STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O, jakie śniadanko
Ja poszłam do sklepu, zrobię rosół, bo w sumie grypowo... Kupiłam też cytrynę i imbir to wypróbuje syrop z miodem.
Wylicytowałam kurtkę za 70 zł -
I super rosołek ekstra pomysł. A czemu grypowo ? Coś cię rozkłada?
U mnie dziś jednak zupa dyniowa bo pokrojoną i mrożoną dynie ciężko starkowac. Za to placki jutro, dziś będę miała dostawę świeżej dyni..dwa dni dyniowe,mąż kręci nosem. Ale zdrowo:)
Kurtka za 70 zł, super. Zimowa? -
No właśnie jakby trochę coś tam mnie brało.
Tak, zimowaciekawa jestem jak przyjdzie czy jakościowo spoko.
-
OlinkaO wrote:No właśnie pracowałam tylko 3 miesiące u nowego pracodawcy, ale mam ciągłość zatrudnienia przez 5 lat (od ukończenia studiów). Co prawda ostatnie moje miejsce pracy to był niewypał, dlatego zmieniłam szybko pracę, po 5 miesiącach. Ale ciągłość składek miałam, nie brałam zasiłków itp. itd. Więc, jak mogą mi sugerować fikcyjność zatrudnienia/ umowy o pracę... że tak powiem, czuję się urażona... hehe
A Pani z ZUS-u powiedziała, że skoro pracowałam to jakieś dowody na to są i mam je przedstawić, i ja i mój szef.
To rutynowe działanie ZUS przy krótkim zatrudnieniu. Jako księgowa spotkałam się z tym kilkukrotnie. ZUS wzywa i Ciebie, i pracodawcę do przedstawienia dokumentów. Chcą sprawdzić, czy faktycznie pracowałaś, czy może ktoś Cię zatrudnił fikcyjne, żebyś tylko miała zasiłek.
Najlepiej napisz im pismo, że nie jesteś w posiadaniu dokumentów służbowych i że wszystko jest u pracodawcy. A w interesie pracodawcy też jest, żeby przedstawić odpowiednie dokumenty i udowodnić, że nie zatrudnił fikcyjnie.
-
Seli wrote:No właśnie jakby trochę coś tam mnie brało.
Tak, zimowaciekawa jestem jak przyjdzie czy jakościowo spoko.
to jednak niemiecka marka pod niemieckie kobiety
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mi się wydaje,że zaniżone... Wzięłam XXL xD zazwyczaj noszę mniejsze.. ale po wymiarach tam było w biuście 105 cm... a ja mam 110
na końcówce pewnie więcej, ale nie chciałam brać XXXL bo może to już przesada i jakoś się kurtka napina, no nie wiem
-
katepr wrote:Spaceangel zawyżone czyli brać większy rozmiar czy mniejszy? Moze glupie pytanie ale juz sama niewiem hehe
ale zdążyło mi się kilka razy zamówić w swoim rozmiarze i były dobre. można odesłać także spoko
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:ja biorę z tej firmy rozmiar mniejsze niż nosze
ale zdążyło mi się kilka razy zamówić w swoim rozmiarze i były dobre. można odesłać także spoko
słaaaboooto w takim razie chyba za duże zamówiłam... Ale według tego co napisali wymiarowo by się zgadzało
-
czarnaiwi wrote:Dziewczyny te warsztaty "bezpieczny maluch" byly rewelacyjne! Bardzo polecam. W pazdzierniku maja byc u mnie warsztaty "spotkania z dobra mama", byla ktoras z Was na nich? W sumie to juz sie zapisalam,poki sa wolne miejsca
cieszę sięz chęcią poszłabym drugi raz, bo mąż nie był, a powinien
nie polecam za to Mamo to ja. Boooosz co za lipa, nuda i strata czasu. -
Kendy wrote:https://zapodaj.net/5b00f0468b341.jpg.html
Czas na drugie śniadanko .
Uczę się wstawiać zdjęcia:)
https://zapodaj.net/5b00f0468b341.jpg.html
to wstawiaj to z BBCode, to będzie zdjęcie od razu w poście
-
Katepr u mnie teze dziś pomidorowa
A oto Chevrolet Camaro naszego synkaCamarelo Sirion
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef2864a69c63.jpgReni, Elmuszka, Mega, katepr, Sylwunis, Paulina_2603 lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019