X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli jest tu ktoś z lubuskiego to 12-13 października w zielonej górze są targi dziecięce w Tobi szosa kisielińsk. Można wygrać wózki i foteliki

Lisa24 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś są we Wro w Askocie i Lubinie i Zielonej Górze :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas też pogoda wiosenna:)

Seli
    Udanej gościny. My dziś na imprezę do tesciow jedziemy zjazd rodzinny,uwielbiam ich wszystkich:)
    Pochwal się wózkiem koniecznie.

Mammamia11
    No pogoda porządkowa. Tez wywalam pranie,sprzątam chatkę i bigosik dziś gotuje. Mieszany ze słodkiej i kwaśniej kapustki:)

Miłego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 11:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zakupimy, ale dostaniemy pewnie za ok. 2 tygodnie bo podobno tyle się czeka ;)

Jeju, ale mi pyyyyyyyyyyyyyyszne wyszło te marchewkowe, chwile się robi a jest mega <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ced0cdb033.jpg

Zapraszam na kawkę :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciły mi objawy z 2 miesiąca ciąży :/ potworne wzdęcia, zgaga, mdłości, bóle brzucha i odbijanie z gazami. Młoda skacze cały dzień i noc znowu ma taki okres i pewnie mi tam żołądek uciska. Ciężko coś zjeść ehh

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety coraz wyżej macica idzie z maluchami i tak bedzie . Trzeba przetrwać. Mnie bolą już żebra

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny wróciły mi objawy z 2 miesiąca ciąży :/ potworne wzdęcia, zgaga, mdłości, bóle brzucha i odbijanie z gazami. Młoda skacze cały dzień i noc znowu ma taki okres i pewnie mi tam żołądek uciska. Ciężko coś zjeść ehh

Ja przez ostatnie dwa dni miałam non stop, dosłownie dzień i noc zgagę, Rennie, które do tej pory było niezastapione teraz dzialalo może z 10 minut... A pępek myślałam,że mi wyeksploduje, okropnie bolal, a w polaczeniu z kaszlem to w ogole tragedia, mały tak wypycha...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wymioty, mdlosci i refluks ;p ale kregoslup nie boli, brzuch tez nie... w sumie ogolnie jest ok ;) boli jak mlody za mocno szoruje...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam wymioty, mdlosci i refluks ;p ale kregoslup nie boli, brzuch tez nie... w sumie ogolnie jest ok ;) boli jak mlody za mocno szoruje...
    widzę że meczymy się z tym samym...

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to że denerwuje mnie jak młoda non stop się kręci kopie pływa cały dzień i noc bez przerwy czyni mnie wyrodną matką? jak się za mało ruszała to się martwiłam z kolei :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 16:28

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @spaceangel
    Nie czyni Cię wyrodną matką, jak mój maluch non stop się rusza i w dzień i w nocy to też się denerwuje, bo wtedy dosłownie bombarduje mi brzuch ;P A z kolei jak się nie rusza to się zastanawiam czy wszystko ok :D Po prostu mogłoby to być wypośrodkowane ^^

U mnie dzisiaj pracowicie, aż plecy mi siadają.. ;x

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    widzę że meczymy się z tym samym...
    Tyle,że nie mam wzdęć i zgagi :D Ale mnie też momentami denerwuje jak okręca się tyle razy i kopie i to sprawia mi ból. Taki do wytrzymania ale jednak. Mam nadzieję,że nie rozkręcą się mi objawy takie jak były w pierwszym trymestrze...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam ostatnią turę prania. Przejrzałam z siostrą ciuchy po jej córeczkach i uzbierało się tego dwa kartony i dwie siatki (do rozmiaru 68):) Reszta sobie poczeka ;) Nic już nie kupuję, może jedynie czapeczke zimową, a tak to wszystko mamy :) Zostają już tylko zakupy apteczne, jeszcze jeden biustonosz do karmienia i jeszcze jedna koszula do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 21:43

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedziele :) obudzilam sie na takim mega glodzie, ze za nim maz sie obudzil zrobilam sniadanie :p a jak zaczelismy juz jesc to w brzuchu mi tak glosno burczalo, ze on byl przerazony hahaha :D nie doswiadczylam tego przedtem ;p

Nam zostal do kupienia fotelik :)
    No i dla mnie koszule i pare pierdol do szpitala :)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kendy nie dodzwoniłam się nigdzie w piątek wiec jutro pewnie podjade do szpitala i spróbuje coś załatwić bo z telefonów jak widać mało korzystają :P

Mi ostatnio tak wróciło spanie, ze wstać rano nie mogę :D w nocy się nie budzę, już dawno nie byłam taka wyspana ;)

Seli skąd przepis na ciasto marchewkowe? Mogłabyś udostępnić ?:) ciasto proste a zawsze czegoś mi w moim brakuje i szukam przepisu idealnego ;)

W tym tygodniu czeka mnie glukoza :( chce iść i mieć to jak najszybciej z głowy

Miłej niedzieli !;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciasto-marchewkowe od niej bralam przepis ;) uwielbiam jej przepisy ;p

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29 tygodniu :)
    Mnie głód napadł w nocy. Było mi gorąco i nie mogłam zasnąć. Wstałam, napilam się i zjadła wafla ryżowego żeby oszukać głód. Szybko zasnęłam i niedawno wstałam :) Teraz śniadanie i pewnie jakiś spacer :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Fajnie wygląda te ciasto marchewkowe i chyba wszystko mam w domu może upiekę. Nigdy nie robiłam takiego ciasta. Kurcze serka nie mam do polewy. Danio się nada? Niekoniecznie ..?

Seli
    Fajnie stoicie z zakupami.Juz na finishu.

Ja mam narazie ubranka ale poprane i w większości poprasowane, koszule,staniki,kocyk,ręcznik,smoczki,trochę pieluch,sudocrem,płyn do mycia ziajki narazie ,termometr bezdotykowy i kilka zabawek.Z reszta będę szaleć w listopadzie .Wszystko z allegro więc z wyrka nawet mogę zakupy robić.

Lisa24
    To powodzenia w załatwianiu zastrzyku i w glukozie :)

U mnie jeśli chodzi o dolegliwosci fakt macica coraz wyżej odczuwam po żołądku, nie za dużo mogę zjeść a jak zjem trochę więcej to się mecze.Zgagę mam codziennie. Przy dłuższym staniu kręgosłup i brzuch ciągnie także już dawno obowiązki dziele " na raty", i w nocy bóle kości miednicy/ krocza . Noi te nieprzyjemne skurcze macicy ale tyle razy kontrolowane przez lekarzy,że chyba taka moja "uroda" najważniejsze że nie mają wpływu na szyjkę. Poza tym czuje się świetnie :) Ruchy dziecka nie dają mi w kość nie są bolesne ,nieraz tylko podczas jazdy samochodem dostaje kopniaki w pęcherz to jest srednio fajne:)
    A propo wczoraj trafiłam na kontrolę trzeźwości kierowców ,policja na środku ulicy z alkomatem. Już myślałam że dmuchane sobie pierwszy raz:) ale policjant zobaczył brzuszek i mówi " tu to nie będę nawet sprawdzał":) i miał racje nie było potrzeby:) oczywista sprawa jak dla mnie samochód pełen dzieci w tym jedno w brzuchu :)

Miłej niedzieli

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danio na pewno nie... ale bez polewy tez pyszne ;p mozesz wykombinowac cos innego :)

Nie spieszy mi sie z fotelikiem... zobaczymy jak bedzie ;) moze na te 2-3 razy pozyczymy od kuzynow. Oferowali sie.

I chwalac sie, ze nie mam zgagi... tadam! Juz mam ;p jedziemy polazic i do kina na Venoma 3d w imax. W koncu cos w imaxie ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Danio na pewno nie... ale bez polewy tez pyszne ;p mozesz wykombinowac cos innego :)

Nie spieszy mi sie z fotelikiem... zobaczymy jak bedzie ;) moze na te 2-3 razy pozyczymy od kuzynow. Oferowali sie.

I chwalac sie, ze nie mam zgagi... tadam! Juz mam ;p jedziemy polazic i do kina na Venoma 3d w imax. W koncu cos w imaxie ;p
    Hehehe ja dziś trochę lepiej ale z jedzeniem jestem na bakier :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ