X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie jadlam :D musi byc ciekawy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    A dziewczyny, któraś z Was polecała sprzedawcę Superstore z Allegro. Wylicytowałam jeansy za 20 zł, wczoraj przyszły, są świetne. Dzięki!!!

Mi się udało ciążowe za 15 zł wylicytować :) Praktycznie ciuchy mam tylko końcówki kolekcji z bonprixa między innymi od nich jeszcze jest ze 2 sprzedawców od których licytuję bpc :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z kołdrą między nogami bo już niestety nie da się inaczej a i tak niestety nogi bolą.
    Młoda chyba nie lubi jak za długo siedzę i kopie mocniej niż zwykle gdzieś czytałam że to dlatego że podczas siedzenia obkurczają się naczynia krwionośne i przepływy w łożysku są nieco mniejsze. A ja jestem mocno komputerowa i ciężka sprawa :D
    Miłego weekendu życzę :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel a ja dostalam dwa razy przesylke z kurtkami :D i mama sie ucieszyla ;p mialam prezent na imieninki dla niej :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Speceangel a ja dostalam dwa razy przesylke z kurtkami :D i mama sie ucieszyla ;p mialam prezent na imieninki dla niej :D
    to super ! ciuchy naprawdę są dobrej jakości. Niestety nigdy nie trafiłam na licytację legginsów ciążowych w moim rozmiarze a te na przykład ocieplane są koszmarnie drogie :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze w nastepnym miesiacu cos domowie i popatrze ;) w tym juz budzet przekroczylam :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja moze w nastepnym miesiacu cos domowie i popatrze ;) w tym juz budzet przekroczylam :D
    eh u nas to samo. Zepsuty samochód, szafa narożna na wymiar i malowanie. Prawie bankructwo :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez malowanie... razem z gladzia na jednej scianie :(

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli robilam drożdżowe, ale są takie jakby półkruche. Pierwszy raz robilam z tego przepisu, bo zazwyczaj robię z innego. Ale ogólnie dobre są :)

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówicie o remontach..... dopiero odebraliśmy klucze i dzisiaj przyjeżdża do nas dostawa z Leroy Merlin no i poszło 11tys. .... ale mamy chyba materiałów na prawie całe mieszkanie cała łazienka, wanna itd... podłogi korytarz kuchnia i podłogi do pokoi... i tak moja czujność się opłaciła kupowaliśmy baterie wannowe, umywalkowe i na półce cena była 279zł i 149zł a przy kasie zapłaciłam 400zł i 289zł a, że braliśmy jeszcze inne rzeczy to mi się nie rzuciło i zapłaciłam, ale sobie pomyślałam sprawdzę bo do domu mamy 60km więc nie będziemy jeździć w tą i z powrotem no i wyszło, oczywiście na naszą korzyść. Kasa leci jak woda a jeszcze całej nie dostałam po sprzedaży domu i mebli kuchennych na razie nie zamówię dopóki reszty kasy nie dostanę... już nie mówiąc ile robocizna kosztuje...

Dziewczyny tak a propos kiedy zaczyna się 7 miesiąc ciąży, bo na belly już mi pokazuje 7 ale jakoś mi tak, to za szybko jakoś leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:11

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tych umiejętności kulinarnych :-) Ja to do kuchni boję się wchodzić. Kiedyś jak gotowałam ziemniaki, to je przypaliłam. Tak, przypaliłam :-D Nie pytajcie, jak to zrobiłam. Jedyne, co umiem, to kanapki :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie prania ubranek, to Wy je pierzecie już tak docelowo do porodu czy jeszcze raz będziecie prały później?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis no jakby nie było to już raczej 7 :P bo zostało pół października, cały listopad i grudzień :) Tak licząc zwyczajnie :P

My wydaliśmy na urządzenie na full wypasie 50m2 75 tysięcy więc wiem o czym mówisz... A teraz po roku od komina okazuje się,że jest niewielka pleśń :/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A odnośnie prania ubranek, to Wy je pierzecie już tak docelowo do porodu czy jeszcze raz będziecie prały później?

ja będę prała jeszcze raz ;) ale to tak koniec listopada, grudzień. Zobaczę jak będę się czuła:P

dZhdp1.png

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Sylwunis no jakby nie było to już raczej 7 :P bo zostało pół października, cały listopad i grudzień :) Tak licząc zwyczajnie :P

My wydaliśmy na urządzenie na full wypasie 50m2 75 tysięcy więc wiem o czym mówisz... A teraz po roku od komina okazuje się,że jest niewielka pleśń :/

tak masakra.... kasa jak woda... jakoś te tygodnie lecą mi przez palce... dopiero była wizyta a za 2,5 tyg. kolejna...

Ja jeszcze nie piorę bo nie mam co :D, ale dla mnie pranie dwukrotne to tylko jest dostarczanie sobie pracy, więc zamiar mam prać tylko raz w granicach 34tc

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    tak masakra.... kasa jak woda... jakoś te tygodnie lecą mi przez palce... dopiero była wizyta a za 2,5 tyg. kolejna...

Ja jeszcze nie piorę bo nie mam co :D, ale dla mnie pranie dwukrotne to tylko jest dostarczanie sobie pracy, więc zamiar mam prać tylko raz w granicach 34tc

Ja mam wszystko nowe i zalecaja dwukrotnie ;) do tego no... nie mam az tyle roboty co Ty. Pamietam ile bylo roboty jak sie wprowadzalismy i urzadzalismy. Masakra ;p ale potem ta satysfakcja jest, ze masz swoje i wlasne ;)

Sylwunis lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar prac w przyszłym tygodniu. Poproszę mamę żeby mi pomogła przy prasowania bo jakoś teraz z tą boję się sama robić wszystko. A jeszcze teraz M ma gorący okres w pracy i nie ma go po 12 godzin, wraca styrany jak kon po westernie i do tego ja cały czas odpoczywajaca, nic nie robiąca. Nie jest fajnie

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te najmniejsze ciuszki, do szpitala też mam nowe ale upiorę raz.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sru. Antybiotyk mam przepisany. Stan zapalny mi się w gardle rozwija, póki co jednak nie ma tragedii, bo nie mam gorączki, więc pojadę dziś wykupić i oby podziałało szybko i odpuściło ustrojstwo... I aby Czarek dał radę...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka zdrówka! Gorące mleko z miodem i czosnkiem i do wyrka na weekend.

Dziewczyny mam patent na zgagę..pomaga na jakiś czas:) maślanka smakowa..akurat pieczone jabłko piję...już gaviscon przestał działać na mnie a mam wrażenie,że potęguje zgage.ta mięta mnie pali...ale kudłaty bobasek mi się szykuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 17:16

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ