X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh uwierzcie mi pytam, dopytuję, nalegam proszę i sugeruję i zawsze słyszę "nie ma potrzeby" i wychodzę na histeryczkę :P
    Dlatego lecę na 2 fronty.. Właśnie się umówiłam prywatnie na usg żeby mi koniecznie zbadał stan wód, szyjki i dziecka i powiedział że nie ma problemu. Nie dało się wcześniej niż 10 października i 200zł w plecy ale nie będę żałować. Potem ja będę się martwić i płakać nie lekarze na nfz.
    Jeżeli nie przestanie mnie pobolewać pęcherz badanie moczu też planuję zrobić prywatnie zanim będzie czas na nfztowskie .
    Co do upławów ostatnie 2 dni chodzę bez wkładki i szczerze mówiąc nie jest tak źle jak myślałam majtki są trochę wilgotne, będę obserwować czy się pogarsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:33

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam gdybym wiedziała że aż tak źle jest u mnie z ginami na nfz w ciąży to pewnie od początku bym chodziła prywatnie. Sęk w tym że właśnie nie ma reguły możnba nawet na nfz trafić dobrze

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę prać i prasować dopiero po skompletowaniu większości tego co potrzebuję trochę to jeszcze potrwa :D

Reni, olkakarolka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj spokój, ja bym się cieszyła z mniejszego dziecka. Potem pamiętaj bedziesz nosić :p

Ja piore w vizir sensitive, nasze ciuchy też. Jeszcze za wcześnie dla mnie, prać pierze pralka a ja prasować nie będe także wywieszenie to moment :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile to nie moja wina to dziecko moze być małe ;p

Speceangel zrob sobie posiew moczu jak Cie meczy, to nie jest drogie badanie.

Ja na nfz nigdy dobrze nie trafilam, a i swojego prywatnego wolalam sprawdzic niz pozniej zalowac... no i do tej pory po 800 zl i wzwyz wychodza mnie wizyty i badania ;( ale teraz z nowym jest mniej tego i inaczej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy mój jest poza granicami centyli, u mnie w rodzinie dzieci rodzily sie tak 3,5 kg i mąż też duży chlop... Dlatego wiesz, ja matka świruje.
    A 3,5 to duże dzieci wg Ciebie , bo do końca nieskumałam;)
    Ja rodze duże dzieci . Córka 4,5 więc syn też może tyle mieć ,to może mną się nie sugeruj:)

Uporałam się z dynią, nigdy więcej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:48

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Ja jak prywatnie chodzę to wtedy i prywatnie badania bo nie dają skierowania więc są i minusy. Miesięcznie koszt gina,badań i leków ok 300zl mi wychodzi.
    Ale badanie moczu grosze kosztuje, warto zrobić jak cię niepokoi . Tylko pamiętaj by dobrze pobrać.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A 3,5 to duże dzieci wg Ciebie , bo do końca nieskumałam;)
    Ja rodze duże dzieci . Córka 4,5 więc syn też może tyle mieć ,to może mną się nie sugeruj:)

Uporałam się z dynią, nigdy więcej ...

Nie no... 3,5 to sredniak, duze to powyzej 4 kg ;p tak wiele osob pisze ile ich mlode waza to roznica ok 200 gram. No i lekarz mi powiedzial, ze poza norma jest ale mam mierzyc cisnienie czy nie za wysokie i cukry sprawdzic.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka też zawsze prosi na samolot, później sprawdza szyjke sondą dopochwową o później już normalne usg. Zawsze tez sprawdza ilość wód. Wizyta u niej 190 zł, ale nie żałuję ani jednej złotówki. Do tego co miesiąc wizyta u endokrynologa 100 zł, plus leki - wszystko około 400 zł.

Dziewczyny na heparynie! W radiu słyszałam, że Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż Clexane. Sprawdźcie jakiego numeru serii to dotyczy. Lek jest zanieczyszczony klejem. Ja na szczęście biorę Neoparin.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moja ginka też zawsze prosi na samolot, później sprawdza szyjke sondą dopochwową o później już normalne usg. Zawsze tez sprawdza ilość wód. Wizyta u niej 190 zł, ale nie żałuję ani jednej złotówki. Do tego co miesiąc wizyta u endokrynologa 100 zł, plus leki - wszystko około 400 zł.

Dziewczyny na heparynie! W radiu słyszałam, że Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż Clexane. Sprawdźcie jakiego numeru serii to dotyczy. Lek jest zanieczyszczony klejem. Ja na szczęście biorę Neoparin.
    też słyszałam o tym clexane, to jakaś masakra!! ja biorę fraxiparine.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do corki prawie 10 LAT TEMU PRALAM W wizir sensitive i bylo wszystko ok

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no... 3,5 to sredniak, duze to powyzej 4 kg ;p tak wiele osob pisze ile ich mlode waza to roznica ok 200 gram. No i lekarz mi powiedzial, ze poza norma jest ale mam mierzyc cisnienie czy nie za wysokie i cukry sprawdzic.
    No bo wiesz duże dziecko to pojęcie względne :). Ja znowu martwię się trochę w drugą stronę czy nie będzie za duże:). Jakie by nie było aby zdrowe, kochane będzie napewno :)
    To na ostatniej wizycie ile ważył twój Arturek i który to był tydzień.?

I jak twoje ciśnienie ? I wyniki glukozy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym wolała żeby było w okolicach 3 kg bo jak ja mam urodzić takiego siostrzeńca który 4,8kg to ja dziękuje :D Ale byle było zdrowe damy radę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile teraz twoje maleństwo waży?dziś USG nie miałaś a ostatnio jak to wyglądało?

Teraz na tym etapie podobno każde dziecko indywidualnie będzie rosnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:22

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel 5 kg to już cc... bez przesady... Chyba, że masz tak szeroką miednice...

Tak, każde dziecko indywidualnie, ja to rozumiem i tak będzie ale mamy siatkę centylową, prawda? Mój jest poniżej normy.

Mój w 24+5 ważył 674 g. i lekarz powiedział, że to przy mało... A że miałam wyoskie ciśnienie z nerwów to powiedział, że trzeba mierzyć i sprawdzać bo to może świadczyć o patologii łożyska. Ale ciśnienie mam cały czas 115 albo 122 na 72 albo 78 czyli takie średnie, nie małe nie duże.

A cukry 77/153/120 wcześniejsza krzywa była 86/90/80 ale między czasie po śniadaniu miałam cukier z krwi robiony to było 64...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ostatnie usg z pomiarem wagi miałam na połówkowych 28 sierpnia mała ważyła 385g i to było 20tyg+5

Seli mojej siostrze w Anglii kazali rodzić siostrzeńca 4,8kg i urodziła po 15 godzinach katorgi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:58

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a kiedy to było? Data?Twoje 24+5?
    Bo np mój 23+5 ważył 521 g widzę na USG. To było 3 września więc pięknie podrósł.Wiec dużej różnicy nie ma w wadze a różnica tygodnia . Twój pewnie też sporo przybrał ,zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:01

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupowałyście płyn do płukania dla dzieci?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy ostatnie usg z pomiarem wagi miałam na połówkowych 28 sierpnia mała ważyła 385g i to było 20tyg+5

Seli mojej siostrze w Anglii kazali rodzić siostrzeńca 4,8kg i urodziła po 15 godzinach katorgi

To kiedy teraz masz USG? Juz miesiąc minął, pewnie ciekawa jesteś:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel to w angli... niepoważni... Moim zdaniem to już naprawdę ogromne dziecko i przecież trauma z bólu i ja chyba bym na wszystkie strony pękła ;/

Kendy mój ważył 17.09 te 674. I nie chodzi nawet o porównywanie, ale o to, że sam lekarz powiedział, że jest poniżej tych wszystkich wykresów... Bo jeśli rzeczywiście Twój maluch będzie koło 4,5 kg to nie ma co porównywać, u mnie w rodzinie nie było takich wag urodzeniowych.

dZhdp1.png

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ