X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Miejmy nadzieję, że Ci przejdzie ;)

No tak jak patrzę na siatkę centylową, to tak połowie jest. Bo teraz mi wychodzi 23+6, tylko już mi się nie chce zmieniać w suwaczku :D

to u mnie na tym etapie miał 550 :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak mnie pamięć nie myli to wcześniej dużo rósł więc może po prostu teraz Ci zwolnił :P

U mnie wcześniej był w tej dolnej granicy ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie linka do jakiejś dobrej siatki centylowej. Też popatrzę. Narazie z tego co ja znalazłam moje dziecko widać waży w normie.

Seli? Polepszyło się? Wyszłaś?
    Właśnie od przyszłego tygodnia rozejrze się za cieplejsza kurtka zimowa i czapką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 19:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Ja to się czaję na jakieś szersze buty bo stopy mi puchną.. ;x i nic nie ma ciekawego w sklepach..

My po wizycie, Grześ waży 650g i wszystko jest w porządku. Przy kolejnej wizycie dostanę receptę na szczepionkę odnośnie konfliktu serologicznego.

Seli, a może tak się mały ułożył, że Ci ciągle nie dobrze..

Super że u Grzesia wszystko ok.
    Właśnie ja nie dostałam recepty podobno można dostać bez recepty bez problemu byłam narazie w jednej aptece i był problem.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mnie od 2 dni kopie bardzo nisko jakby w szyjkę :D Kręci się w tym brzuchu jeszcze kilka dni temu kopała ponad pępkiem :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sposobow na przeziebienie, we wtorek zaczęło mnie łapać, zaczęłam leczenie mlekiem z masłem, miodem i czosnkiem (mi to bardzo smakuje :D), do tego syrop z cebuli, inhalacje z sody oczyszczonej, majeranku i daje jeszcze po torebce rumianku i szałwi, no i mam syrop i pastylki Prenalen. I w gotowosci Tantum Verde w aerozolu. Jest już lepiej niż we wtorek.
    Pełna apteka leków, a niczego nie możemy...
    I jeszcze robię płukanki nosa z soli fizjologicznej.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Ale jak mnie pamięć nie myli to wcześniej dużo rósł więc może po prostu teraz Ci zwolnił :P

U mnie wcześniej był w tej dolnej granicy ;)

Wlasnie on tez w tej dolnej... to mi sie kropki mylily ;p jakos tak nie zwracalam uwagi dopoki lekarz mi nie wytlumaczyl co i jak... ale na wczesniejszym etapie moze tak sie nie zwraca uwagi. Wedlug belly, tabelki takiej mojej domowej z ksiazki jest na dolnej, wedlug internetow roznie ;p ale nie przekracza tego sredniego.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dajcie linka do jakiejś dobrej siatki centylowej. Też popatrzę. Narazie z tego co ja znalazłam moje dziecko widać waży w normie.

Seli? Polepszyło się? Wyszłaś?
    Właśnie od przyszłego tygodnia rozejrze się za cieplejsza kurtka zimowa i czapką.

Wyszlam ale srednio lepiej bylo. Teraz jest ok, musialam sie nagimnastykowac, troche sie pobalam i minelo ;p

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki planujecie kupić materac do łóżeczka? Mamy jakie macie doświadczenia?

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kokos lateks ;)

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komplecie z łóżeczkiem miałam kokos pianka kokos jestem bardzo zadowolona. Ponoć gryka najlepsza ale było wiele przypadku że rozcinali materace a tam robale blee

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    W komplecie z łóżeczkiem miałam kokos pianka kokos jestem bardzo zadowolona. Ponoć gryka najlepsza ale było wiele przypadku że rozcinali materace a tam robale blee
    Też o tym słyszałam. Blee..

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że te wszystkie gryki, kokosy i lateksy mogą uczulać i że najbezpieczniejszy jest z pianki wysokoelastycznej.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się w 27 tygodniu = trzecim trymestrze :-D

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno najlepsze z pianki termoelastycznej ale podejrzewam ze taki materac kosztuje kilkaset zl.. mielismy kokos pianka kokos i sie fajnie sprawdzil

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, że pianka termoelastyczna nie jest zbyt dobra, bo pod wpływem ciepła dostosowuje się do ciała dziecka. A dziecko powinno spać na twardym.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D mąż mi robi śniadanko, wypiliśmy kawkę :)

O 13 mam obronę, potem mamy iść na burgera w nagrodę :D Zastanawiam się w co się ubrać.

Lisa24, Magdoczka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my właśnie myślimy nad kokos-pianka-kokos. Siostra miała gryka-kokos i pojawiły się robaki. To podobno bardzo częste w tych materacach.
    Wczoraj dostalismy od znajomego dwie siaty ciuszkow :) Znowu będzie pranko ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    I witam się w 27 tygodniu = trzecim trymestrze :-D

skończony 27 czyli (27+) to jest III trymestr, teraz 26+ to ostatni tydzień II :P przynajmniej tak jest według belly :P

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U mnie wczoraj dyskoteka w brzuchu była:)po 23:) jeszcze tak intensywnie i mocno nie szalał synek. Wszyscy zadowoleni a najbardziej tatuś.W końcu porządnie poczuł i zobaczył. Noi synuś dawał kopniaczki na życzenie tatusia.Do tej pory zawsze się uspokajał jak tata chciał popatrzeć czy przyłożył rękę.

Seli
    Powodzonka. Trzymam kciuki!
    Smacznego burgera.

U mnie 3 trymestr w październiku zaczynam wg mojej aplikacji 11.10.
    Czyli 28+1

Miłej sobotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 09:29

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ