STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Donoszona ciaza to skończony 37 tydzień czyli 37+0. A nie rozpoczęty
aczkolwiek lepiej rodzić po 38 skończonym
Seli waga nie jest najważniejsza. Jak jest donoszona ciąża to nawet niska waga dużo nie przeszkadza chyba ze naprawde jakaś straszna hipotrofia wtedy maluch może nie trzymać ciepła. Nie patrzy się na donoszenie dziecka pod kątem wagilepiej miec 2300 i urodzić się w 40tyg niż mieć 3kg w 34tyg
i tak szybko. Ale poproszę poród po 38 tc skoro fachowo uważasz ,że tak najlepiej czyli po 19 grudnia zamawiam:)
Dziś już mi lepiej po spacerku a pozwoliłam sobie na nieco dłuższy. Z kumpelą odprowadziłyśmy Córki potem jeszcze spacerek. Cudna pogoda. Czuje się ok. Kwestia kondycji . Za mało spacerków ostatnio ale ciągle multum spraw do załatwienia,że bez samochodu bym nie ogarnęła.
A wczoraj machnęłam zupkę pomidorową na dziś więc obiad jest,mam labe:) odpoczywam póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:20
-
Ja tez poszlam na spacer ;p wlasnie wracam. Zrobie malzowi obiad, sobie nie wiem...
-
Kendy wrote:Lisa24
Udanej randki:)
Ja najwięcej chyba tylam na początku ciąży gdy leżałam i jadłam i apetyt bardzo dopisywał,teraz się to jakoś unormwało,zobaczymy jak dalej.
Seli
Spróbuj cokolwiek wcisnac może coś na mleku. Mi czasem łagodzi zgagę.
Zośka
Ty to już możesz planować święta w trójkę praktycznie. Czy w domu czy w szpitalu,razem:)Ile trzymają teraz po CC?
Ja 7 lat temu rodziłam w czwartek wyszłam w niedzielę .
Agnuka
Jaz łydkami mam spokój ale bok na którym leże,skurcz pośladka i trochę mięśni bioder przy obracaniu na drugi bok. Było lepiej po asparginie ale wróciło.
Spaceangel
Myślałam że będzie mi sie dłużyło bo z reguły tak jest gdy się na coś bardzo czeka.A czekam a leci strasznie szybko. Niedawno była studniówka a tu już aplikacja pokazuje 85 dni a może być i krócej.
Za donoszona ciążę uważa się ciążę po 37 tygodniu ,tak?
Trudno powiedzieć ile trzymają, zależeć będzie dużo od stanu dziecka pewnie, ale ginka mi mówiła, że jeśli będzie okejo to w czwartek CC, a w poniedziałek czyli we wigilię do domu
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Teraz parametrow nie bierze sie pod uwage jako termin. Usg z 12-14 tc jest miarodajne
Moze zrobie sobie kasze ze szpinakiem... ale nie wiem. -
8485 wrote:DZIEWCZYNY JAKI MODEL POLECACIE Z WOZYKA MUTSY ?
Ja kupilam nio, podobno ma lepsza amortyzacje niz evo, a i2 nie ma nic specjalnego, mial byc rozszerzany do dwojki dzieci ale sie z tego wycofali wiec nie jest lepszy od nio a drozszy, jedyne co to po prostu jest bardziej obly ;p -
8485 wrote:moze dacie zd swoich wozykow i opiszecie czemu akurat ten
Czy to ma sens?kazda z nas ma inne potrzeby i gust. Pomysl co dla Ciebie wazne w wozku, jak go bedziesz uzywac. Przejdz sie po sklepach.
Ja chcialam by byl lekki, zgrabny i dobrxe sie prowadzil. Nie mam samochodu i miec na razie nie bede, bede korzystac z mpki nie chcialam wozka 16 kg.
-
Seli wrote:Teraz parametrow nie bierze sie pod uwage jako termin. Usg z 12-14 tc jest miarodajne
Moze zrobie sobie kasze ze szpinakiem... ale nie wiem.mi na prenatalnych gin powiedział że najlepiej to już brać za właściwy termin ten który okazuje się z pierwszego usg z bijącym serduszkiem. Potem każde dziecko rośnie w swoim tempie i to będzie na każdym usg się zmieniać
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli wrote:Czy to ma sens?
kazda z nas ma inne potrzeby i gust. Pomysl co dla Ciebie wazne w wozku, jak go bedziesz uzywac. Przejdz sie po sklepach.
Ja chcialam by byl lekki, zgrabny i dobrxe sie prowadzil. Nie mam samochodu i miec na razie nie bede, bede korzystac z mpki nie chcialam wozka 16 kg.
a na jaki sie zdecydowalas czy jeszce myslisz?
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
8485 wrote:a na jaki sie zdecydowalas czy jeszce myslisz?
Wzielam mutsy nio adventure pine greenczekam az go dostarcza ;p bo koloru nie bylo na magazynie.
-
Zośkaaa wrote:Trudno powiedzieć ile trzymają, zależeć będzie dużo od stanu dziecka pewnie, ale ginka mi mówiła, że jeśli będzie okejo to w czwartek CC, a w poniedziałek czyli we wigilię do domu
Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Ja się zdecydowałam na polski wózek Quero bo wizualnie mi sie podoba, jest lekki,dobrze się prowadzi,ma pompowane koła,duży kosz na zakupy i co ważne dla mnie zapinany na zamek, sporo akcesoriów w zestawie jak np parasolka,którą i tak bym dokupowala,ma opcję 3w1,gondole i spacerówkę można zamontować przodem i tyłem i co najważniejsze ma głęboką gondole a rodzimy w zimę,więc to dla mnie ważne i dobrze zabudowany jest,można fajne uchronić dziecko od wiatru i mrozu ,bo budka jest długa ,dodatkowo odwijana i jeszcze pokrowiec gondoli ma opcję dodatkowej osłonki wejścia do budki.Takze będzie ciepło i przytulnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:08