SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 co do wózka, ja mam uzywkę Camarelo w stanie idealnym. Nie miałam specjalnych wymagań, jedyne co to zwracałam uwagę na głębokość gondoli podobnie jak Kendy. Camarelo ma duże pompowane koła, z przodu skrętne, jest 3w1, wszystko można montować przodem i tyłem, moskitierka wbudowana w zarówno budke gondoli jak i spacerówki, budka spaceówki jest dodatkowo rozpinana w połowie dzięki czemu można rozłozyć dodatkowy materiał i całą budką zakryć malucha np.gdy będzie wiało albo cos takiego,lekko sie prowadzi, dobra amortyzacja, duzy kosz na zakupy zapinany na zamek, bardzo szybko się składa. No i trochę wygląda retrowato co mnie chyba najbardziej zadowala :D Kolor granatowo biały :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam xlander xa w kolorze antarctica :D kupując dla 1 dziecka nie patrzyłam ani na wage ani na nic, poprostu mi się podobał, slyszelismy dobre opinie i warto było. Teraz posłuży córce :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dziś na wizycie. Mam już +9 kg :-( Trochę się podłamałam.. Co będzie dalej..
    Ja chodzę na nfz i lekarz na każdej wizycie robi tylko szybkie usg, żeby sprawdzić czy bije serduszko itp. A wagę podaje tylko na tych "głównych" usg.
    U mnie ciąża donoszona będzie 22 grudnia, czyli w tę słynną pełnię.. aaaaaa..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka ja tez sie podłamałam jam zobaczyłam dziś wagę... ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka
    Wszystko ok to najważniejsze. A wagą się nie przejmuj, jeśli Cię to pocieszy mam więcej na plusie:)

Ja jutro idę na zastrzyk na konflikt i po odbiór wyników na odczyn coombsa.Troche się cykam.
    Lisa24 zdam relacje;)
    Ciekawe czy USG zrobi ale wątpię...

Jeszcze jutro dentysta. Ciągle się zastanawiam..plomba mi wypadla ale ząb nie boli już zatruty i zaleczony. Ginka mówiła by koniecznie zrobić zeba jak plomba wypadła ale jak znam życie i moja dentystkę to mi rozgrzebie zęba,że będzie gorzej i będzie boleć a za dużego pola do popisu w przeciwbólowych to my nie mamy albo znowu tak mi nawierci że zeba całkiem skruszy. I niewiem co gorsze...
    Napewno mozna swobodnie leczyć zęby w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 19:39

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    Camarelo przyzwoity wózeczek i fajnie sie prezentuje . Oblukalam :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też wizytuje. Ciekawe ile nasza dziewczynka już waży :)

Powiem Wam, że rzygam już tym praniem i prasowaniem :/ Ale na szczęście jutro piore ostatnie rzeczy: kombinezony i śpiworki do spania. I koniec!! Później tylko przed porodem wypiore prześcieradło do łóżeczka i na przewijak.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy w takim razie czekam na info ;) jeśli chodzi o leczenie zębów to mi mój dentystka powiedziała, ze można znieczulenie itd ale najlepszy okres na leczenie to II trymestr :)

Mam wyniki z glukozy ale w mmol/l nie w mg% jak w większość z Was chyba. Wszyztsko w normie:
    Na czczo: 4,91
    Po 1h: 4,71
    Po 2h: 7,15

Śmiesznie tylko ze po godzinie od wypicia glukozy, czyli wtedy gdy wynik powinien być najwyższy to jest najniższy :P

Cały późniejszy dzień spędziłam z siostra w szpitalu :( miała okropny atak migreny, wymioty, zaburzenia równowagi masakra. Baliśmy się już ze tym razem może być coś innego, bo migrena u nas rodzinna, ja i brat tez mamy ale nikt nie miał jeszcZe aż takiego ataku. W sumie jak pojechałam z nią o 12 tak wróciłyśmy przed 20 :<

Paulina zazdroszczę, przede mną jeszcze całe pranie i nie mogę się za to zabrać, stwierdziłam ze może od 27 tyg zacznę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 20:20

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa im szybciej zaczniesz, tym lepiej dla Ciebie ;) A przynajmniej będzie z głowy ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2603
    Doskonale Cię rozumiem. Chociaż emocjonalnie to pranie i prasowanie rzeczy dla mojego synka sprawia mi przyjemność tak fizycznie mam dość. Ostatnia tura mi została i nie mogę się zabrać.

Lisa24
    Dobrze ,że glukoza ok.
    Dobra siostra z ciebie ,umeczylas się ,wiem.cos o tym. Ostatnio na sorze z dziadkiem spędziłam 8 godzin już z brzuchem ..masakra.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy super to ujęłas :) Emocjonalnie takie czynności dają wiele radości, ale fizycznie jest już ciężko.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina pewnie masz racje ;) muszę się zmotywować

Kendy prawda, wiec sama wiesz jak to wyglada. Na szczęście nie było jakoś dużo ludzi ale i tak długo zeszło, długa ja trzymali na obserwacji. Przyjechałam padnięta zwłaszcza ze tej nocy prawie nie spałam a rano miałam jeszcze glukozę.. ale z drugiej strony sama odkad pamietam cierpię na migrenę wiec doskonale rozumiem co przeżywała i strasznie było mi jej szkoda :( do tego bardzo sie przestraszyłam bo ma mocne przeciwbólowe na receptę w razie tak silnego ataku i nic nie pomogły.. było tylko gorzej wiec nic innego nie zostało jak sor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 23:06

klz99vvjhysycx8i.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze prania i prasowania nie zaczęłam. Czekam, aż przywiozą łóżko i będziemy mogli wszystko w pokoju ogarnąć tak jak ma być. Wtedy się za to wezmę, mam nadzieję, że starczy mi sił ;)
    Ja to bym chciała kupić jakąś lekką gondolę, a później zainwestować w fajną spacerówkę, ale tak pojedynczo z gondoli to nie ma wyboru ;x

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Szykuje się i jadę.

Lisa24
    Odespałas?

Miłego dnia

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty :)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle mam mało rzeczy, trochę ciuszków... także nawet nie ma sensu zaczynać prania z taką ilością. Planuję zamknąć temat do połowy listopada jak przywiozę z domu rodzinnego to co dostanę od rodziny :P Mam nadzieję że Zosia mi na to pozwoli, a jak nie, to mąż będzie musiał działać.
    Po szkole rodzenia pewnie zamówię on-line kosmetyki, leki itp.

Dziewczyny, pomóżcie.... mój tato oświadczył (już któryś raz...), że jak tylko się dziecko urodzi, to on wsiada w auto i przyjeżdza, bo nie wytrzyma, chce zobaczyć wnuczkę od razu. I takim półżartem mówi, że my sobie nie poradzimy, że on musi nam pomóc.
    To jest 400 km, więc jak przyjedzie, to nie na 2h, tylko na kilka dni.
    A ja sobie tego nie wyobrażam, chcę po porodzie mieć czas tylko w trójkę, oswajać się w tej sytuacji...

A z drugiej strony- może to rzeczywiście jest taki hardcore, że będę wołać o pomoc?!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądzę Elmuszka... Raczej tydzień, dwa to każda z nas będzie chciała mieć święty spokój i oswajać się z sytuacją. Poród sn czy cc jest męczący, krwawisz, jesteś zmęczona, nowa sytuacja w domu... A jeszcze ktoś się pląta? Ja zapowiedziałam,że nie ma takiej opcji. A moi rodzice też mają 500 km do mnie i oni mówią,że tylko na jeden dzień... Ale mówię,że nie ma opcji tak na szybkiego.

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zażartowała, że będzie mi siedzieć na głowie, to jej powiedziałam, że jej nie wpuszczę jak będzie upierdliwa ;P Tyle, że mieszka kilka bloków ode mnie więc to też inaczej.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, powiem Ci tak, na przykładzie mojej siostry:
    2 lata temu, jak rodziła pierwsze dziecko, to wahała się czy prosić kogoś o pomoc, czy nie, bo jednak stres z tyłu głowy zawsze jest, że mieszkają 350 km od domu rodzinnego, w sumie od obydwu domów, bo szwagier też pochodzi z tych samych stron i w razie czego to daleko.
    Ostatecznie zdecydowała się na pomoc naszej mamy. I wyglądało to tak: poród skończył się u mojej siostry cesarką, mama przyjechała dzień przed tym, jak siostra wychodziła ze szpitala, ogarnęła troszkę w domu, zgotowała obiad na 3 dni do przodu, pobyła z nimi jeden dzień, po czym sama stwierdziła w rozmowie ze mną, że czuje się troszkę jak piąte koło u wozu, bo nie chce im przeszkadzać, więc tak się bunkruje gdzieś kątami, bo to jednak czas dla nich, więc głównie zajmuje się sprzątaniem i gotowaniem, żeby ich odciążyć, a przy Igorze jak poproszą o pomoc, lub coś zapytają. Wtedy oczywiście tak, ale bez wtrącania się. Została jeszcze jedną noc, bo głupio jej było mówić, że jej nie potrzebują ;p po czym drugiego dnia całe szczęście też i moja siostra stwierdziła, że nie ma sensu, żeby mama była u nich. Także obydwie doszły do tego samego wniosku ;) i mama wróciła do domu.
    Teraz moja siostra ma termin na grudzień i jak z nią rozmawiałam, to powiedziała, że już na pewno nie chce, żeby ktokolwiek przyjeżdżał, minimum przez 2 tygodnie, że mama owszem pomogła im, ale przy, że tak to nazwę, pracach domowych, a nie przy dziecku, bo sobie radzili, po swojemu, ale radzili i to najważniejsze :) także w sumie przyjazd mamy nie był w ogóle konieczny i teraz to wiedzą :)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziś zaczynam 29tydzien i pokazuje mi aplikacja ,że to 3 trymestr...ale emocje.

Elmuszka
    Ja myśl3e,że otwarcie powiedz,że nie życzysz sobie gości na początku. My mamy taki plan by otwarcie powiedzieć wszystkim. Wcześniej też tak było .zrozumieli:)

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ