STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnaiwi wrote:Ja w porównaniu z Wami jestem do tyłu z przygotowaniami.
W pracy szkolę osobę na moje zastępstwo, planowo od początku października idę na L4.
Pisałyscie o ruchach w nocy, zdarzaja się takie noce kiedy mnie nie budzą ale np dzisiaj obudził mnie konkretny kopniak. Zauwazylam, ze jak mam pelny pecherz tonbardziej kopie własnie po nim- pewnie miejsca brakuje.synek w niedzielę przylozyl rękę do brzucha i akurat dostał kopniaka- jego mina bezcenna
To na L4 nadgonisz:) czasu jeszcze jest sporo ,zdarzymy wszystkie się przygotować.
Co do ruchów u mnie już każdy doczekał się kopniaka. Trudno mi jedynie nagrać filmik skaczącego brzucha,piękny widok ale co łapie za tel mały jak na złość przestaje.Poluje już na fajny filmik dłuższy czas, nawet dźwięk wyłączam by nie słyszał -
hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, muszę nadrobić tematy ale to na spokojnie:)witam nowe dziewczyny:) wczoraj byłam na wizycie z małym wszystko ok, tylko jaką niewielka infekcja mi się przypałętała i dostałam leki...
Didi90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam trochę ubranek, 2 rożki, kocyk, śpiworek- bez szału, ale teoretycznie mam te 2-3 tyg więcej, niż większość z Was, wiec jeszcze podchodzę na spokojnie, ale w przyszłym tygodniu jedziemy do ikei po komodę i wtedy zaczną się już porządne zakupy bo narazie nie mam nawet gdzie tego chować
narazie mam największy dylemat czy stara komodę wyrzucić i kupić podwójna, czy dokupić do starej druga taka sama, czy stara przeznaczyć dla dzidziusia, nam dokupić jakas mała szafkę bo 90% rzeczy mamy w szafie i duzo miejsca nie potrzebujemy i za to kupić stojący przewijak. Już o tym rozmyślam od tygodnia
Ja co prawda studiowałam dziennie, wiec miałam wszystko za darmo, ale pracowałam na cały etat (na mgr bo na lic nie było szans) na 12 z nockami wiec moje życie studenckie tez nie było za bujne
Ja od wczoraj leżę chora, rozłożyło mnie już całkowicie, pilnuje tylko, żeby gorączka się nie pojawiławiec albo mąż będzie musiał coś kupić gotowego po drodze, ale znając życie mama przyjdzie z jakims obiadem - jak to mama, gdy usłyszy ze dziecko chore
-
Kendy wrote:To na L4 nadgonisz:) czasu jeszcze jest sporo ,zdarzymy wszystkie się przygotować.
Co do ruchów u mnie już każdy doczekał się kopniaka. Trudno mi jedynie nagrać filmik skaczącego brzucha,piękny widok ale co łapie za tel mały jak na złość przestaje.Poluje już na fajny filmik dłuższy czas, nawet dźwięk wyłączam by nie słyszałolkakarolka lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Elmuszka no jakbys brała szybko po euthyroxie zelazo to by zaburzało, bierz poprostu pozniej. Ja też biorę to i to.
Ja ciuchów jeszcze nie ruszam, za wcześnie na takie przygotowania. Prasować nie będe więc wyprać, powiesić i poskładać to niewiele roboty.
Czekam pod lab już chyba z godzinęElmuszka lubi tę wiadomość
-
Lisa24 wrote:Ja mam trochę ubranek, 2 rożki, kocyk, śpiworek- bez szału, ale teoretycznie mam te 2-3 tyg więcej, niż większość z Was, wiec jeszcze podchodzę na spokojnie, ale w przyszłym tygodniu jedziemy do ikei po komodę i wtedy zaczną się już porządne zakupy bo narazie nie mam nawet gdzie tego chować
narazie mam największy dylemat czy stara komodę wyrzucić i kupić podwójna, czy dokupić do starej druga taka sama, czy stara przeznaczyć dla dzidziusia, nam dokupić jakas mała szafkę bo 90% rzeczy mamy w szafie i duzo miejsca nie potrzebujemy i za to kupić stojący przewijak. Już o tym rozmyślam od tygodnia
Ja co prawda studiowałam dziennie, wiec miałam wszystko za darmo, ale pracowałam na cały etat (na mgr bo na lic nie było szans) na 12 z nockami wiec moje życie studenckie tez nie było za bujne
Ja od wczoraj leżę chora, rozłożyło mnie już całkowicie, pilnuje tylko, żeby gorączka się nie pojawiławiec albo mąż będzie musiał coś kupić gotowego po drodze, ale znając życie mama przyjdzie z jakims obiadem - jak to mama, gdy usłyszy ze dziecko chore
No to dylemat z tą komoda, fajne są takie dylematy:)Ja mam komodę dla malucha 8 szuflad i mam nadzieję że starczy na początek na ciuszki 56 i 62 może i 68 i wszystkie akcesoria.
A kombinezon pierzecie? Niby nie ma bezpośrednio kontaktu ze skórą a kupiłam taki misiowy, nie chciałabym by się sprał ten miły miś już przed używaniem...ja to taki mam dylemat:)i mam go w rozmiarze 68 może dokupie mniejszy ale ja rodze duże dziecinoi on jest gruby więc też sporo odchodzi miejsca a lepszy większy niż za mały.
I kosmetyczny ... Jakie kosmetyki planujecie zakupić? Ja zawsze byłam wierna Nivea baby ale teraz chce spróbować ziajki tylko mały wybór jest w ziaji. Dużo jest od 1 czy 3 mca życia.
No i jeszcze jedno pytanko, czy którejś z Was leci już siara? Mi od jakiegoś tygodnia się pojawia sporadycznie a wyczytać można że to prawidłowo i to normalne a także,że może to być oznaka wcześniejszego porodu.Przy wizycie napewno zapytam a przy pierwszej ciąży nie przypominam sobie że tak miałam ale to było tak dawno ,że czuje się jak pierworodkaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:07
-
A że od 20 tygodnia ciąży miewam skurcze macicy a moja gin twierdziła że to na skurcze BH za wcześnie ,więc trochę panikuje. Ale na wizytach wszystko ok szyjka długa zamknięta,wody w normie a skurcze bywają ale teraz to już pewnie te przepowiadające ,staram się dużo odpoczywać a te skurcze głównie jak leże się pojawiają. Macie podobnie?
U mnie na obiad dziś barszcz ukraiński. W ciąży uwielbiam zupy zwłaszcza kwaśne:) -
Elmuszka wrote:No to moze tak, będę zażywać koło 11-12 to będzie ok
dzięki!
My jutro idziemy na połówkowe drugi raz, trzymajcie kciuki!
Myślę, że wystarczy zachowac podany odstep godzinowy. Ja muszę pilnowac też odstepow ale przez leli przeciwpadaczkowe, bo one zaburzaja wchlanianie chyba wszystkiegoElmuszka lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Lisa 24
Zdrówka!
A przewijak ja będę miała na łóżeczku ,muszę oszczędzać miejsce.
Marrtaa
Super wieści i już tylko takie będą na forum:)obowiązkowo życzę nam wszystkim samych przyjemnych wiadomości !! Bo początki były tu smutne, przebrnęłam przez to z wami ,trudno było tu zaglądać zwłaszcza gdy samemu było się w zagrożonej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:24
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Elmuszka, dlaczego drugi raz?
-
U mnie tez juz od czasu do czasu pojawia sie siara, zauwazam to na pizamie. W pierwszej ciazy mialan podobnie i szczerze to nigdzie sie nie spotkalam ze to objaw zagrozenia wczesnym porodem- wszedzie pisze ze to normalne.
Kombinezon bede prac.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Ja kombinezonu nie piore, sobie kurtki nowej też nie piore, myśle że nie ejst to niezbędne ale ja w ogóle nie świruje z praniem i prasowaniem :p
Kosmetykom jestem wierna marki hipp, dobry skład,cały czas od urodzenia używam dla mojego już 3 latkapolecam przejrzec informacje na blogu srokao.
Kendy mnie ostatnio dopadły skurcze, i jak są to zazwyczaj wieczorem. Biore magnez już regularnie.
Siary nie mam, w 1 ciąży też nie miałam ale oczywiście może się pojawić i jest to fizjologia
-
Tez myślałam żeby dać przewijak na łóżeczko, ale zdecydowaliśmy sie na początek na łóżeczko dostawne wiec ta opcja automatycznie odpada
dlatego muszę ten przewijak gdzies indziej zmieścić a łatwe to nie będzie
Ja siary nie mam ale tez czytałam ze to całkowicie normalne na tym etapieu jednych jest wcześniej, u innych później albo nawet pierwsza siara pojawia się dopiero po porodzie
pewnie tez zależy od danej ciąży, każda przechodzi się inaczej
myśle Kendy, ze nie masz się czym martwić, ale wiadomo, ze ostrożności nigdy nie za wiele
Ten śpiworek co mam to na pewno wypiore, ale to jest taki zwykły, bardziej do spania czy leżenia w ciągu dnia. Z takim grubym np typowo zimowym do wózka czy fotelika to sama nie wiem jeszcze co zrobięmoże jakoś go chociaż parą z żelazka przejechać
-
Kendy wrote:I kosmetyczny ... Jakie kosmetyki planujecie zakupić? Ja zawsze byłam wierna Nivea baby ale teraz chce spróbować ziajki tylko mały wybór jest w ziaji. Dużo jest od 1 czy 3 mca życia.
-
Lisa24 wrote:Tez myślałam żeby dać przewijak na łóżeczko, ale zdecydowaliśmy sie na początek na łóżeczko dostawne wiec ta opcja automatycznie odpada
dlatego muszę ten przewijak gdzies indziej zmieścić a łatwe to nie będzie
-
Elmuszka wrote:Lisa, jakie łóżeczko dostawne wybraliście? U nas też jest tylko taka opcja... najczęściej pojawiają mi się w google Lionelo i Chicco. Podoba mi się Chicco ta nowsza wersja, ale cena spora, jak na gadżet na pół roku...
Właśnie myśleliśmy o Chicco. Prawda, mnie cena tez przeraziła, ale zaczynamy się przekonywać tym, że planujemy jeszcze dzieci (mamy nadzieje ze się uda;)) wiec dłużej nam posłuży, a do tego następne łóżeczko już mamy od mojej chrześnicy, prawie nieużywane wiec nie będziemy już kupować następnego po pół roku, dlatego się łamiemydo tego moi rodzice uparli się ze kupią wnuczce wózek, wiec odpada nam spory wydatek i teraz jeszcze łatwiej się nam na niego zdecydować
widziałam w smyku inne, bardzo podobne (nie pamietam firmy) za polowe ceny i myśleliśmy wcześniej Ew o nim ale nie ma kółek a mamy spory salon z kuchnia, gdzie chętnie bym sobie wywoziła dzidziusia w ciągu dnia
-
Lisa24 wrote:Właśnie myśleliśmy o Chicco. Prawda, mnie cena tez przeraziła, ale zaczynamy się przekonywać tym, że planujemy jeszcze dzieci (mamy nadzieje ze się uda;)) wiec dłużej nam posłuży, a do tego następne łóżeczko już mamy od mojej chrześnicy, prawie nieużywane wiec nie będziemy już kupować następnego po pół roku, dlatego się łamiemy
do tego moi rodzice uparli się ze kupią wnuczce wózek, wiec odpada nam spory wydatek i teraz jeszcze łatwiej się nam na niego zdecydować
widziałam w smyku inne, bardzo podobne (nie pamietam firmy) za polowe ceny i myśleliśmy wcześniej Ew o nim ale nie ma kółek a mamy spory salon z kuchnia, gdzie chętnie bym sobie wywoziła dzidziusia w ciągu dnia
-
A i jeszcze się łamie nad dostawym ale drewnianym (znalazłam tez jeden na Allegro na kółkach w mega dobrej cenie) ale nie mogę znaleźć nigdzie na żywo żeby pooglądać, no i nie ma tej funkcji zmiany podłoża o większy kąt np. W razie ulewania. Wiem ze da się bez tego żyć ale fajny bajer w sumie
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Elmuszka wrote:Ja nie wiem czy nam się uda mieć więcej dzieci, więc pod tym kątem nie planuję. Też bym chciała z kółkami, a to Chicco w wersji dream ma fajny mechanizm opuszczania boku, w tym starszym mi się nie podoba w ogóle..
Tak, ja tak samo, ten najnowszy model wydaje się najfajniejszy. My zawsze planowaliśmy więcej dzieci, teraz nie mieliśmy co prawda problemu i szybko poszło ale wiadomo jak jest.. Zawsze tez można sprzedaća jak szukałam używanego to mało tracą na wartości wiec wtedy tez by się opłaciło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 12:15