X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja ani barszczu ani pasztecików nie lubię i nie tknę :P zrobiłam dla męża i by popisać się jutro przed babcią męża hahaha :D

Zajadam się ogórkową i mam doła bo zobaczyłam wyniki wymazu... kolejne bakterie i tym razem 3 i to liczne... a wcześniej były mało liczne dwie :( i wstrzemięźliwość i 10 dni antybiotyku nie pomogło... mam dosyć :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Przewijak na lozeczko u mnie sie sprawdzil, takze ja polecam. Mam wyniki po krzywej- wszystko ok,cukrzyca wykluczona. Jakoś Mała dzisiaj sie mniej rusza, myslalam ze po glukozie bedzie wlasnie wariować.
    Mi młoda po glukozie chyba w jakiś szok cukrowy wpadła bo spała cały dzień :D

czarnaiwi lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś głowa i stopa boli za to mała poprawia humor bo jak mi brzuch skacze to mi się śmiać chce

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Kendy tu masz na przykład śpiworek zapinany na okrągło czyli zamek nie dotyka dziecka :) https://poscieldladzieci.pl/pl/mamo-tato-spiworek-niemowlecy-slimaki-pomaranczowe-9612.html
    No może i trochę lepszy bo zamka na środku nie ma.

Ale czy myślicie ,że w takich spiworkach tez maluch się nie wsliźnie? Wyciecia na ręce i główkę spore podkuli rączki ,podkuli nóżki i też może się " utopić" w takim śpiworku.
    Chyba jednak zostanę przy rożku wiązanym. Do spania bez usztywniania. Ale tylko na noc w dzień swobodnie będzie sobie wierzgać raczkami i nozkami i to nieraz gołymi i:) :) a co zaszaleje bo ja będę czuwać :)a to usztywnianie chce tylko w razie gdy mojej siedmiolatce dam braciszka do podtrzymania ,zawsze to dodatkowe usztywnienie pleckow i główki.Zawsze można je wyciągnąć.

Ale łóżeczko bez pościeli. Sam goły materac i śpiworek? Dla córki miałam pościel normalna z ochraniaczem ,po to ma sznurki by go solidnie przywiązać do szczebelków. Gdzie w rodzinie czy u znajomych dzieci tam wszędzie łóżeczka z pościelkami,ochraniaczami i dzieci całe i zdrowe.Moze na początek rożek ale resztę wyposażenia też kupię i zdecyduje w trakcie.

Barszyk z pasztecikami uwielbiam.
    Przewijak będę miała na łóżeczko.

Czarnaiwi
    Dobrze że nie ma cukrzycy:)

Elmuszka
    To trzymam kciuki.
    A podejrzanie tani to ile?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 17:21

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No może i trochę lepszy bo zamka na środku nie ma.

Ale czy myślicie ,że w takich spiworkach tez maluch się nie wsliźnie? Wyciecia na ręce i główkę spore podkuli rączki ,podkuli nóżki i też może się " utopić" w takim śpiworku.
    Chyba jednak zostanę przy rożku wiązanym. Do spania bez usztywniania. Ale tylko na noc w dzień swobodnie będzie sobie wierzgać raczkami i nozkami i to nieraz gołymi i:) :) a co zaszaleje bo ja będę czuwać :)a to usztywnianie chce tylko w razie gdy mojej siedmiolatce dam braciszka do podtrzymania ,zawsze to dodatkowe usztywnienie pleckow i główki.Zawsze można je wyciągnąć.

Ale łóżeczko bez pościeli. Sam goły materac i śpiworek? Dla córki miałam pościel normalna z ochraniaczem ,po to ma sznurki by go solidnie przywiązać do szczebelków. Gdzie w rodzinie czy u znajomych dzieci tam wszędzie łóżeczka z pościelkami,ochraniaczami i dzieci całe i zdrowe.Moze na początek rożek ale resztę wyposażenia też kupię i zdecyduje w trakcie.

Barszyk z pasztecikami uwielbiam.
    Przewijak będę miała na łóżeczko.

Czarnaiwi
    Dobrze że nie ma cukrzycy:)

Elmuszka
    To trzymam kciuki.
    Wiesz co cała 3 dzieci mojej siostry przespała w śpiworach dobre kilka lat i jeszcze dziecko się z tego nie wywinęło :) poduszek i kołderek się nie daje nie tylko ze względu na podduszanie. Czasem dzieci się bardzo kręcą coś się zawinie pod spód i dziecko leży nie równo a dla zdrowego kręgosłupa powinno być w miarę twardo sztywno i prosto. Co do ochraniaczy ja zamierzam dać solidnie przymocowane siostrzenica bardzo się kręciła od urodzenia i wędrowała po łóżku i kilka razy tak się obiła o górne szczeble że darła się pół nocy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 17:37

Reni lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak będę miała na komodzie obok ale na łóżeczku też jak najbardziej ok

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:

Elmuszka
    To trzymam kciuki.
    1500, a taki z najnowszej kolekcji, nowe kolory itp 2000-2300.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 18:01

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam samo prześcieradło i zawijalam w kocyk tak jak w szpitalu po porodzie. Moja to lubiła. Ochraniaczy nie używałam bo bałam się że się przydusi. Poduszkę córka zaczęła używać ok 2.5 roku

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:

no tak, ale śmierć łóżeczkowa nie dotyka wszystkich dzieci.
    To, że inne dzieci są całe i zdrowe nie oznacza, że nas to nie spotka.
    Ja się tego strasznie boję, więc nie będę ryzykować.
    Na allegro są piękne te zestawy z pościelą, baldachimem, ochraniaczami i innymi bajerami i nawet miałam to kupić, ale po tych wszystkich warsztatach jestem jakaś obsrana w tym temacie. panic.gif

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tego boje i zapewne każda z nas chce i będzie chronić swoje dziecko najlepiej jak potrafi ale nie dajmy się zwariować.Potencjalne niebepieczenstwa będą wszedzie.Masz ochraniacz chronisz dziecko przed uderzeniem o szczebelki ale ale ryzykujesz ,ze może się odwiązać i się poddusi dziecko, leży dziecko na płasko ,bez poduszki super ,bo zdrowo dla kręgosłupa ale z drugiej strony może się zadławić jak się uleje czy własną śliną ..Tak źle i tak niedobrze.Ostroznosci nigdy za wiele ale wszystko w granicach rozsądku. Zresztą nie róbmy z noworodków dzieciaczków fikakacych po całych łóżeczka ,ochraniaczach i skaczących po baldachimach :) itp takiego maluszka to nawet trzeba przekręcić z boku na bok , bo się samo nie przekręci, by główka się nie zniekształcała.
    Jak napiszę ze kupuje karuzelke do łóżeczka to przeczytam ze to nieodpowiedzialne bo może spaść ta karuzela na moje dziecko teraz już wszystkiego się boje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 21:11

Reni lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Cena wózka fajnA,dobra okazja z tego co piszesz. Daj znać czy kupiłaś :)
    Mój wózek też w podobnej cenie i mam nadzieję ,że będzie ekstra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 21:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni mylisz pojęcia. Śmierć łóżeczkowa nie ma wyjaśnienia jak narazie, nie znamy jej dokładnej przyczyny dziecko umiera nagle zazwyczaj podczas snu, a śmierć z przyduszenia kocem, czy przytulenia się do ochraniacza to druga sprawa.
    Chociaz ja ochraniacz pewnie zaloze wmiare szybko,.mały z tego co pamiętam dość szybko walił głową w szczeble :D ze spiworka nigdy mi sie nie wysunął, ani nie wsunął głębiej a miałam rózne :) baldachim to kurzołap :D
    Elmuszka 1500 to nie jest az taka podejrzanie niska cena :p

Kendy z ochraniaczem.chodzi o to ze dziecko moze się przydusić leżąc zbyt blisko niego buzią. Kiedys taki filmik czy grafike widzialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 21:12

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chętnych do przeczytania :) Mnie to przekonuje.
    https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

Reni, Mega lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr
    Prawda nie znane są przyczyny śmierci łóżeczkowej niestety może się zdarzyć w każdej sytuacji i wyposażeniu łóżeczka.Ja bym mogla z kolei napisac ze moja corka miała poscielke i nigdy nie nakryla sie kolderka a miałam zawsze i rozne rodzaje .Zgadzam się,ze baldachim do kurzołap ,miałam i już mieć nie będę choć napewno znalazły by się osoby które wymienilyny szereg jego pozytywnych właściwości :)

Poprostu w tym wszystkich trzeba zdać się trochę na swój rozsądek,instynkt macierzyński i intuicję. Ja też słucham różnych ,rad i doświadczeń innych mam,lubię poczytać blogi i różne informacje w internecie,zbieram wiedzę,bo nie uważam że pozjadałam wszystkie rozumy. Człowiek się uczy całe życie ale staram się do wszystkiego zdrowo podchodzić i analizować intuicyjnie, bo różnych rad będzie zawsze tyle co ludzi na świecie .amen;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 22:20

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dla chętnych do przeczytania :) Mnie to przekonuje.
    https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/

o to to właśnie :-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artykuł ten już czytalam kiedyś i wydaje mi się być w pewnych momentach sam sobie przeczący.np. spanie z rodzicami jest złe ale znowu nie spanie z dzieckiem ma zły wpływ na karmienie piersią :)Należałoby nakarmić dziecko na fotelu i odłożyć do łóżeczka ,z kolei jak zaśniesz w fotelu z dzieckiem na ręku stworzysz mu większe zagrożenie niż gdy zaśnie z tobą w łóżku. Zaleca się spanie w śpiworkach ale jednocześnie ważna jest swoboda nóżek z uwagi na zdrowie bioderek. Jakby nie było śpiworek trochę krępuje ruchy.Wg tego artykulu nie nalezy też owijać ciasno dziecka by mogło swobodnie poruszać nóżkami a w szpitalach zawijają i że kocyk i pieluszka lepsze od pościeli ale gdy później dziecko staje się bardziej mobilne to może się zaplątać w owinięty kocyk czy pieluszkę i może doprowadzić to do zgonu
    i bądź tu mądry..wnioski jak wyżej :) :):) dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 22:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że każda z nas zrobi tak jak będzie uważała za stosowne :)

Elmuszka, Seli lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w te piękna sobote:)
    Za oknem tak ładnie że można by porządki robić śmiało A mnie się nic nie chce:)
    Pranie na taras tylko wywale i koniec na dzis:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :D Pogoda ma i u mnie dopisać, dziś goszczę teścia i babcię męża :) On idzie pomóc w porządkowaniu grobów, ja już po śniadanku i w piekarniku mam ciasto marchewkowe :D

I jedziemy po wózeczek <3

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Artykuł ten już czytalam kiedyś i wydaje mi się być w pewnych momentach sam sobie przeczący.np. spanie z rodzicami jest złe ale znowu nie spanie z dzieckiem ma zły wpływ na karmienie piersią :)Należałoby nakarmić dziecko na fotelu i odłożyć do łóżeczka ,z kolei jak zaśniesz w fotelu z dzieckiem na ręku stworzysz mu większe zagrożenie niż gdy zaśnie z tobą w łóżku. Zaleca się spanie w śpiworkach ale jednocześnie ważna jest swoboda nóżek z uwagi na zdrowie bioderek. Jakby nie było śpiworek trochę krępuje ruchy.Wg tego artykulu nie nalezy też owijać ciasno dziecka by mogło swobodnie poruszać nóżkami a w szpitalach zawijają i że kocyk i pieluszka lepsze od pościeli ale gdy później dziecko staje się bardziej mobilne to może się zaplątać w owinięty kocyk czy pieluszkę i może doprowadzić to do zgonu
    i bądź tu mądry..wnioski jak wyżej :) :):) dobranoc
    Z tym owijaniem. Zaraz po porodzie dziecko jest przyzwyczajone że ma ciasno. Wiele dzieci po prostu denerwuje się że może machać nogami i ie wie tak naprawdę jak to robi. Więc na początku na pewno ciasne owijania. Jak.juz będzie troszke starsze to.nuz może się ie podobać. Ale to naprawdę będzie widać po dziecku. Wszystko i tak wyjdzie w praniu

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ