X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie jadlam :D musi byc ciekawy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    A dziewczyny, któraś z Was polecała sprzedawcę Superstore z Allegro. Wylicytowałam jeansy za 20 zł, wczoraj przyszły, są świetne. Dzięki!!!

Mi się udało ciążowe za 15 zł wylicytować :) Praktycznie ciuchy mam tylko końcówki kolekcji z bonprixa między innymi od nich jeszcze jest ze 2 sprzedawców od których licytuję bpc :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię z kołdrą między nogami bo już niestety nie da się inaczej a i tak niestety nogi bolą.
    Młoda chyba nie lubi jak za długo siedzę i kopie mocniej niż zwykle gdzieś czytałam że to dlatego że podczas siedzenia obkurczają się naczynia krwionośne i przepływy w łożysku są nieco mniejsze. A ja jestem mocno komputerowa i ciężka sprawa :D
    Miłego weekendu życzę :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel a ja dostalam dwa razy przesylke z kurtkami :D i mama sie ucieszyla ;p mialam prezent na imieninki dla niej :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Speceangel a ja dostalam dwa razy przesylke z kurtkami :D i mama sie ucieszyla ;p mialam prezent na imieninki dla niej :D
    to super ! ciuchy naprawdę są dobrej jakości. Niestety nigdy nie trafiłam na licytację legginsów ciążowych w moim rozmiarze a te na przykład ocieplane są koszmarnie drogie :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze w nastepnym miesiacu cos domowie i popatrze ;) w tym juz budzet przekroczylam :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja moze w nastepnym miesiacu cos domowie i popatrze ;) w tym juz budzet przekroczylam :D
    eh u nas to samo. Zepsuty samochód, szafa narożna na wymiar i malowanie. Prawie bankructwo :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez malowanie... razem z gladzia na jednej scianie :(

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli robilam drożdżowe, ale są takie jakby półkruche. Pierwszy raz robilam z tego przepisu, bo zazwyczaj robię z innego. Ale ogólnie dobre są :)

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi nie mówicie o remontach..... dopiero odebraliśmy klucze i dzisiaj przyjeżdża do nas dostawa z Leroy Merlin no i poszło 11tys. .... ale mamy chyba materiałów na prawie całe mieszkanie cała łazienka, wanna itd... podłogi korytarz kuchnia i podłogi do pokoi... i tak moja czujność się opłaciła kupowaliśmy baterie wannowe, umywalkowe i na półce cena była 279zł i 149zł a przy kasie zapłaciłam 400zł i 289zł a, że braliśmy jeszcze inne rzeczy to mi się nie rzuciło i zapłaciłam, ale sobie pomyślałam sprawdzę bo do domu mamy 60km więc nie będziemy jeździć w tą i z powrotem no i wyszło, oczywiście na naszą korzyść. Kasa leci jak woda a jeszcze całej nie dostałam po sprzedaży domu i mebli kuchennych na razie nie zamówię dopóki reszty kasy nie dostanę... już nie mówiąc ile robocizna kosztuje...

Dziewczyny tak a propos kiedy zaczyna się 7 miesiąc ciąży, bo na belly już mi pokazuje 7 ale jakoś mi tak, to za szybko jakoś leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:11

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę tych umiejętności kulinarnych :-) Ja to do kuchni boję się wchodzić. Kiedyś jak gotowałam ziemniaki, to je przypaliłam. Tak, przypaliłam :-D Nie pytajcie, jak to zrobiłam. Jedyne, co umiem, to kanapki :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie prania ubranek, to Wy je pierzecie już tak docelowo do porodu czy jeszcze raz będziecie prały później?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis no jakby nie było to już raczej 7 :P bo zostało pół października, cały listopad i grudzień :) Tak licząc zwyczajnie :P

My wydaliśmy na urządzenie na full wypasie 50m2 75 tysięcy więc wiem o czym mówisz... A teraz po roku od komina okazuje się,że jest niewielka pleśń :/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A odnośnie prania ubranek, to Wy je pierzecie już tak docelowo do porodu czy jeszcze raz będziecie prały później?

ja będę prała jeszcze raz ;) ale to tak koniec listopada, grudzień. Zobaczę jak będę się czuła:P

dZhdp1.png

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Sylwunis no jakby nie było to już raczej 7 :P bo zostało pół października, cały listopad i grudzień :) Tak licząc zwyczajnie :P

My wydaliśmy na urządzenie na full wypasie 50m2 75 tysięcy więc wiem o czym mówisz... A teraz po roku od komina okazuje się,że jest niewielka pleśń :/

tak masakra.... kasa jak woda... jakoś te tygodnie lecą mi przez palce... dopiero była wizyta a za 2,5 tyg. kolejna...

Ja jeszcze nie piorę bo nie mam co :D, ale dla mnie pranie dwukrotne to tylko jest dostarczanie sobie pracy, więc zamiar mam prać tylko raz w granicach 34tc

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    tak masakra.... kasa jak woda... jakoś te tygodnie lecą mi przez palce... dopiero była wizyta a za 2,5 tyg. kolejna...

Ja jeszcze nie piorę bo nie mam co :D, ale dla mnie pranie dwukrotne to tylko jest dostarczanie sobie pracy, więc zamiar mam prać tylko raz w granicach 34tc

Ja mam wszystko nowe i zalecaja dwukrotnie ;) do tego no... nie mam az tyle roboty co Ty. Pamietam ile bylo roboty jak sie wprowadzalismy i urzadzalismy. Masakra ;p ale potem ta satysfakcja jest, ze masz swoje i wlasne ;)

Sylwunis lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar prac w przyszłym tygodniu. Poproszę mamę żeby mi pomogła przy prasowania bo jakoś teraz z tą boję się sama robić wszystko. A jeszcze teraz M ma gorący okres w pracy i nie ma go po 12 godzin, wraca styrany jak kon po westernie i do tego ja cały czas odpoczywajaca, nic nie robiąca. Nie jest fajnie

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te najmniejsze ciuszki, do szpitala też mam nowe ale upiorę raz.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sru. Antybiotyk mam przepisany. Stan zapalny mi się w gardle rozwija, póki co jednak nie ma tragedii, bo nie mam gorączki, więc pojadę dziś wykupić i oby podziałało szybko i odpuściło ustrojstwo... I aby Czarek dał radę...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka zdrówka! Gorące mleko z miodem i czosnkiem i do wyrka na weekend.

Dziewczyny mam patent na zgagę..pomaga na jakiś czas:) maślanka smakowa..akurat pieczone jabłko piję...już gaviscon przestał działać na mnie a mam wrażenie,że potęguje zgage.ta mięta mnie pali...ale kudłaty bobasek mi się szykuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 17:16

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ