X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Dzwonię po lekarzach i albo nikt nie odbiera albo mają terminy na II połowę października. Nikt nie chce mnie przyjąć, bo nie jestem ich pacjetką. Gdyby chodzilo o wizytę na NFZ to bym się nie dziwiła, ale prywatnie?!?
    serio prywatni tak robią ? tragedia ja chodzę na nfz i bez problemu w przychodni jest jasno ustalone że ciężarne przychodzą bez umawiania i bez kolejki jeżeli coś złego się dzieje i mój gin wielokrotnie mi to powtarzał.Kilka razy brałam kartę z rejestracji i szłam do położnych bez rejestracji i nigdy nie bło mowy o tym żeby mnie nie przyjęli.
    Ja na twoim miejscu pojechałabym na ip nawet nie chodzi o mocz tylko o twój stres napłacz solidnie i niech coś zrobią bo padniesz na zawał i dziecku zaszkodzisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 18:35

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb pisały dziś o zachciankach, o tym ile KFC i co by tam nie jadły...
    Ja dziś dwie kanapki z szynką, potem rosół, jabłuszko... Nawet nie tak źle dziś :) a moja zachcianka :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fae5f5337c49.jpg

Zrobiłam całą blachę a pewnie skończy się na jednym kawałku :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, Twój lekarz dobrze mówił. Konflikt może być wtedy, gdy kobieta ma współczynnik Rh- a mężczyzna Rh+, u Was jest na odwrót, wiec nie ma ;) odczynnik Coombsa robi się obecnie profilaktycznie każdej kobiecie w ciąży w pierwszym trymestrze i przed porodem. Jest kobieta jest Rh- to robi się jeszcze w drugim trymestrze (21-26tyg ciąży )

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli, Twój lekarz dobrze mówił. Konflikt może być wtedy, gdy kobieta ma współczynnik Rh- a mężczyzna Rh+, u Was jest na odwrót, wiec nie ma ;) odczynnik Coombsa robi się obecnie profilaktycznie każdej kobiecie w ciąży w pierwszym trymestrze i przed porodem. Jest kobieta jest Rh- to robi się jeszcze w drugim trymestrze (21-26tyg ciąży )

No niby tak, ale tego też się zapytam :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załapałam się do lekarza. Pojechałam w ciemno zapytać czy mnie przyjemnie po wszystkich swoich pacjentkach. Mam globulki i antybiotyk. Na początku nie był bardzo chętny żeby mnie przyjąć ale jak dopytał o co chodzi i zobaczył dzisiejsze wyniki to mówi żebym poczekała, że mnie przyjmie żeby to się nie rozwinęło dalej. Taki nawet fajny pan.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a kojarzysz co Ty przyjmowałaś?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dziewczyny na fb pisały dziś o zachciankach, o tym ile KFC i co by tam nie jadły...
    Ja dziś dwie kanapki z szynką, potem rosół, jabłuszko... Nawet nie tak źle dziś :) a moja zachcianka :

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fae5f5337c49.jpg

Zrobiłam całą blachę a pewnie skończy się na jednym kawałku :P
    Jakie pyszności....

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Załapałam się do lekarza. Pojechałam w ciemno zapytać czy mnie przyjemnie po wszystkich swoich pacjentkach. Mam globulki i antybiotyk. Na początku nie był bardzo chętny żeby mnie przyjąć ale jak dopytał o co chodzi i zobaczył dzisiejsze wyniki to mówi żebym poczekała, że mnie przyjmie żeby to się nie rozwinęło dalej. Taki nawet fajny pan.

super, że się udało coś załatwić :) właśnie najgorsze jak się rozwija... Pewnie wspomniał, albo może zapomniał... Bo mi dopiero nowy powiedział, przy infekcji itp. zero seksu :( bo zaraz wróci to samo... dwa tygodnie miałam antybiotyk i globulki ale się nie wstrzymywaliśmy ;/ teraz męczę się na nowo, ale jutro ostatni dzień :D <3

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Seli, a kojarzysz co Ty przyjmowałaś?

nazwy antybiotyku nie... ale invag brałam, a teraz mam illadian direct plus :P i zinnat :)

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakieś inne badziewie. Ważne że mam cokolwiek. Już jestem spokojniejsza.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    To ja mam jakieś inne badziewie. Ważne że mam cokolwiek. Już jestem spokojniejsza.

bo to zależy co masz, bo posiewu nie robiłaś? Mi dobrał według posiewu, bo mam obecnie bakterie "pałeczka zapalenia płuc" :P także ten... śmiesznie, że tam :)

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, śmiesznie :P
    Posiewu nie robiłam. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze. Tak sobie myślę że jak tam wpadnę do mojej ginki to jej wszystko wygranę. I mam nadzieję że jej się głupio zrobi.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam głupie pytanie- jak robię bad ogólne moczu to posiew z tej samej próbki można, czy na drugi dzień, czy całkiem jakoś inaczej się to robi?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Ciacho wygląda pysznie. Ja bym się zaopiekowała resztą blachy :)

Martin
    I dobrze że byłaś załatwiłaś i ulga.Noc spokojna ,super.

Ja jutro zobaczę malucha. Zawsze jest stresik czy napewno wszystko dobrze. Teraz niby spokojniej bo czuć ruchu ale matki i tak inne cuda wynajdą. Napewno jutro zapytam o wody płodowe. Noi ten zastrzyk koniecznie na konflikt. Zawsze na tydzień przed wizytą tworzę listę z pytaniami by nic mi nie umknęło i nie umyka dzięki temu po wizycie wiem co trzeba i nie czuje niedosytu jak się o czymś zapomni.
    Spokojnej nocki. Prysznic i spać jutro pobudka rano.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, dzień pełen wrażeń. Dobranoc!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie lipa jak masz cokolwiek. Na Twoim miejscu jutro zrobiłabym posiew bo nawet neiwiadomo czy ten antybiotyk potrzebny, ani czy ten akurat zadziała... mi też takie cuda powychodziły a żadnej infekcji nie miałam. Takie trochę dawanie antybiotyku w ciemno. Dla własnego spokoju posiew bym zrobiła.Bo jak ten nie zadziała, jesli cokolwiek masz to bedziesz kolejny brac za tydzien.
    Seli zinnat to antybiotyk :p

A jak tam ten makowiec smakował?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy też tak mam :P zapisuje sobie wszystko.

Ja już po prysznicu, zwijam się do łózka.

Ja wizytuje w poniedziałek :D Jestem ciekawa ile przybrał przez 2 tygodnie. No i co powie więcej ten nowy lekarz, i czy l4 będzie elektroniczne, choć i tak muszę zajrzeć do pracy...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martin na posiew musisz mieć jałowy pojemnik, zachować mega higienę przy pobieraniu, nie dotykać go w srodku przed pobieraniem dopiero jak bedziesz pobierać otworzyć pojemnik. A tak to tak samo środkowy strumień moczu, po podmyciu itd.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr wiem :) napisałam,że mam antybiotyk i illadian ;P wcześniejszego antybiotyku nie pamiętam, ale był inny bo inna bakteria.

A sernik smakuje jak maminy <3 ale ledwo dojadłam ten kawałek... Pomyśleć, że kiedyś pół blachy było moje :P ale takie nie jedzenie ciast i słodkości na dobre mi wyjdzie, chyba :D

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie u diabetologa dowiedziałam się, że mój przypadek nie musi być traktowany stricte jak cukrzyca ciążowa. Cukry mam w normie. W nagrodę mogę zejść z 4 pomiarów na 2 :) Cieszy mnie to bardzo, bo palce mam już tak poklute... Zapytałam się też o poród, czy trzeba go wywoływać wcześniej. W moim przypadku, jeśli nic się nie zadzieje z cukrami i jeśli waga dziecka będzie ok, to nie ma mowy o indukowaniu porodu i mogę czekać aż samo się zacznie. I mam nadzieję, że tak właśnie będzie :)

Lisa24, olkakarolka, Zośkaaa, katepr, Kendy lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ