STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziś są we Wro w Askocie i Lubinie i Zielonej Górze
-
Hej.
U nas też pogoda wiosenna:)
Seli
Udanej gościny. My dziś na imprezę do tesciow jedziemy zjazd rodzinny,uwielbiam ich wszystkich:)
Pochwal się wózkiem koniecznie.
Mammamia11
No pogoda porządkowa. Tez wywalam pranie,sprzątam chatkę i bigosik dziś gotuje. Mieszany ze słodkiej i kwaśniej kapustki:)
Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 11:24
-
My dziś zakupimy, ale dostaniemy pewnie za ok. 2 tygodnie bo podobno tyle się czeka
Jeju, ale mi pyyyyyyyyyyyyyyszne wyszło te marchewkowe, chwile się robi a jest mega
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76ced0cdb033.jpg
Zapraszam na kawkę -
spaceangel wrote:Dziewczyny wróciły mi objawy z 2 miesiąca ciąży
potworne wzdęcia, zgaga, mdłości, bóle brzucha i odbijanie z gazami. Młoda skacze cały dzień i noc znowu ma taki okres i pewnie mi tam żołądek uciska. Ciężko coś zjeść ehh
Ja przez ostatnie dwa dni miałam non stop, dosłownie dzień i noc zgagę, Rennie, które do tej pory było niezastapione teraz dzialalo może z 10 minut... A pępek myślałam,że mi wyeksploduje, okropnie bolal, a w polaczeniu z kaszlem to w ogole tragedia, mały tak wypycha...
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja mam wymioty, mdlosci i refluks ;p ale kregoslup nie boli, brzuch tez nie... w sumie ogolnie jest ok
boli jak mlody za mocno szoruje...
-
Czy to że denerwuje mnie jak młoda non stop się kręci kopie pływa cały dzień i noc bez przerwy czyni mnie wyrodną matką? jak się za mało ruszała to się martwiłam z kolei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 16:28
11.2017 - aniołek 8tc
-
@spaceangel
Nie czyni Cię wyrodną matką, jak mój maluch non stop się rusza i w dzień i w nocy to też się denerwuje, bo wtedy dosłownie bombarduje mi brzuch ;P A z kolei jak się nie rusza to się zastanawiam czy wszystko okPo prostu mogłoby to być wypośrodkowane ^^
U mnie dzisiaj pracowicie, aż plecy mi siadają.. ;x -
spaceangel wrote:widzę że meczymy się z tym samym...
Ale mnie też momentami denerwuje jak okręca się tyle razy i kopie i to sprawia mi ból. Taki do wytrzymania ale jednak. Mam nadzieję,że nie rozkręcą się mi objawy takie jak były w pierwszym trymestrze...
-
Jutro zaczynam ostatnią turę prania. Przejrzałam z siostrą ciuchy po jej córeczkach i uzbierało się tego dwa kartony i dwie siatki (do rozmiaru 68)
Reszta sobie poczeka
Nic już nie kupuję, może jedynie czapeczke zimową, a tak to wszystko mamy
Zostają już tylko zakupy apteczne, jeszcze jeden biustonosz do karmienia i jeszcze jedna koszula do szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 21:43
Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Witam sie w niedziele
obudzilam sie na takim mega glodzie, ze za nim maz sie obudzil zrobilam sniadanie :p a jak zaczelismy juz jesc to w brzuchu mi tak glosno burczalo, ze on byl przerazony hahaha
nie doswiadczylam tego przedtem ;p
Nam zostal do kupienia fotelik
No i dla mnie koszule i pare pierdol do szpitala -
Dzień dobry
Kendy nie dodzwoniłam się nigdzie w piątek wiec jutro pewnie podjade do szpitala i spróbuje coś załatwić bo z telefonów jak widać mało korzystają
Mi ostatnio tak wróciło spanie, ze wstać rano nie mogęw nocy się nie budzę, już dawno nie byłam taka wyspana
Seli skąd przepis na ciasto marchewkowe? Mogłabyś udostępnić ?ciasto proste a zawsze czegoś mi w moim brakuje i szukam przepisu idealnego
W tym tygodniu czeka mnie glukozachce iść i mieć to jak najszybciej z głowy
Miłej niedzieli ! -
https://www.mojewypieki.com/przepis/proste-ciasto-marchewkowe od niej bralam przepis
uwielbiam jej przepisy ;p
-
Witam się w 29 tygodniu
Mnie głód napadł w nocy. Było mi gorąco i nie mogłam zasnąć. Wstałam, napilam się i zjadła wafla ryżowego żeby oszukać głód. Szybko zasnęłam i niedawno wstałamTeraz śniadanie i pewnie jakiś spacer
-
Dzień dobry.
Fajnie wygląda te ciasto marchewkowe i chyba wszystko mam w domu może upiekę. Nigdy nie robiłam takiego ciasta. Kurcze serka nie mam do polewy. Danio się nada? Niekoniecznie ..?
Seli
Fajnie stoicie z zakupami.Juz na finishu.
Ja mam narazie ubranka ale poprane i w większości poprasowane, koszule,staniki,kocyk,ręcznik,smoczki,trochę pieluch,sudocrem,płyn do mycia ziajki narazie ,termometr bezdotykowy i kilka zabawek.Z reszta będę szaleć w listopadzie .Wszystko z allegro więc z wyrka nawet mogę zakupy robić.
Lisa24
To powodzenia w załatwianiu zastrzyku i w glukozie
U mnie jeśli chodzi o dolegliwosci fakt macica coraz wyżej odczuwam po żołądku, nie za dużo mogę zjeść a jak zjem trochę więcej to się mecze.Zgagę mam codziennie. Przy dłuższym staniu kręgosłup i brzuch ciągnie także już dawno obowiązki dziele " na raty", i w nocy bóle kości miednicy/ krocza . Noi te nieprzyjemne skurcze macicy ale tyle razy kontrolowane przez lekarzy,że chyba taka moja "uroda" najważniejsze że nie mają wpływu na szyjkę. Poza tym czuje się świetnieRuchy dziecka nie dają mi w kość nie są bolesne ,nieraz tylko podczas jazdy samochodem dostaje kopniaki w pęcherz to jest srednio fajne:)
A propo wczoraj trafiłam na kontrolę trzeźwości kierowców ,policja na środku ulicy z alkomatem. Już myślałam że dmuchane sobie pierwszy raz:) ale policjant zobaczył brzuszek i mówi " tu to nie będę nawet sprawdzał"i miał racje nie było potrzeby:) oczywista sprawa jak dla mnie samochód pełen dzieci w tym jedno w brzuchu
Miłej niedzieli
-
Danio na pewno nie... ale bez polewy tez pyszne ;p mozesz wykombinowac cos innego
Nie spieszy mi sie z fotelikiem... zobaczymy jak bedziemoze na te 2-3 razy pozyczymy od kuzynow. Oferowali sie.
I chwalac sie, ze nie mam zgagi... tadam! Juz mam ;p jedziemy polazic i do kina na Venoma 3d w imax. W koncu cos w imaxie ;p -
Seli wrote:Danio na pewno nie... ale bez polewy tez pyszne ;p mozesz wykombinowac cos innego
Nie spieszy mi sie z fotelikiem... zobaczymy jak bedziemoze na te 2-3 razy pozyczymy od kuzynow. Oferowali sie.
I chwalac sie, ze nie mam zgagi... tadam! Juz mam ;p jedziemy polazic i do kina na Venoma 3d w imax. W koncu cos w imaxie ;p
11.2017 - aniołek 8tc