STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Ja jestem na grupie styczniowek na fb... I tam w 26 tc lezy dziewczyna i ma rozwarcie na 5 cm i skrocona szyjke prawdopodobnie od infekcji
a ja jade na dwoch antybiotykach, odczuwam bole w szyjce
mam tez stracha od kilku dni ale staram sie nie myslec...
Ojej, któraś z tego forum?
-
Marin wrote:Nie kazała mi leżeć, oszczędzać sie-standard. Szyjka zaczęła się skracać ale na szczęście jest twarda i zamknięta. Gin mówi żeby się nie martwić na zapas, no ale weź się nie martw. A odnośnie tego jaką długość jest już zła to nie wiem, nie pytałam. Katepr może coś wiedzieć na ten temat.
Ja mam 38 mm i też nie wiem, czy to dobrze. Lekarz nic nie powiedział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 20:57
-
Dziewczyny bo na szyjkę się patrzy pod kątem jaka była i czy się nie skraca. U jednej będzie szyjka 3.5 caly czas i jest ok u innej 5 i tez jest ok. Najwazniejsze zeby się za szybko nie zaczela skracac no i jak jest twarda i zamknięta to też bez paniki.
Marin a dużo się skrocila? Oszczędzaj się, nie noś dużo
Właśnie, macie już zimową.czapke dla noworodka?? Bo nie wpadla mi nigdzie w oko typowo zimowa w takim rozmiarzeKendy lubi tę wiadomość
-
U mnie też niestety co wizytę jest krotsza, ale nadal twarda i zamnieta. Tydzien temu miala 3,7. Jednak ginka póki co nie.kazala się przejmowac.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Mam czapeczkę zimowa w komplecie z szalikiem na allegro zamawiałam biała cieplutka.Chiciaz nie wiem czy szalik się już przyda.Mam coś takiego.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7598985462
A tu sama czapeczka.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6953782467 ernika -
Ja mialam wymaz z kanalu szyjki juz 3 razy pobierany, dwa razy z pochwy... wiecie staram sie nie myslec i nie przejmowac bo jednak to kontroluje itp. Ale jak sie czyta... to jednak przeraza, ona jeszcze nie skonczyla 26tc i z rozwarciem na 5cm jest ciezko... dziecko tez jakos 800 gram wiec no... walcza o kazdy dzien. To na grupie styczniowek ogolnie na fb.
Ja sie zastanawiam jak wzmocnic sie bo mam antybiotyk polykany a drugi dopochwowo... a objawy infekcji pojawily sie tydzien po badaniu a juz w wynikach mialam bardzo liczne, trzy bakteriei powiem Wam, ze to chyba najgorsza do tej pory... mega boli szyjka co chwila i w ogole... Mam tylko nadzieje, ze to wylecze bo przyjemnie nie jest.
Maz przy okazji tez zrobi wymaz by sprawdzic czy ja go nie zarazilam bo miedzyczasie byl seks i nie chcemy sie nawzajem co chwila zarazac.
Co do czapeczek to tez nie widzialam typowo zimowej nigdzie ;/ wszystko takie ogromne...
Gratuluje udanych wizyt dzis
Ps. Moje dziecko dzis puscilo bąka :p tak epicko, ze nie wiedzialam co sie dzieje ;p a do tego wypycha a to glowke a to nogi... rozerwie mi skore na brzuchu i sobie wyjdzie ;p -
katepr wrote:Dziewczyny bo na szyjkę się patrzy pod kątem jaka była i czy się nie skraca. U jednej będzie szyjka 3.5 caly czas i jest ok u innej 5 i tez jest ok. Najwazniejsze zeby się za szybko nie zaczela skracac no i jak jest twarda i zamknięta to też bez paniki.
Marin a dużo się skrocila? Oszczędzaj się, nie noś dużo
Właśnie, macie już zimową.czapke dla noworodka?? Bo nie wpadla mi nigdzie w oko typowo zimowa w takim rozmiarze
Ostatnio dł miałam mierzona w sierpniu, było 49,6 mm., a we wt, rowno 2 miesiace później było 32 mm.
A czapeczkę mam po bratanku wiec sie nie rozglądałam za tym. Widzialam gdzieś reklamę 5,10,15 ze wyprzedaja zimowe ubrania, moze tam. -
Dzień dobry.
Seli
Jak to puściło bąka?Słyszałaś czy poczułas:)
Lecę zrobić TSH...bez śniadania ciężko zwłaszcza jak się innym w domu robi ...wrócę to zjemy z maluchem
Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 07:39
-
Hej hej mój 3 latek już w przedszkolu a ja biore sie za sprzątanie I pranie
Kendy zdałam za 4 razem to nie tajemnicaA pytałaś może o ten zastrzyk w krwiodactwie? W pierwszej ciąży moja ginka właśnie tam mnie po niego wysyłała, ale Pani tam pracująca mi odradzała I dostalam go tylko po porodzie. Teraz też w pierwszej kolejnosci tam zapytam.
Czapeczke mam bardzo podobną do twojej ale od koleżanki dostałam więc nie wiem gdzie kupiła. Szalika nie mam jeszcze..
W nocy strasznie się wierce nie moge długo na jednym boku leżeć bo zaraz mnie bolą uda I biodra. Powiedzcie czy te poduszki do spania wam sie sprawdzają?
Lili88 -
Dzień dobry
Ja popijam kawkę, zdążyłam narozrabiaćwięc... Może dziś nie powinnam "szaleć" w kuchni, a chciałam zrobić rogaliki drożdżowe z marmoladką i bułki drożdżowe z jabłkami bo jutro jedziemy do dziadków męża i nie chciałam z pustymi rękami. Ciasto buraczane wyszło suuuuper
Chyba mi brzuch urósł tak po prostu...Wczoraj czułam jak pęcznieje, twardnieje a dziś jest po prostu duży ale nie mocno napięty
A co do bączka to i czułam i było słychaćto było jak taki głośny bąk w wodzie i wibracje były przy tym w brzuchu
Koleżanka myślała,że padnie z wrażenia
a do tego potem ruszał mi się brzuch więc chyba ciotkę polubił
może za to,że chipsy przyniosła dobre
haha
-
Seli współczuję infekcji... Używajcie z mężem gumek w ciąży, żeby się wzajemnie nie zarażać.
Też chyba zrobię rogalikiZrobiłaś mi smaka
Lili ja już nie wyobrażam sobie spania bez poduszki ciążowej. U mnie się super sprawdza -
Właśnie zamierzamy póki się nie zaleczymy...
Ja składniki przygotowałam już i zacznę robić za chwilę
Ja nie mogłabym za to spać z poduszkąmam i jest ciągle pod łóżkiem, próbowałam robić kilka podchodów do niej ale wygodniej mi dużo bez niej
-
Ja już po tsh,teraz znowu po euthyroxie muszę odczekać. Czy ja się dziś doczekam śniadania??
Dziewczyny w szkole ,mąż w pracy a my odpoczywamy z maluchem ,bo potem mam trochę spraw do załatwienia a i chce córkę z jej przyjaciółką zabrać na jakiś spacerek i plac zabaw by pokorzystaly jeszcze z cudnej pogody.
Ładny weekend się zapowiada. Planujecie coś?
Lili88
Ja też za 4 razem zdałam
Też męczy mnie ból ud i bioder i nieraz aż pośladków. Z łydkami mam spokój póki co.
Za zastrzykiem poruszyłam niebo i ziemię...załatwione i odpoczywam od tematu,dał mi w kość a i wam swoje żale tu wylewałam,starczy:)
Seli
Artur sobie jacuzzi robił...
Kurcze wczoraj też miałam smaka na chipsy i obżerałam sie z córkami w wyrku przy serialach
Ja nie wyobrażam sobie spania z poduszką ...musiałabym przenieść się do innego wyrka. Ja mąż i synek w brzuszku..i jeszcze poducha. Ja na około brzuszka lubię mieć luz,bardzo czuwam w nocy nawet jak z córką śpię przez sen osłaniam brzuch i jak tylko ktoś się wierci jestem w gotowości. Pozatym lubię golym brzuchem przytulic się do plecow męża a poduszka by nam to uniemożliwiła. Kołdry mamy dwie i ja swoją lubię pozwijac sobie między nogi. Dobrze śpię ostatnio nawet dzis do toalety nie wstawałam i nieraz w ciągu dnia oko zamknę na chwilę.
Doczekałam się idę robić śniadanko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 08:58
-
Ja miałam pomidorowe w ziołach
szukałam ich i wstydziłam się napisać przyjaciółce a ona przyniosła mówiąc, że wspominałam o nich ostatnio i mam
Ja dziś idę do kina z mężem, w sobotę jedziemy do jego dziadków i w niedziele też kino w planach -
Super przyjaciółka:)
Fajne plany na weekend.
Ja też coś pomyślę ,może jakiś ostatni grill z racji cudnej pogody,może jakiś spacerek z obiadkiem na mieście a może i kino. Mam pełno wejściówek i jakoś nie możemy się wybraćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 09:27
-
My idziemy na "źle się dzieje w el royale" a w niedziele na "searching"
Mam nadzieję, że się nie przemęczę mocno, bo wczoraj wyjście do sklepu mnie mega zmęczyło... A do dziadków jedziemy autobusem i to tak z godzinka drogi... Ostatnio potrafi mnie mocno coś zmęczyć... Wczoraj własnie liczyłam,że wypijemy kawkę i pójdziemy gdzieś bo pogoda była świetna... Ale nie dałam rady -
My idziemy jutro na wesele do mojej przyjaciółki i baaardzo się cieszę bo się w końcu doczekała i mam nadzieje ze wszystko jak najlepiej się uda
) ale tak nie mam sił
jak pomyśle o tym hałasie.. mała mi chyba z brzucha ucieknie jak teraz reaguje nawet rano na budzik męża. W ciąży wgl nie mam ochoty na zabawy szczerze mówiąc
a tez nie pasuje nam szybko się zmyć bo to są nasi jedni z najbliższych przyjaciół. Jeszcze mamy tam spać bo jest kawałek od domu, a teraz najlepsze nasze łóżko
-
Mnie też już wszystko szybko męczy. Na takie podróże już się nie decyduje.
W kinie może i bym posiedziała ale filmy długie,w domku można się walnąć wygodnie. Za to na weselu byłam we wrześniu. Umeczyłam się trochę ale dałam radę wytrwać do oczepin ale z jedną przerwa. Do domku miałam blisko i przywiozłam babcie męża spała u nas i chwilkę poleżałam rozprostowałam kości i wróciłam.
To udanych weekendów ...koniec Łaby obowiązki czekają.