STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam wynik glukozy... 97, 172, 134
także żegnajcie moje slodycze;) nie wiem czym wi3 będę teraz odżywiać bo od nad jestem w ciąży to słodkie mi najlepiej wchodzi choć wcześniej nie jadłam slodyczy prawie:) i tylko 3kg na plusie;)
Leżę sobie, czekam na męża i za dwie godzinki widzimy się z maleństwem chyba ze będzie opoznienie w przychodniidzie pierwszy raz ze mną syna poznać, choć sni mi się już kilka dni że dziś lekarz powie że jednak dziewczynka... co byłoby hmmm nie na miejscu bo mam już dosłownie wszystko dla synka;)
-
Paulina_2603 wrote:No właśnie całe szczęście, że to kobieta decyduje gdzie chce rodzić
Ja chcę rodzić w Szpitalu Św. Rodziny. Moja siostra tam rodziła i była zadowolona.
Vew wrote:A czy któraś z Was ma może łożysko z przodu? Niby wtedy brzuch jest wiekszy niz jakby było z tyłu, co akurat u mnie się sprawdza bo wydaje mi się że mam spory brzuch jak na ten tydzień
A jak u Ciebie było z ruchami? Długo czekałaś? Ja dość późno poczułam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 13:57
-
Ja mam lozysko z tylu.
Mammamia chyba za wysokie... Ale tez chybs na granicy normy?
Daj znac po wizycieja tez sie balam w pewnym momencie zmiany plci ;p
Ja kupilam kabanosy, podjadlamzagryzlam jablkiem
chyba pierwszy raz tak zglodnialam po spacerze.
Dzis na obiad robie leczo, zrobie jutro ogorkowa a i robie dzis piernik z cukinii i knoppersajutro moze bede miala goscia i w sobote mam
-
Magdoczka wrote:Bezpieczny Maluch były super. Podobały mi się też Mama Wie. Przygoda z macierzyństwem też były ok. Za to Mamo to ja były nudne
Jeszcze Świadoma Mama przede mną
I byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Nuda straszna, w zasadzie nic się nie dowiedziałam. Mam nadzieję, że dalej będzie lepiej.
Bezpieczny maluch rewelacja
Rodzice kangury tez super
Mamo to ja lipa, nuda
przede mną Planeta dziecko i świadoma mama
aaa i szkoła rodzenia -
Lisa24 wrote:
Reni u mnie było to samo ! Nie wolisz przejsc na NFZ ? Teraz zgodnie z ustawa musza Ci dać termin wizyty w ciągu 5 dni roboczych. Ja dostałam po dwóch tygodniach ale lek była na urlopie i sama się zgodziłam bo mam okej wyniki
niby mogłabym, ale dzięki temu lekarzowi jestem w ciąży
tylu lekarzy się mną zajmowało, iui, 4 ivf, monitoringi ale nikt się nie pochylił nad tarczycą
z 6,339 zeszliśmy z tsh do 1,15! i pyk ciąża
może to zbieg okoliczności, ale wierzę, że ten lekarz miał w tym swój udział i jego się trzymam
trudno jest wydatek co 4 tyg ale warto byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:49
Seli, Mega lubią tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:No nie znam na Poznaniu za bardzo szpitali... A skoro tutaj mam praktycznie 5 minut autem to mąż będzie w komfortowej sytuacji gdyby coś ewentualnie dowiezc itd. Poza tym ostatnio zrobili remont oddzialu noworodkowego więc pójdę na swieze
-
Mam dzisiaj okropnie leniwy dzień.. rano byłam z przyjaciółka po odbiór sukni ślubnej, a teraz leze z brzuchem do góry
a wokol tyle roboty.. bo robimy ostatnie poprawki i małe przemeblowania. Wypiłam swiezo wyciskany sok z pomarańczy i mega mnie po nim mdli.. aż dziwne.
Zośka ja tez właśnie mam te spodnie z lidla i tez mi mega spadająnie da się w nich nigdzie wyjść bo zaraz mam cały pas zamiast na brzuchu to prawie na pośladkach
-
Seli wrote:A nie lepiej jeansy po prostu?
zwykle legginsy ciazowe bym dokupila...
ja mam problem z zakupem jeansów ciążowych
albo są do kostek albo rurki
rurek nie znoszę, tym bardziej w ciąży chcę mieć luźno
często laski są opuchnięte czy nagle tyją, no i nie każdej rurki niestety pasują
sporo lasek normalnie, bez ciąży wygląda w rurkach śmiesznie lub żałośnie
no i dlatego zamówiłam leginsy na alliexpres..niestety jedne przyszły wysoko przed kostkę wrrrr..a drugie są ok, ale nie są grube
dzisiaj na allegro zamówiłam u dwóch sprzedawców zimowe. Jedne są podszytem polarem. Zobaczymy co to za wynalazki.
A teraz śmigam w spodniach bojówkach w gumkę lub w dresachrosną razem ze mną
Ale jedne jeansy chciałabym miec takie porządne żeby móc wyjść do ludziMega lubi tę wiadomość
-
Mammia cukier niestety za wysoki na czczo
Po godzinie też dosyć wysoko. Będziesz musiała zaprzyjaźnić się z glukometrem. Dasz radę
Wejdź sobie na stronę http://www.slodkiemamy.edu.pl/ skarbnica wiedzy
Elmuszka Szpital Św. Rodziny w Poznaniu -
Mammamia11 wrote:Odebrałam wynik glukozy... 97, 172, 134
także żegnajcie moje slodycze;) nie wiem czym wi3 będę teraz odżywiać bo od nad jestem w ciąży to słodkie mi najlepiej wchodzi choć wcześniej nie jadłam slodyczy prawie:) i tylko 3kg na plusie;)
jeśli mogę coś podpowiedzieć
ja cukier zastąpiłam ksylitolem
i testowałam co mogę co nie (oczywiście w granicach rozsądku)po zjedzeniu czegoś nowego mierzyłam cukier po godzinie
i tak odkryłam, że mogę croissanty z dżemem, czekoladę gorzką z orzechami (tam też jest cukier, bo jest 56% kakao)
okazuje się, że na każdego wszystko inaczej działa
chyba to co najważniejsze nie robić długich przerw między posiłkami. Ostatni posiłek przed snem
Idź do diabetologa po glukometr.
Warto też kupić paski na siki, jeśli ciała ketonowe wychodzą wysoko, będziesz musiała podjadać też w nocy.
Pierwsze śniadanie do 8:30
obiad 13-14
kolacja 18-19
owoce do 16
na śniadanie bez nabiału
na noc może być coś tłustszego np baleron i nabiał
całkiem przyjemna ta dietaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:09
-
Lisa24 wrote:Mam dzisiaj okropnie leniwy dzień.. rano byłam z przyjaciółka po odbiór sukni ślubnej, a teraz leze z brzuchem do góry
a wokol tyle roboty.. bo robimy ostatnie poprawki i małe przemeblowania. Wypiłam swiezo wyciskany sok z pomarańczy i mega mnie po nim mdli.. aż dziwne.
Zośka ja tez właśnie mam te spodnie z lidla i tez mi mega spadająnie da się w nich nigdzie wyjść bo zaraz mam cały pas zamiast na brzuchu to prawie na pośladkach
No właśnie, cały dzień trzeba podciagac, więc w domu jeszcze jakoś to działa, ale gdzieś wyjść i tak co chwilę podciagac - nie.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Paulina_2603 wrote:Ten nasz szpital też jest bardzo blisko nas (chociaż Polna jeszcze bliżej) i 2 lata po generalnym remoncie
No masz ten komfort, że możesz wybierac no i masz blisko wszedzieTo możesz przebierac
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kendy wrote:Pokaż ocenimy:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28b44e50352d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 15:43
olkakarolka, MaryAnn lubią tę wiadomość
- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
I była drzemka:) a to mega rzadkość u mnie a że moja córeczka przyszła do mnie i się wtuliła...odpłynełysmy obydwie.
Teraz szybka akcja,bo zaraz teście na kawkę wpadają .
Vew
spory brzuszek ale chyba mam większy.Chodz dzieli nas jednak trochę tygodni. Twój taki akurat myślę na ten etap. Mi się podoba:)
Reni
Leginsy i jeansy rurki mają fason podobny a myślę,że przy kości lepiej się wygląda w rurkach niż materiałowych leginsach, może się mylę. Ja zapewne w jednych i drugich wyglądam śmiesznie ale leginsy noszę bo mi wygodnie. A są momenty w życiu kobiety kiedy stawia bardziej na wygodę niż wygląd i u mnie jest taki właśnie moment.
Za to po porodzie obiecałam sobie,że będę sexi mamuśką..obcasy,za którymi tęsknię, porządne jeansy, eleganckie spódnice ,dopasowane bluzeczki :)ale by tak było sporo pracy przede mną nad brzuszkiem pociazowym...ale to potem:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:41
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Vew wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28b44e50352d.jpg
Piękny brzuszeknie wiem czy taki wielki... I fajna kiecuszka