X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dziewczyny, może któraś z Was kupowała już leginsy zimowe ciążowe? możecie polecić jakiś sklep internetowy lub sprzedawcę na allegro?

A nie lepiej jeansy po prostu? ;) zwykle legginsy ciazowe bym dokupila...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A nie lepiej jeansy po prostu? ;) zwykle legginsy ciazowe bym dokupila...
    w zwykłych ciążowych mi za zimno, a w spodnie ciążowe nie chce mi się inwestować, mam jedne i zaplanowałam, że mi wystarczą :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze w jeansach chodzilam ;) to i teraz tez mi wystarcza ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale teraz w ciążowych, co nie?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    No ale teraz w ciążowych, co nie?

A co one inne niz zwykle? ;p moim zdaniem cieplej w brzuch tylko ;) bo pas maja a tak to nie roznia sie od zwyklych.

U mnie pogoda tragiczna... dzis z domu sie nie wynurzylam... leje, wieje... troche porobilam, herbatka wypita i z kocizna w lozku sobie zalegamy :D

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A co one inne niz zwykle? ;p moim zdaniem cieplej w brzuch tylko ;) bo pas maja a tak to nie roznia sie od zwyklych.

U mnie pogoda tragiczna... dzis z domu sie nie wynurzylam... leje, wieje... troche porobilam, herbatka wypita i z kocizna w lozku sobie zalegamy :D
    No w zwykłe to już bym nie weszła, a pas przynajmniej sprawia, że nie spadają tak bardzo z tyłka.
    Tutaj też raz pada, raz słońce.
    Kota zazdraszczam!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka ;) chodzilo mi o to, ze jak chodzilam w zwyklych w tamtym roku tak w tym ciazowe mi wystarcza. Nie widze roznicy w grubosci ich.

Kot fajny jest jak spi :D

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, już się rozumiemy :)
    Bo mi chodziło o to, że szkoda mi kasy na kilka par dzinsów ciążowych, mam jedne "wyjściowe". A resztę czasu planuje przechodzić w takich grubszych leginsach, kupiłam trochę tunik swetrowych i musi wystarczyć:P Dlatego poszukuję właśnie leginsów :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Tak tak, już się rozumiemy :)
    Bo mi chodziło o to, że szkoda mi kasy na kilka par dzinsów ciążowych, mam jedne "wyjściowe". A resztę czasu planuje przechodzić w takich grubszych leginsach, kupiłam trochę tunik swetrowych i musi wystarczyć:P Dlatego poszukuję właśnie leginsów :)

Ale ocieplane ciazowe to widzialam kosztuja kolo 100 zl. Mam 3 pary ciazowych jeansow i mysle, ze wystarcza ;)

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio za 35 zł w sklepie linette.pl, jakość spoko, ale strasznie mało zapasu w brzuchu mają, więc szukam innych.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Ja kupiłam ostatnio za 35 zł w sklepie linette.pl, jakość spoko, ale strasznie mało zapasu w brzuchu mają, więc szukam innych.

Ale takie na zime ciazowe? Czy zwykle? Bo nawet w lidlu sa zwykle za 25 zl...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Na allegro kupiłam (Leggins-world) ocieplane czarne leginsy ciążowe nawet z zapiętkami by po kostkach nie wiało.

Mam jeansy ciążowe ale jakoś stawiam na wygodę wolę legginsy ale może się przekonam w jeansach zawsze lepsza prezencja;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy większość źródeł mówi ze między 28 a 30 tyg wiec w sumie 29 wydaje się optymalny ;) bardzo się cieszę, ze udało Ci się załatwić za darmo ;) zawsze to 300-400zl do przodu :)) w takim razie jutro zadzwonię do poradni K w szpitalu i zapytam czy mogę się już zapisać bo mam jeszcze troszke więcej czasu :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka
    Na allegro kupiłam (Leggins-world) ocieplane czarne leginsy ciążowe nawet z zapiętkami by po kostkach nie wiało.

Mam jeansy ciążowe ale jakoś stawiam na wygodę wolę legginsy ale może się przekonam w jeansach zawsze lepsza prezencja;)

Mi wygodniej w jeansach ;) w legginsach po domu moge lazic ale tak poza czuje sie jakos tak niepewnie, nie wygodnie. No i racja, jest wyjsciowo ;p

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dziewczyny, może któraś z Was kupowała już leginsy zimowe ciążowe? możecie polecić jakiś sklep internetowy lub sprzedawcę na allegro?

Ja znów mam jakieś takie dziwne uczucie w brzuchu... nie pasuje mi to ani do skurczów B-H, ani do twardnienia brzucha, ani do refluksu... po prostu strasznie boli mnie góra brzucha pod żebrami, wraz z upływem dnia coraz mocniej... no i cały brzuch jest stale twardy, dopiero leżenie go zmiękcza, ale po wstaniu znowu jest twardy...

Elmuszka, właśnie dziś pojade odebrac do paczkomatu 2szt.legginsow ocieplanych ciazowych i 1 szt dresowych, to pozniej Ci napisze opinie :) Ogólnie te dresowe bardzo polecam, bo już jedne mam takie same, teraz dokupilam czarne. I naprawdę są mega wygodne, nic nie uciska i nie krepuje ruchow. A legginsy pierwszy raz u tego sprzedawcy kupilam więc jeszcze się nie wypowiem :) I koszulke z długim rekawem ciążowa tez kupilam :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do dzisiaj w Biedronce jest promocja na pieluchy. Pampersy 2 za 49,99 zł za 144 sztuki. Dobrze, że wyczailam tą promocję. Kupiliśmy zapas :) Wychodzi po 35 gr za sztukę, więc dobra cena. Może któraś jeszcze skorzysta.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie sprobuje z Dada ;) podobno to ten sam producent co pampers i niby lepiej chlonne

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na razie sprobuje z Dada ;) podobno to ten sam producent co pampers i niby lepiej chlonne
    Moja siostra testowała kiedyś Dade, ale nie zdały egzaminu. Ja zaczynam od Pampersow, a najwyżej później będziemy testować coś innego.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy większość źródeł mówi ze między 28 a 30 tyg wiec w sumie 29 wydaje się optymalny ;) bardzo się cieszę, ze udało Ci się załatwić za darmo ;) zawsze to 300-400zl do przodu :)) w takim razie jutro zadzwonię do poradni K w szpitalu i zapytam czy mogę się już zapisać bo mam jeszcze troszke więcej czasu :))
    Jasne też się cieszę,że to ogarnelam,kaska w kieszeni a jest na co wydawać:) ,będzie na coś dla dzidzi. Już dziś miałam zakupić parę gadżetów ale sił brakło i obiad gonił.
    Tobie powodzenia:)
    U mnie nie było już miejsc by się zarejestrować więc różnie może być u ciebie. Pewnie zadzwoń jak najszybciej.Ja najpierw naczekalam się w kolejce by zapytać lekarza czy mnie przyjmie mimo że ma już limit pacjentów i potem się dorejestrowac i z powrotem do kolejki.Nfz końcówka roku,ciężko o miejsce w takich poradniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:48

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moja siostra testowała kiedyś Dade, ale nie zdały egzaminu. Ja zaczynam od Pampersow, a najwyżej później będziemy testować coś innego.

nie znam się, mówili by próbować najpierw od tańszych :P więc spróbuje, jak nie będą uczulać to zostaną, jak będą kiepskie to będą pampersy :P

dZhdp1.png

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ