X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 27 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w loveli mam proszek i płyn do prania.

Lisa24 lubi tę wiadomość

Lili88
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po spotkaniu z fizjoterapeutka uroginekologiczna ;) duzo ciekawych rzeczy i jak dbac o siebie.

Teraz bedzie z doulą.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się po wizycie :) wszystko jest ok. Synek ( znowu pokazał co ma między nogami ) zdrowo rośnie. To najważniejsze. Jestem szczęśliwa. 920 g szczęścia. Na skurcze dostałam aspargin. Wody ok.Szyjka też. Muszę kupić zastrzyk na konflikt robi się go między 28-32 tygodniem i dostałam też skierowanko na badanka.

Uczciłam dobre wieści kawałkiem serniczka z cukierni. ( A za tę pokusę Seli jest współwinna, to przez jej wczorajsze zdjęcie sernika :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 12:43

Seli, olkakarolka, katepr, Lisa24 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Po wizycie u diabetologa dowiedziałam się, że mój przypadek nie musi być traktowany stricte jak cukrzyca ciążowa. Cukry mam w normie. W nagrodę mogę zejść z 4 pomiarów na 2 :) Cieszy mnie to bardzo, bo palce mam już tak poklute... Zapytałam się też o poród, czy trzeba go wywoływać wcześniej. W moim przypadku, jeśli nic się nie zadzieje z cukrami i jeśli waga dziecka będzie ok, to nie ma mowy o indukowaniu porodu i mogę czekać aż samo się zacznie. I mam nadzieję, że tak właśnie będzie :)

Super wieści

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie ma co sobie żałować ;)

Piękna waga ;D ciekawe u nas ile pokaże ;) ale boje się, że 900 to nie będzie... I jakoś się przejmuję a mąż mnie gani.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Paulina to super wiadomości !;)

Ja byłam dzisiaj u kardiologa. Akurat jak siedziałam w poczekalni to miałam kołatanie serca, wyszło mi tętno 120 i ciśnienie 140/90 gdzie zawsze mam ok 90/60 czasami nawet 80/60.. ale powiedziała ze przy ataku kołatania i skoku tętna lepiej ze mi ciśnienie rośnie niż jakby spadało akurat.. zleciła mi echo i holter do zrobienia i dała lek (bloker), który mam brać przy tętnie powyżej 100. Do tego unikać dużego wysiłku fizycznego, sporo leżeć, unikać stresu i mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie. Stwierdziła, ze to pewnie skutek uboczny euthyroxu, ale z niego nie mozemy zrezygnować i żeby się tym nie stresować bo nie ma potrzeby ;)
    To bezstresowo ze spokojem i dużo laby.:)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Piękna waga ;D ciekawe u nas ile pokaże ;) ale boje się, że 900 to nie będzie... I jakoś się przejmuję a mąż mnie gani.

Eee będzie dobrze. Nie martw się na zapas. A jak mniej to podkarmimy. Kusimy się tu zachciankami damy radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 12:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojej aplikacji na tym etapie czyli w27 tygodniu maluch powinien ważyć od 950 na początku a pod koniec do 1070.ale to pewnie różnie nie ma co brać dosadnie .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Kombinezon fajny

Ja do prania też mam lovele. Jest ok. Też jestem na etapie prania i prasowania i wierzcie mi że to schodzi. Różne są dni nieraz się da poprasować nieraz nie dlatego warto zacząć wcześniej. Właśnie myślę może jeszcze przed porodem raz wypiore to co do szpitala a napewno przeorasuje jeszcze raz pakując torbę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja wreszcie po wizycie. Bez usg niestety bo uznał że nie trzeba :P Ruchami młodej mam się absolutnie nie przejmować jeżeli nie zdarzy mi się w ciągu dnia wyczuć chociaż raz 10ruchów/2h to mam przyjść ale generalnie nawet jak się ruszy 10 razy w ciągu dnia to też jest ok. Pobrał mi próbkę na cytologię i kazał powtórzyć wszystkie badania ale dopiero za 3 tygodnie jak mniej więcej mam wizytę. Wspomniałam o upławach to powiedział że jeżeli nie towarzyszy mi ból swędzenie albo inna dolegliwość to mam się nie przejmować bo w ciąży zdarzają się infekcje i nie ma sensu ich od razu leczyć bo powracają. Trochę pobolewa mnie pęcherz więc mam dużo ciepłego pić i się ubierać jak będzie bardzo bolało to mam przyjść. Następna wizyta za 3 tygodnie i będziemy się już umawiać na usg w okolicach 30 tygodnia. To na tyle idę sobie zrobić herbatę :)
    Super:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy mój jest poza granicami centyli, u mnie w rodzinie dzieci rodzily sie tak 3,5 kg i mąż też duży chlop... Dlatego wiesz, ja matka świruje.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

A jak się przejmujesz to bierz się za sernika.:) :)
    Ja idę powalczyć z dynią uparłam się na tę placki i koniec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam co wam badają na wizytach to mnie w środku skręca co na nfz się dzieje od początku ciąży nikt nie sprawdził mi szyjki czy stanu wód płodowych "bo nie ma potrzeby". Idę chyba zapisze się prywatnie niech to sprawdzą

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A jak się przejmujesz to bierz się za sernika.:) :)
    Ja idę powalczyć z dynią uparłam się na tę placki i koniec.

Od sernika to ja przytyje a nie Okruszek ;p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Jak tak czytam co wam badają na wizytach to mnie w środku skręca co na nfz się dzieje od początku ciąży nikt nie sprawdził mi szyjki czy stanu wód płodowych "bo nie ma potrzeby". Idę chyba zapisze się prywatnie niech to sprawdzą

Wody sie sprawdza na kszdej wizycie (tak mowi moj nowy), szyjke kontroluje sie juz mniej wiecej od polowkowych. U mnie bylo od 15 tc z racji polozenia lozyska.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jesli chodzi o infekcje to jednak lepiej wykonac posiew/wymaz i jednak leczyc niz sie meczyc. W dodatku sa bakterie, ktore moga powodowac skracanie sie szyjki i wczesny porod (np. Chlamydia). Nie mowiac juz o tym, ze meczaca jest infekcja i zarazasz tez partnera przy stosunkach jak nie leczysz.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ja chodzę na NFZ i prywatnie
    i na NFZ miałam badanie "ręczne" tylko na pierwszej wizycie! potem tylko usg! to dopiero dziwne. też mi długości nie mierzy, tylko mówi, że ok.

natomiast prywatnie za każdym razem badanie na fotelu+usg+ sprawdza mi szyjkę i wody.
    także różnica jest mega.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja z reguły chodzę prywatnie. Dziś na fundusz i nie widzę różnicy dba o mnie tak samo. Ale ja jestem dociekliwa pacjentka :) życie mnie nauczyło. Ja pytam o wszystko. Myślę że gdybym nie spytała wód też nie sprawdzała by za każdym razem. Natomiast szyjka badana na fotelu i USG i zalecenie badań jest na każdej wizycie. Jestem zadowolona z opieki a to ważne.

A seli zwolnienie dostałam elektroniczne, bajer nie trzeba do pracy iść i nawet nipu zakładu nie trzeba bo od razu po peselu sie wyswietla gdzie się pracuje. Elegancko.( Chyba ty się zastanawiałaś nad zwolnieniem elektronicznym) i czytałam że do końca listopada 2018 mogą być papierowe potem tylko elektroniczne

Katepr mój dzidziuś się okazało leży sobie teraz w poprzek dlatego tak mnie nisko okładał pewnie rączkami i nóżkami. Może twój też tak leży:)
    Ale lekarka mówiła że to nawet dobrze że tak leży bo nie napiera na szyjkę a przekręcić się zdarzy a jak nie to trudno u mnie i tak cesarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:16

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Od sernika to ja przytyje a nie Okruszek ;p

Udzieli mu się. Myślisz że dlaczego mój taki okrąglutki bo i mama też:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Lisa, ja kupiłam Lovela w biedronce w promocji byla:) pranie zrobię pewnie koło Bożego Narodzenia, wiem trochę późno ale ja tak strasznie nie lubię prac:) A że suszę w suszarce elektrycznej to nie będzie to problem jakiś, wieszać ściągać nie trzeba A pasować też nie będę, wyparza się dodatkowo w suszarce i to wystarczy:)

mam dokładnie taki sam plan :-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ