STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A niech się obrażają
Ja dziś otworzyłam szufladę i patrzę, że miałam w dwóch różnych ułożone pieluchy tetrowe... i dopieram dziśa drugie pranie zrobię jakoś w grudniu...
-
Ja jak urodziłam pierwsze to zostałam sama że wszystkim. Mój m miał akurat delegację .był że mną tylko 1 noc w domu. Jak jego opierdzieliłam że miał zostać że mną to powiedział że miałam rodzić w kwietniu A nie marcu i on musi jechać. Na szczęścia na 2 dni przyjechała mama.
-
Ja to od początku boję się jak to będzie jak mały będzie w domu, bo moje siostry i mama za nic w świecie nie zrozumieją że chce sama być z mężem i z maluszkiem choć parę dni, i jak wr9ce że szpitala to wszyscy już pewnie będą u nas.... do tego tesciowa mieszka z nami w jednym domu Więc będę miała ja na głowie cały czas, już teraz jest u mnie trzy razy dziennie co lekko mnie irytuje już bo nie można spokojnie nic dla małego zrobić bo we wszystko chce zajrzeć... Myślę że mogę być po paru godzinach wizyt i mądrych rad że strony wszystkich bardzo nie miła i boję się że komuś coś zrobie:)
Mega lubi tę wiadomość
-
Jeszcze się młody nie urodził A już każdy wie wszytsko najlepiej:) ostat io powiedziałam że nie będę nakładać niedrapek na rączki żeby mogło się swobodnie dotykać, ponoć to ważne, to teściowa mi naniosla tych niedrapkow od siebie że sklepy b0 jak to nie założyć dziecku i mam mieć i zakładać. To samo z noszeniem dziecka w nosidełka... Nie mówię że to źle i wgl ale bardziej chusta mnie przekonuje więc jak przyniosła nosidełko to powiedziałam żeby wzięła do sklepu z powrotem bo nie będziemy używać, jak już to chustę to straszne oburzenie że wydziwiam... A co będzie jak młody już będzie w domku:) Tylko jęknie i już będzie u mnie na górze z dobrą rada;)
-
Moj maz jest na działalności, raczej nie ma szans zeby wzial sobie wolne niestety. Dlatego z checia skorzystam z pomocy mamy, wezmie sobie kilka dni urlopu,mieszka 10 minut samochodem od nas..dodatkowo mam 6 latka w domu, wiec na poczatku latwo nie bedzie..
przy synku tez mi mama pomagala i bylam jej za to bardzo wdzieczna
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Chusta jest od pierwszych dni a nosidelko nie ;p
-
Młoda uprawia fitness w brzuchu
Pewnie czuje już, że idziemy do Pani doktor
Za godzinkę się zbieram.
Moja koleżanka opowiadała mi, że miała gości dzień po wyjściu ze szpitala... Była taka wściekła...
Moim zdaniem ludzie to nie mają czasami wyczucia, nie pomyślą że mama źle się czuje, chce odpocząć (o ile można przy noworodku), a nie przyjmować gości i parzyć kawki. Taka prawda niestety... -
Seli wrote:Chusta jest od pierwszych dni a nosidelko nie ;p
-
U nas mniej więcej nikt się nie wtrąca... Najgorzej, że mąż czasem coś usłyszy od kogoś, albo od swoich rodziców i się wymądrza przez chwile , na szczęście łatwo mu uzmysłowić co jest ok, a co nie...
-
Elmuszka, pranie sami w sobie nie jest straszne, bo to pralka pierze, ale to prasowanie tych małych ciuszkow... Ze dwie godziny albo wiecej schodzi...
Elmuszka lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja wlasnie wywiesilam pieluchy i nowe ciuszki co dokupilam. Niby nie duzo tego... Ale schodzi sie.
Bylam wyslac paczke mamie, w sklepie... i jakos mi slabo dzis... mam niskie cienienie bo 108 na 67 i leze plackiem teraz. Nie robie nic z godzine. W dodatku cieknie ze mniechyba po tych antybiotykach... mialam wkladke i jeansy i nie bylo mnie w domu z 40 minut... a zalalam sie
tragedia...
-
Kurwicy dziś dostanę chyba..
Lisa24
Byłam w poradni odebrałam wyniki coombsa,wszystko ok przeciwciał nie ma,to dobrze. Dostałam skierowanie na zastrzyk,poszłam na oddział gin- poł. a tam nie mają immunoglobuliny . Mają ostatnie 3 ampułki i muszą trzymać dla kobiet po porodach. I wykład lekarza,jakie to ważne ale i bez tego można się obyć a badać tylko odczyn coombsa co miesiąc,bo przecież dziecko może być ujemne...kuuu a jak nie ??Po porodzie mi muszą podać ,teraz nie. Mogę szukać po aptekach i kupić sama ok 400-500zl i szukam i nigdzie nie ma!!! Dzwoniłam do ginki nic mi nie pomoże bo sama szuka i wie że nie ma nigdzie .
Co robić!!!??? Wolałabym dostać ten zastrzyk.
Piszą że profilaktyka że refundowane ..dupa blada.
Daj znać jak u ciebie. Muszę pomyśleć ..a teraz jem bule bo mega zgłodniałam i lecę do dentysty ciekawe ci tam za przeboje będą.
Przecież jak nie daj Boże coś a ja nie załatwię tego zastrzyku to sobie nie daruje..muszę pomyśleć poczytac. Ginka uspokajała że do tej pory nie dawali profilaktycznie i było dobrze...ale lekarz w szpitalu mówiłam że po 28 tygodniu przepuszczalność łożyska jest wiedza i większe ryzyko ,że krew się przedostanie
Jeszcze przez niedopatrzenie kierowali mnie na dodatkowe badania czynnika rh za 200 zł które już miałam robione i bez sensu to powtarzać i płacić latałam.i wyjaśniałam od laboratorium do poradni do szpitala i znowu kółeczko...służba zdrowia...fuck .Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:59
-
Kendy... jest taka strona ktomalek.pl i moze Ci pomoze? Pokazuje apteki i mozna zarezerwowac
Kendy lubi tę wiadomość
-
Dzwoniłam do rejestracji... 1,5 godziny opóźnienia. Masakra! A te popołudniowe godziny chyba będą miały z 3 godziny opóźnienia.