X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska nie przejmuj sie potrawami :) u mnie bedzie niewiele... A wiekszosc pewnie kupne...
    Jakos przeraza mnie wizja, ze to juz blisko ;p i z jednej strony cieszylabym sie jakbym urodzila w polowie grudnia :)

Ale plan mialam masowac krocze, stosowac balonik, cwiczyc :p a tu nic z tego.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale balonik się używa od 37tyg także jak wytrwasz to będziesz mogła. Wlasnie mialam pytac czy ktoras bedzie uzywać ten aniball...kusi mnie haha :p

Ja nie biore osobno kapci i klapek. Biore crocsy tylko,w nich pod prysznic normalnie wejde a potem tylko wytre i będą jako kapciuszki :p

Zośka ale zazdroszczę tych 61 dni :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli ale balonik się używa od 37tyg także jak wytrwasz to będziesz mogła. Wlasnie mialam pytac czy ktoras bedzie uzywać ten aniball...kusi mnie haha :p

Ja nie biore osobno kapci i klapek. Biore crocsy tylko,w nich pod prysznic normalnie wejde a potem tylko wytre i będą jako kapciuszki :p

No wiem... Ale drugiej strony jak zaowie za 200 zl a jak dojdzie i zaraz urodze? To chyba bez sensu... a dobre opinie m.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

Też myślałam tylko o Crocsach :D
    I też sobie zazdroszcze tych 61 dni :D

Zapisalam się na kolejna środę do laryngologa. Odpuszcze sobie, juz kolejna wizyte u rodzinnego.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale to kazda moze zaraz po 37 urodzic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:49

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli ale to kazda moze zaraz po 37 urodzic:)
    No tak ;p z drugiej strony jakbym nie uzyla to ciekawe jak ze zwrotem.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a ta Twoja szyjka to twarda czy miękka, zamknięta?

Edit: Pytam bo moja nie dała mi żadnych leków, nawet nic nie mówiła żeby leżeć czy coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:13

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie paczka z Gemini. Mamy smoczki :), aż mi się humor poprawił :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Tak, teraz w sumie mam spokojniejsza głowę, że nie bedziemy musieli przez święta kwitnac w szpitalu. Ale z drugiej strony jeszcze właśnie przed szpitalem chcialam posmazyc ryby, ugotowac rzeczy, które mogą sobie stać ze spokojem do wigilii, a tak to już nie dam rady, bo 17.12 to akurat poniedzialek. Mamy się wstawic na 7 rano :) Cóż, babcie będą musialy przygitowac wiecej jedzonka :D
    Zresztą smiejemy się z M, że tegoroczna wigilia będzie wyglądać zupelnie inaczej, jesc pewnie bedziemy w miedzyczasie, albo gdy mały pojdzie spac :D Ale to i tak będzie najpiekniejsza wigilia :) Na ostatnich dwoch wigiliach miałam łzy w oczach, teraz też pewnie będę mieć, ale ze szczęścia :)

Jeszcze pewnie ma wizycie dogadam reszte spraw okoloporodowych z ginka, łącznie z nowym skierowaniem ze zmieniona data :)
    Pewnie. Cudne święta przed Wami. Ciekawe jak to będzie u mnie. Ja termin mam póżniej więc albo święta w szpitalu albo sylwester, bo po cesarce dłużej. Fajnie ,że już masz termin.
    A co do szykowania świat, olej ,to nie najważniejsze.Mi też trudno to przychodzi ,bo zawsze robiłam wielkie święta ale teraz będzie innaczej. Mąż coś przygotujemy,jeśli będę na siłach co nie co pomogę albo w ogóle zamówimy kolację. A może ja będę w szpitalu a moi u teściow. Ciężko planować:) Ty już możesz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:01

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Przyszła do mnie paczka z Gemini. Mamy smoczki :), aż mi się humor poprawił :)
    Super;) też mam.juz smoczki dwupak z lovi :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po przymiarkach fotelika. Okazalo sie, ze do naszych aut pasuja tylko maxi cosi 2 way i avionaut ultralite pixel. Raczej sklaniamy sie ku pixel, ma najlzejszy na swiecie fotelik, a ja mieszkam na 4 piętrze bez windy wiec sie odzwigam.. i chyba kupimy dwie bazy bo przepinanie+ regulacja by nas wkurzala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:16

Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Seli a ta Twoja szyjka to twarda czy miękka, zamknięta?

Edit: Pytam bo moja nie dała mi żadnych leków, nawet nic nie mówiła żeby leżeć czy coś.

Jest zamknięta ale lekko miękawa bo jest na antybiotyku dopochwowym, oprócz tego mam doustny.
    Wiesz, chodzi o to, że mi się skraca 0.5 cm co dwa tygodnie, już na ostatniej wizycie było z 4,5 na 4, a teraz na 3,5. Nie uniknę już chyba częstych wizyt... Ja mam ciągle infekcje, miałam mieć w poniedziałek wizytę ale skurcze i ból szyjki, podbrzusza nie dawał mi spokoju. A jutro kończę antybiotyk. Niektóre kobiety mają 3,5 cm szyjkę i jest ok, bo taką mają. Ważne by obserwować czy się nie skraca i czy nic się nie dzieje ;)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli odpoczywaj ! Zreszta za niedługo wszystkim nam się dopiero zacznie nocne wstawanie i ciagle bieganie wiec teraz tym bardziej powinnysmy odpoczywać jak tylko możemy ;) ale Ty zwłaszcza! Ważne, ze mozesz zostac w domku a nie szpital.. kurcze sama muszę jej powiedzieć żeby mi zmierzyła szyjkę bo zrobiła to tylko raz, wtedy gdy było podejrzenie przeciekania wod płodowych.. ale ide dopiero 30 wiec jeszcze trochę poczekam :/

Zośka zazdroszczę, ze wiesz już co i jak i ze na święta będziecie razem :)

A odzywa się coś na tamtym forum mama tego dzidziusia, który urodził się w 25tyg? Wiadomo coś jak się sprawy toczą?

Czarnaiwi my na te warsztaty bezpieczny maluch idziemy 20 października, wiec dobrze, ze mówisz o tej zniżce na maxi cosi bo tez planowaliśmy fotelik z tej firmy kupić jutro a teraz poczekamy :) może tez dostaniemy

Ja ostatnio tez mam straszny spadek formy.. czuje się taka jakas rozbita :P ciagle chce mi się spać..

Kendy ja tez się biorę za te marchewkowe ;) miałam dzisiaj ale przełożę chyba na jutro rano. Produkty już mam

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli odpoczywaj ! Zreszta za niedługo wszystkim nam się dopiero zacznie nocne wstawanie i ciagle bieganie wiec teraz tym bardziej powinnysmy odpoczywać jak tylko możemy ;) ale Ty zwłaszcza! Ważne, ze mozesz zostac w domku a nie szpital.. kurcze sama muszę jej powiedzieć żeby mi zmierzyła szyjkę bo zrobiła to tylko raz, wtedy gdy było podejrzenie przeciekania wod płodowych.. ale ide dopiero 30 wiec jeszcze trochę poczekam :/

Zośka zazdroszczę, ze wiesz już co i jak i ze na święta będziecie razem :)

A odzywa się coś na tamtym forum mama tego dzidziusia, który urodził się w 25tyg? Wiadomo coś jak się sprawy toczą?

Czarnaiwi my na te warsztaty bezpieczny maluch idziemy 20 października, wiec dobrze, ze mówisz o tej zniżce na maxi cosi bo tez planowaliśmy fotelik z tej firmy kupić jutro a teraz poczekamy :) może tez dostaniemy

Ja ostatnio tez mam straszny spadek formy.. czuje się taka jakas rozbita :P ciagle chce mi się spać..

Kendy ja tez się biorę za te marchewkowe ;) miałam dzisiaj ale przełożę chyba na jutro rano. Produkty już mam

Już nic nie robię, staram się odpoczywać i leżeć, obstawiona jestem to też staram się tak nie przejmować ;)

Wiesz, u mnie widać po prostu, że się skraca no i mam bakterie więc to też inaczej. Jak nie ma infekcji a nie skraca się znacznie to nie ma co, jeden pomiar wiele nie zmieni, u Ciebie np. 3 cm może być ok :P

A mama tego dzidziusia nic nie pisze... Pisała tylko, że stan jest niestabilny, jest duże ryzyko śmierci, ją wypisali i mały w inkubatorze pod aparaturami i nic więcej.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Już nic nie robię, staram się odpoczywać i leżeć, obstawiona jestem to też staram się tak nie przejmować ;)

Wiesz, u mnie widać po prostu, że się skraca no i mam bakterie więc to też inaczej. Jak nie ma infekcji a nie skraca się znacznie to nie ma co, jeden pomiar wiele nie zmieni, u Ciebie np. 3 cm może być ok :P

A mama tego dzidziusia nic nie pisze... Pisała tylko, że stan jest niestabilny, jest duże ryzyko śmierci, ją wypisali i mały w inkubatorze pod aparaturami i nic więcej.

W sumie ostatnio, miesiąc temu miałam 4,5cm i nawet z ciekawości chętnie sprawdzę :P

W sumie nie ma się co dziwić, ze nie ma jej na forum, to dla nich bardzo ciężki czas. Ja w trakcie swojej pracy zawodowej (a nie mam dużego doświadczenia bo narazie tylko rok) jeden prawdziwy cud widziałam, wiec jeśli chodzi o medycynę to przez ta sytuacje nabrałam dużo pokory i teraz zawsze, do ostatniej chwili wierze, ze będzie dobrze :)

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    W sumie ostatnio, miesiąc temu miałam 4,5cm i nawet z ciekawości chętnie sprawdzę :P

W sumie nie ma się co dziwić, ze nie ma jej na forum, to dla nich bardzo ciężki czas. Ja w trakcie swojej pracy zawodowej (a nie mam dużego doświadczenia bo narazie tylko rok) jeden prawdziwy cud widziałam, wiec jeśli chodzi o medycynę to przez ta sytuacje nabrałam dużo pokory i teraz zawsze, do ostatniej chwili wierze, ze będzie dobrze :)

Mam też nadzieję, że jest ok, sama też nie myślę o tym tak... W końcu już skończony 29tc, a jak jestem bezpieczna mniej więcej do 35 tc i pod lekami, kontrolą to damy radę :)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam też nadzieję, że jest ok, sama też nie myślę o tym tak... W końcu już skończony 29tc, a jak jestem bezpieczna mniej więcej do 35 tc i pod lekami, kontrolą to damy radę :)

Pewnie, ze tak ;) martwić będziemy się już zawsze.. a teraz zanim się obejrzymy będziemy już tulic maleństwa w domu ;)
    Dzisiaj byłam w Carrefourze i były takie dwa maluszki około pół roku, takie slodziaki, już nie mogę się doczekać jak będę mogła swoje tak nosić i tulić :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko codziennie ostatnio ma czkawkę :) wyraźnie to czuje. Nałyka się łakomczuszek wód płodowych i tam czka. Słodkie to. Mały człowieczek w moim brzuszku:) już tak mocno kochany.

Takie opowieści i sytuacje każda z nas nakłaniają do refleksji.Kazda się martwi o swojego maluszka. Ja już też myślę czy moja szyjka ok. Mi naszczescie na każdej wizycie sprawdza więc teoretycznie powinnam być spokojna ale już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty by to sprawdzić. A Mamie tego okruszka strasznie współczuję stresów.

Ja już też ostrożnie. Ogarnelam chatkę ,powiesiłam pranie to już zawiozlam córkę do szkoły autem,potem byłam u dziadka tam się trochę narobiłam.Miałam iść na spacer i przejść się po śmietanę do zupy i zajść na chwilę do pracy ale...zapaliła mi się lampka...za dużo...na dziś...poleż jeszcze przed Tobą zrobienie obiadu.I tak zrobiłam zrezygnowałam z tego co się dało a śmietanę mąż z córką ze szkoły kupili.
    Was też zachęcam do takich selekcji obowiązków juz teraz na tym etapie. Mi samej to trudno przychodzi,bo jestem nauczona,że ja wszystko muszę i to najlepiej sama:) uczę się tego dlatego też dziś dumna z siebie się chwale swoją "obowiązkową asertywnoscia":) a idąc za ciosem miałam dziś poprasować ale chyba poleżę a co :)
    A wierzcie mi ,że to co nam się wydaje nieraz konieczne do zrobienia na już, nie zawsze takie jest. Jak leżałam ,nie mogłam nic robić a jakoś to było ,dało sie wszystko jakoś szło,świat się nie zawalił:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:16

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Super;) też mam.juz smoczki dwupak z lovi :)
    Ja też. Teraz jeszcze butelka do karmienia, też będzie problem. Za dużo wybór jest, ciężko jest się na coś zdecydować.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też myślę, że oprócz infekcji to moje przepracowanie, dostałam energii w skrzydłach, nie chciałam się nad sobą użalać to i mam :P Teraz trzeba ostrożnie...

dZhdp1.png

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ