STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny te warsztaty "bezpieczny maluch" byly rewelacyjne! Bardzo polecam. W pazdzierniku maja byc u mnie warsztaty "spotkania z dobra mama", byla ktoras z Was na nich? W sumie to juz sie zapisalam,poki sa wolne miejsca
Reni lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Seli wrote:a podasz linka?
https://allegro.pl/uzytkownik/superstore?order=m
ja kupuję u tego (on sprzedaje też koncówki kolekcji z innych firm) ale jest kilku którzy sprzedają końcówki kolekcji z bonprixa wystarczy w filtrach zaznaczyć że firma bonprix i zazwyczaj pojawiają się ciuchy tych sprzedawców którzy głównie końcówki wystawiają.
Kwestia jest czy znajdziesz w swoim rozmiarze to co Ci się spodobaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:43
11.2017 - aniołek 8tc
-
Jeszcze nic ;p nie wiem co zjesc... wrocilam sobie do lozka polezec i musze wybrac sie do sklepu...
Speceangel dzieki, moze cos upoluje -
Hej dziewczyny, czy któraś z Was też miała taką sytuację, bo do mnie napisał ZUS, że wszczęto postępowanie i że mam przedstawić dowody mojej pracy - w oryginale oraz złożyć wyjaśnienia. Pierwszy raz mają mi coś wypłacić i już mi wstrzymali pieniądze, jak dzwoniłam do Pani prowadzącej sprawę, to powiedziała, że nawet do 60 dni mogą prowadzić postępowanie, a jeśli będzie pozytywnie rozpatrzone, to dopiero wypłata może iść kolejne 30 dni.... a jeśli podważą zasadność zgłoszenia mnie do składek to nie wypłacą ani L4, ani rocznego macierzyńskiego...
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
czarnaiwi wrote:Dziewczyny te warsztaty "bezpieczny maluch" byly rewelacyjne! Bardzo polecam. W pazdzierniku maja byc u mnie warsztaty "spotkania z dobra mama", byla ktoras z Was na nich? W sumie to juz sie zapisalam,poki sa wolne miejsca
W sobotę idę też na konferencję odnośnie praw kobiet w czasie porodu itd. A 11 października na warsztaty Aktywne mamy. Ostatnie mamy 6 grudnia Świadoma Mama. Trochę tego się uzbierało, ale zawsze to jakieś nowe informacje
-
OlinkaO wrote:Hej dziewczyny, czy któraś z Was też miała taką sytuację, bo do mnie napisał ZUS, że wszczęto postępowanie i że mam przedstawić dowody mojej pracy - w oryginale oraz złożyć wyjaśnienia. Pierwszy raz mają mi coś wypłacić i już mi wstrzymali pieniądze, jak dzwoniłam do Pani prowadzącej sprawę, to powiedziała, że nawet do 60 dni mogą prowadzić postępowanie, a jeśli będzie pozytywnie rozpatrzone, to dopiero wypłata może iść kolejne 30 dni.... a jeśli podważą zasadność zgłoszenia mnie do składek to nie wypłacą ani L4, ani rocznego macierzyńskiego...
-
Paulina_2603 wrote:My idziemy we wtorek na te warsztaty
W sobotę idę też na konferencję odnośnie praw kobiet w czasie porodu itd. A 11 października na warsztaty Aktywne mamy. Ostatnie mamy 6 grudnia Świadoma Mama. Trochę tego się uzbierało, ale zawsze to jakieś nowe informacje
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
No właśnie pracowałam tylko 3 miesiące u nowego pracodawcy, ale mam ciągłość zatrudnienia przez 5 lat (od ukończenia studiów). Co prawda ostatnie moje miejsce pracy to był niewypał, dlatego zmieniłam szybko pracę, po 5 miesiącach. Ale ciągłość składek miałam, nie brałam zasiłków itp. itd. Więc, jak mogą mi sugerować fikcyjność zatrudnienia/ umowy o pracę... że tak powiem, czuję się urażona... hehe
A Pani z ZUS-u powiedziała, że skoro pracowałam to jakieś dowody na to są i mam je przedstawić, i ja i mój szef.
3 lata starań
OlinkaO wrote:No właśnie pracowałam tylko 3 miesiące u nowego pracodawcy, ale mam ciągłość zatrudnienia przez 5 lat (od ukończenia studiów). Co prawda ostatnie moje miejsce pracy to był niewypał, dlatego zmieniłam szybko pracę, po 5 miesiącach. Ale ciągłość składek miałam, nie brałam zasiłków itp. itd. Więc, jak mogą mi sugerować fikcyjność zatrudnienia/ umowy o pracę... że tak powiem, czuję się urażona... hehe
A Pani z ZUS-u powiedziała, że skoro pracowałam to jakieś dowody na to są i mam je przedstawić, i ja i mój szef. -
Ah no widzisz. Dla nich nie liczy się ciaglosc pracy za bardzo tylko ile pracowalas u tego pracodawcy co na l4 poszłaś. Dlatego Cie zawezwali. No nic przedstawisz wszystkie papiery i myśle że się nie przyczepią jak będziesz wiarygodna. Możesz zawsze mowic ze ze wzgledu na kase zmieniłaś prace lub atmosfere. Najgorzej ze wypłaty wstrzymane
-
OlinkaO wrote:No właśnie pracowałam tylko 3 miesiące u nowego pracodawcy, ale mam ciągłość zatrudnienia przez 5 lat (od ukończenia studiów). Co prawda ostatnie moje miejsce pracy to był niewypał, dlatego zmieniłam szybko pracę, po 5 miesiącach. Ale ciągłość składek miałam, nie brałam zasiłków itp. itd. Więc, jak mogą mi sugerować fikcyjność zatrudnienia/ umowy o pracę... że tak powiem, czuję się urażona... hehe
A Pani z ZUS-u powiedziała, że skoro pracowałam to jakieś dowody na to są i mam je przedstawić, i ja i mój szef. -
Magkb wrote:Od kilkunastu miesięcy ZUS lawinowo kontroluje wypłaty z L4 i chorobowego. Jeśli zatrudnienie jest 3 miesiące to automatycznie podlega kontroli. Kontrole tez sa jeśli np. Podniosło sie podstawę naliczania składek w krótkim czasie przed L4. Wszystko ma na celu zwiększenie oszczędności ZUS lub w druga stronę wylapowanie wyłudzaczy.
No ale ja moja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników na etacie i to od nich dostaję pieniądze, nie z ZUS... -
Wypłacają Ci juz świadczenie? Jeśli tak to nie ma obaw. Podczas kontroli proszą o dokumenty potwierdzające wykonywanie obowiązków, ale często tez np. Rozmawiają z pracodawca czy np mogą innego pracownika zapytać czy pracowalyscie. Trochę jak polowanie na czarownice.
-
Elmuszka wrote:To ja w kwietniu dostałam nowe obowiązki i sporą podwyżkę, ciekawe czy ZUS coś ma do tego, skoro w lipcu byłam już na zwolnieniu.
No ale ja moja firma zatrudnia więcej niż 20 pracowników na etacie i to od nich dostaję pieniądze, nie z ZUS...
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Ja nie jestem w posiadaniu jakiś dowodów : maile, projekty które robiłam, umowy które podpisywałam, czy WZ-ki, są w dokumentach u mojego pracodawcy. Ja mogę jedynie napisać, że takie coś istnieje, z kim pracowałam, kto może to potwierdzić, a wszystkie "dowody pracy" są w siedzibie firmy... przecież ja nic nie "wyniosłam" z zakładu pracy. To nawet nie legalne, a poza tym RODO.
No i nie wypłacają mi zaświadczenia, dopiero pierwsza płatność miała być w październiku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:21
3 lata starań
A jak ma się to do RODO? Tak z ciekawości... Bo skoro pracujesz z ludźmi, i masz umowy to tam są dane wrażliwe... hmm?
ja bym miała mega problem z czymś takim bo bym musiała przedstawiać opinie o dzieciach niepełnosprawnych i ich programy, które tworze itp. tak samo dziennik to zbieranina danych... Ciekawe jak do tego się odnoszą.