X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zimowej to ja mam upatrzoną tę: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393993002.html
    ale chcę używkę kupić

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić zwykłą parkę :P w takiej bym wyglądała jak szyneczka :D :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego jak szyneczka?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taka https://www.elpasa.pl/kurtka-ciazowa-lapis-id-312.html ale po znajomosci od właścicielki firmy w cenie hurtowej wiec 40% taniej :P fart. Na żywo bardziej mi się podoba ;) nie wyglądam w niej jak kulka. Ma fajny system z zamkiem, który można rozpiąć przy rosnącym brzuszku, a po porodzie zmniejszyć rozmiar :) u nas było dzisiaj rano 5 stopni wiec już nawet wypróbowałam :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo bardzo fajna, ale cena bez promocji bez sensu :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja mam trochę problem z tym żeby to były małe porcje ;) Różnie mi to wychodzi.
    Ja nieraz też ale ciiiiiiii :)

Seli
    To jedz to co lubisz i co cię nie odrzuca, jeść musisz.:)

Elmuszka
    Ja zrobiłam sporo zakupów na allegro u sprzedawcy Robik_Radom . Polskie rzeczy,100% bawełna. I już prałam więc wszystko po praniu fajnie wygląda. Ma śpiochy,połspiochy,body zwykle i kopertowe ,sporo rzeczy które potrzebowałam. Ma tez inne potrzebne akcesoria. Ceny spoko i
    przesyłka szybko.
    Kurtkę jesienna jak już pisałam mam z lumpka i zimowa też zamierzam fajna upolowac.Szkoda mi dawać ponad 200zl na kurtkę ciążową, na jeden sezon za to ile rzeczy dla dziecka będzie :).Jeszcze do zimy trochę czasu może coś znajdę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka bo ona tak pikowana jest :P nigdy podobnych kurtek nie kupuje bo czuje się jak gruba beka :D

https://www.zalando.pl/only-petite-onliris-parka-op421u017-m11.html

https://www.zalando.pl/junarose-jrnewzinfa-parka-blue-wing-teal-jr421u00r-k11.html

mam parkę z tamtego roku (ale muszę ją i tak wymienić) i ona była dobra nawet z poduszką po luzowaniu troczków :P i to tak fest, ekstremalnie wypchana daje radę :) więc myślę o takiej. A mąż mi i tak mówi bym się nie okłamywała,że za rok będę w niej chodzić :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pikowanych to czuję się jak stara babcia, tak mi się kojarzą takie kurtki :D
    Ja niewiem jaka kupić, mam narazie przejsciowa ale krotka jest i juz ledwo sie dopinam :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja nieraz też ale ciiiiiiii :)

Seli
    To jedz to co lubisz i co cię nie odrzuca, jeść musisz.:)

Czyli pizza i suchy chleb, makaron :P mega odżywcze... Albo po prostu nic bo apetyt zerowy. Muszę jakoś się zebrać, boje się tylko wymiotów jak będę wmuszać w siebie coś.
    No ale jem jeden drobny posiłek na dzień... Dziś np. tylko 3 kawałki pizzy co sama zrobiłam, wczoraj był to banan i burger :P a zdarzył mi się dzień, że tylko jabłko, banan i szklanka soku...

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    ooo bardzo fajna, ale cena bez promocji bez sensu :)

Taaak, bez promocji w życiu bym się pewnie na nią nie zdecydowała :) ale teraz jestem mega zadowolona, zobaczymy jeszcze jak przyjdą mrozy :P
    Ja ze starych ciuchów mieszczę się może w raptem kilka bluzek i w kardigan xD

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czyli pizza i suchy chleb, makaron :P mega odżywcze... Albo po prostu nic bo apetyt zerowy. Muszę jakoś się zebrać, boje się tylko wymiotów jak będę wmuszać w siebie coś.
    No ale jem jeden drobny posiłek na dzień... Dziś np. tylko 3 kawałki pizzy co sama zrobiłam, wczoraj był to banan i burger :P a zdarzył mi się dzień, że tylko jabłko, banan i szklanka soku...

To jednak zdecydowanie troche musisz więcej w siebie powmuszac.Ale póki dziecko prawidłowo się rozwija i zdrowo rośnie nie ma czym się martwić ale przyda ci się więcej witamin. Próbuj.
    A zupy ? Lubisz? Treściwy posiłek, nie ciężki, dobrze wchodzi i ma dużo witamin warzywek,mięska .Zupy krem..dyniowa,brokułowa . Może sałatki.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:43

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To jednak zdecydowanie troche musisz więcej w siebie powmuszac. Skoro póki dziecko prawidłowo się rozwija i zdrowo rośnie nie ma czym się martwić ale przyda ci się więcej witamin. Próbuj.
    A zupy ? Lubisz? Treściwy posiłek, nie ciężki, dobrze wchodzi i ma dużo witamin warzywem mięska .Zupy krem..dyniowa,brokułowa . Może sałatki.

No właśnie minestrone to zupka, taka mega warzywna. Krem lubię z dyni, merchwi i buraka też wciągnę z kozim serem :P ale to tyle. I jeszcze rosół, ogórkowa i barszcz biały. Ale sęk w tym, że jak brak apetytu to i wmuszać ciężko. U mnie takie wmuszanie kończy się wymiotami... Przeżywałam to przed ciążą, do pewnego momentu w ciąży było ok a teraz widzę, że coraz gorzej mi idzie jedzenie... A waga rośnie moja :P zrobiłam sobie na lodówce kilka pomysłów na obiad, co jadłam przed ciążą zdrowo i wchodziło... Może jak ugotuje to i ostatecznie zjem...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Elmuszka bo ona tak pikowana jest :P nigdy podobnych kurtek nie kupuje bo czuje się jak gruba beka :D

https://www.zalando.pl/only-petite-onliris-parka-op421u017-m11.html

https://www.zalando.pl/junarose-jrnewzinfa-parka-blue-wing-teal-jr421u00r-k11.html

mam parkę z tamtego roku (ale muszę ją i tak wymienić) i ona była dobra nawet z poduszką po luzowaniu troczków :P i to tak fest, ekstremalnie wypchana daje radę :) więc myślę o takiej. A mąż mi i tak mówi bym się nie okłamywała,że za rok będę w niej chodzić :P
    Podobna parkę do tej pierwszej mam właśnie na jesień z lumpka za 2zl tylko bez futerka na kapturze:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to jest w czym wybierać próbuj,kombinuj może się uda. Nie martw się na zapas że zwrócisz.A może porozmawiaj z lekarzem o braku apetytu może coś zasugeruje .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parki mają to do siebie że są na ściągaczu teraz można poluzować a po ciąży ściągnąć trochę i też można śmigać .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego chcę parkę :D i lubię je po prostu :)

Nie wiem czy ktokolwiek zmieni mój apetyt, to nie jest tak od wczoraj a od x lat i mama już od młodego próbowała wszystkiego. Pogorszyli sprawę wmuszając we mnie jedzenie i gadaniną "musisz jeść", "za chuda jesteś", "niedowaga" itp. nie róbcie tego dzieciom... Organizm je tyle ile trzeba... Miałam zawsze wyniki w normie a dzięki takiej "trosce" w dorosłym życiu mega się męczę...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj marudziłam, że Malutka mało się rusza... Pooddychalam torem przeponowym, dotlenilam dziecko i w nocy dawała czadu :) Tak się rozciągała :)
    Zaraz wychodzę do diabetologa. Znowu cały dzień zejdzie...

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina daj znać potem co i jak :)

Ja się wyspałam, mam zamiar dziś zrobić sernik królewski z makiem :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również pikowanej nie założe swoją parkę wylicytowałamna allegro za 50 zl od sprawdzonego sprzedawcy który daje na licytację nowe ciuchy z bonprix końcówki kolekcji fajna porządna firma. od niego też udało mi się wylicytowac jeansy ciażowe 2 pary obie po nie całe 20 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:34

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ja również pikowanej nie założe swoją parkę wylicytowałamna allegro za 50 zl od sprawdzonego sprzedawcy który daje na licytację nowe ciuchy z bonprix końcówki kolekcji fajna porządna firma. od niego też udało mi się wylicytowac jeansy ciażowe 2 pary obie po nie całe 20 zł

a podasz linka?

dZhdp1.png

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ