X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka to kciuki za wizytę :)

Ja dziś mam iść po miodek, zrobię ciasto...
    Dziś waga pokazuje 7,5 na plusie. Kot mój codziennie się waży przede mną :D A ja chyba przestanę bo ani nie widzę po sobie tego... Ani nie tyje jakoś dziwnie więc chyba jest wszystko w normie. Na początku mnie przerażało, że nic a nic nie tyje i czy jest ok, a teraz to się chyba wkręciłam :P

Także 27+2 i tak o to dziś się prezentuje mój brzuchol :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82f4f802fd99.jpg

MaryAnn lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu kciuki i żeby znowu nie pokrecili Tobie godzin ;) Pewnie opóźnienia i tak nie ominiesz...
    Ja idę w środę na 13:40 może pójdzie sprawnie :)

Wczoraj miałam górę prasowania... Obniżyłam sobie deskę i prasowałam na siedząco, a i tak dostałam w kość... Musiałam wziąć dwie nospy, bo tak mi twardnial brzuch :(
    Muszę szybko skończyć pranie ubranek, bo później to już w ogóle będzie ciężko prasować...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Zosiu kciuki i żeby znowu nie pokrecili Tobie godzin ;) Pewnie opóźnienia i tak nie ominiesz...
    Ja idę w środę na 13:40 może pójdzie sprawnie :)

Wczoraj miałam górę prasowania... Obniżyłam sobie deskę i prasowałam na siedząco, a i tak dostałam w kość... Musiałam wziąć dwie nospy, bo tak mi twardnial brzuch :(
    Muszę szybko skończyć pranie ubranek, bo później to już w ogóle będzie ciężko prasować...

Właśnie wczoraj siedzialam cały dzień jak na szpilkach z myślą "oby znów nie zadzwonili". A jak już wczoraj nie dzwonili to dziś nie zadzwonia :) Ale i tak już bym nie pozwolila na przekladanie godziny, już zbyt wiele razy mnie to spotkalo.
    W ogóle dziś ustalimy termin CC, powoli zaczyna mnie to troche przerazac ;)

Co do ubranek to planowalam reszte poprac i poprasowac w listopadzie, ale po ostatnim prasowaniu miałam takie same "atrakcje" jak Ty, Paulinko. Więc myślę, że góra pod koniec pazdziernika się za to zabiore.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska dzieki za informacjez teraz tylko mysle jaki rozmiar. Chcialam M ale troche sie boje ze beda zjezdzac bo normalnie nosze xs/s

Seli piekny brzuchol, a ja tez mam tyle samo kg na plus już :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:36

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Zoska dzieki za informacjez teraz tylko mysle jaki rozmiar. Chcialam M ale troche sie boje ze beda zjezdzac bo normalnie nosze xs/s

Seli piekny brzuchol, a ja tez mam tyle samo kg na plus już :p

Spoko, ja już się nie ważę :P normalnie koniec... bo potrafi mi w ciągu dnia ten kg przybyć. A po sobie nie widzę tego, dziś to mam wrażenie jakby spadł mi ten brzuch... A i wiercić dziś się mogę i kręcić lepiej :D więc może woda zeszła?

Ja chyba też sobie jedne takie legginsy zamówię :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A wiece dziewczyny, odebralam portki. Legginsy przyjemne w dotyku, milutkie, bardzo wygodne, też nic nie uciska podobnie jak w tych dresowych. Podeślę Wam link do tego sprzedawcy na allegro. I akurat w przypadku spodni biorę u niego tak jak normalnie nosze czyli rozmiar M, ale wzięłam też koszulke i tu dobrze, że pomierzylam i wzięłam L/XL.
    Dzięki, ja już u tego sprzedawcy kupowałam na początku ciąży i jak zwykle noszę S to jakoś ta M mnie cisnęła i odesłałam. Ale to nie były ciążowe, tylko zwykłe leginsy.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :)

Ja z dady byłam zadowolona i z ceny i z jakości i nigdy nie mieliśmy żadnych odparzeń. Kwestia odpowiedniej częstotliwości przebierań;) Nie szukam pampersów,które wytrzymają pół dnia:) Dada były ok,ale to parę lat temu,zobaczymy jak teraz.

Katepr
    Fajnie,że na wizycie ok.Córa ładnie rośnie:)

Zośka
    Czekamy na wieści.Powodzenia.:)
    Już termin CC? Szybko. Ja dowiem się na ostatniej wizycie pewnie jak będzie znana przewidywana waga urodzeniowąa dziecka. Nie wiem zobaczymy. Jedno jest pewne poznanie daty urodzin swojego dziecka to niesamowite emocje:) co roku będziesz obchodziła ten dzień ,wszędzie będziesz datę podawać ,poznasz znak zodiaku noi w ogóle dzień zobaczenia swojego Skarba..az się wzruszyłam. Pamiętam te emocje kiedy poznalam datę urodzin córki .

Seli
    Pięknie rośniecie :)
    A waga u mnie też się zmienia w ciągu dnia. Wolę ważyć się rano ,wieczorami popołudniu jest zawsze większą,może kwestia chodzenia,zbierania wody ale i kwestia jedzenia i tego czy byłaś na dwójce czy nie ;)
    Ps. Dziś córke do szkoły w jeansach zawiozłam ,na elegancko ;)

Paulina2603
    Też tak prasowałam. Na siedząco,deska nisko ale mimo wszystko z przerwami. Jeszcze ze dwa takie podejścia i się uwine ( jak nic nie dokupie lub nie dostanę). Próbowałam też opcje na połstojąco, tzn na takim hokerze ..też ciężko. Nie wyobrażam sobie tak w 9 mcu .Niesamowicie się cieszę,że wzięłam się za to wcześniej. I zdarzyło poschnać na słoneczku,pięknie pachnie przy prasowaniu:)
    Uwielbiam ten zapach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 10:11

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Właśnie wczoraj siedzialam cały dzień jak na szpilkach z myślą "oby znów nie zadzwonili". A jak już wczoraj nie dzwonili to dziś nie zadzwonia :) Ale i tak już bym nie pozwolila na przekladanie godziny, już zbyt wiele razy mnie to spotkalo.
    W ogóle dziś ustalimy termin CC, powoli zaczyna mnie to troche przerazac ;)

Co do ubranek to planowalam reszte poprac i poprasowac w listopadzie, ale po ostatnim prasowaniu miałam takie same "atrakcje" jak Ty, Paulinko. Więc myślę, że góra pod koniec pazdziernika się za to zabiore.
    Decydujesz się na poród na Polnej??
    Ja rozmawiałam z moją diabetolog (która też jest ginekologiem) i powiedziała mi, że jeśli nic się nie zmieni z cukrami, to mogę czekać do terminu... Tylko jestem ciekawa jak Kampioni na to zareaguje.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:

Paulina2603
    Też tak prasowałam. Na siedząco,deska nisko ale mimo wszystko z przerwami. Jeszcze ze dwa takie podejścia i się uwine ( jak nic nie dokupie lub nie dostanę). Próbowałam też opcje na połstojąco, tzn na takim hokerze ..też ciężko. Nie wyobrażam sobie tak w 9 mcu .Niesamowicie się cieszę,że wzięłam się za to wcześniej. I zdarzyło poschnać na słoneczku,pięknie pachnie przy prasowaniu:)
    Uwielbiam ten zapach:)

Ja też do końca miesiąca chce to ogarnąć. Po ostatnie ciuchy do prania jadę w sobotę do moich rodziców. W końcu przejrze te wszystkie kartony po moich siostrzenicach, bo ciągle coś krzyzowalo mi plany.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja tez waze sie co ranek ;) nie ma sensu pozniej ;)

Ja dzis czapa na lepetynke i sobie szoruje spacerek :) wczoraj z domu nosa nie wystawilam, wialo, padalo, masakra.

Z tymi pieluchami to racja, przeciez zadna nie bedzie czekala az nie wiadomo ile sie w nim nazbiera ;p jedynie moze w nocy jesli dziecko sie nie budzi a spi to i my nie bedziemy czuwac? ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli śliczny brzusio :) katepr ja tylko mówię z doświadczeń mojej siostry bo kupiła kiedyś ruską wersję i były cieńsze i słabo wchłaniały (miała porównanie do normalnej wersji) były gorsze niż dada. Poczytała w necie i się okazało że nie ona jedna się skarży. Ja również prasuję na siedząco w ogóle jak mam coś pokroić, zetrzeć itp to robię na siedząco przed tv. Dziś mam wizytę u ortopedy bo odezwały się moje problemy ze stopą nic dziwnego bo mam ponad 7kg na plusie a i tak mam nadwagę mimo że schudłam 12kg przed ciążą. Stopa mi tak daje do wiwatu że praktycznie każdy ruch sprawia ból eh a co będzie dalej. Miłego dnia dziewczyny

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    No to oby się polepszyło z nogą, bo waga jeszcze na pewno trochę pójdzie w górę. Ja bym sobie życzyła ,żeby rosło już tylko moje dziecko. Mi już wystarczy :)
    Moja córka też ma problemy z kolanem ortopeda zakazał zumby,zalecił basen i ćwiczenia z fizjoterapeuta i wkładki ortopedyczne i latam załatwiam. Muszę zadbać by córka miała zdrowe i śliczne nóżki.Tobie też powodzenia.

A ja sobie wymyśliłam ,że pojadę po szkole z córką po jakieś zabawki dla małego. Chociazby grzechotkę, zawieszkę do wózka
    itp.Mamm regał na zabawki,stoi pusty jest tylko pierwszy gryzaczek od starszej siostry. Trzeba trochę go zapelnic.A zupkę już ugotowałam więc czas się znajdzie.
    Z zakupów sporo jeszcze przede mną . I do 10 grudnia max chciałabym wszystko ogarnąć.
    Wcinam pistacje. Pycha. Lubicie?

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 10:49

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja lubie ;D

Upatrzylam grzechotke skip hop awokado do wozka :D jest tak smieszna, ze musze ja kupic. Hahaha :D zobacze jak na targach bedzie w sobote a jak nie to zamowie z fabrykiwafelkow.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam pistacje ale są strasznie drogie niestety :D idę robić obiad mąż przywiózł kabaczki od teściowej zrobię placki :)
    Dopadły mnie mdłości i zgaga :/ A młoda jak mi wczoraj skakała po żołądku to prawie pawia puściłam. Mąż przyłożył rękę to aż się pytał czy z nią wszystko w porządku tak go w rękę kopała :D mówi do mnie czy mi to nie przeszkadza a ja się przyzwyczaiłam że nasza córka jest wyjątkowa żywotna skacze prawie cały dzień i jak śpi to aż mi dziwnie. Będzie mi pewnie tego brakować po porodzie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D ja raz puscilam ;p na szczescie odpuscil sobie zoladek i woli pecherz...
    Ale swiruje i przekreca sie 3-4 razy w ciagu dnia co jest troche bolesne.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, no tak mi ostatnio mówiła, wiec zobaczymy czy faktycznie dziś już coś ustalimy czy może na kolejnej wizycie.

Paulina, a gdziez tam. Wybieram mój Kościan. Kogo nie pytam to jest zadowolony z Kościana. A nasza gin... cóż tak naprawdę szpital to już kwestia naszego wyboru, a nie ginekologa. Chyba, że bylyby (odpukac) jakieś komplikacje to pewnie zdecydowalabym się na porod na Polnej, by mieć Kampioni gdzieś blisko ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Kendy, no tak mi ostatnio mówiła, wiec zobaczymy czy faktycznie dziś już coś ustalimy czy może na kolejnej wizycie.

Paulina, a gdziez tam. Wybieram mój Kościan. Kogo nie pytam to jest zadowolony z Kościana. A nasza gin... cóż tak naprawdę szpital to już kwestia naszego wyboru, a nie ginekologa. Chyba, że bylyby (odpukac) jakieś komplikacje to pewnie zdecydowalabym się na porod na Polnej, by mieć Kampioni gdzieś blisko ;)
    No właśnie całe szczęście, że to kobieta decyduje gdzie chce rodzić :) Ja chcę rodzić w Szpitalu Św. Rodziny. Moja siostra tam rodziła i była zadowolona.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po zakupach.
    Mam dwie grzechotki, rajstopki i skarpetki ..skromniutko ale zawsze coś i do przodu:)
    Starszej też 4 rzeczy kupiłam..podzielone sprawiedliwie :)

No drogie pistacje, garstka kosztowała mnie 5 zł. Ale wiecie co teraz napić się nie mogę i usta podretwiałe i nie wiem czy się opłacało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 12:44

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    No właśnie całe szczęście, że to kobieta decyduje gdzie chce rodzić :) Ja chcę rodzić w Szpitalu Św. Rodziny. Moja siostra tam rodziła i była zadowolona.

No nie znam na Poznaniu za bardzo szpitali... A skoro tutaj mam praktycznie 5 minut autem to mąż będzie w komfortowej sytuacji gdyby coś ewentualnie dowiezc itd. Poza tym ostatnio zrobili remont oddzialu noworodkowego więc pójdę na swieze :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Vew Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was ma może łożysko z przodu? Niby wtedy brzuch jest wiekszy niz jakby było z tyłu, co akurat u mnie się sprawdza bo wydaje mi się że mam spory brzuch jak na ten tydzień

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ