STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Lili, my mamy dwie dobre cukiernie... ale jedno ciastko od 10 do 15 zł
więc na nas dwoje 30 zł i szkoda kasy
a tak nie wychodzi tyle, a do tego jak mam gości to nie wyobrażam sobie takiej kwoty wydać bo przecież trzech ciastek wstyd postawić
A siedzę w domu to co mam robić? jak się słabo czuje to odpuszczam ale jest ok więc nie chce siedzieć i tylko tv oglądać albo przeglądać internety
dzisiaj będzie sernik złota rosa
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mam zastrzyk już w sobie ( Lisa24 w pośladek kują) i nigdy nie sądziłam,że tyle radości przysporzy mi zastrzyk w tyłek:)
...ulga:)
Seli
Ty to kombinujesz z tymi ciastami:)czekoladowe z burakiem ? Ciekawe
A z Anastazją nic straconego wszystko przed Wami:)
Ja piję soczek pomarańcza z jarmużem na drugie śniadanie.
Lili88
To gratuluję zdanego egzaminu. Brawo ! Za którym razem? Chyba że nie chcesz zdradzic.
Pamiętam doskonale jako to stres. Ja prawko mam 2 lata.
Ja jestem z zachodniopomorskiego. Zastrzyk podobno dorwałam w dobrej cenie 370zl.Apteka Gemini akurat chyba ma najtaniej tak słyszałam.
Podobno najlepiej w 28 tygodniu podać ,ja dziś mam 28+1. Od ok 28 tygodnia przepuszczalność łożyska się zwiększa,tak lekarz mówił. Szukaj zastrzyku dużo wcześniej.
Marcel i Fabian fajne imiona niestety mojemu mężowi się nie podobały...Musiałam pójść na kompromis:)
Mi w ciąży wyjątkowo bardziej udają się wypieki więc tez sporo piekę zachęcona sukcesami :)zawsze lepsza byłam w potrawach niż w wypiekach.
-
Nigdy nic nie wiadomo, myślimy o drugim
Ale jak będzie drugi chłopak... Nawet chyba bym się cieszyła
-
Seli wrote:Nigdy nic nie wiadomo, myślimy o drugim
Ale jak będzie drugi chłopak... Nawet chyba bym się cieszyła
-
Lili88
I faktycznie fajna ta strona co Seli podała ściaga twoja lokalizację i pokazuje dostępność leku w okolicy. I mi pokazało trochę bliżej ale to jak już miałam zamówione i odłzone gdzie indziej ,już mężowi nie przyznałam sięby go nie drażnic.
-
Kendy wrote:To jakie imię na drugiego synka? Z wybraniem pierwszego chyba nie mieliście łatwo. Pamiętam że dla dziewczynki od razu mieliście .
Może drugi będzie Gabryśmoże przy drugim mąż nie będzie marudził hahaha
nie wiem w sumie jak by było. Ale jak tak pomyślę, że by było ok 2 lat różnicy (jakby dobrze poszło), to fajni kumple by byli itp
Kendy lubi tę wiadomość
-
Hej hej. My ciagle jeszcze myslimy tez nad imieniem. Na 1 miejscu jest Alicja, synek już wszystkim mowi ze bedzie siostra Ala także niewiem czy da sie przekonać do innego. Podoba nam sie Adriana, Anastazja, Paulina. Na rankingi nie patrzymy wkońcu to nie licytacja żeby mieć najrzadsze imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 10:10
-
Dzień dobry;) sernik rosa śnił mi się po nocach ostatnio:).chyba też upiekę dzisiaj:)
My z imieniem nie mieliśmy problemy do póki była dziewczynka:).miała być Melania, mam klientka i ona tak córkę nazwała i ja się zakochałam w tym imieniu;)
Ale że wyszedł chłopczyk to mąż chciał Aleksandra A ja Kubuś to będzie kompromis i syn będzie Maksymilian;)Seli, Kendy lubią tę wiadomość
-
Ale mam dziś wenę i energię na porządki. Chatkę już ogarnęłam. Nawet pokój córki ( z reguły sprząta go sama ale co jakis czas w związku z tym że na ogół wlasnie sprząta sama :)muszę zrobić generalkę)
Teraz dobra herbatka i muzyczka relaksacyjna w nagrodę.
Mały dziś spokojny, mało się odzywa ale matka gania to może śpi...już świruje że po zastrzyku coś nie tak...aż zjem jakiegoś batona by go pobudzićWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:31
-
katepr wrote:Hej hej. My ciagle jeszcze myslimy tez nad imieniem. Na 1 miejscu jest Alicja, synek już wszystkim mowi ze bedzie siostra Ala także niewiem czy da sie przekonać do innego. Podoba nam sie Adriana, Anastazja, Paulina. Na rankingi nie patrzymy wkońcu to nie licytacja żeby mieć najrzadsze imię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:28
-
Ja dziś też energia
może dlatego bo wczoraj fajne wyjście mieliśmy
No i koleżanka ma przyjść to też mnie motywuje bo widuje się z ludźmi
Brakuje mi tylko śmietany do polewy i muszę wyjść ze sklepu ale to za chwilę, muszę najpierw pranie rozwiesić i odkurzyć -
Ja sprawdzałam ranking, bo chciałabym aby imię nie było zbyt popularne w danym okresie. Jak słyszę, że u kogoś w przedszkolu w jednej grupie jest np. pięć Julek i Antosiów, to wiecie... Tak średnio. Co nie oznacza, że te popularne imiona są brzydkie.
sallvie lubi tę wiadomość
-
No fakt. Nasza córka ma piękne i rzadkie imię. Lubię oryginalne imiona.i jest jedna w przedszkolu była jedną,w szkole i na podwórku
Ciasto na weekend zrobię z serii " ciasto leniwej gospodyni"widziałam w necie parę przepisów .Są proste,szybkie ,tanie i dobre. Wypatrzyłam jakieś z kakao,jabłkami i orzechami będzie git.
Właśnie też muszę iść do sklepu..spacerek przy okazji ale średnio mi się chce zbierac...bo później jeszcze raz muszę się wypuścić z domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 12:43
-
Mammamia11 wrote:Ja właśnie załapałam doła... na jednej z grup dziewczyna napisała że serduszko jej dziecka przestaje bic... jedną komorą nie pracuje... jakoś tak mnie to zasmucilo... Jakie to nie sprawiedliwe...
-
Z tym imieniem to była niezła bitwa u nas mąż ma totalnie inny gust i imiona które jemu się podobały mi się wydawały najgorszą opcją. Podobała mi się Malwina i Basia ale mężowi niezbyt. Na Emilce stanęło przypadkiem tak się nazywa moja świetna szefowa i zaczęłam myśleć nad tym i mężowi też się spodobało i tak zostało. z chłopcem byłoby łatwiej obojgu od razu spodobało się Franek.
11.2017 - aniołek 8tc
-
U nas nie było żadnego problemu z imieniem, od początku nastawialiśmy się na synka i od początku imię było wybrane. Ja dzisiaj też mam słaby dzień, źle spałam, zmęczona jestem i głowa mnie boli ... a jeszcze do córki na zebranie muszę jechać a tak mi się nie chce. Wczoraj zrobiliśmy pierwsze zakupy dla maluszka, cieszymy się strasznie
-
Ja jestem na grupie styczniowek na fb... I tam w 26 tc lezy dziewczyna i ma rozwarcie na 5 cm i skrocona szyjke prawdopodobnie od infekcji
a ja jade na dwoch antybiotykach, odczuwam bole w szyjce
mam tez stracha od kilku dni ale staram sie nie myslec...