STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pościel niby mam ale używać będę dopiero jak młody będzie miał może pół roku, albo więcej
rożka nie kupuje, w szpitalu mam wymóg pieluch tetrowych, dokupię taką dużą muślinową i tym będę owijać bo podobno tak u nas robią
Jeśli młody pójdzie we mnie... To lubić będzie ciasno, z resztą układa się w brzuchu mi momentami tak, że wciska w ciasne i wtedy się uspokajaja uwielbiam być zawiniętym naleśnikiem
Elmuszka - mi się kolory takie podobajądziewczynka ma tak naprawdę wybór
jaki by nie wziął to jej pasuje, dla chłopca nie koniecznie
Zrobiłam dzis te ciasto knopper co już raz robiłam niedawnozaraz wezmę się za barszcz czerwony i paszteciki z kapustą i mięsem drożdżowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 11:12
-
Nasza też będzie spać w śpiworku. A ten zamek raczej nie będzie przeszkadzał. Przecież dziecko będzie ubrane i nie powinno czuć dyskomfortu.
-
Seli, Kendy- dzięki.
Miałam upatrzoną używkę i umówiłam się na sobotę, a rzutem na taśmę znalazłam nowy tylko jakąś starszą wersję tylko o 200 zł droższą od używki.
Więc chyba jednak wolę mieć gwarancję i spokój. Bo ta starsza wersja różni się pierdołami (chociaż ciężko to sprawdzić, bo akurat już ją producent wycofał..)
No ale czym mogą się różnić wózki produkowane rok po roku? Jakiś może dodatkowy uchwyt czy coś... -
Kendy wrote:https://allegro.pl/kocyk-spiworek-do-spania-bawelna-do-lozeczka-wozka-i6824605837.html
Chyba że coś takiego. Na zatrzaski, nie zamek i więcej swobody dziecko ma. Tylko mógłby być płytszy.
na warsztatach ratownik medyczny opowiadał jak jego własne dziecko spało w czymś takim
usłyszał w nocy charczenie, zagląda do łóżeczka dziecka nie ma
patrzy a dziecko w nogach śpiworka
Taki maluch ma nieskoordynowane ruchy i samo nie będzie potrafiło się z tego wyplątać
tak samo wszelkiego rodzaju kołderki, pluszaki czy te osłonki w łóżeczkach, jak spadną maluchowi na twarz nie będzie potrafiło zdjąć sobie tego z pysia i może się poddusić. Nie mają jeszcze takiego odruchu jak dorosły człowiek, że jak coś na twarzy przeszkadza to przez sen to zdejmuje z twarzy.Mega lubi tę wiadomość
-
Reni zgadzam się z Tobą
A jeśli chodzi o kołderkę, to jak już, powinno się ją podwijac pod materac tak aby dziecko się w nią nie zaplatalo (słowa ratownika medycznego) i nakrywac do wysokości paszek.Reni lubi tę wiadomość
-
Ja uszylam pościele, choć myślę że się nie przydadzą na początku:) tak samo ochraniacz, wiem że zbędny ale sobie uszylam, pewnie to szybko zdejmie ale co tam:) spać młodego będę w śpiworki albo kocyk.
Jak ja dziś nie mam mocy, brat ma wpaść o 14 na obiad A ja jeszcze nawet nie zaczęłam nic robić... ciuszki jedynie rzuciłam do naliczania w odplamiaczu bo dostałam dwa wielkie worki, co zejdzie to zejdzie jak plamy zostaną to wyrzuca, ale ciuszkow chyba nigdy za dużo przy malenstwie, szczególnie że nie lubię prania robic;) -
Spaceangel, Seli, Kendy, Katepr - no to trzymajcie kciuki, żeby ten nowy w sklepie był ok, bo mimo wszystko wydaje mi się podejrzanie tani.
A myślicie, że łóżeczko 60x120 i twardy przewijak na nim są ok? Nie bardzo mam miejsce na komodę, ewentualnie kupimy jakiegoś kallaxa z ikei na podręczne rzeczy, a reszta już w szafie wnękowej... -
Ja będę miała na łóżeczku przewijak
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Ja jak z rana ruszyłam, tak porobiłam zakupy, gar barszczu na popitę jest i paszteciki z kapustą i grzybami
do tego mam też ciasto knoppersa i wczorajsze z cukinii, wykąpałam się, szybkie "spa" dla włosów i o 16 mam mnieć gościa
zaraz zjem obiad, może dziecko mi pozwoli... Bo dziś wymiotuje i mam mdłości... ;/
-
Elmuszka wiele mam chwali sobie przewijak twardy na łóżeczko. My mamy akurat komode, bo znalazło się miejsce. Pochwal się później bryką
Seli ale robisz smaka na paszteciki z kapustą i grzybami. Ja tylko na święta robię. Do barszczyku są rewelacyjne.
Ja jakoś nie mam dzisiaj mocyByłam na zakupach na ryneczku i chyba za dużo kupiłam, bo ledwo wróciłam do domu. Godzinę dochodziłam do siebie. A teraz zero energii i spać mi się chce. Poczekam do pomiaru cukru i chyba zrobię sobie drzemkę.
-
Elmuszka wrote:Spaceangel, Seli, Kendy, Katepr - no to trzymajcie kciuki, żeby ten nowy w sklepie był ok, bo mimo wszystko wydaje mi się podejrzanie tani.
A myślicie, że łóżeczko 60x120 i twardy przewijak na nim są ok? Nie bardzo mam miejsce na komodę, ewentualnie kupimy jakiegoś kallaxa z ikei na podręczne rzeczy, a reszta już w szafie wnękowej...
Ja dziecko na podłodze albo co najwyzej na łóżku będę przewijać, więc nawet nie masz sie co przejmowac i myśleć czy będzie ok, bo będzie
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Przewijak na lozeczko u mnie sie sprawdzil, takze ja polecam. Mam wyniki po krzywej- wszystko ok,cukrzyca wykluczona. Jakoś Mała dzisiaj sie mniej rusza, myslalam ze po glukozie bedzie wlasnie wariować.
Reni lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml