X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, ważne, że coś znalazlas :) Ja muszę pomierzyc szuflady i na pewno też coś wybiore :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagi nie mam, głównie dzieje się tak na wieczór jak właśnie jeszcze napije się wody. Wtedy czuje jak właśnie na końcu szyi ( tak pomiędzy obojczykami) ona jest i jakby miała się cofnąć, może to refluks, nie wiem jak to nazwać :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Dostałam skierowanie na odczyn coombsa jeszcze raz muszę zbadać przeciwciała ( czekam do laboratorium , podobno nie trzeba naczczo,zobaczymy) i za tydzień z wynikiem jeszcze raz do poradni po skierowanie na zastrzyk i do szpitala na oddział po zastrzyk.w pośladek lub ramię.

Trochę jestem zła na swojego lekarza,bo skoro należy mi się bezpłatnie to powinnam być poinformowana o tym. A nie wysłała mnie do apteki uprzedzajac,że ciezko go dostać i lataj,szukaj i bul. A tu jednak czas jest określony na to .
    Kolejny raz mi się potwierdza,że jednak trzeba bardzo pilnować swoich spraw i być zorientowanym ,mieć reke na pulsie nawet jak się bardzo ufa lekarzom. O tym że należy coombsa jeszcze raz zbadać też nie powiedziała.:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 12:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa24
    Dostałam skierowanie na odczyn coombsa jeszcze raz muszę zbadać przeciwciała ( czekam do laboratorium , podobno nie trzeba naczczo,zobaczymy) i za tydzień z wynikiem jeszcze raz do poradni po skierowanie na zastrzyk i do szpitala na oddział po zastrzyk.w pośladek lub ramię.

Trochę jestem zła na swojego lekarza,bo skoro należy mi się bezpłatnie to powinnam być poinformowana o tym. A nie wysłała mnie do apteki uprzedzajac,że ciezko go dostać i lataj,szukaj i bul. A tu jednak czas jest określony na to .
    Kolejny raz mi się potwierdza,że jednak trzeba bardzo pilnować swoich spraw i być zorientowanym ,mieć reke na pulsie nawet jak się bardzo ufa lekarzom. O tym że należy coombsa jeszcze raz zbadać też nie powiedziała.:/

Tak, to bardzo ulatwia wszystko gdy wiesz co Ci sie nalezy i o co upminac się u lekarza nawet gdy mu się ufa ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endo tez chodze prywatnie.
    Daje mu wynik tsh i ft4, mowi jaka dawka euthyroxu, wypusuje recepte i do kasy 130 zł.
    Wizyta może trwa 3 min.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ja dzisiaj tez zaczynam 28 tc. Matko kiedy to zleciało! W poniedziałek zaczęliśmy remont....juz mam dosc... Zaczęliśmy od kuchni - mamy ja ogromna i tam starsza córka miała wydzielony swoj kąciko - pokój. Teraz tam bedzie urzędować teściowa, Młodej oddajemy nasz pokoj a my sie przenosimy do dużego. Ale najpierw trzeba pomalować kuchnie, w małym pokoju położyć panele i pomalować i w dużym pomalować. Robimy sami, bo wiadomo - kazdy grosz sie liczy. Maz jak wraca z pracy to dopiero zaczyna drapanie - ja mu za wiele nie pomogę, a teściowa tez 70 na karku to woli po mieście polatać ;)
    Dopiero po remoncie będziemy kupowac łóżeczko, komodę i wózek.

Ja jak miałam badania obciążenia glukoza w piątek to Młody sie ocknął dopiero w niedziele - taka dawka cukru go uśpiła a nie pobudziła. W ogóle mnie do słodkiego nie ciągnie przez zgagę.....
    Też się właśnie trochę remontujemy ale u mnie w sumie zostało tylko oczekiwanie na malowanie i montaż szafy wnękowej przez to wszystko stoi. Pokój małej już by pewnie był wyposażony a tak łóżeczko komoda ciuchy wszystko w kartonach i mimo że jeszcze dużo czasu to mnie to irytuje że wszystko stoi :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Byliśmy dzisiaj na warsztatach Bezpieczny Maluch. Jeśli macie okazję, to zapiszcie się i idźcie! Dużo cennych informacji :) Polecam!!

Bezpieczny Maluch były super. Podobały mi się też Mama Wie. Przygoda z macierzyństwem też były ok. Za to Mamo to ja były nudne :-) Jeszcze Świadoma Mama przede mną :)
    I byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Nuda straszna, w zasadzie nic się nie dowiedziałam. Mam nadzieję, że dalej będzie lepiej.

Reni lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka przede wszystkim chodzi o działanie relaksyny, która działa na mięsień dolnego zwieracza przełyku, ale wiadomo, ze dzidzius i zwiększająca się nasza masa tez maja swój duży udział ;)

Seli to całe szczęście, ja tez mam to samo: refluks czyli właśnie takie cofanie się do gardła zwłaszcza płynów, ale bez pieczenia, nigdy nie miałam zgagi i nie wiem jakie to uczucie. Ale czuje ze wszystko przede mną ;)

Kendy prawda, trzeba pilnować swojego. Ja się mojej pytałam o receptę bo chciałam sobie sama zrobić ale mnie opierniczyla ze po co kasę wydawać jak teraz za darmo a lepiej na dzidziusia przeznaczyć.. i miała 100% racji :D

Reni u mnie było to samo ! Nie wolisz przejsc na NFZ ? Teraz zgodnie z ustawa musza Ci dać termin wizyty w ciągu 5 dni roboczych. Ja dostałam po dwóch tygodniach ale lek była na urlopie i sama się zgodziłam bo mam okej wyniki :)

My idziemy ma te warsztaty bezpieczny maluch 20 października ;)

Reni lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście skoro nasiedzialam się juz w kolejce do lekarza to postanowiłam skorzystać z okazji i poprosić o badanie i skonsultować pare rzeczy. Opinia innego lekarza nie zaszkodzi i jak już się przekonałam dobrze pojsc.Mozna się dowiedzieć istotnych rzeczy. Tym bardziej,że skurcze miewam dalej,ostatnio miałam trochę stresujących sytuacji i większe tempo i chciałam sprawdzić co u malucha. Przecież czwartek byk tak dawno :). Wszystko ok potwierdził że te skurcze nie mają wpływu na szyjkę pięknie zamknięta i długa i ilosc wód ok. Zalecił Nospe i według jego aparatu i wielkości dziecka termin porodu podał na Wigilię:) za 10 tygodni,szok.
    I maluch już ma 1200g A W czwartek u mojej gin 920g więc albo różnica w aparatach albo moje dziecko przez tydzień przybrało ,280g. A ja mam mniejszy apetyt i jem dużo mniej ostatnio moze nie ma to zależności. A może teraz dzieci mam będą tak szybko rosły. No chyba znowu zapowiada się duży bobasek. I mówi że skoro nie mam cukrzycy nie jem dużo to pewnie genetycznie.:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy termin z kolejnych usg się nie liczy ;) tylko om, ewentualnie ten z 1ego usg prenatalnego :) a waga to roznica w sprzecie plus inny lekarz :)

Seli to wypisz wymaluj refluks, ja niestety mam ze zgagą :(
    Jeszcze 2h i mam wizyte :D oczywiscie wyniku z gr krwi nie odebralam dzis bo zapomniałam :p

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa no wlasnie ;) bez pieczenia itp. Staram sie juz o po 18 nic nie pic i nie jesc.

Kendy to spory maluch ;) u mnie waga rosnie ale moja :D od wczoraj 1kg a wlasciwie nie jem nic. Ciezko mi upilnowac 3 posilkow. Dzis wiec ciastek sobie podjadlam, a co ;) i tak bede wielorybem ;)

Dzis robie nalesniki z mielonym miesem. Oczywiscie dla meza bo ja zjem suche na slono :p

A przy porzadkach odkrylam sloiczek syropu z jezyn od mamy <3

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja dziś chyba wezmę się za jakieś większe porządki przekładania i układania :P tak mnie naszło... ;) a wpadłam na pomysł by zrobić jakieś naleśniki faszerowane z np. mielonym albo coś :D
    O naleśniki fajny plan ale ja dziś schab duszony,ziemniaczki i buraczki świezogotwane z cebulką..o muszę wstawić buraki..opóźnienie ze wszystkim mam dziś ,kolejny dzień latania im bardziej chce zwolnić tym więcej mi się na głowę nakłada.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Też polecam pojemniki do komody z Ikei. Ja mam co prawda inne niż Skubb bo wymiar mi nie odpowiadał, ale znalazłam tam inne, które idealnie pasują :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e8c1cd4512.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20695e60356c.jpg
    Ale fajny pomysł i jak poukładane więcej wchodzi,przemyśle patent bo moja komoda da dzidzi mimo 8 szuflad okazuje się nie wystarczać:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka
    Super,że na wizycie ok i waga dzidzi w normie.

Refluks miewam a zgagę często.

Mega
    To idziemy łeb w łeb (teoretycznie):)Gratuluje rozpoczęcia 28 tygodnia.
    Udanego remontu.

Lisa24
    Udało mi sie ogarnąć temat. Zrobiłam dziś coombsa( nie trzeba być naczczo) za tydzien wizyta ,dostanę skierowanie i od razu na zastrzyk .I mi gin mówiła że zastrzyk robi się do 32 tygodnia a ten gin dziś mówił że do 29 jakoś..więc..dobrze że zadziałałam w porę:/

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i pytałam lekarza o bóle krocza. Normalny objaw na tym etapie, infekcji brak. Mnie bolą kości krocza.:)infekcja chyba innym bólem się objawia.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Aaaaa i pytałam lekarza o bóle krocza. Normalny objaw na tym etapie, infekcji brak. Mnie bolą kości krocza.:)infekcja chyba innym bólem się objawia.

Mnie bolala pochwa ;p i po samym "przegladzie" tez mowil, ze wyglada dobrze a po wymazie okazaly sie bakterie. Teraz nic mnie nie boli. Ale dwoch lekarzy mowilo mi, ze to od infekcji. Tyle, ze mnie bolalo nisko, tak jakby wejscie pochwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:32

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Jasne, nie biorę ostatecznie tego terminu do głowy. Ale jednak jest zawsze ten margines +/-2 tygodnie od terminu z om. Dużo tu ma do powiedzenia natura moim zdaniem nie tylko wyliczenia,kalendarzyki. Jeśli dziecko szybciej się wykształci i będzie gotowe do przyjścia na ten świat to przyjdzie :) ja czekam cierpliwie tyle ile trzeba niech rośnie synuś i sił nabiera :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Aha a mnie zupełnie okolice pochwy,kości dookoła.:)doprecyzowane :)

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może któraś z Was kupowała już leginsy zimowe ciążowe? możecie polecić jakiś sklep internetowy lub sprzedawcę na allegro?

Ja znów mam jakieś takie dziwne uczucie w brzuchu... nie pasuje mi to ani do skurczów B-H, ani do twardnienia brzucha, ani do refluksu... po prostu strasznie boli mnie góra brzucha pod żebrami, wraz z upływem dnia coraz mocniej... no i cały brzuch jest stale twardy, dopiero leżenie go zmiękcza, ale po wstaniu znowu jest twardy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:45

Seli lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony chcialabym urodzic wczesniej z innej w polowie albo na poczatku stycznia ;p chcialabym juz miec obok synka a z drugiej... Lepiej dla niego jak bedzie ze stycznia, dluzej bede na l4 a nie macierzynskim, hmm... ;)

dZhdp1.png

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ