X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech się obrażają :P :D

Ja dziś otworzyłam szufladę i patrzę, że miałam w dwóch różnych ułożone pieluchy tetrowe... i dopieram dziś :P a drugie pranie zrobię jakoś w grudniu...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak urodziłam pierwsze to zostałam sama że wszystkim. Mój m miał akurat delegację .był że mną tylko 1 noc w domu. Jak jego opierdzieliłam że miał zostać że mną to powiedział że miałam rodzić w kwietniu A nie marcu i on musi jechać. Na szczęścia na 2 dni przyjechała mama.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od początku boję się jak to będzie jak mały będzie w domu, bo moje siostry i mama za nic w świecie nie zrozumieją że chce sama być z mężem i z maluszkiem choć parę dni, i jak wr9ce że szpitala to wszyscy już pewnie będą u nas.... do tego tesciowa mieszka z nami w jednym domu Więc będę miała ja na głowie cały czas, już teraz jest u mnie trzy razy dziennie co lekko mnie irytuje już bo nie można spokojnie nic dla małego zrobić bo we wszystko chce zajrzeć... Myślę że mogę być po paru godzinach wizyt i mądrych rad że strony wszystkich bardzo nie miła i boję się że komuś coś zrobie:)

Mega lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głupie pytanie ale tacierzyńskie przysługuje każdemu ojcu bez względu na macierzyńskie matki prawda?

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się młody nie urodził A już każdy wie wszytsko najlepiej:) ostat io powiedziałam że nie będę nakładać niedrapek na rączki żeby mogło się swobodnie dotykać, ponoć to ważne, to teściowa mi naniosla tych niedrapkow od siebie że sklepy b0 jak to nie założyć dziecku i mam mieć i zakładać. To samo z noszeniem dziecka w nosidełka... Nie mówię że to źle i wgl ale bardziej chusta mnie przekonuje więc jak przyniosła nosidełko to powiedziałam żeby wzięła do sklepu z powrotem bo nie będziemy używać, jak już to chustę to straszne oburzenie że wydziwiam... A co będzie jak młody już będzie w domku:) Tylko jęknie i już będzie u mnie na górze z dobrą rada;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    głupie pytanie ale tacierzyńskie przysługuje każdemu ojcu bez względu na macierzyńskie matki prawda?

Każdemu tatusiów przysługuje dwa tygodnie urlopu:) ma 24 miesiące na wykorzystanie go:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest na działalności, raczej nie ma szans zeby wzial sobie wolne niestety. Dlatego z checia skorzystam z pomocy mamy, wezmie sobie kilka dni urlopu,mieszka 10 minut samochodem od nas..dodatkowo mam 6 latka w domu, wiec na poczatku latwo nie bedzie..:) przy synku tez mi mama pomagala i bylam jej za to bardzo wdzieczna

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusta jest od pierwszych dni a nosidelko nie ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda uprawia fitness w brzuchu :D Pewnie czuje już, że idziemy do Pani doktor :) Za godzinkę się zbieram.

Moja koleżanka opowiadała mi, że miała gości dzień po wyjściu ze szpitala... Była taka wściekła...
    Moim zdaniem ludzie to nie mają czasami wyczucia, nie pomyślą że mama źle się czuje, chce odpocząć (o ile można przy noworodku), a nie przyjmować gości i parzyć kawki. Taka prawda niestety...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Chusta jest od pierwszych dni a nosidelko nie ;p
    Tylko ludziom ze starszego pokolenia tego nie wytłumaczysz... Ja to wiem, Ty to wiesz, a taka babcia powie Ci, że i tak źle robisz.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka też miała gości i to tego samego dnia co wróciła.. masakra jakaś. Wywaliłabym i ani bym się nie zastanawiała czy wypada czy nie.
    Na szczęście do mnie teściowa nie zagląda i mam nadzieję, że tak zostanie ;D

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/358574710205.jpg
    Całe 3 zł :D

Elmuszka, olkakarolka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mniej więcej nikt się nie wtrąca... Najgorzej, że mąż czasem coś usłyszy od kogoś, albo od swoich rodziców i się wymądrza przez chwile , na szczęście łatwo mu uzmysłowić co jest ok, a co nie...

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, pranie sami w sobie nie jest straszne, bo to pralka pierze, ale to prasowanie tych małych ciuszkow... Ze dwie godziny albo wiecej schodzi...

Elmuszka lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wywiesilam pieluchy i nowe ciuszki co dokupilam. Niby nie duzo tego... Ale schodzi sie.
    Bylam wyslac paczke mamie, w sklepie... i jakos mi slabo dzis... mam niskie cienienie bo 108 na 67 i leze plackiem teraz. Nie robie nic z godzine. W dodatku cieknie ze mnie :( chyba po tych antybiotykach... mialam wkladke i jeansy i nie bylo mnie w domu z 40 minut... a zalalam sie :( tragedia...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwicy dziś dostanę chyba..

Lisa24
    Byłam w poradni odebrałam wyniki coombsa,wszystko ok przeciwciał nie ma,to dobrze. Dostałam skierowanie na zastrzyk,poszłam na oddział gin- poł. a tam nie mają immunoglobuliny . Mają ostatnie 3 ampułki i muszą trzymać dla kobiet po porodach. I wykład lekarza,jakie to ważne ale i bez tego można się obyć a badać tylko odczyn coombsa co miesiąc,bo przecież dziecko może być ujemne...kuuu a jak nie ??Po porodzie mi muszą podać ,teraz nie. Mogę szukać po aptekach i kupić sama ok 400-500zl i szukam i nigdzie nie ma!!! Dzwoniłam do ginki nic mi nie pomoże bo sama szuka i wie że nie ma nigdzie .

Co robić!!!??? Wolałabym dostać ten zastrzyk.
    Piszą że profilaktyka że refundowane ..dupa blada.
    Daj znać jak u ciebie. Muszę pomyśleć ..a teraz jem bule bo mega zgłodniałam i lecę do dentysty ciekawe ci tam za przeboje będą.

Przecież jak nie daj Boże coś a ja nie załatwię tego zastrzyku to sobie nie daruje..muszę pomyśleć poczytac. Ginka uspokajała że do tej pory nie dawali profilaktycznie i było dobrze...ale lekarz w szpitalu mówiłam że po 28 tygodniu przepuszczalność łożyska jest wiedza i większe ryzyko ,że krew się przedostanie

Jeszcze przez niedopatrzenie kierowali mnie na dodatkowe badania czynnika rh za 200 zł które już miałam robione i bez sensu to powtarzać i płacić latałam.i wyjaśniałam od laboratorium do poradni do szpitala i znowu kółeczko...służba zdrowia...fuck .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 12:59

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy... jest taka strona ktomalek.pl i moze Ci pomoze? Pokazuje apteki i mozna zarezerwowac ;)

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do rejestracji... 1,5 godziny opóźnienia. Masakra! A te popołudniowe godziny chyba będą miały z 3 godziny opóźnienia.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inny szpital? Może w okolicy będą mieli... Ja po p9ronieniu miałam zabieg i zastrzyku nie mielone szpitalu, to dostałam skierowanie na drugi dzień do innego szpitala

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obdzwonie wszystkie apteki i szpitale u mnie w okolicy jAK wrócę będę szukać ..daleko też nie pojade bo się boje skurcze

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ