STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
eh uwierzcie mi pytam, dopytuję, nalegam proszę i sugeruję i zawsze słyszę "nie ma potrzeby" i wychodzę na histeryczkę
Dlatego lecę na 2 fronty.. Właśnie się umówiłam prywatnie na usg żeby mi koniecznie zbadał stan wód, szyjki i dziecka i powiedział że nie ma problemu. Nie dało się wcześniej niż 10 października i 200zł w plecy ale nie będę żałować. Potem ja będę się martwić i płakać nie lekarze na nfz.
Jeżeli nie przestanie mnie pobolewać pęcherz badanie moczu też planuję zrobić prywatnie zanim będzie czas na nfztowskie .
Co do upławów ostatnie 2 dni chodzę bez wkładki i szczerze mówiąc nie jest tak źle jak myślałam majtki są trochę wilgotne, będę obserwować czy się pogarszaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:33
11.2017 - aniołek 8tc
-
O ile to nie moja wina to dziecko moze być małe ;p
Speceangel zrob sobie posiew moczu jak Cie meczy, to nie jest drogie badanie.
Ja na nfz nigdy dobrze nie trafilam, a i swojego prywatnego wolalam sprawdzic niz pozniej zalowac... no i do tej pory po 800 zl i wzwyz wychodza mnie wizyty i badania ;( ale teraz z nowym jest mniej tego i inaczej. -
Seli wrote:Kendy mój jest poza granicami centyli, u mnie w rodzinie dzieci rodzily sie tak 3,5 kg i mąż też duży chlop... Dlatego wiesz, ja matka świruje.
Ja rodze duże dzieci . Córka 4,5 więc syn też może tyle mieć ,to może mną się nie sugeruj:)
Uporałam się z dynią, nigdy więcej ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:48
-
Spaceangel
Ja jak prywatnie chodzę to wtedy i prywatnie badania bo nie dają skierowania więc są i minusy. Miesięcznie koszt gina,badań i leków ok 300zl mi wychodzi.
Ale badanie moczu grosze kosztuje, warto zrobić jak cię niepokoi . Tylko pamiętaj by dobrze pobrać. -
Kendy wrote:A 3,5 to duże dzieci wg Ciebie , bo do końca nieskumałam;)
Ja rodze duże dzieci . Córka 4,5 więc syn też może tyle mieć ,to może mną się nie sugeruj:)
Uporałam się z dynią, nigdy więcej ...
Nie no... 3,5 to sredniak, duze to powyzej 4 kg ;p tak wiele osob pisze ile ich mlode waza to roznica ok 200 gram. No i lekarz mi powiedzial, ze poza norma jest ale mam mierzyc cisnienie czy nie za wysokie i cukry sprawdzic. -
Moja ginka też zawsze prosi na samolot, później sprawdza szyjke sondą dopochwową o później już normalne usg. Zawsze tez sprawdza ilość wód. Wizyta u niej 190 zł, ale nie żałuję ani jednej złotówki. Do tego co miesiąc wizyta u endokrynologa 100 zł, plus leki - wszystko około 400 zł.
Dziewczyny na heparynie! W radiu słyszałam, że Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż Clexane. Sprawdźcie jakiego numeru serii to dotyczy. Lek jest zanieczyszczony klejem. Ja na szczęście biorę Neoparin. -
Paulina_2603 wrote:Moja ginka też zawsze prosi na samolot, później sprawdza szyjke sondą dopochwową o później już normalne usg. Zawsze tez sprawdza ilość wód. Wizyta u niej 190 zł, ale nie żałuję ani jednej złotówki. Do tego co miesiąc wizyta u endokrynologa 100 zł, plus leki - wszystko około 400 zł.
Dziewczyny na heparynie! W radiu słyszałam, że Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż Clexane. Sprawdźcie jakiego numeru serii to dotyczy. Lek jest zanieczyszczony klejem. Ja na szczęście biorę Neoparin.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Seli wrote:Nie no... 3,5 to sredniak, duze to powyzej 4 kg ;p tak wiele osob pisze ile ich mlode waza to roznica ok 200 gram. No i lekarz mi powiedzial, ze poza norma jest ale mam mierzyc cisnienie czy nie za wysokie i cukry sprawdzic.
. Ja znowu martwię się trochę w drugą stronę czy nie będzie za duże:). Jakie by nie było aby zdrowe, kochane będzie napewno
To na ostatniej wizycie ile ważył twój Arturek i który to był tydzień.?
I jak twoje ciśnienie ? I wyniki glukozy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:00
-
Spaceangel 5 kg to już cc... bez przesady... Chyba, że masz tak szeroką miednice...
Tak, każde dziecko indywidualnie, ja to rozumiem i tak będzie ale mamy siatkę centylową, prawda? Mój jest poniżej normy.
Mój w 24+5 ważył 674 g. i lekarz powiedział, że to przy mało... A że miałam wyoskie ciśnienie z nerwów to powiedział, że trzeba mierzyć i sprawdzać bo to może świadczyć o patologii łożyska. Ale ciśnienie mam cały czas 115 albo 122 na 72 albo 78 czyli takie średnie, nie małe nie duże.
A cukry 77/153/120 wcześniejsza krzywa była 86/90/80 ale między czasie po śniadaniu miałam cukier z krwi robiony to było 64... -
Kendy ostatnie usg z pomiarem wagi miałam na połówkowych 28 sierpnia mała ważyła 385g i to było 20tyg+5
Seli mojej siostrze w Anglii kazali rodzić siostrzeńca 4,8kg i urodziła po 15 godzinach katorgiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:58
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli a kiedy to było? Data?Twoje 24+5?
Bo np mój 23+5 ważył 521 g widzę na USG. To było 3 września więc pięknie podrósł.Wiec dużej różnicy nie ma w wadze a różnica tygodnia . Twój pewnie też sporo przybrał ,zobaczysz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:01
-
spaceangel wrote:Kendy ostatnie usg z pomiarem wagi miałam na połówkowych 28 sierpnia mała ważyła 385g i to było 20tyg+5
Seli mojej siostrze w Anglii kazali rodzić siostrzeńca 4,8kg i urodziła po 15 godzinach katorgi
To kiedy teraz masz USG? Juz miesiąc minął, pewnie ciekawa jesteś -
Spaceangel to w angli... niepoważni... Moim zdaniem to już naprawdę ogromne dziecko i przecież trauma z bólu i ja chyba bym na wszystkie strony pękła ;/
Kendy mój ważył 17.09 te 674. I nie chodzi nawet o porównywanie, ale o to, że sam lekarz powiedział, że jest poniżej tych wszystkich wykresów... Bo jeśli rzeczywiście Twój maluch będzie koło 4,5 kg to nie ma co porównywać, u mnie w rodzinie nie było takich wag urodzeniowych.