X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umyłam wczoraj okna powoli, ale mam 3 średnie i dwa małe do mycia i do tego mam maszynkę do mycia okien to nie mam przy czym się namachać. U mamy są wielkie okna i tez mnie do nich już nie dopuszcza, bo tak to zawsze jej myłam :)

Kendy pewnie masz racje :D mądre te dzieci ;) odpoczywaj spokojnie, każdej czasami należy się taki dzienny reset :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obroniona na 5 :D pochwalona na forum, nazwana perelka i zachecona do robienia doktoratu :p.hahaha

Paulina_2603, Sylwunis, spaceangel, Magdoczka, Lisa24, olkakarolka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo!!!

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Brawo!!!! Gratulacje !!!

Ale fajny dzień.Słodkie lenistwo... Obiadek zrobiony i podany przez męża ( stripsy i skrzydełka a'la KFC z sałatką z vinegretem,uwielbiam.)
    Teraz słuchamy muzyczki, mały tańcuje.:)

A Wam jak mija sobotka?

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Sali:)

Ja tam 2 domu robię wszystko, w poprzedniej ciąży też robiłam, może dlatego miałam taki lekki i bajeczny poród:D, dzisiaj wymieniłam świetlówki w firmie, co łatwe nie jest bo są długie i musiałam wejść na krzesło, teraz siedzę i sprzątam generalnie dom, bo mnie szlag trafia jak dzieciaki brudzą i narzeczony też, a że dzisiaj dzieciaki u dziadków, narzeczony ma koncert to ja mam spokój i ciszę :D

Seli lubi tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;-)dawno mnie tu nie było ale trochę innych spraw na głowie miałam...
    Seli gratuluję!
    8485 u mnie też ból krocza i pachwin dodatkowo, ledwo co się ruszam...
    Co do mycia okien to ja od początku ciąży odpuściłam sobie ale to że względu na zawroty głowy

Seli lubi tę wiadomość

oar83e3kprndadbz.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis
    Fajnie,pozazdrościć. Nie każdy jednak tak dobrze przechodzi ciążę . Ja chcąc nie chcąc muszę się trochę ze sobą " niunkac" Obydwie ciążę od początku zagrożone,leżące,z krwawieniami teraz skurcze i i zalecenie odpoczynku. Jednak nie leże całymi dniami.Jak sa dzieci, są obowiązki,których odłożyć nie można, ale w kwesti prac domowych robie co muszę a czego nie muszę rezygnuje. Musiałam się nauczyć prosić o pomoc a to nie łatwe,zawsze lubię zrobić wszystko sama:)Ale teraz nie ja jestem najważniejsza.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy do domu, był spacer, burger i teraz kawka z ciasteczkiem w domu :)
    Jakoś tak się zeszło nam ze wszystkim... :P Chyba dziś wiele nie porobię.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli świętuj a nie sprzątaj:-D

Seli lubi tę wiadomość

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Seli świętuj a nie sprzątaj:-D

no już naświętowałam się :P

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba, że tak:-)

oar83e3kprndadbz.png
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że jak pojadę z tym bólem na ip to mnie wyśmieją? Bo powiem szczerze że boli i uprzykrza to funkcjonowanie... Nie wiem czy nie panikuje za bardzo

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam potrzebę zrobienia porządku z regałem :P no i jak będę miała ułożone co do oddania to szybciej się pozbędę :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Dziewczyny myślicie że jak pojadę z tym bólem na ip to mnie wyśmieją? Bo powiem szczerze że boli i uprzykrza to funkcjonowanie... Nie wiem czy nie panikuje za bardzo

jak Cię niepokoi i bardzo boli to jedź... U mnie było nieznośnie ale właśnie okazało się,że mam bakterie.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa jedź jak bardzo boli i nie zastanawiaj się to może być cokolwiek infekcja, pęcherz, rozejście spojenia łonowego a może nie być nic tylko rosnąca macica. Dla własnego bezpieczeństwa jedź i daj znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 18:55

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym akurat nie jechala bo bedziesz pewnie czekac dlugo a co Ci poradzą na to? Paracetamol jak mocno boli, nawet jie sprawdza czy infekcja , to juz lepiej sobie badania zrobic :p ale to moje zdanie :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Sylwunis
    Fajnie,pozazdrościć. Nie każdy jednak tak dobrze przechodzi ciążę . Ja chcąc nie chcąc muszę się trochę ze sobą " niunkac" Obydwie ciążę od początku zagrożone,leżące,z krwawieniami teraz skurcze i i zalecenie odpoczynku. Jednak nie leże całymi dniami.Jak sa dzieci, są obowiązki. Ale w kwesti prac domowych robie co muszę a czego nie muszę rezygnuje. Musiałam się nauczyć prosić o pomoc a to nie łatwe,zawsze lubię zrobić wszystko sama:)Ale teraz nie ja jestem najważniejsza.:)

Oczywiście, co innego zagrożona ciąża, ja mówię wyłącznie o takiej bezproblemowej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:18

Kendy lubi tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, szkola rodzenia online jest bezplatna.
    Okna myje. Początkowo na raty np.po jednym, ale z dwa tygodnie temu wszystkie jednego dnia umylam sobie powolutku. Korzystalam z dobrego samopoczucia i braku bolesci i nadal korzystam gdy jest coś do zrobienia ;)

Udało mi się pomalowac łóżeczko dwoma warstwami :) Czeka mnie jeszcze ostatnia trzecia, ale pedzelek stracił swoją moc, muszę kupić ze dwa nowe :)
    A teraz ogladamy mecz siatkowki :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatrzymali mnie w szpitalu, z dzidzia ok, skorczy brak, szyjka ok. Podejrzewają bakterię, jutro będę miała robione badania...

oar83e3kprndadbz.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli gratuluje !;)

Marrtaa na pewno będzie wszystko dobrze, mocno trzymam kciuki za Was :* daj znać jak będzie już coś wiadomo

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ