X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Wczoraj pisałam o wozkach Bebetto, ale jednak dziś jedziemy oglądać Camarelo. Bardziej mi odpowiada glebokosc gondoli. I wizualnie też są fajne. Jeśli dojdzie do transakcji to przesle fotke :)

Kendy, Sylwunis lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Gonisz :D

Ja nie mam zachcianek... jak juz to np. kromka suchego chleba albo suchy makaron ;p

Carbonary i takich makaronowych rzeczy nie lubie. A chcialabym dzis zjesc fajny obiad ;p

Hmm ja mysle o czyms w stylu rafaello albo jakis sernik.

Skromniutko u ciebie z zachciankami :) naprawdę popraw się:) :) :)
    Rafaello i sernik lubię:)
    Fajny obiad u mnie lubiany przez wszystkich to no też ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone ,fasolka szparagowa z bułeczka tarta i do tego maślanka. Albo ja ostatnio mam ochotę na jakieś duszone mięsko w sosie, ziemniaki i buraczki własnej roboty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Gonisz :D

Ja nie mam zachcianek... jak juz to np. kromka suchego chleba albo suchy makaron ;p

Carbonary i takich makaronowych rzeczy nie lubie. A chcialabym dzis zjesc fajny obiad ;p

Hmm ja mysle o czyms w stylu rafaello albo jakis sernik.

Ps . Fajnie napisałaś. Makaronowych rzeczy to nie bardzo ale suchy makaron i owszem:to typowo ciążowe zawirowania :) :) :)takie rzeczy tylko w ciąży hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:27

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wanienka ze stelażem i termometrem - 100zł
    Niania elektroniczna - 100zł
    Termometr bezdotykowy - 50zł
    Przybornik na łóżeczko - 40zł
    Przewijak do łazienki - 40zł
    ręcznik kąpielowy z kapturem - 30zł
    Smarociąg na odkurzacz - 40zł
    Podkłady - 70zł
    smoczki dynamiczne - 4 szt - 40zł
    smoczki świecące w nocy - 2szt - 30zł
    pieluchy tetrowe 20 szt- 50zł
    zawieszki do smoczka z gryzakiem x2 (bez koralików!) - 40zł
    cążki do paznokci dla noworodka - 20zł
    lampka nocna z czujnikiem ruchu - 30 zł
    prześcieradła do łóżeczka x2 - 30zł
    octanisept 250ml - 30zł
    dodatkowy zestaw butelek antykolkowych x5szt - 75zł
    Płyn do kąpieli dla niemowląt - 20zł
    Pieluchy zapas
    Chusteczki zapas
    laktator - po porodzie jeżeli będę karmić
    Kapsułki lovela na próbę (mogą uczulać)

Rzeczy które już mamy:
    - łóżeczko i pościel
    - komoda
    - wózek i akcesoria
    - fotelik samochodowy (sprawdzić)
    -karuzela świecąca na łóżeczko
    - butelki do karmienia
    - bujak z wibracjami
    - maść do pupy

Solidne przygotowanie :) ja też zrobiłam listę ale dawno do niej nie zaglądałam kupuje intuicyjnie czas zajrzeć i powykreślać co mam .
    Fajna lista wiesz najlepiej co potrzebujesz :) ja np nie kupuję stelaża do wanienki mam już inny patent na wygodne kąpanie a niestety muszę ekonomicznie zarządzać miejscem w domu :)
    Termometr kupiłam bezdotykowy microlife polecam ,sprawdzony uważam że to dobra firma ale w aptece online kosztował mnie ok 100zl.
    Też mam zamówionego smarta na allegro fajna sprawa dużo zakupów tak robię.
    Niania nie kupuję łóżko dziecka będzie tuż przy naszym kuchnie mam w formie aneksu więc daleko znikać nie będę.Podkladow kilka sztuk kupię. Smoczków u ciebie dużo. Ja z pierwszym dzieckiem nie używałam wcale, nie chciała teraz mam dwa kupione.Sudocrem warto mieć.Oliwka też dobrze smarować dziecko czy na wyczesanie ciemieniuchy gdy jest. Ja po kąpieli smarowalam córkę oliwka robiąc jej przy tym masaż stópek i całego ciała przed snem taki rytuał ale może teraz lepiej nie smarować dziecka ..jak tam.na szkołach rodzenia mówią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to suchy makaron? W sensie nieugotowany??
    Ja dzisiaj ide z mezem na warsztaty bezpieczny maluch, polecalyscie wiec korzystam:)

Reni, Mega lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel niezła lista, tylko po co Ci 6 smoczków :D :D ja kupuje tylko jeden dwupak lovi. :)
    Smarować tak naprawdę jesli skóra jest ok to nie ma potrzeby :)

Seli chyba chodzilo o makaron bez dodatków?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 25 września 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista pokaźna, potrzebne będą jeszcze gaziki jałowe i sol fizjologiczna do przemywania oczu,patyczki do uszu dla niemowlat, ja uzywałam też wacików takich większych moczyłam w ciepłej wodzie I przemywałam pupe, oliwki użyłam raz ale jakoś dziecko wydawało mi się po niej tłuste bardzo. Miałam balsam z emolium do ciala. A I nie smaruje się ciemieniuchy oliwką bo ją jeszcze pogłębia tak mi pediatra powiedziala bo sama tak robiłam I przepisała mi specjalną maść. A termometr polecam Geratherm ale kosztuje około 100zł. Sprawdzają się jeszcze pieluszki flanelowe I muślinowe bardzo mięciutkie. I katarek do noska w razie potrzeby.

Lili88
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel niezła lista, tylko po co Ci 6 smoczków :D :D ja kupuje tylko jeden dwupak lovi. :)
    Smarować tak naprawdę jesli skóra jest ok to nie ma potrzeby :)

Seli chyba chodzilo o makaron bez dodatków?

Z doświadczeń mojej siostry wynika że smoczki giną w niewyjaśnionych okolicznościach nawet w domu :D a ja chciałabym mieć jeden w domu jeden w wózku etc :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili88 wrote:
    Lista pokaźna, potrzebne będą jeszcze gaziki jałowe i sol fizjologiczna do przemywania oczu,patyczki do uszu dla niemowlat, ja uzywałam też wacików takich większych moczyłam w ciepłej wodzie I przemywałam pupe, oliwki użyłam raz ale jakoś dziecko wydawało mi się po niej tłuste bardzo. Miałam balsam z emolium do ciala. A I nie smaruje się ciemieniuchy oliwką bo ją jeszcze pogłębia tak mi pediatra powiedziala bo sama tak robiłam I przepisała mi specjalną maść. A termometr polecam Geratherm ale kosztuje około 100zł. Sprawdzają się jeszcze pieluszki flanelowe I muślinowe bardzo mięciutkie. I katarek do noska w razie potrzeby.
    U mnie katarek do nosa jest nazwany smarociągiem i jest na liście :) Masz racje malutkiego dziecka się niczym nie smaruje. Emolium zamierzam używać tylko do kąpieli no chyba że dziecko będzie miało bardzo suchą skórę zobaczymy. Gaziki i sól kupimy pomyślę nad innymi pieluchami. Pewnie wszystko i tak wyjdzie w praniu. Listę sobie mogę mieć życie zweryfikuje :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 25 września 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Dokładnie,wszystko wyjdzie w praniu :) To twoje pierwsze dzieciątko? Ja przy pierwszym nakupiłam wiele nie potrzebnych rzeczy, teraz listy nie robie bo prawie wszystko mam po synku. A i jeszcze u mnie poduszka do karmienia była niezbędna:)

Lili88
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka akurat ciemieniuchy nie miała a ten sposób gdzieś mi się o uszy obił. Ale dobrze pytać sporo można się dowiedzieć i świat sie ciągle zmienia :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze i najprawdopodobniej ostatnie. Możliwe że kupię i będzie leżało dlatego staram się być rozsądna :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Jeszcze koszule do karmienia i staniki. Właśnie prałam swoje i mi się przypomniało.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry drogie Panie. Witamy się w 7 miesiącu ciąży :)
    Jak tak czytam te listy to zastanawiam się kiedy ja to wszystko ogarnę. A w sklepach jest multum wszystkiego, co nie ułatwia wyboru.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Spaceangel
    Jeszcze koszule do karmienia i staniki. Właśnie prałam swoje i mi się przypomniało.:)
    Rzeczy dla mnie to jeszcze muszę osobno ogarnąć :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Dzień dobry drogie Panie. Witamy się w 7 miesiącu ciąży :)
    Jak tak czytam te listy to zastanawiam się kiedy ja to wszystko ogarnę. A w sklepach jest multum wszystkiego, co nie ułatwia wyboru.
    Dokładnie. Ja nie lubię chaosu dlatego wolałam spisać co potrzebuje żeby nie biegać po sklepach i kupować coś co mi niepotrzebne bo ładne :D darmowy pakiet przesyłek z allegro dodatkowo ułatwia sprawę :D mnie bardzo stresuje opieka nad noworodkiem zajmowałam się dziećmi siostry ale nie aż takimi malutkimi

olkakarolka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś podzieliłam się swoimi wątpliwościami z mężem to stwierdził że zaczynam panikować. Łatwo mu mówić bo pójdzie do pracy, a ja zostanę z Maluchem sama.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin no cóż, faceci mają łatwiej :p ja wszystkie pierdołki higieniczne kremy itd kupię w gemini :) listy nie mam ale wiem co potrzebuję. Świat też się nie zawali jak domówię coś po porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 16:16

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ,na luzie:) Nie ma co się spinać. Ja przy pierwszym dziecku też jakoś specjalnie nie bałam się,że sobie nie poradzę.Moze leciutki stresik był. I nie miałam nawet kogoś blisko, nawet mamy by podpytać. Ale poradziliśmy sobie razem z mężem i obeszło się bez problemowo. Uzupełnialiśmy się:) Co mnie przerastało jak np obcięcie tych malutkich pazurków ( zaraz z nerwów ręce mi się mokre robią i się bałam) mąż dawał radę. Pierwsze dni po cesarce był ze mną bo ja byłam w kiepskiej kondycji a potem sama walczyłam . Wszystko się poukłada. Instynkt macierzyński jest tak silnym zjawiskiem że odpowiednio nas pokieruje . Będzie dobrze:)

A co do szpitala? Każdy szpital pewnie ma inne wymogi. Katepr pomóż co tak napewno powinno się zabrać do szpitala.?
    Napewno: koszule, staniki,dla dziecka pieluszki,( z ciuszkami chyba różnie nie każdy szpital tego wymaga napewno to w czym zabierzemy noworodka do domu), czapeczki,rożek,podkłady,wkłady poporodowe, laktator,wkładki laktacyjne, może kapturki, jakaś maść na podrażnione sutki ( pamiętam mąż mi dowoził kapturki i masc),pampersy też swoje trzeba mieć, chusteczki( bo raczej w przegotowaną wodę nie będą się bawić w szpitalu a przy cesarce to ciężko o samodzielne przewijanie od początku),jakiś krem na odparzenia,smoczek,butelkę chyba nie ma sensu co tam jeszcze ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, makaron bez dodatków :D I to nie tylko w ciąży :P nie zjem żadnego makaronu z sosem, z żadnego zapiekanego, z serem no nic :P i to tak mam od zawsze, a jak ugotuje sobie i zjem "na sucho" to jest ok :P i rosół jem z makaronem, innej zupy nie tknę, ale ja taki dziwoląg jestem :)

Jajka sadzonego nie ruszę :P oj... Robię po prostu pizze :P jak święto to święto :P ciasto rośnie, zjem z brokułem, zieloną papryczką, pomidorkami i kukurydzą :D a sernik zrobię z mojego wymyślonego, sprawdzonego przepisu na ciepło.

Ja ogólnie nie mam apetytu... Staram się pić sok wyciskany (jak już pisałam sama robię), owoce i kanapkę jakoś zdarzy mi się... Ale ostatnio dość cienko mi to idzie. Jakiś sucha kromka chleba podpieczona w piekarniku, albo właśnie ten suchy makaron... Zaczynam mieć schizę, że źle się odżywiam i dziecko głoduje :( ale ja nawet nie odczuwam głodu... A jak za coś się wezmę to i o 14/15 przypomni mi się, że nic nie jadłam cały dzień ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ