X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Nasza córka jest nadal córką ;) Waży 1194 g. Wszystko na szczęście dobrze. Kolejna wizyta za 4 tygodnie :) I najważniejsze!! Jeśli nic nie zmieni się z cukrami, to mogę spokojnie czekać do terminu porodu :)

Kendy, Agnuka, czarnaiwi, Zośkaaa, Magdoczka, spaceangel, olkakarolka, katepr lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Też potrzebuję ale mam trochę czasu jeszcze. Poza tym patrzyłam na tą stronę co Seli podała i jest obok w mieście, tak więc spoko. Albo podejdę do mojej apteki i poproszę żeby zamówili.

No nie ma, ale to po co Cię w takim razie umawiali, mogli powiedzieć, żeby kupić samemu bo są braki.. ;/
    Wiesz bynajmniej w moim rejonie jest problem ,bo nie ma nawet w hurtowniach. Przy mnie dzwonili w aptekach do kilku hurtowni. Jak już nawet szpital ma problem z uzyskaniem tych zastrzyków a rozmawiałam z samym dyrektorem szpitala to nie jest to takie proste. Mój mąż pojechał 100km od domu i tylko w jednej tej aptece znalazłam a obdzwonilam multum aptek i szpitali w okolicy,więc lepiej nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę. Zrób rozeznanie,podzwon zamów by ci odłożyli. Mi w tej aptece odłożyli tylko dziś do końca dnia czyli do 20 bo to produkt deficytowy, dlatego tak na wariata to ogarniała wszystko.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jestem po wizycie :) Nasza córka jest nadal córką ;) Waży 1194 g. Wszystko na szczęście dobrze. Kolejna wizyta za 4 tygodnie :) I najważniejsze!! Jeśli nic nie zmieni się z cukrami, to mogę spokojnie czekać do terminu porodu :)
    Super wiadomości. Miło się czyta takie pozytywne wieści .

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córeczka zrobiła mi kolację i mleko z miodkiem:)...przeszły mi już nerwy...kochana moja.

Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie załapałam doła... na jednej z grup dziewczyna napisała że serduszko jej dziecka przestaje bic... jedną komorą nie pracuje... jakoś tak mnie to zasmucilo... Jakie to nie sprawiedliwe...:(

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Ja właśnie załapałam doła... na jednej z grup dziewczyna napisała że serduszko jej dziecka przestaje bic... jedną komorą nie pracuje... jakoś tak mnie to zasmucilo... Jakie to nie sprawiedliwe...:(
    Ojej :( a w ktorym jest tygodniu?

Paulinko super wiesci! Duża dziewczynka :) Jak Wam idzie wybor imienia?

Kendy, dobrze, że udalo sie wszystko zalatwic.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25-26 jakoś tak jak my tutaj... grupa dla styczniowek...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam zastrzyk :):):) mąż niedawno wrocił.

Mammamia11
    Szkoda dziewczyny...bardzo:(

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Paulinko super wiesci! Duża dziewczynka :) Jak Wam idzie wybor imienia?
    Właśnie wydaje mi się, że jest mała. Pod względem wagi jest poniżej 50 centyla. A co do imienia, to mamy listę sześciu imion, które powtórzyły się na liście mojej i męża :) W grę wchodzi: Alicja, Adrianna, Jagoda, Maria, Magdalena i Matylda :)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Właśnie wydaje mi się, że jest mała. Pod względem wagi jest poniżej 50 centyla. A co do imienia, to mamy listę sześciu imion, które powtórzyły się na liście mojej i męża :) W grę wchodzi: Alicja, Adrianna, Jagoda, Maria, Magdalena i Matylda :)
    Paulina, nie przejmuj sie ;) moj na tym etapie ma kilogram ;p a imie Matylda to moj faworyt :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się wagą przejmować dzieciaczki nadrabiają albo rodzą się mniejsze to nic nie szkodzi :)

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dnia wszystkim i sobie..bo statnio każdego dnia jakiś problem...koniec!

Paulina2603
    Mi się Alicja najbardziej podoba.A Wam?
    Podoba mi się też Lena dla dziewczynki czy Maja i Nela ale my wybieramy imię dla chłopca poki co i mam nadzieję ,że ta zostanie :)bo wczoraj się w poczekalni nasuchałam historii. Kobietka miala dwóch synów i była w ciąży z córką a wczoraj na kolejnym USG okazało sie,że chłopczyk..coś córeczce między nogami wyrosło. Wyszła czerwona i się śmiała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 07:14

Elmuszka, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy podoba mi się Alicja, wszystkim w koło też, ale wiem, że jest wysoko w rankingu imion, bo chyba na 8 miejscu w skali kraju, a to już dużo. Najmniej popularna jest Adrianna. Ale i tak coś czuję, że albo zostanie Alicja, albo będzie losowanie z tych sześciu imion :)

olkakarolka lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spośród tych imion moimi faworytami jest Alicja (i nasza Misia będzie miała tak na drugie imię ;) ) a następnym miejscu jest Adrianna Ada, też pięknie <3

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez podoba Alicja, gdyby brat nie miał córeczki o takim imieniu- pewnie bysmy sie na nie zdecydowali
    A na rankingi popularnosci nie patrze

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej ;) Ja miałam Matyldę uczennicę - uwielbiam diablicę małą :) My bardzo chcieliśmy dla dziewczynki Anastazja... Ale mamy Arturka <3

Wczoraj wróciliśmy późno z teatru, ale tak mi brakowało takiego wyjścia :D bo całe lato do końca września teatr u nas zamknięty. Jeszcze dorwałam bilet na jakiś spektakl z gali w Teatrze Polskim, mam bilety na jutro do kina i na niedzielę :D Więc jestem dumna z siebie :P

a teraz kończę śniadanko (jakże pożywny sok:P) i robię ciasto czekoladowe z burak ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lili88 Znajoma

Wysłany: 11 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się I ja, miałam ciężki stresujący tydzień jazdy doszkalające, egzamin na prawo jazdy. Ale nareszcie zdałam a bałam się, że nie wyrobie się do porodu.

Kendy z jakiego miasta jesteś? Masakra jakaś z tym zastrzykiem.. ciekawe czy u mnie w miescie będzie dostępny. Jaka cena zastrzyku? Nastawiłam sie, że na nfz będzie dostępny ale skoro jest taki problem to sama go kupie. W sobote ide na badania a 20.10 mam dopiero wizyte. Mam nadzieje, że zdąże do 30tyg.

Lili88
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 11 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina imiona ładne mi się podoba najbardziej Ada I Alicja. My chcieliśmy dla dziewczynki Liliana albo Mija ale będzie Marcel albo Fabian.

Spaceangel piękna Emilka zdjęcie świetne.

Seli skąd Ty masz tyle energi na pieczenie tych ciast..ja też kiedyś często piekłam a teraz mi sie nie chce. Kupuje w cukierni gotowce na niedziele.

Lili88
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy imienia. Będzie druga dziewczynka. Pierwsza to Antosia i tu poszło szybko A teraz kompletnie barak pomyslu

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, my mamy dwie dobre cukiernie... ale jedno ciastko od 10 do 15 zł :P więc na nas dwoje 30 zł i szkoda kasy :P a tak nie wychodzi tyle, a do tego jak mam gości to nie wyobrażam sobie takiej kwoty wydać bo przecież trzech ciastek wstyd postawić :P A siedzę w domu to co mam robić? jak się słabo czuje to odpuszczam ale jest ok więc nie chce siedzieć i tylko tv oglądać albo przeglądać internety :)

dZhdp1.png

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ