X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli..zawsze coś zapodasz dobrego. I mi się piernika zachciało..ale nawet takich sklepowych w czekoladzie czy glazurze. Jaaaa

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lubię jakoś specjalnie :) teraz lubię ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 21:02

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Mammamia jak go dorwalas w takiej cenie??

Ja butle avent miałam i pozostaje im wierna. Kusi mnie tylko szklana :D no ale niewiem...
    W rossmanie była przecena że 139 na 79, a od wczoraj jeszcze na 39 przecenili cena na do widzenia;)
    1jhmr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 21:12

Seli, Kendy, katepr lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie norymburskie :) a ten chce zrobic staropolski :D czeka sie 7 tygodni hehehe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale masz męża mój to by wodę na ziemniaki przypalił :P Ale nie narzekam bo mi pomaga praktycznie we wszystkim :)
    Co do butelek mam zestaw antykolkowy z tomee tipee i parę butelek aventa i przy tym zostanę. Chciałabym karmić piersią ale nie będę się przy tym upierać bo wzięłam przykład z siostry która męczyła i siebie i dziecko pokarmu mało, dziecko ssać nie chciało mimo wielu spokojnych prób i skończyło się na tym że obie płakały :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak dobrze mu mowie co i jak to zrobi, ale jakims super kucharzem nie jest ;p ale sie stara ;)

Ja chyba tez maniaczka nie bede jesli nie wyjdzie ;p Choc chcialabym karmic. Na razie mam dwie butelki aventa - szklana i mala plastikowa ze szkoly rodzenia. Wada tej szklanej, ze nie mozna kupic takiej mniejszej :p a bede chciala wyjsc do kina, albo jak sie trafi mi jakis lekarz czy cos. Nie chce gnac i sie stresowac, ze nie zdarze miedzy karmieniami.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uspokoiły Wam się dzieciaczki w brzuchach ? Moja po szaleństwach przez jakieś 2 tygodnie teraz jest bardzo spokojna. Ma swoje pory rano i wieczorem może po kilkanaście ruchów a w dzień cisza chyba że pogłaskam i poklepię :D Wiedziałam że w pewnym momencie dzieci się uspokajają ale nie myślałam że to już. No chyba że chwilowo ma takie spokojne dni :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zdazylam mezowi powiedziec, ze to chyba bujda z tym uspokojeniem ;p moj non stop sie cos wierci, kreci, rozpycha i kopie ;) ale jest to fajne, jak nie uklada sie w poprzek na dole to nie boli ;p dzis do muzyki swirowal a teraz zastanawiam sie jak on to robi, ze raz stuknie przy lewym boku a za sekund pare przy prawym i jeszcze przy pepku i tak sobie gmera ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja zdazylam mezowi powiedziec, ze to chyba bujda z tym uspokojeniem ;p moj non stop sie cos wierci, kreci, rozpycha i kopie ;) ale jest to fajne, jak nie uklada sie w poprzek na dole to nie boli ;p dzis do muzyki swirowal a teraz zastanawiam sie jak on to robi, ze raz stuknie przy lewym boku a za sekund pare przy prawym i jeszcze przy pepku i tak sobie gmera ;p
    To teraz twój synek ma taką fazę jak moja 2 tygodnie temu :) doszło do tego że czułam ją po obu bokach jednocześnie i w sumie to by się zgadzało bo była wtedy wygięta jak rogalik w lewo kopała nogami a z prawej głową albo rączkami :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja lubie norymburskie :) a ten chce zrobic staropolski :D czeka sie 7 tygodni hehehe :D
    Wow nie na moja cierpliwość :) zawsze na święta z dziewczynkami pierniczki pieczemy wcześniej.ale nie 7 tygodni;).może i się uda i w tym roku

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli ale masz męża mój to by wodę na ziemniaki przypalił :P Ale nie narzekam bo mi pomaga praktycznie we wszystkim :)
    Co do butelek mam zestaw antykolkowy z tomee tipee i parę butelek aventa i przy tym zostanę. Chciałabym karmić piersią ale nie będę się przy tym upierać bo wzięłam przykład z siostry która męczyła i siebie i dziecko pokarmu mało, dziecko ssać nie chciało mimo wielu spokojnych prób i skończyło się na tym że obie płakały :D
    Pewnie ,nic na siłę . Choć ja też walkę stoczyłam ale to inna sytuacja.Opłacało się powalczyć ,bo karmiłam prawie rok.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny uspokoiły Wam się dzieciaczki w brzuchach ? Moja po szaleństwach przez jakieś 2 tygodnie teraz jest bardzo spokojna. Ma swoje pory rano i wieczorem może po kilkanaście ruchów a w dzień cisza chyba że pogłaskam i poklepię :D Wiedziałam że w pewnym momencie dzieci się uspokajają ale nie myślałam że to już. No chyba że chwilowo ma takie spokojne dni :)
    Twoja z tego co pamietam to już się naszalała:):):) dawała czadu
    Mój widzę,że zależy od dnia. Wcześniej czułam go często ,całymi dniami ale teraz zauważam spokojniejsze dni, takie,że zaczynam się niepokoić i wyczekiwać tych ruchów. Ale z reguły co jakiś czas daje o sobie znać a wieczorem po 22/23 szaleje . Teraz wypiłam szklankę mleka na zgagę i świruje:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuje nieraz w kilku miejscach jednocześnie. Pewnie dostajemy i kopniaczka i z łokcia z piąstki i z dyńki może też:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dokładnie jak się całe takie przeciągnie to wszędzie czuć :D Tak moja się naszalała dzień i noc bez przerw to teraz odpoczynek :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam co zrobiłam dla Małej na ścianę nad komodą :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66ee772150b9.jpg

Marin, Magdoczka, katepr, Elmuszka, Zośkaaa, MonaLiza lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Ekstra! Mega mi się podoba ;) wgl bardzo pomysłowe i widać ze mega staranne wykonanie

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Bardzo to ładne :)
    Fajnie zrobić coś samemu dla dziecka. Tez cos mysle.Na drutach nie robię,maszyny do szycia nie mam. Ja myślę o takim fotokocyku ,na którym będę robić zdjęcia co mięsiac by fajne widzieć jak rośnie maluch.Albo na zasadzie zwykłego kocyka,gadżetu i fotokart z danym miesiącem. Coś pomyślę. Gotowe sporo kosztują.

A ja miałam dziś iść na badania ,naszykowalam sobie na widoku pojemnik na mocz a poszłam rano zaspana i nasikałam do wc :)....jutro

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 07:30

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina świetne!! :D

Kendy ja też chce taki fotokocyk :D

A mi się udało nasiusiać :P i to nawet sporo jak na mnie hahaha :D zjadłam śniadanie na spokojnie, wstałam dość wcześnie, jakoś mam dużo energii dziś :P Mąż mi przygotował rano pranie, zrobiliśmy i jemu wymaz. Potem pójdę zostawię wszystko i upuszczę krew.

Niestety muszę się wybrać dziś do centrum handlowego... Kupiliśmy mi dwa dni temu szkło hartowane na telefon (droga impreza) i odchodzi mi, wczoraj mi już poprawiał pan (miałam po drodze od gina to nie było problemu poświęcić parę min), ale po 3 h odeszło tak mocno i nagle... i przez noc też. A szkoda kasy... Powiedzieli mi, że jeśli się stanie znów coś takiego to nowe założą.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już wstaje bo dzisiaj endokrynolog a potem ide na założenie Holtera. Jednak ciężko mi się zwlec z łóżka :P zazdroszczę tej porannej energii :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja tez już wstaje bo dzisiaj endokrynolog a potem ide na założenie Holtera. Jednak ciężko mi się zwlec z łóżka :P zazdroszczę tej porannej energii :P

Ja pierwszy raz od paru miesiecy tak wstalam :p

Holter? Jakies problemy?

dZhdp1.png

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ