X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zimowej to ja mam upatrzoną tę: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393993002.html
    ale chcę używkę kupić

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupić zwykłą parkę :P w takiej bym wyglądała jak szyneczka :D :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego jak szyneczka?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taka https://www.elpasa.pl/kurtka-ciazowa-lapis-id-312.html ale po znajomosci od właścicielki firmy w cenie hurtowej wiec 40% taniej :P fart. Na żywo bardziej mi się podoba ;) nie wyglądam w niej jak kulka. Ma fajny system z zamkiem, który można rozpiąć przy rosnącym brzuszku, a po porodzie zmniejszyć rozmiar :) u nas było dzisiaj rano 5 stopni wiec już nawet wypróbowałam :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo bardzo fajna, ale cena bez promocji bez sensu :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja mam trochę problem z tym żeby to były małe porcje ;) Różnie mi to wychodzi.
    Ja nieraz też ale ciiiiiiii :)

Seli
    To jedz to co lubisz i co cię nie odrzuca, jeść musisz.:)

Elmuszka
    Ja zrobiłam sporo zakupów na allegro u sprzedawcy Robik_Radom . Polskie rzeczy,100% bawełna. I już prałam więc wszystko po praniu fajnie wygląda. Ma śpiochy,połspiochy,body zwykle i kopertowe ,sporo rzeczy które potrzebowałam. Ma tez inne potrzebne akcesoria. Ceny spoko i
    przesyłka szybko.
    Kurtkę jesienna jak już pisałam mam z lumpka i zimowa też zamierzam fajna upolowac.Szkoda mi dawać ponad 200zl na kurtkę ciążową, na jeden sezon za to ile rzeczy dla dziecka będzie :).Jeszcze do zimy trochę czasu może coś znajdę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka bo ona tak pikowana jest :P nigdy podobnych kurtek nie kupuje bo czuje się jak gruba beka :D

https://www.zalando.pl/only-petite-onliris-parka-op421u017-m11.html

https://www.zalando.pl/junarose-jrnewzinfa-parka-blue-wing-teal-jr421u00r-k11.html

mam parkę z tamtego roku (ale muszę ją i tak wymienić) i ona była dobra nawet z poduszką po luzowaniu troczków :P i to tak fest, ekstremalnie wypchana daje radę :) więc myślę o takiej. A mąż mi i tak mówi bym się nie okłamywała,że za rok będę w niej chodzić :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pikowanych to czuję się jak stara babcia, tak mi się kojarzą takie kurtki :D
    Ja niewiem jaka kupić, mam narazie przejsciowa ale krotka jest i juz ledwo sie dopinam :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja nieraz też ale ciiiiiiii :)

Seli
    To jedz to co lubisz i co cię nie odrzuca, jeść musisz.:)

Czyli pizza i suchy chleb, makaron :P mega odżywcze... Albo po prostu nic bo apetyt zerowy. Muszę jakoś się zebrać, boje się tylko wymiotów jak będę wmuszać w siebie coś.
    No ale jem jeden drobny posiłek na dzień... Dziś np. tylko 3 kawałki pizzy co sama zrobiłam, wczoraj był to banan i burger :P a zdarzył mi się dzień, że tylko jabłko, banan i szklanka soku...

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    ooo bardzo fajna, ale cena bez promocji bez sensu :)

Taaak, bez promocji w życiu bym się pewnie na nią nie zdecydowała :) ale teraz jestem mega zadowolona, zobaczymy jeszcze jak przyjdą mrozy :P
    Ja ze starych ciuchów mieszczę się może w raptem kilka bluzek i w kardigan xD

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czyli pizza i suchy chleb, makaron :P mega odżywcze... Albo po prostu nic bo apetyt zerowy. Muszę jakoś się zebrać, boje się tylko wymiotów jak będę wmuszać w siebie coś.
    No ale jem jeden drobny posiłek na dzień... Dziś np. tylko 3 kawałki pizzy co sama zrobiłam, wczoraj był to banan i burger :P a zdarzył mi się dzień, że tylko jabłko, banan i szklanka soku...

To jednak zdecydowanie troche musisz więcej w siebie powmuszac.Ale póki dziecko prawidłowo się rozwija i zdrowo rośnie nie ma czym się martwić ale przyda ci się więcej witamin. Próbuj.
    A zupy ? Lubisz? Treściwy posiłek, nie ciężki, dobrze wchodzi i ma dużo witamin warzywek,mięska .Zupy krem..dyniowa,brokułowa . Może sałatki.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:43

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To jednak zdecydowanie troche musisz więcej w siebie powmuszac. Skoro póki dziecko prawidłowo się rozwija i zdrowo rośnie nie ma czym się martwić ale przyda ci się więcej witamin. Próbuj.
    A zupy ? Lubisz? Treściwy posiłek, nie ciężki, dobrze wchodzi i ma dużo witamin warzywem mięska .Zupy krem..dyniowa,brokułowa . Może sałatki.

No właśnie minestrone to zupka, taka mega warzywna. Krem lubię z dyni, merchwi i buraka też wciągnę z kozim serem :P ale to tyle. I jeszcze rosół, ogórkowa i barszcz biały. Ale sęk w tym, że jak brak apetytu to i wmuszać ciężko. U mnie takie wmuszanie kończy się wymiotami... Przeżywałam to przed ciążą, do pewnego momentu w ciąży było ok a teraz widzę, że coraz gorzej mi idzie jedzenie... A waga rośnie moja :P zrobiłam sobie na lodówce kilka pomysłów na obiad, co jadłam przed ciążą zdrowo i wchodziło... Może jak ugotuje to i ostatecznie zjem...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Elmuszka bo ona tak pikowana jest :P nigdy podobnych kurtek nie kupuje bo czuje się jak gruba beka :D

https://www.zalando.pl/only-petite-onliris-parka-op421u017-m11.html

https://www.zalando.pl/junarose-jrnewzinfa-parka-blue-wing-teal-jr421u00r-k11.html

mam parkę z tamtego roku (ale muszę ją i tak wymienić) i ona była dobra nawet z poduszką po luzowaniu troczków :P i to tak fest, ekstremalnie wypchana daje radę :) więc myślę o takiej. A mąż mi i tak mówi bym się nie okłamywała,że za rok będę w niej chodzić :P
    Podobna parkę do tej pierwszej mam właśnie na jesień z lumpka za 2zl tylko bez futerka na kapturze:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to jest w czym wybierać próbuj,kombinuj może się uda. Nie martw się na zapas że zwrócisz.A może porozmawiaj z lekarzem o braku apetytu może coś zasugeruje .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parki mają to do siebie że są na ściągaczu teraz można poluzować a po ciąży ściągnąć trochę i też można śmigać .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego chcę parkę :D i lubię je po prostu :)

Nie wiem czy ktokolwiek zmieni mój apetyt, to nie jest tak od wczoraj a od x lat i mama już od młodego próbowała wszystkiego. Pogorszyli sprawę wmuszając we mnie jedzenie i gadaniną "musisz jeść", "za chuda jesteś", "niedowaga" itp. nie róbcie tego dzieciom... Organizm je tyle ile trzeba... Miałam zawsze wyniki w normie a dzięki takiej "trosce" w dorosłym życiu mega się męczę...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj marudziłam, że Malutka mało się rusza... Pooddychalam torem przeponowym, dotlenilam dziecko i w nocy dawała czadu :) Tak się rozciągała :)
    Zaraz wychodzę do diabetologa. Znowu cały dzień zejdzie...

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina daj znać potem co i jak :)

Ja się wyspałam, mam zamiar dziś zrobić sernik królewski z makiem :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również pikowanej nie założe swoją parkę wylicytowałamna allegro za 50 zl od sprawdzonego sprzedawcy który daje na licytację nowe ciuchy z bonprix końcówki kolekcji fajna porządna firma. od niego też udało mi się wylicytowac jeansy ciażowe 2 pary obie po nie całe 20 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:34

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ja również pikowanej nie założe swoją parkę wylicytowałamna allegro za 50 zl od sprawdzonego sprzedawcy który daje na licytację nowe ciuchy z bonprix końcówki kolekcji fajna porządna firma. od niego też udało mi się wylicytowac jeansy ciażowe 2 pary obie po nie całe 20 zł

a podasz linka?

dZhdp1.png

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ