X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie z nami kobietami jest :) wszystko chcemy,wszystko musimy...motorki :)

Martin
    Też mam dylemat z butelkami. Najpierw znalazłam fajny zestaw Chicco z takim ukośnym smoczkiem duża i mała butelka. Potem jednak zrezygnowałam. Chciałam spróbować Aventa ale ta co chciałam jest antykolkowa co prawda, ale już nie o wolnym przepływie.Bynajmniej nic tam niedoczytałam . Poza tym smoczek jest od 1+.Z córką miałam butelki tomme tippee cały zestaw antykolkowy i bylam zadowolona. Teraz się tak zastanawiam czy stawiać na sprawdzone czy spróbować czegoś innego. Nie ma co też aż takiej wagi do tego przykładać ,bo nastawiam się na karmienie piersią więc butelki sporadycznie będą używane. Ostatecznie kupię avanta na próbę większą ,ta od 1 mca. I sprawdzoną mała tomme tippee antykolkową o wolnym przepływie. Potem dokupie sobie już ładna kolorowa i zwykła canpola na późniejszy etap. Taki mam plan. A ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:37

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam szumisia i to za 39.99zl, był jeszcze bardziej przecenoiony w rossmanie:)

Seli, Marin lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Tak właśnie z nami kobietami jest :) wszystko chcemy,wszystko musimy...motorki :)

Martin
    Też mam dylemat z butelkami. Najpierw znalazłam fajny zestaw Chicco z takim ukośnym smoczkiem duża i mała butelka. Potem jednak zrezygnowałam. Chciałam spróbować Aventa ale ta co chciałam jest antykolkowa co prawda, ale już nie o wolnym przepływie.Bynajmniej nic tam niedoczytałam . Poza tym smoczek jest od 1+.Z córką miałam butelki tomme tippee cały zestaw antykolkowy i bylam zadowolona. Teraz się tak zastanawiam czy stawiać na sprawdzone czy spróbować czegoś innego. Nie ma co też aż takiej wagi do tego przykładać ,bo nastawiam się na karmienie piersią więc butelki sporadycznie będą używane. Ostatecznie kupię avanta na próbę większą ,ta od 1 mca. I sprawdzoną mała tomme tippee antykolkową o wolnym przepływie. Potem dokupie sobie już ładna kolorowa i zwykła canpola na późniejszy etap. Taki mam plan. A ty?
    Ja właśnie przeglądałam apteki internetowe. Zastanawiam się nad Lovi Medical lub Lanshinoh Momma.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synuś dziś sobie tańczy :D
    Leżę na sofie i puszczam sobie muzyczkę i dosławnie tak lekko się wierci jakby tylko tyłkiem kręcił :D i zauważyłam, że jak muzyka cichnie to i on :D

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia jak go dorwalas w takiej cenie??

Ja butle avent miałam i pozostaje im wierna. Kusi mnie tylko szklana :D no ale niewiem...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Mam szumisia i to za 39.99zl, był jeszcze bardziej przecenoiony w rossmanie:)
    Za taką cenę to jeszcze ewentualnie ,można by sobie pozwolić na taki naprogramowy " bajer":)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę na mieście po wyniki. Zajrzę do rossmanna, ciekawe czy będą

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie widzialam ale chyba za 79 a nie 39. Takze mamamia sprzedaj patent :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Mammamia jak go dorwalas w takiej cenie??

Ja butle avent miałam i pozostaje im wierna. Kusi mnie tylko szklana :D no ale niewiem...
    Ja chyba na szklaną bym się nie zdecydowała. Pewnie cięższa i mniej bezpieczna. Jakby maluch już sam podtrzymywał gdyby się wyślizgła mogłoby boleć albo mogłaby się pobić. Ale to takie moje gdybanie:). Stawiam na plastik jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:09

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja właśnie przeglądałam apteki internetowe. Zastanawiam się nad Lovi Medical lub Lanshinoh Momma.
    Oblukałam tą Lovi. Wydaje się być fajna. Rozważę:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja chyba na szklaną bym się nie zdecydowała. Pewnie cięższa i mniej bezpieczna. Jakby maluch już sam podtrzymywał gdyby się wyślizgła mogłoby boleć albo mogłaby się pobić. Ale to takie moje gdybanie:). Stawiam na plastik jednak.

Ja wzielam szklana, ale mam i plastik. Jakos mam tak... Ekologiczniej i mam wrazenie, ze plastik mniej zdrowy. Ale do trzymania przez dziecko moze faktycznie trudniej... hmm...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie ekologiczniej ,zdrowiej szklana ..hmmm..:):):) dylematy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 19:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekologicznej ale teraz ten plastik na butelki też nie jest taki jak na butelki do pepsi. Wydaje mi się że jest bezpieczny. A może uda nam się karmić tylko piersią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 20:10

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tą pierwsze kupie szklane ( jak dziecko jeszcze samo ich nie trzyma).
    Wiecie, że moja mama jeszcze trzyma moją. Butelkę? Prawie 35letnia, oczywiście szklana :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmic tez zamierzam piersia ale butelka raz na jakis czas sie na pewno przyda :)

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 17 października 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kendy

Tak czasami sobie myślę, że same sobie taki los sprawiamy. Wszystko chcemy same, wszystko lepiej robimy, a później nie ma co się dziwić, że mężowie się dziwią, że ich pomocy trzeba. Ja od zawsze o coś proszę męża, twierdzę że ma dwie ręce i wszystko może zrobić tak jak i ja. Jak widzę jak znajoma zasuwa z pracy do domu i ogarnia wszystko na cacuś a później zdycha to się zastanawiam po co.. Może też mam inne podejście, ale chce żeby obowiązki były dzielone. Wiadomo, jak pracuje do późna i długo i w ogóle ciężko to trudno to ogarnąć, ale wszystko jest też kwestią kompromisu ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się szklana podoba bo wygląda cały czas dobrze a plastik po kilku myciach..o panie :D
    Mój 3 latek dopiero teraz zaczął butle trzymać także ten... :D
    Mi moze i sie uda tylko piersią ale nie chce być uwiązana i napewno bede chciała gdzieś wyjść a cycka raczej w domu nie zostawie :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez chce wychodzic a taka butla raz na jakis czas podobno nie zaburza kp ;)

Olkakarolka jasne! Moj mi pomaga, mamy podzialy obowiazkow i w ciazy duzo za mnie robil jak sie zle czulam itp. Teraz tez zapowiedzial, ze mam mowic wszystko i przejmie kazdy obowiazek. A musze pochwalic bo wczoraj zrobil powidla do piernika bo chcialam wlasne miec ;p ale jak kupil sliwki to nie dalam rady ich przyrzadzic. I wczoraj odpestkowal, gotowal a dzis wekowal ;) ciasto przygotuje bo to sie robi chwile i nie ma stania przy tym. A za miesiac bedzie taki miodzio piernik :D mmmm

dZhdp1.png

• 8485 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez stosowalam avente i bylam.zadowolona

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozostane przy plastiku jednak :) Laktator miałam od koleżanki szklany i poszedł...miałam bałaganu:)

Też głównie piersią karmić chce. Z córką też karmiłam piersią,nie odciagałam pokarmu praktycznie wcale. A jak gdzieś musiałam wyjść to wyrabiałam się między karmieniami.Także butelki nie miały specjalnie wzięcia ani laktator .Dlatego lektator kupię tylko by był ,nie rozczulam się nad jego specjalna jakością . Butelki dopiero później do mleka m czy soku czy wody.
    Czarnaiwi fajnie,sentymentalnie.

Olkakarolka
    Ja też jestem za podziałem obowiązków w domu. I męża też ganiam. Zresztą nie muszę. Sam juz widzi kiedy mam słabszy dzień i bez słowa robi co trzeba. Jednak on pracuje ja jestem w domu i dużo chciałabym zrobić zanim wroci. Ale staram się tak to dzielić by nie przegiac. Popołudniami z reguły ja odpoczywam ,mąż robi co trzeba. Ja nalatam się zanim on wroci.Dzielimy się ,myślę sprawiedliwie :)narazie chwilowo protestów nie ma:)a ja uczę się odpuszczać i przyjmować pomoc.Wczesniej lubiłam wszystko sama ogarniać a potem wściekałam się,że wszystko na mojej głowie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ