X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh uwierzcie mi pytam, dopytuję, nalegam proszę i sugeruję i zawsze słyszę "nie ma potrzeby" i wychodzę na histeryczkę :P
    Dlatego lecę na 2 fronty.. Właśnie się umówiłam prywatnie na usg żeby mi koniecznie zbadał stan wód, szyjki i dziecka i powiedział że nie ma problemu. Nie dało się wcześniej niż 10 października i 200zł w plecy ale nie będę żałować. Potem ja będę się martwić i płakać nie lekarze na nfz.
    Jeżeli nie przestanie mnie pobolewać pęcherz badanie moczu też planuję zrobić prywatnie zanim będzie czas na nfztowskie .
    Co do upławów ostatnie 2 dni chodzę bez wkładki i szczerze mówiąc nie jest tak źle jak myślałam majtki są trochę wilgotne, będę obserwować czy się pogarsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 13:33

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam gdybym wiedziała że aż tak źle jest u mnie z ginami na nfz w ciąży to pewnie od początku bym chodziła prywatnie. Sęk w tym że właśnie nie ma reguły możnba nawet na nfz trafić dobrze

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę prać i prasować dopiero po skompletowaniu większości tego co potrzebuję trochę to jeszcze potrwa :D

Reni, olkakarolka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj spokój, ja bym się cieszyła z mniejszego dziecka. Potem pamiętaj bedziesz nosić :p

Ja piore w vizir sensitive, nasze ciuchy też. Jeszcze za wcześnie dla mnie, prać pierze pralka a ja prasować nie będe także wywieszenie to moment :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile to nie moja wina to dziecko moze być małe ;p

Speceangel zrob sobie posiew moczu jak Cie meczy, to nie jest drogie badanie.

Ja na nfz nigdy dobrze nie trafilam, a i swojego prywatnego wolalam sprawdzic niz pozniej zalowac... no i do tej pory po 800 zl i wzwyz wychodza mnie wizyty i badania ;( ale teraz z nowym jest mniej tego i inaczej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy mój jest poza granicami centyli, u mnie w rodzinie dzieci rodzily sie tak 3,5 kg i mąż też duży chlop... Dlatego wiesz, ja matka świruje.
    A 3,5 to duże dzieci wg Ciebie , bo do końca nieskumałam;)
    Ja rodze duże dzieci . Córka 4,5 więc syn też może tyle mieć ,to może mną się nie sugeruj:)

Uporałam się z dynią, nigdy więcej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 14:48

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Ja jak prywatnie chodzę to wtedy i prywatnie badania bo nie dają skierowania więc są i minusy. Miesięcznie koszt gina,badań i leków ok 300zl mi wychodzi.
    Ale badanie moczu grosze kosztuje, warto zrobić jak cię niepokoi . Tylko pamiętaj by dobrze pobrać.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    A 3,5 to duże dzieci wg Ciebie , bo do końca nieskumałam;)
    Ja rodze duże dzieci . Córka 4,5 więc syn też może tyle mieć ,to może mną się nie sugeruj:)

Uporałam się z dynią, nigdy więcej ...

Nie no... 3,5 to sredniak, duze to powyzej 4 kg ;p tak wiele osob pisze ile ich mlode waza to roznica ok 200 gram. No i lekarz mi powiedzial, ze poza norma jest ale mam mierzyc cisnienie czy nie za wysokie i cukry sprawdzic.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka też zawsze prosi na samolot, później sprawdza szyjke sondą dopochwową o później już normalne usg. Zawsze tez sprawdza ilość wód. Wizyta u niej 190 zł, ale nie żałuję ani jednej złotówki. Do tego co miesiąc wizyta u endokrynologa 100 zł, plus leki - wszystko około 400 zł.

Dziewczyny na heparynie! W radiu słyszałam, że Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż Clexane. Sprawdźcie jakiego numeru serii to dotyczy. Lek jest zanieczyszczony klejem. Ja na szczęście biorę Neoparin.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moja ginka też zawsze prosi na samolot, później sprawdza szyjke sondą dopochwową o później już normalne usg. Zawsze tez sprawdza ilość wód. Wizyta u niej 190 zł, ale nie żałuję ani jednej złotówki. Do tego co miesiąc wizyta u endokrynologa 100 zł, plus leki - wszystko około 400 zł.

Dziewczyny na heparynie! W radiu słyszałam, że Inspektor Farmaceutyczny wstrzymał sprzedaż Clexane. Sprawdźcie jakiego numeru serii to dotyczy. Lek jest zanieczyszczony klejem. Ja na szczęście biorę Neoparin.
    też słyszałam o tym clexane, to jakaś masakra!! ja biorę fraxiparine.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do corki prawie 10 LAT TEMU PRALAM W wizir sensitive i bylo wszystko ok

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie no... 3,5 to sredniak, duze to powyzej 4 kg ;p tak wiele osob pisze ile ich mlode waza to roznica ok 200 gram. No i lekarz mi powiedzial, ze poza norma jest ale mam mierzyc cisnienie czy nie za wysokie i cukry sprawdzic.
    No bo wiesz duże dziecko to pojęcie względne :). Ja znowu martwię się trochę w drugą stronę czy nie będzie za duże:). Jakie by nie było aby zdrowe, kochane będzie napewno :)
    To na ostatniej wizycie ile ważył twój Arturek i który to był tydzień.?

I jak twoje ciśnienie ? I wyniki glukozy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym wolała żeby było w okolicach 3 kg bo jak ja mam urodzić takiego siostrzeńca który 4,8kg to ja dziękuje :D Ale byle było zdrowe damy radę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile teraz twoje maleństwo waży?dziś USG nie miałaś a ostatnio jak to wyglądało?

Teraz na tym etapie podobno każde dziecko indywidualnie będzie rosnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:22

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel 5 kg to już cc... bez przesady... Chyba, że masz tak szeroką miednice...

Tak, każde dziecko indywidualnie, ja to rozumiem i tak będzie ale mamy siatkę centylową, prawda? Mój jest poniżej normy.

Mój w 24+5 ważył 674 g. i lekarz powiedział, że to przy mało... A że miałam wyoskie ciśnienie z nerwów to powiedział, że trzeba mierzyć i sprawdzać bo to może świadczyć o patologii łożyska. Ale ciśnienie mam cały czas 115 albo 122 na 72 albo 78 czyli takie średnie, nie małe nie duże.

A cukry 77/153/120 wcześniejsza krzywa była 86/90/80 ale między czasie po śniadaniu miałam cukier z krwi robiony to było 64...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ostatnie usg z pomiarem wagi miałam na połówkowych 28 sierpnia mała ważyła 385g i to było 20tyg+5

Seli mojej siostrze w Anglii kazali rodzić siostrzeńca 4,8kg i urodziła po 15 godzinach katorgi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:58

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a kiedy to było? Data?Twoje 24+5?
    Bo np mój 23+5 ważył 521 g widzę na USG. To było 3 września więc pięknie podrósł.Wiec dużej różnicy nie ma w wadze a różnica tygodnia . Twój pewnie też sporo przybrał ,zobaczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 18:01

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupowałyście płyn do płukania dla dzieci?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy ostatnie usg z pomiarem wagi miałam na połówkowych 28 sierpnia mała ważyła 385g i to było 20tyg+5

Seli mojej siostrze w Anglii kazali rodzić siostrzeńca 4,8kg i urodziła po 15 godzinach katorgi

To kiedy teraz masz USG? Juz miesiąc minął, pewnie ciekawa jesteś:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel to w angli... niepoważni... Moim zdaniem to już naprawdę ogromne dziecko i przecież trauma z bólu i ja chyba bym na wszystkie strony pękła ;/

Kendy mój ważył 17.09 te 674. I nie chodzi nawet o porównywanie, ale o to, że sam lekarz powiedział, że jest poniżej tych wszystkich wykresów... Bo jeśli rzeczywiście Twój maluch będzie koło 4,5 kg to nie ma co porównywać, u mnie w rodzinie nie było takich wag urodzeniowych.

dZhdp1.png

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ