej szkole rodzenia. Fajne zajęcia. Trochę się zasiedzialam i na bank będą zakwasy. Ćwiczyłysmy mięśnie dna miednicy i teraz czuję to, oj czuję. Będę chodzić na te zajęcia, bo kobieta aktywna w ciąży lepiej znosi poród i połóg. Dodatkowo w domu chcę ćwiczyć jogę. Takie postanowienie od poniedziałku :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam komplet Tommee Tipee siostra mi kupiła w Anglii
    kiedy były w promocji 10 funtów za komplet

https://www.amazon.co.uk/dp/B073FDL1GQ/ref=tsm_1_fb_lk

właśnie takie

Mam też kilka Aventa ale jakoś tomee tipee mi się porządniejsze wydają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 16:25

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 24 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale dużo naskrobałyście... ja miałam intensywny weekend, mój synek w piątek kończył 3 latka.Dziś miałam wizyte,wszystko jest dobrze. Szyjka długa 5cm, 7 kilo na plusie, maluszek rosnie książkowo. Musze zrobic glukoze I przeciwciala na nastepna wizyte bo mamy konflikt ser. Musze nadrobić mam bardzo duzo czytania.

Lili88
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili88 wrote:
    Hej ale dużo naskrobałyście... ja miałam intensywny weekend, mój synek w piątek kończył 3 latka.Dziś miałam wizyte,wszystko jest dobrze. Szyjka długa 5cm, 7 kilo na plusie, maluszek rosnie książkowo. Musze zrobic glukoze I przeciwciala na nastepna wizyte bo mamy konflikt ser. Musze nadrobić mam bardzo duzo czytania.

A ktory masz tydzien? Ile maluch wazy? ;) to mialas imprezowy weekend ;)

Ja sie obkupilam i mlodemu tez wzielam w kiabi bluzeczki, nie moglam sie powstrzymac ;p byly z tygryskiem jak nasz kocur :D sobie za to kupilam swetry i bluzki. Jestem gotowa na zime.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 24 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli 23+4 w sumie nie wiem ile teraz waży nie powiedziała a ja zapomniałam zapytać. 15 wrzesnia ważył 430 więc myśle teraz że 500 już napewno. Tak wekend był imprezowy I mega ciężki. Dziś nawet obiadu nie gotowałam bo nie mam siły, pojechaliśmy do mamy na obiad.

Lili88
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili88 wrote:
    Seli 23+4 w sumie nie wiem ile teraz waży nie powiedziała a ja zapomniałam zapytać. 15 wrzesnia ważył 430 więc myśle teraz że 500 już napewno. Tak wekend był imprezowy I mega ciężki. Dziś nawet obiadu nie gotowałam bo nie mam siły, pojechaliśmy do mamy na obiad.

A nie masz wydruku? :)

Ja dzis obiad tez poza domem bo nie ogarnelam nic i nie oplacalo mi sie z zakupow wracac tylko zgarnac meza. A maluch az tupie radosnie, ze mama go na burgera zabiera ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lili88 Znajoma

Wysłany: 24 września 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wydruk ale zostawiłam z papierami u męża w samochodzie i pojechał do pracy. Wieczorem sprawdze i napisze. Ojj burgera też bym zjadła, wogóle strasznie ciągnie mnie do takiego jedzenia w tej ciąży. Mnie też czekają zakupy ubraniowe bo chrzciny mamy w październiku. Ciężko bedzie bo u mnie w okolicy jest tylko dwa sklepy ciążowe i h&m. No I kurtke musze sobie koniecznie kupić bo dziś było strasznie zimno a już w swoją się nie mieszcze.

Lili88
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwykle bluzki kupilam, zostana na potem luzniejsze ;) nie podoba mi sie nic ciazowego ;p

Ja burgery tylko w pasibusie, mniej fastfoodowe, ogolnie unikam fastoodu, w ogole takiej przetworzonej zywnosci.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasibus <3 jak ja żałuje ze nie ma ich w Krakowie..

Ja od dwóch dni mam taki atak na słodkie, ze się ogarnąć nie mogę.. cały czas jadlabym słodkie i tylko słodkie. A przez pierwsza polowe w ciąży słodycze mogły nie istnieć

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A slodkie czy czekolada? Podobno jak do czekolady to braki magnezu ;p ja dalej nie tykam slodyczy, juz mniej ale jednak.

A Pasiek cudowny, tak pysznie mialam dzis boczus zrobiony i bule ;D lubie ich bo robia sami wszystko.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina 2603
    Fajnie joga,fitness, trochę sportu. Zawsze chciałam być aktywną ciążówka ale niestety obie ciążę z kiepskimi początkami,zagrożone a potem już i strach zwyczajnie. Zresztą sił brak,codzienne czynności dają się we znaki także podziwiam ,szacun:)

Lili88
    Super wieści i najlepszego dla starszaka.
    U nas też konflikt, też badałam przeciwciała i wyszło że nie ma ale coś tam jeszcze z tym będziemy działać teraz na wizycie sie dowiem.Zastrzyk po pierwszym porodzie dostałam i teraz chyba w 30 tygodniu profilaktycznie też dostanę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ciążowe ubrania są w większości brzydkie kwieciste a kosztują strasznie dużo.Ja kupuje sobie ciuchy ciążowe w lumpku za grosze i zawsze coś fajnego znajdę. Kupiłam już jeansy ciążowe i to rurki fajne ( nie dzwony czy proste nogawki jakich pełno w firmowych sklepach) i fajne sweterki a nawet fajna kurtkę parkę siwa z kapturem w której się zapinam za 2zl :) takie okazje wyhaczyłam.A lato przechodziłam w normalnych luźniejszych. Kupowałam na allegro alladynki, kombinezony, sukienki letnie i są odpowiednie i na ciążowy brzuszek i poza ciążą.

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Pasibus <3 jak ja żałuje ze nie ma ich w Krakowie..

Ja od dwóch dni mam taki atak na słodkie, ze się ogarnąć nie mogę.. cały czas jadlabym słodkie i tylko słodkie. A przez pierwsza polowe w ciąży słodycze mogły nie istnieć
    Dla mnie też połowa ciąży kwaśne a od słodkiego mnie odrzucało. Teraz słodkie bardzo chętnie..ale kwaśne też czasami.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś carbonarę zrobiłam i była pyszna z boczkiem i dużo śmietany mąż uwielbia. Byłam w kiku sprawdzić czy u nas też są promocje i były ale udało mi się tylko wychaczyć śpiochy i 2 bluzeczki bo na dziewczynki mały wybór dla chłopców większy. Ale rzeczywiście dość mocno przecenione

olkakarolka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 24 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się unikać niezdrowego jedzenia ale czasem jest ciężko.

Kendy
    Po pierwszym porodzie też dostałam immunoglobuline. Ale mimo to nawet jak nie bedzie przeciwciał też chciała bym dostać zastrzyk bo bała bym się ryzykować.

Lili88
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 24 września 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się ciężko kupić coś ładnego ciążowego. Moda ciążowa stoi w miejscu. Ja zamówiłam 2 pary spodni z nexta na wyprzedaży po 57zł ale są jeszcze za duże, jakaś dziwna ta rozmiaròwka bo z h&m jest całkiem inna. Więc wole iść i przymieżyć niż przez internet zamawiać. Ale i tak mam więcej rzeczy ciążowych w tej ciąży niż w pierwszej.Latem łatwiej się ubrać niż jesienią/zimą I jeszcze brzuszek coraz większy.

Lili88
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Bo ciążowe ubrania są w większości brzydkie kwieciste a kosztują strasznie dużo.Ja kupuje sobie ciuchy ciążowe w lumpku za grosze i zawsze coś fajnego znajdę. Kupiłam już jeansy ciążowe i to rurki fajne ( nie dzwony czy proste nogawki jakich pełno w firmowych sklepach) i fajne sweterki a nawet fajna kurtkę parkę siwa z kapturem w której się zapinam za 2zl :) takie okazje wyhaczyłam.A lato przechodziłam w normalnych luźniejszych. Kupowałam na allegro alladynki, kombinezony, sukienki letnie i są odpowiednie i na ciążowy brzuszek i poza ciążą.
    Też upolowalam dżinsy ciążowe w lumpeksie. Kupiłam już trzy pary więc mam spokój :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja dziś carbonarę zrobiłam i była pyszna z boczkiem i dużo śmietany mąż uwielbia. Byłam w kiku sprawdzić czy u nas też są promocje i były ale udało mi się tylko wychaczyć śpiochy i 2 bluzeczki bo na dziewczynki mały wybór dla chłopców większy. Ale rzeczywiście dość mocno przecenione
    Jutro robię carbonarę właśnie:)

Lili88
    Dlatego warto popatrzeć w lumpku. Ja już raczej z ciążowych ubrań potem nie skorzystam a szkoda mi przepłacać za coś co mi się nie podoba:)a te rzeczy co sobie zakupiłam są naprawdę fajne i modne:)

Paulina2603
    Ja też mam takie na teraz i większe na później także mi starczy i to fajne rurki:) dokupiłam sobie jeszcze nowe legginsy ocieplane z zapietkiem( będzie mi cieplutko i unikne gołych kostek:) chociaż gołe kostki modne teraz:)i jeszcze 2 pary normalnych cieńszych.I myślę że mi starczy . Powinnam jeszcze wejść w jakieś sukienki moje jesienne do tego ciepłe rajty. Właśnie chyba ciążowe rajstopy trzeba bo zwykle pod brzuch jak zrobię będą spadać.:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dziś synek mnie nisko kopie,bardzo nisko jakby nad spojeniem łonowym.Az tak nisko może być? Trochę się martwię i niekiedy mam takie wodniste upławy. Bezbarwne,bezzapachowe jak woda. Mam nadzieję ,że to nie wody płodowe się sączą . Na wizytach zawsze pytam czy wody płodowe ok. Może już świruje, dobrze że w czwartek wizyta .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 19:44

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ