X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te warsztaty "bezpieczny maluch" byly rewelacyjne! Bardzo polecam. W pazdzierniku maja byc u mnie warsztaty "spotkania z dobra mama", byla ktoras z Was na nich? W sumie to juz sie zapisalam,poki sa wolne miejsca

Reni lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witamy i my w 27 tygodniu.:)

Spaceangel
    Niezle okazyjne zakupy.

Seli
    Co na śniadanko;)?

Paulina2603
    Powodzenia .

Miłego dnia wszystkim.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    a podasz linka?

https://allegro.pl/uzytkownik/superstore?order=m

ja kupuję u tego (on sprzedaje też koncówki kolekcji z innych firm) ale jest kilku którzy sprzedają końcówki kolekcji z bonprixa wystarczy w filtrach zaznaczyć że firma bonprix i zazwyczaj pojawiają się ciuchy tych sprzedawców którzy głównie końcówki wystawiają.
    Kwestia jest czy znajdziesz w swoim rozmiarze to co Ci się spodoba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:43

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nic ;p nie wiem co zjesc... wrocilam sobie do lozka polezec i musze wybrac sie do sklepu...

Speceangel dzieki, moze cos upoluje ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was też miała taką sytuację, bo do mnie napisał ZUS, że wszczęto postępowanie i że mam przedstawić dowody mojej pracy - w oryginale oraz złożyć wyjaśnienia. Pierwszy raz mają mi coś wypłacić i już mi wstrzymali pieniądze, jak dzwoniłam do Pani prowadzącej sprawę, to powiedziała, że nawet do 60 dni mogą prowadzić postępowanie, a jeśli będzie pozytywnie rozpatrzone, to dopiero wypłata może iść kolejne 30 dni.... a jeśli podważą zasadność zgłoszenia mnie do składek to nie wypłacą ani L4, ani rocznego macierzyńskiego...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Dziewczyny te warsztaty "bezpieczny maluch" byly rewelacyjne! Bardzo polecam. W pazdzierniku maja byc u mnie warsztaty "spotkania z dobra mama", byla ktoras z Was na nich? W sumie to juz sie zapisalam,poki sa wolne miejsca
    My idziemy we wtorek na te warsztaty :) W sobotę idę też na konferencję odnośnie praw kobiet w czasie porodu itd. A 11 października na warsztaty Aktywne mamy. Ostatnie mamy 6 grudnia Świadoma Mama. Trochę tego się uzbierało, ale zawsze to jakieś nowe informacje :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was też miała taką sytuację, bo do mnie napisał ZUS, że wszczęto postępowanie i że mam przedstawić dowody mojej pracy - w oryginale oraz złożyć wyjaśnienia. Pierwszy raz mają mi coś wypłacić i już mi wstrzymali pieniądze, jak dzwoniłam do Pani prowadzącej sprawę, to powiedziała, że nawet do 60 dni mogą prowadzić postępowanie, a jeśli będzie pozytywnie rozpatrzone, to dopiero wypłata może iść kolejne 30 dni.... a jeśli podważą zasadność zgłoszenia mnie do składek to nie wypłacą ani L4, ani rocznego macierzyńskiego...
    Co za dziwna sytuacja . Jakie dowody pracy?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka ale o co chodzi dokładnie? Ile przed ciążą pracowałaś w tej firmie? Bo rozumiem że ktoś Cie zatrudnia?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    My idziemy we wtorek na te warsztaty :) W sobotę idę też na konferencję odnośnie praw kobiet w czasie porodu itd. A 11 października na warsztaty Aktywne mamy. Ostatnie mamy 6 grudnia Świadoma Mama. Trochę tego się uzbierało, ale zawsze to jakieś nowe informacje :)
    O super. To napisz po jak wrazenia. Poszukam tych warsztatow, o ktorych piszesz-moze u mnie tez beda

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pracowałam tylko 3 miesiące u nowego pracodawcy, ale mam ciągłość zatrudnienia przez 5 lat (od ukończenia studiów). Co prawda ostatnie moje miejsce pracy to był niewypał, dlatego zmieniłam szybko pracę, po 5 miesiącach. Ale ciągłość składek miałam, nie brałam zasiłków itp. itd. Więc, jak mogą mi sugerować fikcyjność zatrudnienia/ umowy o pracę... że tak powiem, czuję się urażona... hehe
    A Pani z ZUS-u powiedziała, że skoro pracowałam to jakieś dowody na to są i mam je przedstawić, i ja i mój szef.

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    No właśnie pracowałam tylko 3 miesiące u nowego pracodawcy, ale mam ciągłość zatrudnienia przez 5 lat (od ukończenia studiów). Co prawda ostatnie moje miejsce pracy to był niewypał, dlatego zmieniłam szybko pracę, po 5 miesiącach. Ale ciągłość składek miałam, nie brałam zasiłków itp. itd. Więc, jak mogą mi sugerować fikcyjność zatrudnienia/ umowy o pracę... że tak powiem, czuję się urażona... hehe
    A Pani z ZUS-u powiedziała, że skoro pracowałam to jakieś dowody na to są i mam je przedstawić, i ja i mój szef.
    Moja znajoma miała podobnie, po prostu wydrukowała stare maile potwierdzające jakieś czynności w pracy, zebrała świadków- klientów kilku itp. Bez problemu potwierdziła stosunek pracy.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no widzisz. Dla nich nie liczy się ciaglosc pracy za bardzo tylko ile pracowalas u tego pracodawcy co na l4 poszłaś. Dlatego Cie zawezwali. No nic przedstawisz wszystkie papiery i myśle że się nie przyczepią jak będziesz wiarygodna. Możesz zawsze mowic ze ze wzgledu na kase zmieniłaś prace lub atmosfere. Najgorzej ze wypłaty wstrzymane :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Od kilkunastu miesięcy ZUS lawinowo kontroluje wypłaty z L4 i chorobowego. Jeśli zatrudnienie jest 3 miesiące to automatycznie podlega kontroli. Kontrole tez sa jeśli np. Podniosło sie podstawę naliczania składek w krótkim czasie przed L4. Wszystko ma na celu zwiększenie oszczędności ZUS lub w druga stronę wylapowanie wyłudzaczy.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Od kilkunastu miesięcy ZUS lawinowo kontroluje wypłaty z L4 i chorobowego. Jeśli zatrudnienie jest 3 miesiące to automatycznie podlega kontroli. Kontrole tez sa jeśli np. Podniosło sie podstawę naliczania składek w krótkim czasie przed L4. Wszystko ma na celu zwiększenie oszczędności ZUS lub w druga stronę wylapowanie wyłudzaczy.
    To ja w kwietniu dostałam nowe obowiązki i sporą podwyżkę, ciekawe czy ZUS coś ma do tego, skoro w lipcu byłam już na zwolnieniu.
    No ale ja moja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników na etacie i to od nich dostaję pieniądze, nie z ZUS...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypłacają Ci juz świadczenie? Jeśli tak to nie ma obaw. Podczas kontroli proszą o dokumenty potwierdzające wykonywanie obowiązków, ale często tez np. Rozmawiają z pracodawca czy np mogą innego pracownika zapytać czy pracowalyscie. Trochę jak polowanie na czarownice.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    To ja w kwietniu dostałam nowe obowiązki i sporą podwyżkę, ciekawe czy ZUS coś ma do tego, skoro w lipcu byłam już na zwolnieniu.
    No ale ja moja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników na etacie i to od nich dostaję pieniądze, nie z ZUS...
    Ale pracodawca rozlicza sie pozniej z nich z ZUSem..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem w posiadaniu jakiś dowodów : maile, projekty które robiłam, umowy które podpisywałam, czy WZ-ki, są w dokumentach u mojego pracodawcy. Ja mogę jedynie napisać, że takie coś istnieje, z kim pracowałam, kto może to potwierdzić, a wszystkie "dowody pracy" są w siedzibie firmy... przecież ja nic nie "wyniosłam" z zakładu pracy. To nawet nie legalne, a poza tym RODO.

No i nie wypłacają mi zaświadczenia, dopiero pierwsza płatność miała być w październiku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:21

o14820mmtbp8gdro.png
    3 lata starań
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Ale pracodawca rozlicza sie pozniej z nich z ZUSem..
    Tak tak, ale myślę że pracodawca nie wstrzyma mi wypłaty świadczenia bo nie dostał kasy z ZUSu?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ma się to do RODO? Tak z ciekawości... Bo skoro pracujesz z ludźmi, i masz umowy to tam są dane wrażliwe... hmm? :P ja bym miała mega problem z czymś takim bo bym musiała przedstawiać opinie o dzieciach niepełnosprawnych i ich programy, które tworze itp. tak samo dziennik to zbieranina danych... Ciekawe jak do tego się odnoszą.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, a np potwierdzenie przelewu. Pracodawca co miesiąc przelewal kasę na Twoje konto, przecież nie była to darowizna tyko wynagrodzenie za pracę.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ