STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgagi nie mam, głównie dzieje się tak na wieczór jak właśnie jeszcze napije się wody. Wtedy czuje jak właśnie na końcu szyi ( tak pomiędzy obojczykami) ona jest i jakby miała się cofnąć, może to refluks, nie wiem jak to nazwać
-
Lisa24
Dostałam skierowanie na odczyn coombsa jeszcze raz muszę zbadać przeciwciała ( czekam do laboratorium , podobno nie trzeba naczczo,zobaczymy) i za tydzień z wynikiem jeszcze raz do poradni po skierowanie na zastrzyk i do szpitala na oddział po zastrzyk.w pośladek lub ramię.
Trochę jestem zła na swojego lekarza,bo skoro należy mi się bezpłatnie to powinnam być poinformowana o tym. A nie wysłała mnie do apteki uprzedzajac,że ciezko go dostać i lataj,szukaj i bul. A tu jednak czas jest określony na to .
Kolejny raz mi się potwierdza,że jednak trzeba bardzo pilnować swoich spraw i być zorientowanym ,mieć reke na pulsie nawet jak się bardzo ufa lekarzom. O tym że należy coombsa jeszcze raz zbadać też nie powiedziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 12:04
-
Kendy wrote:Lisa24
Dostałam skierowanie na odczyn coombsa jeszcze raz muszę zbadać przeciwciała ( czekam do laboratorium , podobno nie trzeba naczczo,zobaczymy) i za tydzień z wynikiem jeszcze raz do poradni po skierowanie na zastrzyk i do szpitala na oddział po zastrzyk.w pośladek lub ramię.
Trochę jestem zła na swojego lekarza,bo skoro należy mi się bezpłatnie to powinnam być poinformowana o tym. A nie wysłała mnie do apteki uprzedzajac,że ciezko go dostać i lataj,szukaj i bul. A tu jednak czas jest określony na to .
Kolejny raz mi się potwierdza,że jednak trzeba bardzo pilnować swoich spraw i być zorientowanym ,mieć reke na pulsie nawet jak się bardzo ufa lekarzom. O tym że należy coombsa jeszcze raz zbadać też nie powiedziała.
Tak, to bardzo ulatwia wszystko gdy wiesz co Ci sie nalezy i o co upminac się u lekarza nawet gdy mu się ufa
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Mega wrote:Ja dzisiaj tez zaczynam 28 tc. Matko kiedy to zleciało! W poniedziałek zaczęliśmy remont....juz mam dosc... Zaczęliśmy od kuchni - mamy ja ogromna i tam starsza córka miała wydzielony swoj kąciko - pokój. Teraz tam bedzie urzędować teściowa, Młodej oddajemy nasz pokoj a my sie przenosimy do dużego. Ale najpierw trzeba pomalować kuchnie, w małym pokoju położyć panele i pomalować i w dużym pomalować. Robimy sami, bo wiadomo - kazdy grosz sie liczy. Maz jak wraca z pracy to dopiero zaczyna drapanie - ja mu za wiele nie pomogę, a teściowa tez 70 na karku to woli po mieście polatać
Dopiero po remoncie będziemy kupowac łóżeczko, komodę i wózek.
Ja jak miałam badania obciążenia glukoza w piątek to Młody sie ocknął dopiero w niedziele - taka dawka cukru go uśpiła a nie pobudziła. W ogóle mnie do słodkiego nie ciągnie przez zgagę.....
11.2017 - aniołek 8tc
-
Paulina_2603 wrote:Byliśmy dzisiaj na warsztatach Bezpieczny Maluch. Jeśli macie okazję, to zapiszcie się i idźcie! Dużo cennych informacji
Polecam!!
Bezpieczny Maluch były super. Podobały mi się też Mama Wie. Przygoda z macierzyństwem też były ok. Za to Mamo to ja były nudneJeszcze Świadoma Mama przede mną
I byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Nuda straszna, w zasadzie nic się nie dowiedziałam. Mam nadzieję, że dalej będzie lepiej.Reni lubi tę wiadomość
-
Zośka przede wszystkim chodzi o działanie relaksyny, która działa na mięsień dolnego zwieracza przełyku, ale wiadomo, ze dzidzius i zwiększająca się nasza masa tez maja swój duży udział
Seli to całe szczęście, ja tez mam to samo: refluks czyli właśnie takie cofanie się do gardła zwłaszcza płynów, ale bez pieczenia, nigdy nie miałam zgagi i nie wiem jakie to uczucie. Ale czuje ze wszystko przede mną
Kendy prawda, trzeba pilnować swojego. Ja się mojej pytałam o receptę bo chciałam sobie sama zrobić ale mnie opierniczyla ze po co kasę wydawać jak teraz za darmo a lepiej na dzidziusia przeznaczyć.. i miała 100% racji
Reni u mnie było to samo ! Nie wolisz przejsc na NFZ ? Teraz zgodnie z ustawa musza Ci dać termin wizyty w ciągu 5 dni roboczych. Ja dostałam po dwóch tygodniach ale lek była na urlopie i sama się zgodziłam bo mam okej wyniki
My idziemy ma te warsztaty bezpieczny maluch 20 październikaReni lubi tę wiadomość
-
I oczywiście skoro nasiedzialam się juz w kolejce do lekarza to postanowiłam skorzystać z okazji i poprosić o badanie i skonsultować pare rzeczy. Opinia innego lekarza nie zaszkodzi i jak już się przekonałam dobrze pojsc.Mozna się dowiedzieć istotnych rzeczy. Tym bardziej,że skurcze miewam dalej,ostatnio miałam trochę stresujących sytuacji i większe tempo i chciałam sprawdzić co u malucha. Przecież czwartek byk tak dawno
. Wszystko ok potwierdził że te skurcze nie mają wpływu na szyjkę pięknie zamknięta i długa i ilosc wód ok. Zalecił Nospe i według jego aparatu i wielkości dziecka termin porodu podał na Wigilię
za 10 tygodni,szok.
I maluch już ma 1200g A W czwartek u mojej gin 920g więc albo różnica w aparatach albo moje dziecko przez tydzień przybrało ,280g. A ja mam mniejszy apetyt i jem dużo mniej ostatnio moze nie ma to zależności. A może teraz dzieci mam będą tak szybko rosły. No chyba znowu zapowiada się duży bobasek. I mówi że skoro nie mam cukrzycy nie jem dużo to pewnie genetycznie. -
Kendy termin z kolejnych usg się nie liczy
tylko om, ewentualnie ten z 1ego usg prenatalnego
a waga to roznica w sprzecie plus inny lekarz
Seli to wypisz wymaluj refluks, ja niestety mam ze zgagą
Jeszcze 2h i mam wizyteoczywiscie wyniku z gr krwi nie odebralam dzis bo zapomniałam :p
Seli lubi tę wiadomość
-
Lisa no wlasnie
bez pieczenia itp. Staram sie juz o po 18 nic nie pic i nie jesc.
Kendy to spory maluchu mnie waga rosnie ale moja
od wczoraj 1kg a wlasciwie nie jem nic. Ciezko mi upilnowac 3 posilkow. Dzis wiec ciastek sobie podjadlam, a co
i tak bede wielorybem
Dzis robie nalesniki z mielonym miesem. Oczywiscie dla meza bo ja zjem suche na slono :p
A przy porzadkach odkrylam sloiczek syropu z jezyn od mamy -
Seli wrote:Ja dziś chyba wezmę się za jakieś większe porządki przekładania i układania
tak mnie naszło...
a wpadłam na pomysł by zrobić jakieś naleśniki faszerowane z np. mielonym albo coś
-
Paulina_2603 wrote:Też polecam pojemniki do komody z Ikei. Ja mam co prawda inne niż Skubb bo wymiar mi nie odpowiadał, ale znalazłam tam inne, które idealnie pasują
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7e8c1cd4512.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/20695e60356c.jpg -
Agnuka
Super,że na wizycie ok i waga dzidzi w normie.
Refluks miewam a zgagę często.
Mega
To idziemy łeb w łeb (teoretycznie):)Gratuluje rozpoczęcia 28 tygodnia.
Udanego remontu.
Lisa24
Udało mi sie ogarnąć temat. Zrobiłam dziś coombsa( nie trzeba być naczczo) za tydzien wizyta ,dostanę skierowanie i od razu na zastrzyk .I mi gin mówiła że zastrzyk robi się do 32 tygodnia a ten gin dziś mówił że do 29 jakoś..więc..dobrze że zadziałałam w porę
Mega lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Aaaaa i pytałam lekarza o bóle krocza. Normalny objaw na tym etapie, infekcji brak. Mnie bolą kości krocza.:)infekcja chyba innym bólem się objawia.
Mnie bolala pochwa ;p i po samym "przegladzie" tez mowil, ze wyglada dobrze a po wymazie okazaly sie bakterie. Teraz nic mnie nie boli. Ale dwoch lekarzy mowilo mi, ze to od infekcji. Tyle, ze mnie bolalo nisko, tak jakby wejscie pochwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:32
-
Katepr
Jasne, nie biorę ostatecznie tego terminu do głowy. Ale jednak jest zawsze ten margines +/-2 tygodnie od terminu z om. Dużo tu ma do powiedzenia natura moim zdaniem nie tylko wyliczenia,kalendarzyki. Jeśli dziecko szybciej się wykształci i będzie gotowe do przyjścia na ten świat to przyjdzieja czekam cierpliwie tyle ile trzeba niech rośnie synuś i sił nabiera
-
Dziewczyny, może któraś z Was kupowała już leginsy zimowe ciążowe? możecie polecić jakiś sklep internetowy lub sprzedawcę na allegro?
Ja znów mam jakieś takie dziwne uczucie w brzuchu... nie pasuje mi to ani do skurczów B-H, ani do twardnienia brzucha, ani do refluksu... po prostu strasznie boli mnie góra brzucha pod żebrami, wraz z upływem dnia coraz mocniej... no i cały brzuch jest stale twardy, dopiero leżenie go zmiękcza, ale po wstaniu znowu jest twardy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 14:45
Seli lubi tę wiadomość
-
Ja z jednej strony chcialabym urodzic wczesniej z innej w polowie albo na poczatku stycznia ;p chcialabym juz miec obok synka a z drugiej... Lepiej dla niego jak bedzie ze stycznia, dluzej bede na l4 a nie macierzynskim, hmm...