X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dziewczyny, może któraś z Was kupowała już leginsy zimowe ciążowe? możecie polecić jakiś sklep internetowy lub sprzedawcę na allegro?

A nie lepiej jeansy po prostu? ;) zwykle legginsy ciazowe bym dokupila...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A nie lepiej jeansy po prostu? ;) zwykle legginsy ciazowe bym dokupila...
    w zwykłych ciążowych mi za zimno, a w spodnie ciążowe nie chce mi się inwestować, mam jedne i zaplanowałam, że mi wystarczą :P

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze w jeansach chodzilam ;) to i teraz tez mi wystarcza ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale teraz w ciążowych, co nie?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    No ale teraz w ciążowych, co nie?

A co one inne niz zwykle? ;p moim zdaniem cieplej w brzuch tylko ;) bo pas maja a tak to nie roznia sie od zwyklych.

U mnie pogoda tragiczna... dzis z domu sie nie wynurzylam... leje, wieje... troche porobilam, herbatka wypita i z kocizna w lozku sobie zalegamy :D

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A co one inne niz zwykle? ;p moim zdaniem cieplej w brzuch tylko ;) bo pas maja a tak to nie roznia sie od zwyklych.

U mnie pogoda tragiczna... dzis z domu sie nie wynurzylam... leje, wieje... troche porobilam, herbatka wypita i z kocizna w lozku sobie zalegamy :D
    No w zwykłe to już bym nie weszła, a pas przynajmniej sprawia, że nie spadają tak bardzo z tyłka.
    Tutaj też raz pada, raz słońce.
    Kota zazdraszczam!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka ;) chodzilo mi o to, ze jak chodzilam w zwyklych w tamtym roku tak w tym ciazowe mi wystarcza. Nie widze roznicy w grubosci ich.

Kot fajny jest jak spi :D

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, już się rozumiemy :)
    Bo mi chodziło o to, że szkoda mi kasy na kilka par dzinsów ciążowych, mam jedne "wyjściowe". A resztę czasu planuje przechodzić w takich grubszych leginsach, kupiłam trochę tunik swetrowych i musi wystarczyć:P Dlatego poszukuję właśnie leginsów :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Tak tak, już się rozumiemy :)
    Bo mi chodziło o to, że szkoda mi kasy na kilka par dzinsów ciążowych, mam jedne "wyjściowe". A resztę czasu planuje przechodzić w takich grubszych leginsach, kupiłam trochę tunik swetrowych i musi wystarczyć:P Dlatego poszukuję właśnie leginsów :)

Ale ocieplane ciazowe to widzialam kosztuja kolo 100 zl. Mam 3 pary ciazowych jeansow i mysle, ze wystarcza ;)

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio za 35 zł w sklepie linette.pl, jakość spoko, ale strasznie mało zapasu w brzuchu mają, więc szukam innych.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Ja kupiłam ostatnio za 35 zł w sklepie linette.pl, jakość spoko, ale strasznie mało zapasu w brzuchu mają, więc szukam innych.

Ale takie na zime ciazowe? Czy zwykle? Bo nawet w lidlu sa zwykle za 25 zl...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Na allegro kupiłam (Leggins-world) ocieplane czarne leginsy ciążowe nawet z zapiętkami by po kostkach nie wiało.

Mam jeansy ciążowe ale jakoś stawiam na wygodę wolę legginsy ale może się przekonam w jeansach zawsze lepsza prezencja;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy większość źródeł mówi ze między 28 a 30 tyg wiec w sumie 29 wydaje się optymalny ;) bardzo się cieszę, ze udało Ci się załatwić za darmo ;) zawsze to 300-400zl do przodu :)) w takim razie jutro zadzwonię do poradni K w szpitalu i zapytam czy mogę się już zapisać bo mam jeszcze troszke więcej czasu :))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka
    Na allegro kupiłam (Leggins-world) ocieplane czarne leginsy ciążowe nawet z zapiętkami by po kostkach nie wiało.

Mam jeansy ciążowe ale jakoś stawiam na wygodę wolę legginsy ale może się przekonam w jeansach zawsze lepsza prezencja;)

Mi wygodniej w jeansach ;) w legginsach po domu moge lazic ale tak poza czuje sie jakos tak niepewnie, nie wygodnie. No i racja, jest wyjsciowo ;p

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Dziewczyny, może któraś z Was kupowała już leginsy zimowe ciążowe? możecie polecić jakiś sklep internetowy lub sprzedawcę na allegro?

Ja znów mam jakieś takie dziwne uczucie w brzuchu... nie pasuje mi to ani do skurczów B-H, ani do twardnienia brzucha, ani do refluksu... po prostu strasznie boli mnie góra brzucha pod żebrami, wraz z upływem dnia coraz mocniej... no i cały brzuch jest stale twardy, dopiero leżenie go zmiękcza, ale po wstaniu znowu jest twardy...

Elmuszka, właśnie dziś pojade odebrac do paczkomatu 2szt.legginsow ocieplanych ciazowych i 1 szt dresowych, to pozniej Ci napisze opinie :) Ogólnie te dresowe bardzo polecam, bo już jedne mam takie same, teraz dokupilam czarne. I naprawdę są mega wygodne, nic nie uciska i nie krepuje ruchow. A legginsy pierwszy raz u tego sprzedawcy kupilam więc jeszcze się nie wypowiem :) I koszulke z długim rekawem ciążowa tez kupilam :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do dzisiaj w Biedronce jest promocja na pieluchy. Pampersy 2 za 49,99 zł za 144 sztuki. Dobrze, że wyczailam tą promocję. Kupiliśmy zapas :) Wychodzi po 35 gr za sztukę, więc dobra cena. Może któraś jeszcze skorzysta.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie sprobuje z Dada ;) podobno to ten sam producent co pampers i niby lepiej chlonne

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na razie sprobuje z Dada ;) podobno to ten sam producent co pampers i niby lepiej chlonne
    Moja siostra testowała kiedyś Dade, ale nie zdały egzaminu. Ja zaczynam od Pampersow, a najwyżej później będziemy testować coś innego.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy większość źródeł mówi ze między 28 a 30 tyg wiec w sumie 29 wydaje się optymalny ;) bardzo się cieszę, ze udało Ci się załatwić za darmo ;) zawsze to 300-400zl do przodu :)) w takim razie jutro zadzwonię do poradni K w szpitalu i zapytam czy mogę się już zapisać bo mam jeszcze troszke więcej czasu :))
    Jasne też się cieszę,że to ogarnelam,kaska w kieszeni a jest na co wydawać:) ,będzie na coś dla dzidzi. Już dziś miałam zakupić parę gadżetów ale sił brakło i obiad gonił.
    Tobie powodzenia:)
    U mnie nie było już miejsc by się zarejestrować więc różnie może być u ciebie. Pewnie zadzwoń jak najszybciej.Ja najpierw naczekalam się w kolejce by zapytać lekarza czy mnie przyjmie mimo że ma już limit pacjentów i potem się dorejestrowac i z powrotem do kolejki.Nfz końcówka roku,ciężko o miejsce w takich poradniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:48

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moja siostra testowała kiedyś Dade, ale nie zdały egzaminu. Ja zaczynam od Pampersow, a najwyżej później będziemy testować coś innego.

nie znam się, mówili by próbować najpierw od tańszych :P więc spróbuje, jak nie będą uczulać to zostaną, jak będą kiepskie to będą pampersy :P

dZhdp1.png

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ