STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Też biorę magne b6 2x dziennie i skurcze mnie nie łapią.Mi też apetyt dopisuje mimo mdłości refluksu i zaparć naprzemiennie z biegunką. Seli mam brzuch podobny do Ciebie
Ja mam cichą nadzieję że może młoda się urodzi przed terminem kij tam że to wypada święta albo sylwestra
Oby po 36 tygodniu kiedy będzie już gotowa. Im szybciej tym lepiej bo będę mogła zacząć leczyć stopę bo wczoraj rano zdarzyło mi się popłakać z bólu
WITAM SIĘ W 3 TRYMESTRZE!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:41
Seli, olkakarolka, Zośkaaa, Agnuka lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Naprawde mimo to jestescie wstanie zjesc? Mi ciezko sie napic... A co dopiero jesc...
Leze z refluksem i zgagajest mi nie dobrze... Wolalabym zwymiotowac
-
Seli wrote:Naprawde mimo to jestescie wstanie zjesc? Mi ciezko sie napic... A co dopiero jesc...
11.2017 - aniołek 8tc
-
To zazdroszcze bo ja pewnie nic juz dzis nie zjem ;( chyba, ze przejdzie...
-
spaceangel wrote:a woda chociaż wchodzi? bo w sumie ona najważniejsza ze względu na wymianę wód płodowych
Bardzo ciezko... i nie pije... czuje caly czas jak stoi w gardleuhh a dzis zrobilam kilka lykow kawy i popilam antybiotyk... Tragedia. Wczoraj tez jakos slabo sie czulam. Jak bedzie tak wygladal 3 trymestr to ja juz chce rodzic
-
Seli wrote:Bardzo ciezko... i nie pije... czuje caly czas jak stoi w gardle
uhh a dzis zrobilam kilka lykow kawy i popilam antybiotyk... Tragedia. Wczoraj tez jakos slabo sie czulam. Jak bedzie tak wygladal 3 trymestr to ja juz chce rodzic
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Też biorę magne b6 2x dziennie i skurcze mnie nie łapią.Mi też apetyt dopisuje mimo mdłości refluksu i zaparć naprzemiennie z biegunką. Seli mam brzuch podobny do Ciebie
Ja mam cichą nadzieję że może młoda się urodzi przed terminem kij tam że to wypada święta albo sylwestra
Oby po 36 tygodniu kiedy będzie już gotowa. Im szybciej tym lepiej bo będę mogła zacząć leczyć stopę bo wczoraj rano zdarzyło mi się popłakać z bólu
WITAM SIĘ W 3 TRYMESTRZE!
Wiesz, też chcialabym faktycznie wyjść we Wigilie do domu i posiedziec już z mężem i maleństwem w blasku choinki, ale nie wiadomo jak będzie. I juze się z tym pogodziłam, wolę by dopilnowali małego, wyjdziemy wtedy kiedy uznają to za bezpieczny czasCo nie zmienia faktu, że święta już maluszek spedzi poza brzuszkiem
Nawet nie marzylam nigdy o takim prezencie na święta
Co do magnezu, do tej pory wystarczyla mi jedna tabletka Asparginu na noc. Ale musze zwiekszyc już na 2 razy dziennie, bo skurcze lydek powrocily.olkakarolka lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
No nie jest super, hiper cudownie i uroczo ;p 2 trymestr byl spoko... ale 1 byl kosmiczny... czulam sie jak kaleka... Teraz idzie podobnie...
-
Seli wrote:Naprawde mimo to jestescie wstanie zjesc? Mi ciezko sie napic... A co dopiero jesc...
Mi rowniez podobnie jak spaceangel zgaga ani refluks nie przeszkadza w jedzeniu. Mam wrazenie, że nawet odrobine przepycha wszystko.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Ja czuje w gardle wszystko, pic sie nie da a co dopiero jesc
a czuje glod...
-
mnie całe szczęście problem zgagi i refluksu nie dotyczy, ale za to widzę, że brzuch rośnie mi z dnia na dzień, czasami mam wrażenie, że z godziny na godzinę hahaha
ostatnio był taki malutki, a teraz to już pokaźna piłka
jutro zaczynam III trymestr, to zrobię fotkę i wrzucę dla porównania z tą ostatnią z 26 tc-jestem w szoku
jeżeli chodzi o magnez, to biorę Asmag 2x2 i jest w porządku. Ale jak skończyło mi się opakowanie i zapominałam kupić nowe przez tydzień, to taki skurcz mnie w nocy w łydce złapał, że przez pół kolejnego dnia bolała mnie noga przy chodzeniutakże zaraz rano, przed pracą, nie miałam już problemu z pamięcią o wizycie w aptece
Kendy, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Zawołałam córkę do mojego wyrka i udało się jeszcze podrzemać. Teraz śniadanko i do szkoły dziś też spacerek zobaczymy jak pójdzie.I jak sil starczy doczłapie sie do lumkpa popatrzę za kurtka zimowa.
Seli
brzuszek super a z kilogramami się rozszalałas,zaraz mnie dogonisz:) ale ty szczuplutka więc ich kompletnie nie widać.
Dużo bierzesz tego magnezu ,6 tabletek może powinnam zwiększyć. Mi mówiła lekarka,ze aspargin najlepszy.
Bogaty masz ten tydzień w kulturę i rozrywkęa czy krewetki w ciazy można? Ja czytałam ,że owoców morza nie powinno się jeść i unikam a bardzo lubię krewetki .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:20
-
spaceangel wrote:Zośkaa brałam Aspargin i mam wrażenie że on za słaby albo słabo przyswajalny bo mnie skurcze łapały
Na mnie akurat jakoś działaAle ja jem też bardzo dużo pomidorow i przetworow pomidorowych, czyli wiecej potasu. Może to też lepiej wplywa na mnie
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
zobaczcie jak to zleciało... dopiero co robiłam test a druga kreska była tak blada tylko ja ją widziałam że prawie mi oko wypadło
a teraz zostało już tylko 3 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:25
Kendy, olkakarolka lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli przede wszystkim wstan, z refluksem i zgaga sie nie leży bo jest jeszcze gorzej :p serio. A powiedz jak ten venom? Bo czytalam recenzje że średnio? My też lubimy takie filmy
Ja mam donoszoną 26 grudnia dopiero..buu. Chetnie urodzę na początku stycznia
-
spaceangel wrote:zobaczcie jak to zleciało... dopiero co robiłam test a druga kreska była tak blada tylko ja ją widziałam że prawie mi oko wypadło
a teraz zostało już tylko 3 miesiące
dokładnie o tym samym rozmawiałam na weekendzie z mężemzaczęliśmy poważniejsze przygotowania w domu (teraz go nie będzie przez miesiąc, więc chcieliśmy troszkę nadgonić), mój brzuszek też już taki solidny, więc coraz bardziej do nas dociera, że jeszcze troszkę i Misia będzie z nami
a cały czas wydaje nam się, że te nasze starania, pozytywny test, to wszystko jakby się działo wczoraj
nie mamy pojęcia kiedy to minęło!
Kendy lubi tę wiadomość
-
Venom nam się bardzo podobał
dla mnie super film, ale no... rzecz gustu
Wstałam, wzięłam się napiłam dużo wody, zwymiotowałam, jest lepiej
Nie można surowych rzeczy jeść... Ja jadam ryby, ale pieczone albo wędzone, śledzie w olejumoże nie jakoś super często... Ale jem. Krewetki w tempurze... Smażone w głębokim oleju raczej nie powinny zaszkodzić, mi nie zaszkodziły
No i może nie widać, ale jak tak dalej pójdzie to one zostaną po ciąży i będzie widać
Ehhh. Musze się jakoś ogarnąć, wcisnąć śniadanie i coś porobić bo normalnie zwariujeKendy lubi tę wiadomość
-
Lisa24
Udanej randki:)
Ja najwięcej chyba tylam na początku ciąży gdy leżałam i jadłam i apetyt bardzo dopisywał,teraz się to jakoś unormwało,zobaczymy jak dalej.
Seli
Spróbuj cokolwiek wcisnac może coś na mleku. Mi czasem łagodzi zgagę.
Zośka
Ty to już możesz planować święta w trójkę praktycznie. Czy w domu czy w szpitalu,razem:)Ile trzymają teraz po CC?
Ja 7 lat temu rodziłam w czwartek wyszłam w niedzielę .
Agnuka
Jaz łydkami mam spokój ale bok na którym leże,skurcz pośladka i trochę mięśni bioder przy obracaniu na drugi bok. Było lepiej po asparginie ale wróciło.
Spaceangel
Myślałam że będzie mi sie dłużyło bo z reguły tak jest gdy się na coś bardzo czeka.A czekam a leci strasznie szybko. Niedawno była studniówka a tu już aplikacja pokazuje 85 dni a może być i krócej.
Za donoszona ciążę uważa się ciążę po 37 tygodniu ,tak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:39