X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to sie jeszcze pomeczymy z tymi bolami ja jestem w szoku bo w poprzednich ciazach wogole mnie nie bolalo

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spodziewam się trzeciego dziecka, cóż wiedziałam jakie wydatki mnie czekają mając już dwójkę jedna prawie 13 lat druga 6 lat.

My wciąż przeglądamy wózki, szukamy używanego w super stanie, a że kupujemy mieszkanie i czeka nas remont to na razie nic nie kupuje bo nie będę tego miała gdzie przechowywać.

Ja wczoraj przez 2h miałam bóle okresowo krzyżowe, aż się przestraszyłam ale minęło, mały się rusza A w czwartek wizyta. Mój gin. Bierze 130zl za wizytę ale na każdej jest usg , i dostaje kompletny opis włącznie z siatkami centylowymi.

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    oj to sie jeszcze pomeczymy z tymi bolami ja jestem w szoku bo w poprzednich ciazach wogole mnie nie bolalo
    Zapytaj dla pewności i swojego spokoju lekarza jutro.

8485 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Zapytaj dla pewności i swojego spokoju lekarza jutro.

zapytam napewno

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Ja też spodziewam się trzeciego dziecka, cóż wiedziałam jakie wydatki mnie czekają mając już dwójkę jedna prawie 13 lat druga 6 lat.

My wciąż przeglądamy wózki, szukamy używanego w super stanie, a że kupujemy mieszkanie i czeka nas remont to na razie nic nie kupuje bo nie będę tego miała gdzie przechowywać.

Ja wczoraj przez 2h miałam bóle okresowo krzyżowe, aż się przestraszyłam ale minęło, mały się rusza A w czwartek wizyta. Mój gin. Bierze 130zl za wizytę ale na każdej jest usg , i dostaje kompletny opis włącznie z siatkami centylowymi.
    Dość tanio u mnie bierze 200 zł

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 200 :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 150 ale ja jako staly klijent 100

Seli lubi tę wiadomość

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8c92ce09268.jpg

Wypchalo mi moje ostatnie miesnie, które jeszcze miesiąc temu były widoczne... ;)

Magdoczka, MaryAnn lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamotoja.pl/immunoglobulina-anty-d-wreszcie-za-darmo,badania-w-ciazy-artykul,24936,r1p1.html

Czy któraś z mam z konfliktem serologicznym jest zorientowana w temacie? Słyszałyście coś o tym?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8c92ce09268.jpg

Wypchalo mi moje ostatnie miesnie, które jeszcze miesiąc temu były widoczne... ;)

Jaki duży brzuszek :) Śliczny.
    Ja mam trochę mniejszy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Jaki duży brzuszek :) Śliczny.
    Ja mam trochę mniejszy.

Każdy brzuszek jest inny :) No i dzieli nas dobry tydzień :)

Brzuszek duzy, ale uwielbiam go :)

Seli lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój kocham <3 ale wieczorami ostatnio mi ciężko, nawet woda zatrzymuje się mi gdzieś w gardle :( Ale i tak dziś synuś łaskawy bo tak nie szaleje, może spacerem go wymęczyłam dziś :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    https://mamotoja.pl/immunoglobulina-anty-d-wreszcie-za-darmo,badania-w-ciazy-artykul,24936,r1p1.html

Czy któraś z mam z konfliktem serologicznym jest zorientowana w temacie? Słyszałyście coś o tym?

Mi gin dzisiaj mówiła na wizycie ze mam się zapisać w szpitalu najlepiej na zastrzyk bo jest właśnie za darmo a tak jak da mi receptę to będę musiała płacić ok 300 zł. Bo myślałam ze sobie sama zrobię po prostu albo poproszę któraś koleżankę z pracy :) ale tak to się wgl nie opłaca..

Na wizycie dzisiaj wszystko okej:) dzidzius już ma 600g :)

Ja mam cały czas ból mięśni ud a czasami całych nóg, tak jakbym miała jakieś zakwasy. Najgorzej w nocy i rano, ale to pewnie elektrolity

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Mi gin dzisiaj mówiła na wizycie ze mam się zapisać w szpitalu najlepiej na zastrzyk bo jest właśnie za darmo a tak jak da mi receptę to będę musiała płacić ok 300 zł. Bo myślałam ze sobie sama zrobię po prostu albo poproszę któraś koleżankę z pracy :) ale tak to się wgl nie opłaca..

Ja mam cały czas ból mięśni ud a czasami całych nóg, tak jakbym miała jakieś zakwasy. Najgorzej w nocy i rano, ale to pewnie elektrolity
    Też mnie nogi bolą ale mam wrażenie że to jest od leżenia na boku dlatego że zawsze boli ta noga na której leżę i jak się przekręce na drugi bok to czuję ulgę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

Ja mam kupić w aptece, i przyjść do ginki na zastrzyk ,recepty nie dostałam w aptece zastrzyku nie było..i zaczynam się tym martwić . A skoro należy się za darmo to może też popytam w szpitalu. Albo zadzwonię do ginki dopytać. Bo do szpitala tak bez skierowania nie wiem czy można.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel to mnie boli przy poruszaniu się: jak sie przewracam, siadam, wstaje :/

Kendy pytałam o skierowanie dzisiaj i powiedziała mi ze nie trzeba.. wystarczy karta ciąży i ze zreszta widać brzuszek.. jutro będę dzwonić po szpitalach to dam znać jak się czegoś dowiem ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Super będę ci bardzo wdzięczna.
    Też mialam taki plan by zadzwonić. Trochę dziwnie że tak z marszu wejść po zastrzyk jakiś dokument skierowanie czy coś potwierdzające konflikt..

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Też mnie nogi bolą ale mam wrażenie że to jest od leżenia na boku dlatego że zawsze boli ta noga na której leżę i jak się przekręce na drugi bok to czuję ulgę
    Też mam cos takiego jakby skurcze boku ud,bioder ciężko to wyjaśnić .. przy przekręcaniu się na drugi bok się nasila i po zmianie boku ulga..aż stekam w nocy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa24
    Super będę ci bardzo wdzięczna.
    Też mialam taki plan by zadzwonić. Trochę dziwnie że tak z marszu wejść po zastrzyk jakiś dokument skierowanie czy coś potwierdzające konflikt..

Wystarczy pewnie grupa krwi, bo to się należy każdej kobiecie z Rh -, partnera z góry ustalają jako Rh+ tak w razie „w”, pisała o tym kiedyś mamaginekolog w jakims artykule ;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i masz rację że wystarczy. Też jutro zadzwonię zapytam jak u nas w szpitalu. Daj znać :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ