X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Obdzwonie wszystkie apteki i szpitale u mnie w okolicy jAK wrócę będę szukać ..daleko też nie pojade bo się boje skurcze

Dlaczego Ci nie zamówili w szpitalu:( powinni.. i umówić na inny dzień. Masz czas do 30 tygodnia przecież :(

Kend spróbuj wyszukać w tej wyszukiwarce co dodała Seli. W Krakowie jest w jednej aptece i w Wadowicach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 13:23

klz99vvjhysycx8i.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś.. właśnie mój gin mi mówił, że ciężko będzie ze szczepionką na nfz, bo niby jest a nigdzie jej nie ma i że lepiej sobie poszukać prywatnie albo zamówić wcześniej.. ;/
    Składki zabierają, a tak na prawdę to wszystko prywatnie trzeba ;/

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dlaczego Ci nie zamówili w szpitalu:( powinni.. i umówić na inny dzień. Masz czas do 30 tygodnia przecież :(

Kend spróbuj wyszukać w tej wyszukiwarce co dodała Seli. W Krakowie jest w jednej aptece i w Wadowicach
    Bo podobno nie ma surowicy z której robią te zastrzyki brakuje krwi ...i nie ma skąd zamowic tak mówią...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Masakra jakaś.. właśnie mój gin mi mówił, że ciężko będzie ze szczepionką na nfz, bo niby jest a nigdzie jej nie ma i że lepiej sobie poszukać prywatnie albo zamówić wcześniej.. ;/
    No masakra. A ty też potrzebujesz? To jest nas więcej. Żebym wiedziała że w szpitalu nie ma to bym wcześniej szukała tydzień temu byłam umówili knieja dziś po skierowanie i na zastrzyk już bym tydzien szukała ikombinowala.

Lisa24
    No to ja mam tydzień bo zaczęłam dzis 29.

Mówili że można i później .w razie czego ale im wcześniej tym lepiej.

Teraz u dentysty kolejka a się dziś nasiedze tak od10 dziś..masakra

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też potrzebuję ale mam trochę czasu jeszcze. Poza tym patrzyłam na tą stronę co Seli podała i jest obok w mieście, tak więc spoko. Albo podejdę do mojej apteki i poproszę żeby zamówili.

No nie ma, ale to po co Cię w takim razie umawiali, mogli powiedzieć, żeby kupić samemu bo są braki.. ;/

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dzwoniłam do rejestracji... 1,5 godziny opóźnienia. Masakra! A te popołudniowe godziny chyba będą miały z 3 godziny opóźnienia.
    O kurcze, to chyba dziś sporo ciezarnych jest. Ja tydzień temu mialam jedyne pol godziny opoznienia.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:

Właśnie to tak niestety wygląda. W drugiej straconej ciąży jezdzilam za Clexanem, ktorego nie moglam dostac - ostatecznie dali mi Neoparin. I tak jadę na Neoparinie.
    Bywa, że mam problem z lekami na moje jelito, na dosc popularna już chorobe przewlekla. Też wtedy latam, dzwonie, w aptekach nie ma, w hurtowniach nie ma. Kiedyś mi babka w aptece powiedziala, że wszystko za granice leci za inne pieniadze :/

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/855e96d0dc79.jpg

A oto nasza Emilia 1017g szczęścia, rozmiarowo odpowiada 26+5 co się prawie zgadza :) Wszystko w porządku szyjka twarda zwarta zamknięta długość 4,5 cm. Mąż stwierdził że nos ma po mnie :P Wody płodowe wystarczająco i mam dużo pić. Mała bardzo śmiesznie ułożona lekarz określił jak rogalik główka w prawym dole brzucha nóżki w lewej części nieco wyżej ale nie za bardzo. Na zdjęciu chyba otwierała oczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 15:17

Elmuszka, Agnuka, czarnaiwi, Magdoczka, Paulina_2603, Seli, Marin, Zośkaaa, olkakarolka, katepr lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a4c777b0964.jpg

A oto nasz Emilia 1017g szczęścia, rozmiarowo odpowiada 26+5 co się prawie zgadza :) Wszystko w porządku szyjka twarda zwarta zamknięta długość 4,5 cm. Mąż stwierdził że nos ma po mnie :P Wody płodowe wystarczająco i mam dużo pić. Mała bardzo śmiesznie ułożona lekarz określił jak rogalik główka w prawym dole brzucha nóżki w lewej części nieco wyżej ale nie za bardzo. Na zdjęciu chyba otwierała oczy :)

<3 ! piękna :)
    gratuluje, same dobre wieści!

spaceangel lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka:) cieszymy się z wami że wszystko ok:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel jakie masz piękne zdjęcie <3 Mam nadzieję, że nasza też się tak ładnie ustawi, bo nie chce ogólnie współpracować. Już prawie 2 godziny opóźnienia... Masakra!!!

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Piękności! Super pamiątkę macie!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie usg w 3d? Mój lekarz nie ma u siebie 3d i się zastanawiam czy na usg 3 trymestru nie wybrać się na 3d...:) fajna pamiątka ale mam trochę kg nadprogramowych od zawsze na brzuchu i nie wiem czy jest sens, w sensie czy będzie coś widać przez tluszczyk:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Śliczna córeczka. Super że wszystko ok.

Ja dalej dzwonię,załatwiam i szukam. U mnie w mieście żadnej aptece nie ma,znalazłam w mieście oddalonym o 100km i mąż podjedzie,odłożyli mi ale..nie mam recepty...moja ginka mi nie dała,zapewniała że nie trzeba ,w szpitalu podali mi tylko nazwę na kartce recepty też nie dali. Wszyscy są jacyś nie poważni albo ta cała profilaktyka jest o kant tyłka i dlatego wszyscy lekceważą i olewają. I nie wiem załatwiam receptę i jadę ale jak wszyscy uspokajają że to nie takie ważne to się zastanawiam czy nie sieje paniki ale tu chodzi o moje dziecko !!!!!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Spaceangel
    Śliczna córeczka. Super że wszystko ok.

Ja dalej dzwonię,załatwiam i szukam. U mnie w mieście żadnej aptece nie ma,znalazłam w mieście oddalonym o 100km i mąż podjedzie,odłożyli mi ale..nie mam recepty...moja ginka mi nie dała,zapewniała że nie trzeba ,w szpitalu podali mi tylko nazwę na kartce recepty też nie dali. Wszyscy są jacyś nie poważni albo ta cała profilaktyka jest o kant tyłka i dlatego wszyscy lekceważą i olewają. I nie wiem załatwiam receptę i jadę ale jak wszyscy uspokajają że to nie takie ważne to się zastanawiam czy nie sieje paniki ale tu chodzi o moje dziecko !!!!!

Współczuję tego latania i nerwów :( Oby tylko tak wydali bez recepty bez problemu.

Paulinko, jak tam?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Wszystkie macie usg w 3d? Mój lekarz nie ma u siebie 3d i się zastanawiam czy na usg 3 trymestru nie wybrać się na 3d...:) fajna pamiątka ale mam trochę kg nadprogramowych od zawsze na brzuchu i nie wiem czy jest sens, w sensie czy będzie coś widać przez tluszczyk:)
    3d mi włączył z uprzejmośći wcześniej nawet nie wiedziałam że ma :)U mnie nadwaga i dużo tłuszczu na brzuchu i mocno mi sondę wciskał ale mówił mi że widoczność nie zależy wcale od tłuszczu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 16:36

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel piekna Emilka :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wielkim boju właśnie załatwiłam receptę i mąż pojechał po zastrzyk...ciekawe ile zabuli,chore ale przez tel nie chcieli mi powiedzieć .
    Wykończył mnie ten dzień...walka z wiatrakami...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji jeszcze zapytałam w szpitalu jak to jest z cesarka. Trzeba gdzieś miesiąc wcześniej mieć skierowanie i umówić się na CC. Do tego konsultacja z anastezjikogiem,musi być konsultacja stomatologiczna itp,odpowiednie badania. Przygotowanie trochę trwa,więc trzeba już niedługo ustalić to z ginem. Jutro idę na ten zastrzyk ( jak mąż kupi) to podpytam albo jutro albo ma następnej wizycie 25.10 już porusze temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 18:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Właśnie to tak niestety wygląda. W drugiej straconej ciąży jezdzilam za Clexanem, ktorego nie moglam dostac - ostatecznie dali mi Neoparin. I tak jadę na Neoparinie.
    Bywa, że mam problem z lekami na moje jelito, na dosc popularna już chorobe przewlekla. Też wtedy latam, dzwonie, w aptekach nie ma, w hurtowniach nie ma. Kiedyś mi babka w aptece powiedziala, że wszystko za granice leci za inne pieniadze :/
    Masakra ,co się dzieje, że nawet prywatnie załatwiasz,płacisz i dostać nie możesz.

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ