SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja jestem na grupie styczniowek na fb... I tam w 26 tc lezy dziewczyna i ma rozwarcie na 5 cm i skrocona szyjke prawdopodobnie od infekcji :( a ja jade na dwoch antybiotykach, odczuwam bole w szyjce :/ mam tez stracha od kilku dni ale staram sie nie myslec...

Ojej, któraś z tego forum? :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Nie kazała mi leżeć, oszczędzać sie-standard. Szyjka zaczęła się skracać ale na szczęście jest twarda i zamknięta. Gin mówi żeby się nie martwić na zapas, no ale weź się nie martw. A odnośnie tego jaką długość jest już zła to nie wiem, nie pytałam. Katepr może coś wiedzieć na ten temat.

Ja mam 38 mm i też nie wiem, czy to dobrze. Lekarz nic nie powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 20:57

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo na szyjkę się patrzy pod kątem jaka była i czy się nie skraca. U jednej będzie szyjka 3.5 caly czas i jest ok u innej 5 i tez jest ok. Najwazniejsze zeby się za szybko nie zaczela skracac no i jak jest twarda i zamknięta to też bez paniki.
    Marin a dużo się skrocila? Oszczędzaj się, nie noś dużo :)

Właśnie, macie już zimową.czapke dla noworodka?? Bo nie wpadla mi nigdzie w oko typowo zimowa w takim rozmiarze :D

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też niestety co wizytę jest krotsza, ale nadal twarda i zamnieta. Tydzien temu miala 3,7. Jednak ginka póki co nie.kazala się przejmowac.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam czapeczkę zimowa w komplecie z szalikiem na allegro zamawiałam biała cieplutka.Chiciaz nie wiem czy szalik się już przyda.Mam coś takiego.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7598985462

A tu sama czapeczka.
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6953782467 ernika

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wymaz z kanalu szyjki juz 3 razy pobierany, dwa razy z pochwy... wiecie staram sie nie myslec i nie przejmowac bo jednak to kontroluje itp. Ale jak sie czyta... to jednak przeraza, ona jeszcze nie skonczyla 26tc i z rozwarciem na 5cm jest ciezko... dziecko tez jakos 800 gram wiec no... walcza o kazdy dzien. To na grupie styczniowek ogolnie na fb.

Ja sie zastanawiam jak wzmocnic sie bo mam antybiotyk polykany a drugi dopochwowo... a objawy infekcji pojawily sie tydzien po badaniu a juz w wynikach mialam bardzo liczne, trzy bakterie :/ i powiem Wam, ze to chyba najgorsza do tej pory... mega boli szyjka co chwila i w ogole... Mam tylko nadzieje, ze to wylecze bo przyjemnie nie jest.
    Maz przy okazji tez zrobi wymaz by sprawdzic czy ja go nie zarazilam bo miedzyczasie byl seks i nie chcemy sie nawzajem co chwila zarazac.

Co do czapeczek to tez nie widzialam typowo zimowej nigdzie ;/ wszystko takie ogromne...

Gratuluje udanych wizyt dzis ;)

Ps. Moje dziecko dzis puscilo bąka :p tak epicko, ze nie wiedzialam co sie dzieje ;p a do tego wypycha a to glowke a to nogi... rozerwie mi skore na brzuchu i sobie wyjdzie ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Dziewczyny bo na szyjkę się patrzy pod kątem jaka była i czy się nie skraca. U jednej będzie szyjka 3.5 caly czas i jest ok u innej 5 i tez jest ok. Najwazniejsze zeby się za szybko nie zaczela skracac no i jak jest twarda i zamknięta to też bez paniki.
    Marin a dużo się skrocila? Oszczędzaj się, nie noś dużo :)

Właśnie, macie już zimową.czapke dla noworodka?? Bo nie wpadla mi nigdzie w oko typowo zimowa w takim rozmiarze :D

Ostatnio dł miałam mierzona w sierpniu, było 49,6 mm., a we wt, rowno 2 miesiace później było 32 mm.
    A czapeczkę mam po bratanku wiec sie nie rozglądałam za tym. Widzialam gdzieś reklamę 5,10,15 ze wyprzedaja zimowe ubrania, moze tam.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, któraś z Was polecała sprzedawcę Superstore z Allegro. Wylicytowałam jeansy za 20 zł, wczoraj przyszły, są świetne. Dzięki!!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Seli
    Jak to puściło bąka?:) Słyszałaś czy poczułas:)

Lecę zrobić TSH...bez śniadania ciężko zwłaszcza jak się innym w domu robi ...wrócę to zjemy z maluchem :)

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 07:39

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lili88 Znajoma

Wysłany: 12 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej mój 3 latek już w przedszkolu a ja biore sie za sprzątanie I pranie :)

Kendy zdałam za 4 razem to nie tajemnica :) A pytałaś może o ten zastrzyk w krwiodactwie? W pierwszej ciąży moja ginka właśnie tam mnie po niego wysyłała, ale Pani tam pracująca mi odradzała I dostalam go tylko po porodzie. Teraz też w pierwszej kolejnosci tam zapytam.
    Czapeczke mam bardzo podobną do twojej ale od koleżanki dostałam więc nie wiem gdzie kupiła. Szalika nie mam jeszcze..

W nocy strasznie się wierce nie moge długo na jednym boku leżeć bo zaraz mnie bolą uda I biodra. Powiedzcie czy te poduszki do spania wam sie sprawdzają?

Lili88
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja popijam kawkę, zdążyłam narozrabiać :P więc... Może dziś nie powinnam "szaleć" w kuchni, a chciałam zrobić rogaliki drożdżowe z marmoladką i bułki drożdżowe z jabłkami bo jutro jedziemy do dziadków męża i nie chciałam z pustymi rękami. Ciasto buraczane wyszło suuuuper :D

Chyba mi brzuch urósł tak po prostu...Wczoraj czułam jak pęcznieje, twardnieje a dziś jest po prostu duży ale nie mocno napięty :)

A co do bączka to i czułam i było słychać :P to było jak taki głośny bąk w wodzie i wibracje były przy tym w brzuchu :P Koleżanka myślała,że padnie z wrażenia :P a do tego potem ruszał mi się brzuch więc chyba ciotkę polubił :P może za to,że chipsy przyniosła dobre :D haha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli współczuję infekcji... Używajcie z mężem gumek w ciąży, żeby się wzajemnie nie zarażać.
    Też chyba zrobię rogaliki :) Zrobiłaś mi smaka :)

Lili ja już nie wyobrażam sobie spania bez poduszki ciążowej. U mnie się super sprawdza :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamierzamy póki się nie zaleczymy...

Ja składniki przygotowałam już i zacznę robić za chwilę :D

Ja nie mogłabym za to spać z poduszką :P mam i jest ciągle pod łóżkiem, próbowałam robić kilka podchodów do niej ale wygodniej mi dużo bez niej :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po tsh,teraz znowu po euthyroxie muszę odczekać. Czy ja się dziś doczekam śniadania??:)

Dziewczyny w szkole ,mąż w pracy a my odpoczywamy z maluchem ,bo potem mam trochę spraw do załatwienia a i chce córkę z jej przyjaciółką zabrać na jakiś spacerek i plac zabaw by pokorzystaly jeszcze z cudnej pogody.

Ładny weekend się zapowiada. Planujecie coś?

Lili88
    Ja też za 4 razem zdałam :):):)
    Też męczy mnie ból ud i bioder i nieraz aż pośladków. Z łydkami mam spokój póki co.
    Za zastrzykiem poruszyłam niebo i ziemię...załatwione i odpoczywam od tematu,dał mi w kość a i wam swoje żale tu wylewałam,starczy:)

Seli
    Artur sobie jacuzzi robił...:):):)
    Kurcze wczoraj też miałam smaka na chipsy i obżerałam sie z córkami w wyrku przy serialach :)

Ja nie wyobrażam sobie spania z poduszką ...musiałabym przenieść się do innego wyrka. Ja mąż i synek w brzuszku..i jeszcze poducha. Ja na około brzuszka lubię mieć luz,bardzo czuwam w nocy nawet jak z córką śpię przez sen osłaniam brzuch i jak tylko ktoś się wierci jestem w gotowości. Pozatym lubię golym brzuchem przytulic się do plecow męża a poduszka by nam to uniemożliwiła. Kołdry mamy dwie i ja swoją lubię pozwijac sobie między nogi. Dobrze śpię ostatnio nawet dzis do toalety nie wstawałam i nieraz w ciągu dnia oko zamknę na chwilę.

Doczekałam się idę robić śniadanko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 08:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pomidorowe w ziołach :D <3 szukałam ich i wstydziłam się napisać przyjaciółce a ona przyniosła mówiąc, że wspominałam o nich ostatnio i mam :D

Ja dziś idę do kina z mężem, w sobotę jedziemy do jego dziadków i w niedziele też kino w planach :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super przyjaciółka:)

Fajne plany na weekend.
    Ja też coś pomyślę ,może jakiś ostatni grill z racji cudnej pogody,może jakiś spacerek z obiadkiem na mieście a może i kino. Mam pełno wejściówek i jakoś nie możemy się wybrać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 09:27

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na "źle się dzieje w el royale" a w niedziele na "searching" :)
    Mam nadzieję, że się nie przemęczę mocno, bo wczoraj wyjście do sklepu mnie mega zmęczyło... A do dziadków jedziemy autobusem i to tak z godzinka drogi... Ostatnio potrafi mnie mocno coś zmęczyć... Wczoraj własnie liczyłam,że wypijemy kawkę i pójdziemy gdzieś bo pogoda była świetna... Ale nie dałam rady :(

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy jutro na wesele do mojej przyjaciółki i baaardzo się cieszę bo się w końcu doczekała i mam nadzieje ze wszystko jak najlepiej się uda :)) ale tak nie mam sił :( jak pomyśle o tym hałasie.. mała mi chyba z brzucha ucieknie jak teraz reaguje nawet rano na budzik męża. W ciąży wgl nie mam ochoty na zabawy szczerze mówiąc :/ a tez nie pasuje nam szybko się zmyć bo to są nasi jedni z najbliższych przyjaciół. Jeszcze mamy tam spać bo jest kawałek od domu, a teraz najlepsze nasze łóżko :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszke z motherhood i kocham ją miloscia ogromna:) ostatnio widzialam ze w biedronce byly podobne, ale duzo tansze.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już wszystko szybko męczy. Na takie podróże już się nie decyduje.
    W kinie może i bym posiedziała ale filmy długie,w domku można się walnąć wygodnie. Za to na weselu byłam we wrześniu. Umeczyłam się trochę ale dałam radę wytrwać do oczepin ale z jedną przerwa. Do domku miałam blisko i przywiozłam babcie męża spała u nas i chwilkę poleżałam rozprostowałam kości i wróciłam.

To udanych weekendów ...koniec Łaby obowiązki czekają.

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ