X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny zapisujecie się gdzieś na usg III trym czy idziecie do swoich?:) moja nie ma usg 3D 4D i wgl ma średniej jakości, wiec chyba pójdę gdzieś dodatkowo, ale zapomniałam o tym kompletnie a tu już pasuje się zapisywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:04

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpuszczam bo jak zmieniłam gina to ten ma najlepszy sprzęt w mieście i na wizytach trzyma mnie dokładnie, bada wszystkie przepływy, serducho, wszystko mierzy i jeszcze 3D pokaże a nawet 4D :P nie bierze za to jak za badania dodatkowe więc lepiej dla mnie.

Witam się :)

Mammamia dobra wiadomość ;)

Wypiłam kawkę i zbieram się na zakupy na targ i spożywczaka :)

A Wy jakie macie na dziś plany?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:08

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie popijam glukoze cytrynowa, powiem Wam ze nawet mi smakuje. Jak mega doslodzona lemoniada,mam rozpuszczona w chlodnej wodzie i tak chyba lepiej wchodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:12

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Pewnie, masz wiecej manewru niż ja. Będę to musiała jakoś przelknac i tyle... Gdyby jeszcze się udało, że natrafie na Kampioni to pół biedy, a w takim czasie okoloswiatecznym to roznie... Grunt, że wyjde na wigilie do domu jeśli będzie bezproblemowo ;) No i juz pierwsze święta we trójkę <3
    Kolejna wizyta juze za 3 tygodnie, 31.10, zapewne już z KTG.

Muszę się brać za ogarnianie reszty rzeczy, które mi zostaly do ogarniecia, bo zaraz trzeba bedzie się pakowac do szpitala.
    Zobaczymy jak to będzie, może uda się uniknąć Polnej. Wszystko się okaże. Jeśli się nie uda, to nie powiesze się z tego powodu i będę musiała jakoś to przetrwać.
    Kampioni zawsze w czwartki jest w szpitalu, więc pewnie ona będzie robiła cięcie. Ja wtedy u niej histeroskopie też miałam w czwartek ;)
    Też się zastanawiałam czy wyśle mnie na usg III trymestru, ale pewnie dałaby już nam dawno skierowanie.
    A jeśli chodzi o ktg, to 30 października idę na pierwsze. Ze względu na cukrzycę będę miała raz w tygodniu na NFZ.

Też chce szybko ogarnąć się bo praktycznie zostały dwa miesiące z hakiem do ciąży donoszonej, a to zleci jak z bicza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:25

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia, ale Wam fajnie. Święta razem, super!!!
    Poza tym dla wszystkich gratulacje za udane wizyty.
    Do mnie wczoraj dzwoniła położna i przesunęł mi wizyte na piątek wiec równo za 2 tyg zobaczymy się z Maluszkiem.

Jak dobrze pamiętam to czyjś mąż/partner był wczoraj pierwszy raz zobaczyć swoją latorośl, jak wrażenia?

Miłego dnia!!!

Zośkaaa lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry..

My zdecydowaliśmy że na dodatkowe USG nie idziemy. Mam robione dokładne USG na każdej wizycie i zawsze dostaje komplet zdjec.A jak wzięliśmy córkę by zobaczyła braciszka to bardzo dokładnie lekarka pokazywała nam wszystkie części ciała i narządy i co jakiś czas robi takie dłuższe i dokładne usg. Więc aż tak bardzo nie czujemy niedosytu ( chociaż w tej kwestii zawsze trochę jest,chciałabym mieć w domu USG:)Pamiątka byłaby fajna ale uznaliśmy ,że te pieniądze wolimy przeznaczyć na wyprawkę.

Ja odstawiłam dziewczyny do szkoły teraz wsuwam winogrono i odpoczywam.Potem po szkole może kawka u kumpeli,nasze córki się pobawia a wieczorem zaczynamy weekend, jakiś filmik,dobra kolacja ,może pośmigamy w Xboxa z dziewczynami.

Lisa24
    Jak sytuacja, udało ci się coś załatwić?

A może by poprasować przy muzyczce:)

Macie już kupione) wybrane pościelki do łóżeczka,wózka?
    Pochwalcie się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:30

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z lozka, jeszcze sobie leżakuje, dzisiaj nic nie robimy remontowego bo wybieramy sie po obiedzie na zakupy a potem do znajomych.
    Ja kolejna wizytę u swojego gina mam na 19.10 a na III genetyczne zapisałam sie na 5.11.
    Co ile was zapisują lekarze na wizyty? Bo moj ostatnio co 4 tyg, mam nadzieje ze teraz bedzie cześciej.

Ja mam 2 pary jeansów ciążowych, od koleżanki pożyczyłam, maja fajny, wysoki pas i nic mi sie nie zsuwa :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Zdrówko! Pozytywnych wyników !

Paulina2603
    Fakt ten czas tak leci,że powoli zaczynam panikować ,że jeszcze tyle rzeczy nie mam.
    Ale wszystko już mam wybrane,decyzje podjęte,a że wszystko praktycznie z allegro to kwestia dwóch dni i będzie wszystko.

Zośka są
    No super święta w domku,razem.Beda najpiekniejsze ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na suwaczku mam napisane ,że powinnam liczyć ruchy.10 ruchów co najmniej na godzinę w okresie aktywności . Liczycie ? Ja nie póki nic mnie nie niepokoi...czuje synka co jakiś czas ...więc jest pięknie.Uwielbiam te kopniaczki. Jestem spokojniejsza odkąd czuje ruchy. Początki przed każdym USG panika czy aby serduszko bije...ale nic dziwnego,poczatki były trudne jeszcze lekarze straszyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:29

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Na suwaczku mam napisane ,że powinnam liczyć ruchy.10 ruchów co najmniej na godzinę w okresie aktywności . Liczycie ? Ja nie póki nic mnie nie niepokoi...czuje synka co jakiś czas ...więc jest pięknie.Uwielbiam te kopniaczki. Jestem spokojniejsza odkąd czuje ruchy. Początki przed każdym USG panika czy aby serduszko bije...ale nic dziwnego,poczatki były trudne jeszcze lekarze straszyli.
    Też nie licze, bo gdy już zaczyna się ruszac to w mig robi te 10 ;)

Paulinko, no tak, 20.12 wypada w czwartek. Chociaż tyle dobrego, że będzie Kampioni :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin
    Mój mąż był że mną pierwszy raz wczoraj:) chłop szok przeżył bo na początku lekarz nie widział jaką płeć tzn mały się zasłania i lekarz zażartował że może dziewczynka:) do póki nie zobaczyl dowodów jego męskości to stał jak wryty:) Ale ogolb8e to cieszył się jak serce uslyszal:)

Marin lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.
    Ruchy się liczy później ;)
    Ja dziś muszę odwiedzić paczkomat, stacje benzynową i apteke gemini :p potem małego odbiore z przedszkola i dzień jak codzien bedzie, może trochę w chacie posprzątam :)

Ja pościeli nie kupuję. Na początek jakieś kocyki,potem może śpiworek. Syn dość późno zaczął spać pod pościelą :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaa najlepszy prezent pod choinkę będziesz miała :D Szczerze mówiąc to przypuszczam że nie jedna z nas się rozpakuje pod koniec grudnia parę nas jest na początki stycznia a niektóre dzieciaczki lubią wcześniej wyjść :)
    Co do ruchów nie liczę wczoraj tak się cały dzień i noc ruszała że aż filmik nakręciłam jak brzuch faluje.
    USG 3d sobie odpuszczamy to drogi interes a mamy trochę wydatków teraz. Zwłaszcza że za tydzień zobaczę małą prywatnie sprawdzi mi szyjkę wody płodowe, wagę itp. 18 z kolei mam wizytę na nfz i nie zamierzam mu mówić o prywatnym usg więc pewnie zapisze mnie na kolejne usg na nfz moje pierwsze (!) w ciąży :D
    Mam pościel dla Misi bo była w komplecie z łóżeczkiem ale nie zamierzam na razie jej używać kupię śpiworki jak dla mnie o niebo bezpieczniejsze i wygodniejsze rozwiązanie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pościel kupuję ,dwa komplety by było na zmianę ale będę miała też rożek i na początku takiego noworodka będę trzymała w rożku. Chyba wystarczająco bezpiecznie. A jaki śpiworek?
    Tak się zastanawiam. Niby jest ryzyko bo dziecko może się nakryć kołderką ale czy takie krępowanie ruchów też jest dobre? W brzuszku pod koniec ma już ciasno ,w szpitalu też dziecko w rożku i jeszcze związują sznurkiem bynajmniej ja tak miałam 7 lat temu. Może na noc będzie śpiworek czy rożek ale w dzień dam pospać o swobodnie pofikac pod kołderka pod moją baczną obserwacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 10:18

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożek jak dla mnie jest beznadziejny, nieda sie dobrze owinąć, czesto jest za duzy ,dzieci z niego wychodzą :p jak juz chcesz to kup najlepiej taki wiązany. Bo rzepy nijak do siebie nie pasują jak dziecko jest mniejsze :p
    No spiworek zwykly wkladasz dziecko zapinasz i wtedy ani sie nie odkryje ani nie nakryje, jest mu cieplo ;) zobacz na necie

Dużo noworodkow lubi ciasno. W szpitalu sie wiaze bo inaczej sie te bety kupy nie trzymają :p a jak nie bedzie lubic ciasno to co za problem zamiast motać to nakryje kocykiem. Jeden koc dwa zastosowania :D Akurat posciel nie jest potrzebna. Ale spiworek tez nie jest ciasny krepujacy ruchow, ja mowie o zwyklym a nie takim co sie rece tez wsadza i zasuwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 10:21

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    Też mam już filmik,po długiej "walce" mi się udało nakręcić :) nic mi się dziś nie chce...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja pościel kupuję ,dwa komplety by było na zmianę ale będę miała też rożek i na początku takiego noworodka będę trzymała w rożku. Chyba wystarczająco bezpiecznie. A jaki śpiworek?
    Ja pościeli na razie nie kupuje. Mam juz jeden rożek, koleżanka mi tez obiecała bo ona kupiła dwa i w ogóle nie użyła. Na wyprawkę ubraniowa czekam, bo ma mi szwagierka za granica skompletować. Nawet o leżaczku - bujaczku cos przebakiwala :)
    Mam nadzieje ze zdąży wysłać i dojdzie po remoncie....
    Słabo nam to idzie bo ja za duzo nie jestem w stanie zrobic, meble trzeba co chwile przesuwać, przydałby sie jeszcze jeden pokoj, wtedy te graty wszystkie by sie wyniosło i robota szybciej by poszła... A tak to mam nadzieje ze do połowy listopada sie ze wszystkim wyrobimy....

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Rożek jak dla mnie jest beznadziejny, nieda sie dobrze owinąć, czesto jest za duzy ,dzieci z niego wychodzą :p jak juz chcesz to kup najlepiej taki wiązany. Bo rzepy nijak do siebie nie pasują jak dziecko jest mniejsze :p
    No spiworek zwykly wkladasz dziecko zapinasz i wtedy ani sie nie odkryje ani nie nakryje, jest mu cieplo ;) zobacz na necie
    No planuje kupić rożek wiązany i usztywniany ale z wyciąganym wkładem.
    Patrzę na te śpiworki i widzę takie na zamek pod szyję ..na ramiączkach ( o takich mówicie?już widzę jak ten zamek drapie ...można nie zasuwac wysoko ale ten zamek i tak wydaje mi się trochę niebezpieczny.Poszukam bez zamka żeby był taki wkładamy..że dziecko można swobodnie włożyć i wyciągnąć bez ciasnego zapinania i krępowania ruchów a żeby przykrycie było np do połowy ciałka by nie było opcji że dziecko zakryje sobie buźkę ale zamkom podziękuję :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAmek w dobrych śpiworkach jest zabezpieczony tak że nie dotyka skóry. Śpiworki nie krępują ruchów są na tyle luźne że dziecko może sobie przebierać nóżkami. Rożek odpada jak dla mnie

katepr lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim kolorze wózka dla dziewczynki? Jest fajna okazja.

758480180_1_644x461_espiro-next-2w1-wozek-uniwersalny-warszawa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 10:57

Paulina_2603, katepr lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ