X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Tak, ja tak samo, ten najnowszy model wydaje się najfajniejszy. My zawsze planowaliśmy więcej dzieci, teraz nie mieliśmy co prawda problemu i szybko poszło ale wiadomo jak jest.. Zawsze tez można sprzedać;) a jak szukałam używanego to mało tracą na wartości wiec wtedy tez by się opłaciło :)
    ooo może to jest myśl, kupić nowe i odsprzedać, powinno się udać...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja kombinezonu nie piore, sobie kurtki nowej też nie piore, myśle że nie ejst to niezbędne ale ja w ogóle nie świruje z praniem i prasowaniem :p
    Kosmetykom jestem wierna marki hipp, dobry skład,cały czas od urodzenia używam dla mojego już 3 latka :) polecam przejrzec informacje na blogu srokao.

Kendy mnie ostatnio dopadły skurcze, i jak są to zazwyczaj wieczorem. Biore magnez już regularnie.
    Siary nie mam, w 1 ciąży też nie miałam ale oczywiście może się pojawić i jest to fizjologia

I tego się trzymajmy, że to fizjologia:) nieraz cuda można w necie wyczytać.
    A co do magnezu mam w witaminach i mój lekarz twierdzi że powinno wystarczyć że bliżej porodu można zwiększyć dawkę, może i tak. Nospy staram się nie brać. Za to gdy nasiliły mi się te skurcze wracałam do luteiny i progesteronu.Narazie są rzadziej.

Dzięki za rady co do kosmetyków, poczytam tego bloga...ale lubię zapach Nivea baby ale chętnie zapoznam się z innymi.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja chyba przewijak na pralce koło umywalki w łazience położę
    Jak się ufajda po kołnierzyk, to zawsze bliżej pod kran.

Tez miałam właśnie taki plan na początku, ale nad pralka mam taka półkę i jak przymierzałam taki standardowy przewijak od bratowej to nie ma szans bo dziecko musiałoby mieć 2/3 główki pod ta półką a ona jest dość nisko i nie wyglądało to na zbyt bezpieczne :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie bh się pojawia od jakichś 2 tygodnie. Mam twardnienia brzucha rano i wieczorem które szybko przechodzą. Siara mi nie leci za to przez ostatnie dwa tygodnie brzuch mi się dość sporo uwypuklił. Od wczoraj mam duże zmartwienie. Mała tak się kręci mocno intensywnie cczęsto że aż się zmartwiłam. Wczoraj całą noc się kręciła dzisiaj od rana. Przerw nie robi. To do niej nie podobne. dostęp do lekarza będę miała dopiero w poniedziałek a do szpitala jutro wieczorem. ale w szpitalu pewnie mnie wyśmieją że panikuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 12:23

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, spójrz na to:
    https://www.megaurwis.pl/lozeczka-turystyczne/4281-cybex-lozeczko-dostawne-hubble-air.html
    ono wygląda chyba jak ta wersja Dream, spójrz swoim okiem :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie bh się pojawia od jakichś 2 tygodnie. Mam twardnienia brzucha rano i wieczorem które szybko przechodzą. Siara mi nie leci za to przez ostatnie dwa tygodnie brzuch mi się dość sporo uwypuklił. Od wczoraj mam duże zmartwienie. Mała tak się kręci mocno intensywnie cczęsto że aż się zmartwiłam. Wczoraj całą noc się kręciła dzisiaj od rana. Przerw nie robi. To do niej nie podobne. dostęp do lekarza będę miała dopiero w poniedziałek a do szpitala jutro wieczorem. ale w szpitalu pewnie mnie wyśmieją że panikuje

Myślę ,że skoro w tę stronę to możesz być spokojna. Gorzej gdybyś ruchów nie czuła. Ale jeśli coś ma cię uspokoić to warto ,bo spokój nasz najważniejszy a nic tak nie dobija jak strach o maleństwo.

Ale u nas cudna letnia pogoda . Odebrałam starszaka mojego i na placu zabaw szaleje . Poszłabym jeszcze na spacerek po parku bo już drętwieje na tej ławce ,mały się rozkopał jak szalony trzeba się zbierać maluch już ustala warunki.:) I tak rozplanować wycieczkę bu do toalety zdarzyć do domu he he po takim spacerze prasowanie chyba już jutro. Uczę się dzielić obowiązki trudne to dla mnie ja zawsze jak motorek jak zaczynałam ciężko było mnie zatrzymać a teraz trzeba zwolnić i przerwy robić mimo woli:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to dlatego że jestem na wakacjach i bardzo dużo leżę i odpoczywam młoda mniej śpi. Nie wiem

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że przed ciążą to ja byłam normalnym rozsądnym człowiekiem ale mój mąż nie jest przekonany :D

Mega lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliżej porodu to trzeba odstawić magnez :p

Ja przewijak muszę mieć na lozeczku, przy synku miałam osobno najpierw na takim.stelazu z wanienką a potem na komodzie i bardzo dlugo uzyaam, mega wygodna opcja no ale teraz nie mam juz miejsca na taki :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Lisa, spójrz na to:
    https://www.megaurwis.pl/lozeczka-turystyczne/4281-cybex-lozeczko-dostawne-hubble-air.html
    ono wygląda chyba jak ta wersja Dream, spójrz swoim okiem :)

Faktycznie mega podobne i fajnie, ze można go złożyć do takiej formy walizki, nie ma problemu z przechowaniem czy Ew transportem, nie wiem czy z chicco tez tak można :)) tylko nie mogę się doczytać czy ma tez ta opcje zsuwania bocznej ścianki jedna ręka jak w tych next 2 me dream właśnie

klz99vvjhysycx8i.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Faktycznie mega podobne i fajnie, ze można go złożyć do takiej formy walizki, nie ma problemu z przechowaniem czy Ew transportem, nie wiem czy z chicco tez tak można :)) tylko nie mogę się doczytać czy ma tez ta opcje zsuwania bocznej ścianki jedna ręka jak w tych next 2 me dream właśnie
    Ciekawe czy uda mi się je zobaczyć na żywo. Będę zaglądać w sklepach. Mnie to zsuwanie jedną ręką aż tak nie kręci, ale wolę takie obniżenie boku, niż odsuwanie dwóch zamków i wiszenie jakiejś rurki.
    No i widzę, że za 450 mozna nawet kupić nowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 13:45

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Ciekawe czy uda mi się je zobaczyć na żywo. Będę zaglądać w sklepach. Mnie to zsuwanie jedną ręką aż tak nie kręci, ale wolę takie obniżenie boku, niż odsuwanie dwóch zamków i wiszenie jakiejś rurki.
    No i widzę, że za 450 mozna nawet kupić nowe

O to bardzo dobra cena, bo na tej co dodalas jest chyba za 600. Jakby udało Ci się je gdzieś złapać na żywo to daj znać jak to w realu wyglada ;)

To tańsze łóżeczko, które widziałam w smyku to chyba to https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/341097/s/kinderkraft-uno-lozeczko-dostawne-2w1-szare/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:28

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastukałyście :D

Obronę mam przełożoną na sobotę... Bo we wtorek są jakieś konferencje, w ogóle sajgon na tej uczelni :P Ale mam wszystko klepnięte, złożone i tylko w systemie promotorka musi tam naklikać :P

Katepr dlaczego im bliżej porodu to odstawić? nam mówiła położna by brać magnez ciągle bo przy porodzie mogą łapać skurcze łydek :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby powinno się odstawić koło 36 tygodnia. Moze zeby nie wyciszać przy okazji skurczów przygotowujących do porodu? Cholera wie :p Ja w poprzedniej ciąży nie odstawiłam z tego co pamiętam a i tak mnie łapaly raz na jakisnczas skurcze lydek. Niestety jeden zlapal mnie po porodzie i to jak miałam łyżeczkowanie macicy, masakra! Nie polecam darłam sie jak świr tak mnie ta noga bolała, mąż trzymał ją do góry a wszyscy mysleli że na to łyzeczkowanie tak reaguje haha mówię Wam komedia :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miewam takie skurcze,że nogą nie ruszę i mąż musi mi "nastawić" nogę :P dlatego wolałabym brać. Bo jeszcze dostanę i do szpitala nie dojadę :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i przed samym porodem ale tak tuż tuż w ostatnim miesiącu to i się odstawia magnez nie wiem ale wcześniej podobno się bierze dodatkowo.No i chyba w przypadku cesarki można brać do końca.Mnie narazie w tej ciąży skurcze łydek nie łapią za to w poprzedniej w nocy mnie wybudzały, to to pamiętam trudno zapomnieć . Mąż mi wtedy prostował nogę i naciągał palce u stóp - pomagało. A darłam się tak z tego bólu,że mąż w nocy wybudzony nie wiedział czy rodzę czy co:) teraz za to łapią mnie skurcze mięśni ale tak jakby przybiodrowych przypośladkowych trudne do opisania . Przy zmianie pozycji z jednego boku na drugi.:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    To szkoda,że ci przełożyli. Szybciej miałabyś to za sobą. Mnie takie zmiany planów wkurzają. Ale ty stresach nie masz więc nie będziesz się dłużej denerwować ...co zrobisz jak nic nie zrobisz :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałam się upierać, bo widziałam, że nie ma na jaką godzinę mnie upchnąć a byłabym jedyna. To mi tam rybka :P stresów żadnych, toooootalny luz :) Jakoś mnie to nawet nie złości. Upewniłam się tylko, że dostanę zaświadczenie odpowiednie do końca września i z październikiem zaniosę do pracy. Bo wtedy pensja wskoczy o 200 zł więcej :D

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 20 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli no to fajnie że tak na luzie podchodzisz, będę trzymać kciuki! U mnie skurcze też zaczęły się pojawiać w nocy:-( a jaki magnez bierzecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 20:51

oar83e3kprndadbz.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio łapie taki jakby skurcz w udach, jak np kucam i chce wstać. Łydki w nocy tez czasami, chociaż ostatnio nie :) biorę Laktomag B6 ale będę zmieniać na Magne B6 bo ma tabletki łatwiejsze do połknięcia :D

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ