X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Nasza córka jest nadal córką ;) Waży 1194 g. Wszystko na szczęście dobrze. Kolejna wizyta za 4 tygodnie :) I najważniejsze!! Jeśli nic nie zmieni się z cukrami, to mogę spokojnie czekać do terminu porodu :)

Kendy, Agnuka, czarnaiwi, Zośkaaa, Magdoczka, spaceangel, olkakarolka, katepr lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Też potrzebuję ale mam trochę czasu jeszcze. Poza tym patrzyłam na tą stronę co Seli podała i jest obok w mieście, tak więc spoko. Albo podejdę do mojej apteki i poproszę żeby zamówili.

No nie ma, ale to po co Cię w takim razie umawiali, mogli powiedzieć, żeby kupić samemu bo są braki.. ;/
    Wiesz bynajmniej w moim rejonie jest problem ,bo nie ma nawet w hurtowniach. Przy mnie dzwonili w aptekach do kilku hurtowni. Jak już nawet szpital ma problem z uzyskaniem tych zastrzyków a rozmawiałam z samym dyrektorem szpitala to nie jest to takie proste. Mój mąż pojechał 100km od domu i tylko w jednej tej aptece znalazłam a obdzwonilam multum aptek i szpitali w okolicy,więc lepiej nie zostawiaj tego na ostatnią chwilę. Zrób rozeznanie,podzwon zamów by ci odłożyli. Mi w tej aptece odłożyli tylko dziś do końca dnia czyli do 20 bo to produkt deficytowy, dlatego tak na wariata to ogarniała wszystko.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jestem po wizycie :) Nasza córka jest nadal córką ;) Waży 1194 g. Wszystko na szczęście dobrze. Kolejna wizyta za 4 tygodnie :) I najważniejsze!! Jeśli nic nie zmieni się z cukrami, to mogę spokojnie czekać do terminu porodu :)
    Super wiadomości. Miło się czyta takie pozytywne wieści .

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córeczka zrobiła mi kolację i mleko z miodkiem:)...przeszły mi już nerwy...kochana moja.

Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie załapałam doła... na jednej z grup dziewczyna napisała że serduszko jej dziecka przestaje bic... jedną komorą nie pracuje... jakoś tak mnie to zasmucilo... Jakie to nie sprawiedliwe...:(

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Ja właśnie załapałam doła... na jednej z grup dziewczyna napisała że serduszko jej dziecka przestaje bic... jedną komorą nie pracuje... jakoś tak mnie to zasmucilo... Jakie to nie sprawiedliwe...:(
    Ojej :( a w ktorym jest tygodniu?

Paulinko super wiesci! Duża dziewczynka :) Jak Wam idzie wybor imienia?

Kendy, dobrze, że udalo sie wszystko zalatwic.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25-26 jakoś tak jak my tutaj... grupa dla styczniowek...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam zastrzyk :):):) mąż niedawno wrocił.

Mammamia11
    Szkoda dziewczyny...bardzo:(

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Paulinko super wiesci! Duża dziewczynka :) Jak Wam idzie wybor imienia?
    Właśnie wydaje mi się, że jest mała. Pod względem wagi jest poniżej 50 centyla. A co do imienia, to mamy listę sześciu imion, które powtórzyły się na liście mojej i męża :) W grę wchodzi: Alicja, Adrianna, Jagoda, Maria, Magdalena i Matylda :)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Właśnie wydaje mi się, że jest mała. Pod względem wagi jest poniżej 50 centyla. A co do imienia, to mamy listę sześciu imion, które powtórzyły się na liście mojej i męża :) W grę wchodzi: Alicja, Adrianna, Jagoda, Maria, Magdalena i Matylda :)
    Paulina, nie przejmuj sie ;) moj na tym etapie ma kilogram ;p a imie Matylda to moj faworyt :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się wagą przejmować dzieciaczki nadrabiają albo rodzą się mniejsze to nic nie szkodzi :)

Seli lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miłego dnia wszystkim i sobie..bo statnio każdego dnia jakiś problem...koniec!

Paulina2603
    Mi się Alicja najbardziej podoba.A Wam?
    Podoba mi się też Lena dla dziewczynki czy Maja i Nela ale my wybieramy imię dla chłopca poki co i mam nadzieję ,że ta zostanie :)bo wczoraj się w poczekalni nasuchałam historii. Kobietka miala dwóch synów i była w ciąży z córką a wczoraj na kolejnym USG okazało sie,że chłopczyk..coś córeczce między nogami wyrosło. Wyszła czerwona i się śmiała:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 07:14

Elmuszka, olkakarolka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy podoba mi się Alicja, wszystkim w koło też, ale wiem, że jest wysoko w rankingu imion, bo chyba na 8 miejscu w skali kraju, a to już dużo. Najmniej popularna jest Adrianna. Ale i tak coś czuję, że albo zostanie Alicja, albo będzie losowanie z tych sześciu imion :)

olkakarolka lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spośród tych imion moimi faworytami jest Alicja (i nasza Misia będzie miała tak na drugie imię ;) ) a następnym miejscu jest Adrianna Ada, też pięknie <3

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez podoba Alicja, gdyby brat nie miał córeczki o takim imieniu- pewnie bysmy sie na nie zdecydowali
    A na rankingi popularnosci nie patrze

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej ;) Ja miałam Matyldę uczennicę - uwielbiam diablicę małą :) My bardzo chcieliśmy dla dziewczynki Anastazja... Ale mamy Arturka <3

Wczoraj wróciliśmy późno z teatru, ale tak mi brakowało takiego wyjścia :D bo całe lato do końca września teatr u nas zamknięty. Jeszcze dorwałam bilet na jakiś spektakl z gali w Teatrze Polskim, mam bilety na jutro do kina i na niedzielę :D Więc jestem dumna z siebie :P

a teraz kończę śniadanko (jakże pożywny sok:P) i robię ciasto czekoladowe z burak ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lili88 Znajoma

Wysłany: 11 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się I ja, miałam ciężki stresujący tydzień jazdy doszkalające, egzamin na prawo jazdy. Ale nareszcie zdałam a bałam się, że nie wyrobie się do porodu.

Kendy z jakiego miasta jesteś? Masakra jakaś z tym zastrzykiem.. ciekawe czy u mnie w miescie będzie dostępny. Jaka cena zastrzyku? Nastawiłam sie, że na nfz będzie dostępny ale skoro jest taki problem to sama go kupie. W sobote ide na badania a 20.10 mam dopiero wizyte. Mam nadzieje, że zdąże do 30tyg.

Lili88
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 11 października 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina imiona ładne mi się podoba najbardziej Ada I Alicja. My chcieliśmy dla dziewczynki Liliana albo Mija ale będzie Marcel albo Fabian.

Spaceangel piękna Emilka zdjęcie świetne.

Seli skąd Ty masz tyle energi na pieczenie tych ciast..ja też kiedyś często piekłam a teraz mi sie nie chce. Kupuje w cukierni gotowce na niedziele.

Lili88
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie mamy imienia. Będzie druga dziewczynka. Pierwsza to Antosia i tu poszło szybko A teraz kompletnie barak pomyslu

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, my mamy dwie dobre cukiernie... ale jedno ciastko od 10 do 15 zł :P więc na nas dwoje 30 zł i szkoda kasy :P a tak nie wychodzi tyle, a do tego jak mam gości to nie wyobrażam sobie takiej kwoty wydać bo przecież trzech ciastek wstyd postawić :P A siedzę w domu to co mam robić? jak się słabo czuje to odpuszczam ale jest ok więc nie chce siedzieć i tylko tv oglądać albo przeglądać internety :)

dZhdp1.png

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ