STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dziś w nocy mnie łapały takie skurcze w pośladkach czy biodrach przy zmianie pozycji.Meczy mnie to strasznie i wybudza. Moze jednak zwiększę magnez. A jakie wy magnezy bierzecie ? Razem z preparatem witaminowym?Ja biorę Mama Dha tam już jest magnez można dodatkowo magnez z witaminą B6?
Miłego dnia wszystkim życzę. -
Ja biorę dwa razy dziennie Magne B6. Ginka mówiła, że gdy twardnienia brzucha pojawią się częściej to mam brać dodatkowo Aspargin (magnez+potas). Póki co mam jeść dużo bananów i pomidorów, żeby dostarczyć potasu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 07:55
-
Magne b6 - to lek nie suplement więc jest najlepszy
Mi mówił bym brała nawet 6 dziennie bo odstawiałam luteinę.
-
Ja już przed ciążą miałam spore problemy.... Ale tylko spirulina mi pomagała. Teraz w ciąży nie biorę bo nie ma żadnych badań, jedni polecają, inni nie... Wolę nie kombinować.
-
Czyli razem z moim preparatem witaminowym mogę brać magnez. Na pewno tez odstawiam kawę całkowicie. A jak u was z kawą? Pijecie? Ja przed ciążą byłam kawoszem ale teraz że względu na skurcze piłam może 2 razy w tygodniu i to tylko z uwagi na zaparcia. Kawa najlepiej na mnie działa , piłam zwykłą z jednej łyżeczki. Pytałam lekarza mówiła ,że można kawę ale z uwagi na skurcze odstawie.
Wisienka94 czy ja nieświadomie ściągnęłam od ciebie obrazek ( Avatar)? Mamy taki sam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:57
-
Ja pije jedna z rana
normalna. Pilam bezkofeinowa ale teraz nie umiem odmowic sobie ;p
-
Ja biore cytrynian magnezu z Solgara. Czasami biore tez 3x2 asmag.
Kawe odstawilam jeszcze przed ciaza, a pilam jej duzo- 2,3 dziennie. I powiem Wam, ze bez kawy da sie funkcjonowac. Wczesniej nie wyobrazalam sobie poranki bez kawy. Smak kawy niestety mnie mocno uzaleznil
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Ja pije dla smaku, bez przesady by wszystkiego sobie odmawiać
-
Ja pije jedną kawe dziennie. Rano do sniadania.
Co do łydek - zdarzaly mi się nocne skurcze. Od kilku dni biorę regularnie 2 razy dziennie Aspargin, mam go pod reka, a zwyklego magnezu wciaz zapomne kupic
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
na mnie w ogóle kawa nigdy nie działała
potrafiłam wieczorem wypić i iść spać
-
Ja jedyne co to staram się nie jeść żadnego fast foodu takiego na mieście, ani też jakiś gotowców z konserwantami. Bo lubiłam czasem jakiegoś syfa zjeść a niektóre rzeczy to istna tablica chemiczna ;P
-
Jasne nie ma co dawać się zwariować. Ja staram się jeść zdrowo ale od czasu do czasu też sobie pofolguje. Smaka mam na owoce także codziennie muszę coś zjeść z owocow. Mam wyciskarke wolnoobrotowa więc robię soki owocowe i warzywne.Ze smakiem jem zupy, obiady gotuje sama bez żadnych gotowych sosow,kostek rosołowych itp. ale potrafię pochrupac chipsa, czy coś słodkiego ( na co ostatnio mam ochotę bardzo) Na początku ciąży mnie odrzucało a teraz chętnie:) kawę też piłam ale póki nie zwiększę dawki magnezu a mam skurcze wole do wizyty odstawić. I zjadłam też raz zupkę chińska taka ochota mega mnie naszła że nie mogłam się powstrzymać. Wszystko dla ludzi nie dajmy się zwariować.
-
Lisa24 wrote:O to bardzo dobra cena, bo na tej co dodalas jest chyba za 600. Jakby udało Ci się je gdzieś złapać na żywo to daj znać jak to w realu wyglada
To tańsze łóżeczko, które widziałam w smyku to chyba to https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/341097/s/kinderkraft-uno-lozeczko-dostawne-2w1-szare/Lisa24 lubi tę wiadomość