X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    słaaabooo :P to w takim razie chyba za duże zamówiłam... Ale według tego co napisali wymiarowo by się zgadzało :D
    najwyżej zwrócisz nie przejmuj się :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka od 3 dni baardzo spokojna może kilkanaście ruchów na dzień. dobrze że jutro mam wizytę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to leży poprzecznie i wali nogami i rękami mnie po obu bokach na raz ...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    U mnie pomidorowa...od 3 dni. Zjadłam ją o 10, i co teraz :D pozostają przekąski
    Pomidorowa jest spoko. Można jeść 3 dni:)

Seli to zdrówka . Mleko z miodem i czosnkiem na noc. Mnie jak coś bierze, piję i jest ok.( Ale pewnie nie tak łatwo u ciebie ,nie lubisz;)?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Pomidorowa jest spoko. Można jeść 3 dni:)

Seli to zdrówka . Mleko z miodem i czosnkiem na noc. Mnie jak coś bierze, piję i jest ok.( Ale pewnie nie tak łatwo u ciebie ,nie lubisz;)?

masz rację, nie lubię :P jak robię to wodę przygotowaną z miodem i cytryną, teraz jest lepiej :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to wstawiaj to z BBCode, to będzie zdjęcie od razu w poście :-)
    Ok dzięki :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Katepr u mnie teze dziś pomidorowa :)

A oto Chevrolet Camaro naszego synka :D Camarelo Sirion :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef2864a69c63.jpg
    Wózek super i kolory ładne.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli woda z miodem i cytryna też może być daj też kilka plasterków imbiru. Kupiłaś, prawda?;) Ja daje też czasem do takiego napoju goździki i pomarańcze jeszcze.
    Czasem i syropu malinowego.

Właśnie miałam kupić sok z czarnego bzu, by był. Z aronii już mam.

U mnie w brzuchu dziś dyskoteka.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 14:22

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Próba generalna ...moja zupa:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/080e78a7dfb4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 14:42

czarnaiwi lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Olinka, a np potwierdzenie przelewu. Pracodawca co miesiąc przelewal kasę na Twoje konto, przecież nie była to darowizna tyko wynagrodzenie za pracę.
    Powołałam się właśnie również na przelewy (wynagrodzenie), no i napisałam, że cała dokumentacja jest u Pracodawcy, wymieniłam wszystko co tam mogą znaleźć, projekty, maile, wz-ki, faktury, odbiory, moje uzgodnienia projektowe z klientami własnoręcznie pisane - notatki, nawet mandat (hehe) z trasy jak jechałam służbowym autem. Zobaczymy jak to rozpatrzą, tym bardziej ze szef raczej im nie wyśle do ZUSu umów, czy innych dokumentów z moimi podpisami, gdzie są wszystkie dane kontrahentów, bo kary za udostępnianie osobom postronnym takich rzeczy (RODO) są bardzo duże. Mam nadzieję, że nie pójdą na wojnę, bo ja rzetelnie pracowałam, z resztą jeszcze żaden pracodawca mnie nie zatrudnił tak ooo, charytatywnie żebym sobie mogła bimbać, leżeć i pachnieć.

Elmuszka lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli woda z miodem i cytryna też może być daj też kilka plasterków imbiru. Kupiłaś, prawda?;) Ja daje też czasem do takiego napoju goździki i pomarańcze jeszcze.
    Czasem i syropu malinowego.

Właśnie miałam kupić sok z czarnego bzu, by był. Z aronii już mam.

U mnie w brzuchu dziś dyskoteka.:)

tak, ale chce właśnie ten syrop zrobić, nie tylko miksturę z wody :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest, udało się

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A syrop jak robisz? Może skorzystam . Córa zaraz ze szkoły przyniesie jakieś choróbsko tfu tfu tfu

Olinka
    I super ,ze swojej strony zrobiłaś co mogłaś, pozostaje czekać na decyzję. Nie martw się na zapas.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z ZUS, ale prowadzę działalność gospodarczą. U mnie jak się okazało nie należy mi się a ni za L4 ani macierzyński a to dlatego, iż pobieram rentę rodzinną po zmarłym mężu, i powinnam opłacać tylko chorobowe przez cały czas a opłacałam pełne składki, a przy pobieraniu renty rodzinnej nie należy się nić, więc prawdopodobnie ZUS musi mi zwrócić wszystkie nadpłaty składek przez cały okres jak pobieram rentę. Dobrze, że zmieniłam księgową bo żeby księgowa takich rzeczy nie wiedziała to dla mnie szok. Teraz wszystko prostuję, Pisma poszły moje dokumenty zostały przyjęte i ZUS zakończył postępowanie. A teraz muszę się ubiegać o zwrot nadpłaconych składek, bo jednak różnica płacić 1230zł ZUSu przez 2 lata a powinnam tylko 320zł chorobowego...

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A syrop jak robisz? Może skorzystam . Córa zaraz ze szkoły przyniesie jakieś choróbsko tfu tfu tfu

Olinka
    I super ,ze swojej strony zrobiłaś co mogłaś, pozostaje czekać na decyzję. Nie martw się na zapas.

http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2014/10/domowy-syrop-na-przeziebienie-z-miodem.html

taki :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny, zrobię,będzie idealny do herbaty. Ale to w weekend ,bo w piątek pójdę na rynek po dobry miód :) dzieki

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie piję herbatę z miodem i cytryną, ostatnio do tego jeszcze miałam sok z aronii, no ale się skończył..

Coś wcześniej pisałyście dziewczyny o konflikcie serologicznym, u nas też może wyjść więc na kolejną wizytę zapewne dostanę skierowanko na badania. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Mąż ostatnio dzwoni na pół godziny przed powrotem z roboty i mówi: zrób coś dobrego (w zamyśle mniej zdrowego ;P) i muszę kombinować. Dzisiaj mu zrobię sałatkę cezar to będzie zajadał i do pracy jeszcze weźmie to zadowolony będzie ;) U mnie teściowa gotuje obiady więc to odpada, no chyba że mam jakieś zachcianki to wtedy coś pichcę ;)

Od dwóch dni maluch spokojny, jak ostatnio dawał pokaz akrobacji tak teraz czasem coś tam zaczepi, więc cieszę się że w piątek wizyta <3

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nienawidziłam jak teściowa coś próbowała robić... Dobrze,że mieszkamy sami i nikt nam w gary się nie wtrąca :P masakra. Nie wyobrażam sobie tego w ciąży :) Wytrzymałam rok z teściami. Teściowa prawie wcale nie gotuje... A robiła co chwila coś w kuchni aby mi zablokować wszystko. Cenie sobie swoją kuchnie i wolność w tej kwestii :P z resztą w ogóle mieszkaniowej.

Skręciłam już 3 razy mak :D teraz biorę się za masę serową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 16:05

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa niby nie lubi gotować, ale jest nauczona i jak tego nie zrobi to nie wie co ma z sobą zrobić a w domu siedzi, więc niech gotuje ;) Jak ja coś robię, to się nie wtrąca i do kuchni nie wchodzi. Tak więc nie wchodzimy sobie w drogę ;) A jak powiem wcześniej, że chce coś zrobić to nie ma żadnego problemu. Jeszcze jakiś rok musimy przetrwać i się przeprowadzimy do domu <3
    Kwestia przyzwyczajenia i podejścia teściowej tak na prawdę a idzie się dogadać :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym tak sobie myślę, że to będzie miłe mieć ciepły posiłek jak maleństwo już na świat przyjdzie i móc o tym nie myśleć ;) Widzę w tym swoje plusy po prostu. Mieszkanie jest duże więc każdy ma swoje miejsce ;)

Elmuszka, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ