STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do legginsów... To też jak widzę kobietę w rozmiarach XXXL w legginsach to dla mnie tragedia... w jeansach wygląda się lepiej - takie mam zdanie
A póki nie puchnę i lubię rurki to jeansy zakładam. Ale, ale są i zwykłe nogawki jeansów a nawet i dzwony widziałam
także jak kto chce to znajdzie dla siebie
No i mnie nigdy nie uciskały jeansy... Może uciska jak ktoś źle rozmiar dobiera? -
tak, tylko że jeasny są jednak twardszym materiałem niż ta bawełna z leginsów
a koło domu z psem jest ok czy do sklepu
no i jednak rurki uciskają pod kolanami, bo mi bardziej o to chodzi
ja nie jestem przy kości, ale mam długie nogi i większość spodni mam do kostki
dzwony też masakra, bo skracają nogi przy grubszych osobach
mam zdanie takie, że spodnie trzeba dobrać do swojej sylwetki, bez względu na to czy jest się w ciąży czy nie
chociaż w ciąży stawiam na wygodę i zwisa mi kalafiorem co kto myśli.
Dłuższa bluzka, żeby zakryła tyłek lub kurtka i dzida na spacer.
ja niestety nie trafiłam na fajne spodnie. Byłam w h&m i c&a. Trudno.
Zamówiłam jeszcze przez net, ale to może być dopiero porażka z rozmiarówkąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 18:14
Mega, Elmuszka lubią tę wiadomość
-
Mnie nie uciskają
może mam takie nogi... nie wiem
no i przed nosiłam jegginsy
cudna sprawa jak ma się wzdęcia często :p te ciążowe co mam to taki bardzo elastyczny materiał, nie taki typowy jeans jak jest...
Reni lubi tę wiadomość
-
Reni mam ten sam problem z nogawkami
jak mój rozmiar to do kostek. A z ali w poprzedniej ciazy kupilam 2 pary i nawet nad kostke byly, nie nosiłam ich wcale :p
Ja rurki kocham, tylko takie noszę. Tez mnie nic nie uciska :p Teraz ciazowe jeansy jedne mam nie-rurki i czuje sie w nich jak żul na udach ten material tak sie zbiera i na kolanach no porazka, wygladam na 10kg wiecej
W ogóle..jeszcze listopadówki, grudniówki..i my ! AaaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 18:35
Seli, Lisa24, Mega, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Reni mam ten sam problem z nogawkami
jak mój rozmiar to do kostek. A z ali w poprzedniej ciazy kupilam 2 pary i nawet nad kostke byly, nie nosiłam ich wcale :p
Ja rurki kocham, tylko takie noszę. Tez mnie nic nie uciska :p Teraz ciazowe jeansy jedne mam nie-rurki i czuje sie w nich jak żul na udach ten material tak sie zbiera i na kolanach no porazka, wygladam na 10kg wiecej
W ogóle..jeszcze listopadówki, grudniówki..i my ! Aaa
Jak to lecii jeszcze pewnie zaczną niektóre w grudniu
-
Właśnie wróciłam od ortopedy. Mam zapalenie rozścięgna stopy. Sytuacja jest tragiczna bo absolutnie nic mi na ból nie wolno maść nawet mi zabronił, okłady nie pomogą, zastrzyku sterydowego który dostałam rok temu nie wolno a w ogóle to powinnam chodzić o kuli
To samo powiedziałam mężowi zanim mi namarudził że mam iść. Na szczęście póki co 1 dzień boli a 1 nie, później będzie gorzej no ale trudno muszę dać radę. Po porodzie będzie można coś zrobić wcześniej nie ma szans
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mam to samo ze spodniami... O ile latem takie spodnie ujdą, bo założy się balerinki lub trampki i jeszcze to jakoś wygląda, ale przy takiej pogodzie jak teraz jest gorzej. Ale też mam to ogólnie gdzieś. Niektórzy ludzie chodzą tak ubrani, że nie wiadomo skąd się urwali
-
Speceangel
przykro mi... bedziesz sie meczyc z ta stopa...
Ja tam lubie dobrze wygladac, dobrze sie czuc w ciuchach. Co nie oznacza, ze nie wiadomo jak sie stroje ;p duzo chodze w koszulach roznych i jeansach, sukienkach. Teraz mam jeansy i bluzki zwykle, jednokolorowe glownieprostota totalna. Ale nie szaleje bo ani nie ma gdzie w tym sie pokazywac, a w domu lubie t-shirty porozciagane i albo legginsy albo majtki ;p nakupie ciuchow po ciazy
hahaha
-
My po wizycie
Czarek ma się świetnie, wazy już 1172g. Iiii... 19.12 idziemy do szpitala, a 20.12 Czarek przyjdzie na świat.
Paulinko, niestety na Polnąale przezyje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:29
olkakarolka, Reni lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:My po wizycie
Czarek ma się świetnie, wazy już 1172g. Iiii... 19 idziemy do szpitala, a 20 Czarek przyjdzie na świat.
Paulinko, niestety na Polnąale przezyje.
A tak w ogóle, to super wieści o Czarku :* -
Paulina_2603 wrote:Zosiu co Ty mówisz?!? Ale jak to wyszło, że musisz mieć cc na Polnej? Zalamalas mnie teraz, bo mi pewnie też da tam skierowanie
A tak w ogóle, to super wieści o Czarku :*
Wiesz, ogólnie sama już zaczęła temat z typowym przekonaniem, że tam odbedzie się cesarka. No ale tak poza tym to jestem póki co na pograniczu cukrzycy no i będziemy co jakiś czas badac na czczo czy nic się nie dzieje. A sprawa wygląda tak, że, jeśli jest cukrzyca lub cokolwiek innego powazniejszego to Kościan i tak odsyla na Poznań. Więc ja nie mam za bardzo wyboru, innych szpitali nie znam niż Kościan i Polna.
Kendy, tak 19 grudnia. W dniu cesarki będę w 38+6, termin wedlug miesiaczki mam na 28.12. Więc 20.12 będzie odpowiedniKoniec 39tc.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
No to teraz jestem więcej niż pewna, że mnie też tam wyśle
Jeszcze będzie tak, że się spotkamy gdzieś na oddziale, a że jesteś 2 dni do przodu niż ja, to jest to wielce prawdopodobne.
Jednak ja powiem jej wprost, że nie biorę tego szpitala pod uwagę, że mam traumę i lek przed tym miejscem. Ciąża donoszona bedzie 9 grudnia, wiec najlepiej byłoby gdyby zaczęło się przed terminem ewentualnego przyjęcia na Polną... -
Szok poprostu że ty już znasz termin ,że to już tak się wszystkie zbliżamy do rozwiązania. Jak pomyślę,że u mnie też tak może być ,że dwa tygodnie szybciej cesarka..się zastanawiam jak to będzie ,bo to taki czas świąteczno- noworoczny pewnie kadra w szpitalach mniejsza i pewnie raczej takie operacje jak CC planują albo przed świętami albo po..w święta to
już jak naturalnie się trafi więc może być ,że i my święta juz w piątkę spędzimy.
Ale w tym momencie zabulgotało( dosłowne) mi w brzuchu jakby woda się przelała,tak jeszcze nie miałam.
Może tak być jak uznają,że mój synek duży i rozwiniety już będzie .
Ale przezycie co? Znasz już te cudna datę,która będziesz pamiętać do końca życia... -
Po wizycie wszystko ok:) młody ma 860g i jest z nim wszystko dobrze. Cukier mam jeszcze na czczo skontrolować i jak będzie.podwyzszony to wrócić, bo po godzinie i po dwóch powiedział lekarz że jest w normie. Ale narazie ograniczamy słodycze:)
Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:No to teraz jestem więcej niż pewna, że mnie też tam wyśle
Jeszcze będzie tak, że się spotkamy gdzieś na oddziale, a że jesteś 2 dni do przodu niż ja, to jest to wielce prawdopodobne.
Jednak ja powiem jej wprost, że nie biorę tego szpitala pod uwagę, że mam traumę i lek przed tym miejscem. Ciąża donoszona bedzie 9 grudnia, wiec najlepiej byłoby gdyby zaczęło się przed terminem ewentualnego przyjęcia na Polną...
Pewnie, masz wiecej manewru niż ja. Będę to musiała jakoś przelknac i tyle... Gdyby jeszcze się udało, że natrafie na Kampioni to pół biedy, a w takim czasie okoloswiatecznym to roznie... Grunt, że wyjde na wigilie do domu jeśli będzie bezproblemowoNo i juz pierwsze święta we trójkę
Kolejna wizyta juze za 3 tygodnie, 31.10, zapewne już z KTG.
Muszę się brać za ogarnianie reszty rzeczy, które mi zostaly do ogarniecia, bo zaraz trzeba bedzie się pakowac do szpitala.
Kendy, tak to fajne uczucie juz wiedziec kiedy poznamy naszego krasnoludka, jednak jeszcze to do nas nie dociera
Mammamia, swietne wiadomosci!
A tak w ogóle, dzień dobry!
Nie śpię od 4:30, obudzil mnie zatkany nos, kaszel (ale już moge odkaszlnac!). Teraz meczy mnie zgaga no i M wczoraj tak dowalil do pieca, że mi za gorąco.
Zaraz chyba wstane, pójdę po bulki i posiedze przy kawie
Dobrego dnia!
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
A, Paulinko, ginka mi mówiła, że już na USG III trymestru nigdzie nie będzie mnie wysylac, bo już sobie sama na bieżąco będzie robić pomiary
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Starania o drugie bobo od 10.2019