STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się obudziłam głodna jak wilk po 7 i że nie chciało mi się wstać bo kiepsko spię ze względu na stopę i sikanie to postanowiłam to zignorować. Młodej niezbyt się to spodobało tak mnie kopała i wierzgała że wstałam z nieszczęśliwą miną i zjadłam jabłko ale położyłam się z powrotem
11.2017 - aniołek 8tc
-
U nas 26 tydzień właśnie wjechał
ale to leci
Jak Wy dużo macie! Też zamierzam z allegro pozamawiać sporo rzeczy, więc nie ma takiej spiny, narazie sobie listę zrobiłam i tak małymi kroczkami coś kupujęA sporo rzeczy mam dostać też po przyjaciółce, więc czekam żeby nie kupować bez potrzeby
Tutaj mega ciepło, ale pochmurno, aż tak bym powiedziała za ciepło ;P
-
W Lidlu reklamują ubranka niemowlęce w fajnych cenach z biobawełny chyba.
Macie kreskę na brzuchu ? Ja mam coraz wyraźniejszą i pępek powoli wychodzi. A powoli ,bo z córką od 4/5miesiaca pępek miałam wystający.
Seli
Zrobiłam te ciacho. Wszystkim smakuje,dzięki za przepis. Polewę wymodziłam z tego co miałam. Sztuka zrobić ciasto z tego co akurat jest bez
wychodzenia z domu ale jakoś się udało.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a707c6c6b4fb.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:21
Seli lubi tę wiadomość
-
Spaceangel
Już dzieci walczą o swoje:)
Ja różnie sypiam raz lepiej raz gorzej dziecko mnie nie budzi ,bardziej pęcherz albo głupi sen.
Rano budzę się biorę euthyrox( min pół godziny przed posiłkiem ) i dalej zasypiam ,potem śniadanko jak juz wstane.
Jak z nogą? Znośnie?
Olkakarolka
Co ty u mnie kropla w morzu. Wózek,łóżeczko,pościelki,artykuły higieniczne ,butelki,laktator ..itp wszystko przede mną. Ale komoda zapełniona ubrankami jest:) . Kombinezon czapeczka zimowa na odbiór ze szpitala też..teraz reszta powolutku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:30
olkakarolka lubi tę wiadomość
-
Właśnie też miałam się Was pytać czy pojawiła się już linea nigra. Ja nie mam póki co. Czytałam że niektóre kobiety tego nie mają, może jestem tym wyjątkiem, a może jeszcze się pojawi. Pępek jest jeszcze ok, jeszcze nie wystaje, co mnie bardzo cieszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 14:30
-
Kendy wrote:Spaceangel
Już dzieci walczą o swoje:)
Ja różnie sypiam raz lepiej raz gorzej dziecko mnie nie budzi ,bardziej pęcherz albo głupi sen.
Rano budzę się biorę euthyrox( min pół godziny przed posiłkiem ) i dalej zasypiam ,potem śniadanko jak juz wstane.
Jak z nogą? Znośnie?
Olkakarolka
Co ty u mnie kropla w morzu. Wózek,łóżeczko,pościelki,artykuły higieniczne ,butelki,laktator ..itp wszystko przede mną. Ale komoda zapełniona ubrankami jest:) . Kombinezon czapeczka zimowa na odbiór ze szpitala też..teraz reszta powolutku.
To ja chyba jestem rekordzistka bo ja nie mam nic oprócz łóżeczka i komody w kartonachDo tego parę ciuchów po siostrzenicy i to tyle
Reszta jest w obserwowanych na allegro i czeka na zakup.
Linea negra pojawiła mi się już kilka tygodni temu.
Stopa niestety kiepsko od wczoraj boli jak wstaje to jakby ktoś gwóźdź wbijał ale jest w miarę jak się poruszam, wieczorem daje do wiwatu.
Pępka mi raczej nie wywali dużo tłuszczu na brzuchu mam
11.2017 - aniołek 8tc
-
U mnie III trymestr pokazuje od 27+0 ;p wedlug belly
Ale sie obkupilammusialam sie zmusic do stanikow z h&m mama... takie miekkie bo bez stanika nie moge chodzic
bardziej mi przeszkadzaja piersi niz brzuch. Dzis refluks, zgaga i cale opuchniecie ciala... Ale bylismy w kinie! Kupilam kurtke, staniki i fajna bluzke jeansowa
-
Co prawda te co kupiłam są i do karmienia... Ale nie wiem czy jeszcze będą większe... Na pewno lepszy sobie kupię po porodzie kilka dni jak się już wszystko ustabilizuje, teraz potrzebowałam miękkiego i wygodnego aby po prostu chodzić...
-
Ja mam narazie dwa w swoim rozmiarze ale piersi pewnie jeszcze trochę się powiększa ale bawełniane są miękkie więc do pewnego czasu urosną ze mną. Będą ok.
Za to teraz staniki mnie draznia ale jeszcze noszę swoje normalne i jak tylko wracam do domu ściągam.Wszystko mnie drażni ..gumki,staniki stawiam na wygodę. Najlepiej mi w koszuli nocnej i w majtkachw dzień dresik i luźna koszulka.
-
Ja już prawie od początku, od kiedy zaszłam w ciąże i zaczęły bolec mnie piersi, głównie chodzę w bawełnianych, jak skuszę się na zwykły to nie mogę się doczekać jak wrócę do domu i ściągnę
My dzisiaj trochę pospacerowalismy a teraz odpoczynek przy kominku z herbatka z sokiem malinowym i cytrynka)) uwielbiam niedziele
-
Ja też
dzień cały z rodzinka,odpoczynek. Nam się nawet teraz jesienią nie chce wychodzić w niedzielę,odpoczywamy po całym tygodniu latania. Latem aktywnie spędzaliśmy niedzielę przeważnie nad morzem czy na spacerku. Dziś rodzinne robienie pizzy:) każdy dorzucał swój składnik pycha wyszła:)
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Ja chodziłam w każdym... Ale po domu nie chce się ściskać zwykłym, sztywnym, więc mam taki materiałowy i podtrzymuje
Bez podtrzymania mnie bolą, za duże są i tyle. Nawet nie wiem czy nie będę spać w nim.
Kendy domowa pizzaja lubię taką robić
Mi dziś apetyt dopisuje ale jeść nie mogę, cały dzień mam refluks... Od tygodnia mam znów mdłościZdarzy mi się wymiotować...
-
Współczuję tych dolegliwości żołądkowych. Mdłości ibwymiotow w ogóle nie doświadczyłam ani w jednej ani w drugiej ciąży ale za to inne przeboje miałam:/
W domu mi najwygodniej i najlepiej bez stanika.Wtedy tak nie bolą.
A pizza domowa fakt super sprawa.Dziś wyszła nam taka: z sosem pomidorowym,salami,ser,feta,oliwki,szpinak,oregano,cebula.Do tego sos czosnkowy i ketchup . Bardzo fajna kombinacja.A ty jaka lubisz/ robisz? -
Ja mam duze piersi, one mi ciaza i musze miec je w ryzach.
No kazda ma cos innego, jak nie urok to...
Ja roznie robie. Glownie z maki typu 0, uzywam oliwy z oliwek (mam prosto z hiszpanii). I sklepik wloski mam z szynka. Droga impreza ale jesli chodzi o jedzenie to nigdy nie zaluje. Wole drozej czasem cos zaplacic (choc marki wlasne tez czesto kupuje). Robie pizze 3-4 skladnikowe, lubie tez pizze na guinessie
a w ciazy moja ulubiona to z brokulem, pomidorkami, kukurydza i papryka zielona. Sos mam warzywno-pomidorowy wlasnej roboty. Lata praktyki hahaha
ale z racji mojego wybrzydzania itp. kiedys jadlam tylko pizze... i tylko z samym serem. Od 3 lat jem rozne skladniki
Kendy lubi tę wiadomość