X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Donoszona ciaza to skończony 37 tydzień czyli 37+0. A nie rozpoczęty :) aczkolwiek lepiej rodzić po 38 skończonym :)

Seli waga nie jest najważniejsza. Jak jest donoszona ciąża to nawet niska waga dużo nie przeszkadza chyba ze naprawde jakaś straszna hipotrofia wtedy maluch może nie trzymać ciepła. Nie patrzy się na donoszenie dziecka pod kątem wagi :) lepiej miec 2300 i urodzić się w 40tyg niż mieć 3kg w 34tyg ;)
    To w takim razie 37+0 u mnie wypada 12 grudnia :) i tak szybko. Ale poproszę poród po 38 tc skoro fachowo uważasz ,że tak najlepiej czyli po 19 grudnia zamawiam:)

Dziś już mi lepiej po spacerku a pozwoliłam sobie na nieco dłuższy. Z kumpelą odprowadziłyśmy Córki potem jeszcze spacerek. Cudna pogoda. Czuje się ok. Kwestia kondycji . Za mało spacerków ostatnio ale ciągle multum spraw do załatwienia,że bez samochodu bym nie ogarnęła.

A wczoraj machnęłam zupkę pomidorową na dziś więc obiad jest,mam labe:) odpoczywam póki co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 13:20

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poszlam na spacer ;p wlasnie wracam. Zrobie malzowi obiad, sobie nie wiem...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Reni Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    To w takim razie 37+0 u mnie wypada 12 grudnia :) i tak szybko. Ale poproszę poród po 38 tc skoro fachowo uważasz ,że tak najlepiej czyli po 19 grudnia zamawiam:)

picgifs-wut-confused-21598.gif

to to to...u mnie 01.01.2018 Peureux04.gif
    mam cukrzycę, więc mogę święta już na porodówce spędzić..

Seli, Kendy lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to z tymi centylami? Najbardziej optymalnie jest ok 50 centyl?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy termin jaki wyliczony miałam z kalendarzyka to 6 styczeń. Na USG z om pokazuje 3 styczeń a pod wzgledem parametrów dziecka z usg było 31.12 a ostatnio i 24.12:)

Mój blisko 50 centylu więc jeśli tak jest ok to jestem spokojna.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja tez poszlam na spacer ;p wlasnie wracam. Zrobie malzowi obiad, sobie nie wiem...
    Co robisz? Co zjesz może lepiej?
    Ja pomidorowa,zjem chętnie,zaraz podgrzeje ,zgłodniałam po spacerku a dawno zupki nie było. Pyszna wyszła.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się śmiać bo zaraz się na Sylwestra rozpakujemy :D

Reni lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa24
    Udanej randki:)

Ja najwięcej chyba tylam na początku ciąży gdy leżałam i jadłam i apetyt bardzo dopisywał,teraz się to jakoś unormwało,zobaczymy jak dalej.

Seli
    Spróbuj cokolwiek wcisnac może coś na mleku. Mi czasem łagodzi zgagę.

Zośka
    Ty to już możesz planować święta w trójkę praktycznie. Czy w domu czy w szpitalu,razem:)Ile trzymają teraz po CC?
    Ja 7 lat temu rodziłam w czwartek wyszłam w niedzielę .

Agnuka
    Jaz łydkami mam spokój ale bok na którym leże,skurcz pośladka i trochę mięśni bioder przy obracaniu na drugi bok. Było lepiej po asparginie ale wróciło.

Spaceangel
    Myślałam że będzie mi sie dłużyło bo z reguły tak jest gdy się na coś bardzo czeka.A czekam a leci strasznie szybko. Niedawno była studniówka a tu już aplikacja pokazuje 85 dni a może być i krócej.

Za donoszona ciążę uważa się ciążę po 37 tygodniu ,tak?

Trudno powiedzieć ile trzymają, zależeć będzie dużo od stanu dziecka pewnie, ale ginka mi mówiła, że jeśli będzie okejo to w czwartek CC, a w poniedziałek czyli we wigilię do domu :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz parametrow nie bierze sie pod uwage jako termin. Usg z 12-14 tc jest miarodajne ;)

Moze zrobie sobie kasze ze szpinakiem... ale nie wiem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• 8485 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY JAKI MODEL POLECACIE Z WOZYKA MUTSY ?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    DZIEWCZYNY JAKI MODEL POLECACIE Z WOZYKA MUTSY ?

Ja kupilam nio, podobno ma lepsza amortyzacje niz evo, a i2 nie ma nic specjalnego, mial byc rozszerzany do dwojki dzieci ale sie z tego wycofali wiec nie jest lepszy od nio a drozszy, jedyne co to po prostu jest bardziej obly ;p

dZhdp1.png

• 8485 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze dacie zd swoich wozykow i opiszecie czemu akurat ten

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    moze dacie zd swoich wozykow i opiszecie czemu akurat ten

Czy to ma sens? ;) kazda z nas ma inne potrzeby i gust. Pomysl co dla Ciebie wazne w wozku, jak go bedziesz uzywac. Przejdz sie po sklepach.

Ja chcialam by byl lekki, zgrabny i dobrxe sie prowadzil. Nie mam samochodu i miec na razie nie bede, bede korzystac z mpk :) i nie chcialam wozka 16 kg.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ma rację :) mi się zamarzył wielkolud z dużymi pompowanymi kołami i sporym koszem na zakupy do tego musi być w fajnym kolorze. Naprawdę każdy ma inny gust i potrzeby :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Teraz parametrow nie bierze sie pod uwage jako termin. Usg z 12-14 tc jest miarodajne ;)

Moze zrobie sobie kasze ze szpinakiem... ale nie wiem.
    dokładnie :) mi na prenatalnych gin powiedział że najlepiej to już brać za właściwy termin ten który okazuje się z pierwszego usg z bijącym serduszkiem. Potem każde dziecko rośnie w swoim tempie i to będzie na każdym usg się zmieniać

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy to ma sens? ;) kazda z nas ma inne potrzeby i gust. Pomysl co dla Ciebie wazne w wozku, jak go bedziesz uzywac. Przejdz sie po sklepach.

Ja chcialam by byl lekki, zgrabny i dobrxe sie prowadzil. Nie mam samochodu i miec na razie nie bede, bede korzystac z mpk :) i nie chcialam wozka 16 kg.

a na jaki sie zdecydowalas czy jeszce myslisz?

Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    a na jaki sie zdecydowalas czy jeszce myslisz?

Wzielam mutsy nio adventure pine green ;) czekam az go dostarcza ;p bo koloru nie bylo na magazynie.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Trudno powiedzieć ile trzymają, zależeć będzie dużo od stanu dziecka pewnie, ale ginka mi mówiła, że jeśli będzie okejo to w czwartek CC, a w poniedziałek czyli we wigilię do domu :)
    Jasne,że zależy od kondycji mamy i dziecka . Ale jeśli wszystko jest ok z tego co mówisz wychodzą tak 4 doby .

Zośkaaa lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na polski wózek Quero bo wizualnie mi sie podoba, jest lekki,dobrze się prowadzi,ma pompowane koła,duży kosz na zakupy i co ważne dla mnie zapinany na zamek, sporo akcesoriów w zestawie jak np parasolka,którą i tak bym dokupowala,ma opcję 3w1,gondole i spacerówkę można zamontować przodem i tyłem i co najważniejsze ma głęboką gondole a rodzimy w zimę,więc to dla mnie ważne i dobrze zabudowany jest,można fajne uchronić dziecko od wiatru i mrozu ,bo budka jest długa ,dodatkowo odwijana i jeszcze pokrowiec gondoli ma opcję dodatkowej osłonki wejścia do budki.Takze będzie ciepło i przytulnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:08

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myślimy nad mutsy nio i valcobaby snap for trend. Szukamy przede wszystkim lekkiego, łatwo i szybko składającego się, Najlepiej ze składana gondola i dużym koszem :)

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ