X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Ja w porównaniu z Wami jestem do tyłu z przygotowaniami.

W pracy szkolę osobę na moje zastępstwo, planowo od początku października idę na L4.

Pisałyscie o ruchach w nocy, zdarzaja się takie noce kiedy mnie nie budzą ale np dzisiaj obudził mnie konkretny kopniak. Zauwazylam, ze jak mam pelny pecherz tonbardziej kopie własnie po nim- pewnie miejsca brakuje.synek w niedzielę przylozyl rękę do brzucha i akurat dostał kopniaka- jego mina bezcenna :)

To na L4 nadgonisz:) czasu jeszcze jest sporo ,zdarzymy wszystkie się przygotować.
    Co do ruchów u mnie już każdy doczekał się kopniaka. Trudno mi jedynie nagrać filmik skaczącego brzucha,piękny widok ale co łapie za tel mały jak na złość przestaje.Poluje już na fajny filmik dłuższy czas, nawet dźwięk wyłączam by nie słyszał :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, muszę nadrobić tematy ale to na spokojnie:)witam nowe dziewczyny:) wczoraj byłam na wizycie z małym wszystko ok, tylko jaką niewielka infekcja mi się przypałętała i dostałam leki...

Didi90 lubi tę wiadomość

oar83e3kprndadbz.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam trochę ubranek, 2 rożki, kocyk, śpiworek- bez szału, ale teoretycznie mam te 2-3 tyg więcej, niż większość z Was, wiec jeszcze podchodzę na spokojnie, ale w przyszłym tygodniu jedziemy do ikei po komodę i wtedy zaczną się już porządne zakupy bo narazie nie mam nawet gdzie tego chować :P narazie mam największy dylemat czy stara komodę wyrzucić i kupić podwójna, czy dokupić do starej druga taka sama, czy stara przeznaczyć dla dzidziusia, nam dokupić jakas mała szafkę bo 90% rzeczy mamy w szafie i duzo miejsca nie potrzebujemy i za to kupić stojący przewijak. Już o tym rozmyślam od tygodnia :O

Ja co prawda studiowałam dziennie, wiec miałam wszystko za darmo, ale pracowałam na cały etat (na mgr bo na lic nie było szans) na 12 z nockami wiec moje życie studenckie tez nie było za bujne :D

Ja od wczoraj leżę chora, rozłożyło mnie już całkowicie, pilnuje tylko, żeby gorączka się nie pojawiła :( wiec albo mąż będzie musiał coś kupić gotowego po drodze, ale znając życie mama przyjdzie z jakims obiadem - jak to mama, gdy usłyszy ze dziecko chore :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To na L4 nadgonisz:) czasu jeszcze jest sporo ,zdarzymy wszystkie się przygotować.
    Co do ruchów u mnie już każdy doczekał się kopniaka. Trudno mi jedynie nagrać filmik skaczącego brzucha,piękny widok ale co łapie za tel mały jak na złość przestaje.Poluje już na fajny filmik dłuższy czas, nawet dźwięk wyłączam by nie słyszał :)
    U mnie jest to samo!! A jak tylko zrezygnowana odloze telefon- to znowu zaczynaja sie harce:)

olkakarolka lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka no jakbys brała szybko po euthyroxie zelazo to by zaburzało, bierz poprostu pozniej. Ja też biorę to i to.

Ja ciuchów jeszcze nie ruszam, za wcześnie na takie przygotowania. Prasować nie będe więc wyprać, powiesić i poskładać to niewiele roboty.

Czekam pod lab już chyba z godzinę :/

Elmuszka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja mam trochę ubranek, 2 rożki, kocyk, śpiworek- bez szału, ale teoretycznie mam te 2-3 tyg więcej, niż większość z Was, wiec jeszcze podchodzę na spokojnie, ale w przyszłym tygodniu jedziemy do ikei po komodę i wtedy zaczną się już porządne zakupy bo narazie nie mam nawet gdzie tego chować :P narazie mam największy dylemat czy stara komodę wyrzucić i kupić podwójna, czy dokupić do starej druga taka sama, czy stara przeznaczyć dla dzidziusia, nam dokupić jakas mała szafkę bo 90% rzeczy mamy w szafie i duzo miejsca nie potrzebujemy i za to kupić stojący przewijak. Już o tym rozmyślam od tygodnia :O

Ja co prawda studiowałam dziennie, wiec miałam wszystko za darmo, ale pracowałam na cały etat (na mgr bo na lic nie było szans) na 12 z nockami wiec moje życie studenckie tez nie było za bujne :D

Ja od wczoraj leżę chora, rozłożyło mnie już całkowicie, pilnuje tylko, żeby gorączka się nie pojawiła :( wiec albo mąż będzie musiał coś kupić gotowego po drodze, ale znając życie mama przyjdzie z jakims obiadem - jak to mama, gdy usłyszy ze dziecko chore :P

No to dylemat z tą komoda, fajne są takie dylematy:)Ja mam komodę dla malucha 8 szuflad i mam nadzieję że starczy na początek na ciuszki 56 i 62 może i 68 i wszystkie akcesoria.

A kombinezon pierzecie? Niby nie ma bezpośrednio kontaktu ze skórą a kupiłam taki misiowy, nie chciałabym by się sprał ten miły miś już przed używaniem...ja to taki mam dylemat:)i mam go w rozmiarze 68 może dokupie mniejszy ale ja rodze duże dzieci :) noi on jest gruby więc też sporo odchodzi miejsca a lepszy większy niż za mały.

I kosmetyczny ... Jakie kosmetyki planujecie zakupić? Ja zawsze byłam wierna Nivea baby ale teraz chce spróbować ziajki tylko mały wybór jest w ziaji. Dużo jest od 1 czy 3 mca życia.

No i jeszcze jedno pytanko, czy którejś z Was leci już siara? Mi od jakiegoś tygodnia się pojawia sporadycznie a wyczytać można że to prawidłowo i to normalne a także,że może to być oznaka wcześniejszego porodu.Przy wizycie napewno zapytam a przy pierwszej ciąży nie przypominam sobie że tak miałam ale to było tak dawno ,że czuje się jak pierworodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że od 20 tygodnia ciąży miewam skurcze macicy a moja gin twierdziła że to na skurcze BH za wcześnie ,więc trochę panikuje. Ale na wizytach wszystko ok szyjka długa zamknięta,wody w normie a skurcze bywają ale teraz to już pewnie te przepowiadające ,staram się dużo odpoczywać a te skurcze głównie jak leże się pojawiają. Macie podobnie?

U mnie na obiad dziś barszcz ukraiński. W ciąży uwielbiam zupy zwłaszcza kwaśne:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    No to moze tak, będę zażywać koło 11-12 to będzie ok :) dzięki!

My jutro idziemy na połówkowe drugi raz, trzymajcie kciuki!

Myślę, że wystarczy zachowac podany odstep godzinowy. Ja muszę pilnowac też odstepow ale przez leli przeciwpadaczkowe, bo one zaburzaja wchlanianie chyba wszystkiego ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa 24
    Zdrówka!
    A przewijak ja będę miała na łóżeczku ,muszę oszczędzać miejsce.

Marrtaa
    Super wieści i już tylko takie będą na forum:)obowiązkowo życzę nam wszystkim samych przyjemnych wiadomości !! Bo początki były tu smutne, przebrnęłam przez to z wami ,trudno było tu zaglądać zwłaszcza gdy samemu było się w zagrożonej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:24

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Elmuszka, dlaczego drugi raz?
    Bo pierwszy raz strasznie nas rozczarował... trafiliśmy na lekarza który nam nic nie mówił, nic nie pokazał... w opisie jest np. że rysy twarzy prawidłowe, ale ja w ogóle nie widziałam buzi. Pewnie patrzył, medycznie nie podważam kompetencji ale mam taki straszny niedosyt :(

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz od czasu do czasu pojawia sie siara, zauwazam to na pizamie. W pierwszej ciazy mialan podobnie i szczerze to nigdzie sie nie spotkalam ze to objaw zagrozenia wczesnym porodem- wszedzie pisze ze to normalne.
    Kombinezon bede prac.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kombinezonu nie piore, sobie kurtki nowej też nie piore, myśle że nie ejst to niezbędne ale ja w ogóle nie świruje z praniem i prasowaniem :p
    Kosmetykom jestem wierna marki hipp, dobry skład,cały czas od urodzenia używam dla mojego już 3 latka :) polecam przejrzec informacje na blogu srokao.

Kendy mnie ostatnio dopadły skurcze, i jak są to zazwyczaj wieczorem. Biore magnez już regularnie.
    Siary nie mam, w 1 ciąży też nie miałam ale oczywiście może się pojawić i jest to fizjologia

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam żeby dać przewijak na łóżeczko, ale zdecydowaliśmy sie na początek na łóżeczko dostawne wiec ta opcja automatycznie odpada :( dlatego muszę ten przewijak gdzies indziej zmieścić a łatwe to nie będzie :D

Ja siary nie mam ale tez czytałam ze to całkowicie normalne na tym etapie ;) u jednych jest wcześniej, u innych później albo nawet pierwsza siara pojawia się dopiero po porodzie :D pewnie tez zależy od danej ciąży, każda przechodzi się inaczej ;) myśle Kendy, ze nie masz się czym martwić, ale wiadomo, ze ostrożności nigdy nie za wiele ;D

Ten śpiworek co mam to na pewno wypiore, ale to jest taki zwykły, bardziej do spania czy leżenia w ciągu dnia. Z takim grubym np typowo zimowym do wózka czy fotelika to sama nie wiem jeszcze co zrobię :D może jakoś go chociaż parą z żelazka przejechać

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    I kosmetyczny ... Jakie kosmetyki planujecie zakupić? Ja zawsze byłam wierna Nivea baby ale teraz chce spróbować ziajki tylko mały wybór jest w ziaji. Dużo jest od 1 czy 3 mca życia.
    Zarówno Nivea Baby jak i Zaja mają kiepskie składy. Tak jak pisze Katepr, poczytaj bloga Sroki. Ja na podstawie jej analiz wybrałam kosmetyki do mycia z Rossmanna. Mają dobry krótki skład i nie są drogie. Fajne jest też porównanie chusteczek nawilżanych. Ja już kupiłam sobie na promocji zielone Babydream. Widziałam dzisiaj, że znowu jest promocja - 4-pak za 13 zł z groszem. Chociaż na początku będę używała płatków kosmetycznych i przegotowanej wody, to myślę że i tak takie chusteczki się przydadzą.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Tez myślałam żeby dać przewijak na łóżeczko, ale zdecydowaliśmy sie na początek na łóżeczko dostawne wiec ta opcja automatycznie odpada :( dlatego muszę ten przewijak gdzies indziej zmieścić a łatwe to nie będzie :D
    Lisa, jakie łóżeczko dostawne wybraliście? U nas też jest tylko taka opcja... najczęściej pojawiają mi się w google Lionelo i Chicco. Podoba mi się Chicco ta nowsza wersja, ale cena spora, jak na gadżet na pół roku...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Lisa, jakie łóżeczko dostawne wybraliście? U nas też jest tylko taka opcja... najczęściej pojawiają mi się w google Lionelo i Chicco. Podoba mi się Chicco ta nowsza wersja, ale cena spora, jak na gadżet na pół roku...

Właśnie myśleliśmy o Chicco. Prawda, mnie cena tez przeraziła, ale zaczynamy się przekonywać tym, że planujemy jeszcze dzieci (mamy nadzieje ze się uda;)) wiec dłużej nam posłuży, a do tego następne łóżeczko już mamy od mojej chrześnicy, prawie nieużywane wiec nie będziemy już kupować następnego po pół roku, dlatego się łamiemy ;) do tego moi rodzice uparli się ze kupią wnuczce wózek, wiec odpada nam spory wydatek i teraz jeszcze łatwiej się nam na niego zdecydować :) widziałam w smyku inne, bardzo podobne (nie pamietam firmy) za polowe ceny i myśleliśmy wcześniej Ew o nim ale nie ma kółek a mamy spory salon z kuchnia, gdzie chętnie bym sobie wywoziła dzidziusia w ciągu dnia ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Właśnie myśleliśmy o Chicco. Prawda, mnie cena tez przeraziła, ale zaczynamy się przekonywać tym, że planujemy jeszcze dzieci (mamy nadzieje ze się uda;)) wiec dłużej nam posłuży, a do tego następne łóżeczko już mamy od mojej chrześnicy, prawie nieużywane wiec nie będziemy już kupować następnego po pół roku, dlatego się łamiemy ;) do tego moi rodzice uparli się ze kupią wnuczce wózek, wiec odpada nam spory wydatek i teraz jeszcze łatwiej się nam na niego zdecydować :) widziałam w smyku inne, bardzo podobne (nie pamietam firmy) za polowe ceny i myśleliśmy wcześniej Ew o nim ale nie ma kółek a mamy spory salon z kuchnia, gdzie chętnie bym sobie wywoziła dzidziusia w ciągu dnia ;)
    Ja nie wiem czy nam się uda mieć więcej dzieci, więc pod tym kątem nie planuję. Też bym chciała z kółkami, a to Chicco w wersji dream ma fajny mechanizm opuszczania boku, w tym starszym mi się nie podoba w ogóle..

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze się łamie nad dostawym ale drewnianym (znalazłam tez jeden na Allegro na kółkach w mega dobrej cenie) ale nie mogę znaleźć nigdzie na żywo żeby pooglądać, no i nie ma tej funkcji zmiany podłoża o większy kąt np. W razie ulewania. Wiem ze da się bez tego żyć ale fajny bajer w sumie ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba przewijak na pralce koło umywalki w łazience położę
    Jak się ufajda po kołnierzyk, to zawsze bliżej pod kran.

olkakarolka, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Ja nie wiem czy nam się uda mieć więcej dzieci, więc pod tym kątem nie planuję. Też bym chciała z kółkami, a to Chicco w wersji dream ma fajny mechanizm opuszczania boku, w tym starszym mi się nie podoba w ogóle..

Tak, ja tak samo, ten najnowszy model wydaje się najfajniejszy. My zawsze planowaliśmy więcej dzieci, teraz nie mieliśmy co prawda problemu i szybko poszło ale wiadomo jak jest.. Zawsze tez można sprzedać;) a jak szukałam używanego to mało tracą na wartości wiec wtedy tez by się opłaciło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 12:15

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ