X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciliśmy z kina byliśmy na kamerdynerze. film super nieco wydłużony ale ja się bardzo męczyłam w kinie młoda jak zwykle kopała jak szalona a mnie potwornie rozbolał kręgosłup. na tym etapie wysiedzenie 2 godziny na krześle jest już chyba poza moim zasięgiem :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgaga, mdłości, refluks czy jak to wracanie pokarmu do gardła się nazywa, stopa a teraz jeszcze kręgosłup. mąż się śmieje że ja już jak babcia :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na Venomie i mlody nawet w miare... ale tez musialam sie porzadnie rozsiasc ;)
    Wariuje teraz. Najgorsze, ze zjadlabym cos ale napicie sie wody to koszmar ;/ a co dopiero jedzenie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, czuje się jakbym się rozpadała xD refluks i zgaga do tego tez się odezwała od piątku (a jeszcze nie dawno pisałyśmy Seli ze na szczęście bez zgagi :P), coraz częściej mam kołatanie serca co jest coraz bardziej uciążliwe bo ciężko mi złapać oddech wtedy i coraz gorzej to znoszę :/, do tego cały czas zasycha mi w gardle, ciagle puchne i sikam co godzinę, a do tego mega mnie bolą te mięśnie ud, zwłaszcza jednej nogi. Jak się Wam pozalilam to mi nawet już trochę lepiej haha :D bo w domu staram się być dzielna i nie narzekać.. no oprócz mężowi, on musi przeżyć moje gadanie :D

Dzisiaj chyba jakiś wieczór wzmożonej aktywności u maluszków bo u mnie Mała tez już przechodzi sama siebie i to od jakieś półtorej godziny z przerwami :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, to i ja jeszcze sobie pomarudzę...
    Wczoraj zasnęłam z chęcią jedzenia - apetyt dopisuje a jeść nie można...
    Ciężko było napić się wody... A co dopiero jeść. Do tego zgaga pełną parą cały wieczór i dziś też. Zaraz kolejne reni odpalę, albo od razu łyknę gaviscon (dobrze,że kupiłam sobie na wszelki wypadek:P ).
    Nic mi się nie chce... Ale ruszę tyłek chyba do tego lidla...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marudy:)
    ( Sama też się zaliczam ,wczoraj marudzilam:))
    Uroki 3 trymestrów:)
    Ja też nieraz ponarzekam mężowi ...niech wie, że lekko nie jest:)

Ale przyznajcie,że mimo tych wszystkich uporczywości nie oddałybyście tego stanu nikomu!!!???Magiczny czas,cudowne doświadczenie nosić pod sercem małą istotkę ,owoc miłości ,która łączy was dwoje na całe życie tak silnie ,że bardziej się nie da. Cześć mamy i taty .Będzuecie po porodzie patrzeć i się zastanawiac co ma po mamie a co po tacie.Pierszy uśmiech ,przytulenie ...piękne chwile przed nami.Dom się zmienia,świat wywraca do góry nogami:) to jest wielkie szczescie.
    A teraz niech kopia te małe czorciki i nie dają o sobie zapomnieć.Przynajmniej wiemy,że u nich wszystko ok.:)

Miłego dnia.
    Co dziś robicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 08:33

Paulina_2603, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie napisane Kendy :) choc u mnie dzis leniwy, za to ja napeczniala i pobolewaja mnie jelita albo zoladek... Wyruszylam do tego lidla ale dzis raczej dzien lezenia bo jakos slabo ;p ale tak, nie chcialabym tego oddac.

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co myślicie?
    Bo większość rodziny powiedziała nam, że fajny fajny, ale czemu taki różowy...

mbooc3.jpg
    1zbtrnl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 09:10

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na żywo tez taki różowy? Jak dla mnie to ok dla dziewczynki:) jak wam się podoba nie patrz na opinie innych, kolor nie jest najwazniejszy;)

Ja się dopiero obudziłam, łączą mnie takie durne sny że masakra. Dzisiaj np. Mąż uciekł z naszego ślubu z żoną sąsiada, a slub miał być na jakimś festynie.

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Jasne i dzień lenia,lezenia też musi być "prawnie" nam się należy z tytułu naszego stanu.
    Ja się okazuje że dziś też w miarę spokojniejszy dzień ale będę walczyła z kartaczami też pierwszy raz robię .tak sobie wymyśliłam :)
    Idziesz do lidla te ciuszki zobaczyć? Daj znać

Elmuszka
    Wózek bardzo fajny, kolor tylko jasny może się brudzić ale co tam częściej będziesz prac. Jeśli Wam się podoba to jest najpiękniejszy.:)

Mammamia11
    Sen dobry, uśmiałam się. Też mi różne dziwactwa się śnią.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka - jak Tobie sie podoba to najwazniejsze ;)

Hahaha co za sny :D mi sie snilo, ze bylam w sklepie dziecinnym i sprzedalam komus wozek i chcialam sie tam zatrudnic ;p

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, w końcu to dla dziewczynki . Jak dla mnie na TwoiM zdjeciu kolor jeszcze ladniejszy, tam wydawał się bardziej w czerwień władający. Jeśli praktyczny i Tobie się od oba to bierz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 09:56

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka jak Wam sie podoba to super. Bedziecie rozświetlać chodniki bo ciagle sie widuje wozki w szarosciach, ja tez mam kolor i bardzo się cieszę, wkoncu to dzieciaczek a nie stary dziadek ktoremu najlepiej w brązie, szarosci i bieli...

Ja juz kupilam do karmienia staniki, 2 sztywne i 2 miekkie na nocki. Wszystkie z hm. Są dobre nawet jakby ciut wieksze, a bralam swoj rozmiar wiec jest dobrze.

Seli, Kendy, Reni lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy masz 100% racji, nawet przez chwile nie żałowałam ze tak się nam udało a planowaliśmy dopiero za jakieś pol roku. Teraz żałuje ze nie chcieliśmy wcześniej, miałambym o polowe mniejszy problem z praca i ze wszystkim i w ogóle nie rozumiem dlaczego tak odciagalismy i się zastanawialiśmy, ale chyba tak działa trochę strach. Uwielbiam do niej mówić i czuć jak kopie choć czasami ma niezłe kopniaki, ale wiem ze to jeszcze początek i pewnie te najmocniejsze dopiero poczuje i może już nie być tak kolorowo:P

Seli na mnie lepiej niż leki to działają migdały o dziwo, próbowałaś? :)

Elmuszka ja lubię różowy wiec wózek mi się podoba :D przynajmniej nikt nie będzie strzelał z płcią :D

Mi się dzisiaj śniło ze byłam nastolatka i w domu mieliśmy żmije, tata mi kupił bo bardzo chciałam, a ona pewnego dnia zaczęła wariować i wszystkich gryźć, zamknęłam ja w doku na pierwszym pietrze i wszystko uszczelnialam żeby nie uciekła i nie wiedzieliśmy co nią zrobić :P
    A niedawno śniło mi się ze byliśmy z mężem w innych związkach małżeńskich i mieliśmy razem romans :P o w końcu stwierdziliśmy ze musimy wziąć rozwodu i być razem bo ta miłość nas zabija Haha sny w ciąży są lepsze niż najnowsze filmy w kinie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:12

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi migdały nie pomagają :( tak samo jak imbir na mdłości.

Nakupiłam :P niby rozmiar 50... Ale są duze :P jak to w lidlu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00bae0df92c3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f4e12007bd.jpg

I bułeczki kupiłam z ziarnami, jakieś Italo i sobie zajadam z pomidorkiem, zaraz chyba pójdę w kimę :P jakoś tak mi dziś słabo, bez energii...

Elmuszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam na łowach w lidlu. Wziełam rozmiary 62 i 62/68. Najbardziej urzekły mnie sweterki <3

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka fajny że jest taki różowawy katepr ma rację trzeba trochę kolorów do szarości zimy najważniejsze żeby Wam się podobał.Mój to już w ogóle będzie kolorowy :D.Czeka w kolejce na kupno tylko kolor jeszcze nie do końca wybrany a będzie któryś z tych:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6efb619388bd.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc794e563ba6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:58

Reni lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Hej Marudy:)
    ( Sama też się zaliczam ,wczoraj marudzilam:))
    Uroki 3 trymestrów:)
    Ja też nieraz ponarzekam mężowi ...niech wie, że lekko nie jest:)

Ale przyznajcie,że mimo tych wszystkich uporczywości nie oddałybyście tego stanu nikomu!!!???Magiczny czas,cudowne doświadczenie nosić pod sercem małą istotkę ,owoc miłości ,która łączy was dwoje na całe życie tak silnie ,że bardziej się nie da. Cześć mamy i taty .Będzuecie po porodzie patrzeć i się zastanawiac co ma po mamie a co po tacie.Pierszy uśmiech ,przytulenie ...piękne chwile przed nami.Dom się zmienia,świat wywraca do góry nogami:) to jest wielkie szczescie.
    A teraz niech kopia te małe czorciki i nie dają o sobie zapomnieć.Przynajmniej wiemy,że u nich wszystko ok.:)

Miłego dnia.
    Co dziś robicie ?

Stopę to bym może oddała bo chodzić nie mogę no ale to tylko częściowo od ciąży :)
    Moja córka przez ostatnie dni przechodzi sama siebie kopie, przewraca się i kręci nie raz boleśnie niestety dzień i noc że niby dziecko sypia 15 godzin na tym etapie ? moja się do tego nie zalicza :P
    Dobrze że za 2 dni mam usg przekonam się że takie szalone kręcenie się jest objawem żywotności mojej córki a nie na przykład niedotlenienia czy małowodzia.
    Dziś planuję zrobić ciasto ale to czas pokaże bo już zaczyna mnie mdlić niestety

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj caly dzien na nogach bylam z mezem w wroclawiu na zakupach bo zaczelismy robic gore tzn nasze i dzieci pokoje bylismy troche pokupowac rzeczy panelu malemu dywan farby tapety itp

Kendy lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie mecze ze zgaga

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ