X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli..zawsze coś zapodasz dobrego. I mi się piernika zachciało..ale nawet takich sklepowych w czekoladzie czy glazurze. Jaaaa

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie lubię jakoś specjalnie :) teraz lubię ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 21:02

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Mammamia jak go dorwalas w takiej cenie??

Ja butle avent miałam i pozostaje im wierna. Kusi mnie tylko szklana :D no ale niewiem...
    W rossmanie była przecena że 139 na 79, a od wczoraj jeszcze na 39 przecenili cena na do widzenia;)
    1jhmr.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 21:12

Seli, Kendy, katepr lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubie norymburskie :) a ten chce zrobic staropolski :D czeka sie 7 tygodni hehehe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale masz męża mój to by wodę na ziemniaki przypalił :P Ale nie narzekam bo mi pomaga praktycznie we wszystkim :)
    Co do butelek mam zestaw antykolkowy z tomee tipee i parę butelek aventa i przy tym zostanę. Chciałabym karmić piersią ale nie będę się przy tym upierać bo wzięłam przykład z siostry która męczyła i siebie i dziecko pokarmu mało, dziecko ssać nie chciało mimo wielu spokojnych prób i skończyło się na tym że obie płakały :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jak dobrze mu mowie co i jak to zrobi, ale jakims super kucharzem nie jest ;p ale sie stara ;)

Ja chyba tez maniaczka nie bede jesli nie wyjdzie ;p Choc chcialabym karmic. Na razie mam dwie butelki aventa - szklana i mala plastikowa ze szkoly rodzenia. Wada tej szklanej, ze nie mozna kupic takiej mniejszej :p a bede chciala wyjsc do kina, albo jak sie trafi mi jakis lekarz czy cos. Nie chce gnac i sie stresowac, ze nie zdarze miedzy karmieniami.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uspokoiły Wam się dzieciaczki w brzuchach ? Moja po szaleństwach przez jakieś 2 tygodnie teraz jest bardzo spokojna. Ma swoje pory rano i wieczorem może po kilkanaście ruchów a w dzień cisza chyba że pogłaskam i poklepię :D Wiedziałam że w pewnym momencie dzieci się uspokajają ale nie myślałam że to już. No chyba że chwilowo ma takie spokojne dni :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zdazylam mezowi powiedziec, ze to chyba bujda z tym uspokojeniem ;p moj non stop sie cos wierci, kreci, rozpycha i kopie ;) ale jest to fajne, jak nie uklada sie w poprzek na dole to nie boli ;p dzis do muzyki swirowal a teraz zastanawiam sie jak on to robi, ze raz stuknie przy lewym boku a za sekund pare przy prawym i jeszcze przy pepku i tak sobie gmera ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja zdazylam mezowi powiedziec, ze to chyba bujda z tym uspokojeniem ;p moj non stop sie cos wierci, kreci, rozpycha i kopie ;) ale jest to fajne, jak nie uklada sie w poprzek na dole to nie boli ;p dzis do muzyki swirowal a teraz zastanawiam sie jak on to robi, ze raz stuknie przy lewym boku a za sekund pare przy prawym i jeszcze przy pepku i tak sobie gmera ;p
    To teraz twój synek ma taką fazę jak moja 2 tygodnie temu :) doszło do tego że czułam ją po obu bokach jednocześnie i w sumie to by się zgadzało bo była wtedy wygięta jak rogalik w lewo kopała nogami a z prawej głową albo rączkami :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja lubie norymburskie :) a ten chce zrobic staropolski :D czeka sie 7 tygodni hehehe :D
    Wow nie na moja cierpliwość :) zawsze na święta z dziewczynkami pierniczki pieczemy wcześniej.ale nie 7 tygodni;).może i się uda i w tym roku

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli ale masz męża mój to by wodę na ziemniaki przypalił :P Ale nie narzekam bo mi pomaga praktycznie we wszystkim :)
    Co do butelek mam zestaw antykolkowy z tomee tipee i parę butelek aventa i przy tym zostanę. Chciałabym karmić piersią ale nie będę się przy tym upierać bo wzięłam przykład z siostry która męczyła i siebie i dziecko pokarmu mało, dziecko ssać nie chciało mimo wielu spokojnych prób i skończyło się na tym że obie płakały :D
    Pewnie ,nic na siłę . Choć ja też walkę stoczyłam ale to inna sytuacja.Opłacało się powalczyć ,bo karmiłam prawie rok.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziewczyny uspokoiły Wam się dzieciaczki w brzuchach ? Moja po szaleństwach przez jakieś 2 tygodnie teraz jest bardzo spokojna. Ma swoje pory rano i wieczorem może po kilkanaście ruchów a w dzień cisza chyba że pogłaskam i poklepię :D Wiedziałam że w pewnym momencie dzieci się uspokajają ale nie myślałam że to już. No chyba że chwilowo ma takie spokojne dni :)
    Twoja z tego co pamietam to już się naszalała:):):) dawała czadu
    Mój widzę,że zależy od dnia. Wcześniej czułam go często ,całymi dniami ale teraz zauważam spokojniejsze dni, takie,że zaczynam się niepokoić i wyczekiwać tych ruchów. Ale z reguły co jakiś czas daje o sobie znać a wieczorem po 22/23 szaleje . Teraz wypiłam szklankę mleka na zgagę i świruje:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czuje nieraz w kilku miejscach jednocześnie. Pewnie dostajemy i kopniaczka i z łokcia z piąstki i z dyńki może też:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dokładnie jak się całe takie przeciągnie to wszędzie czuć :D Tak moja się naszalała dzień i noc bez przerw to teraz odpoczynek :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się Wam co zrobiłam dla Małej na ścianę nad komodą :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66ee772150b9.jpg

Marin, Magdoczka, katepr, Elmuszka, Zośkaaa, MonaLiza lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Ekstra! Mega mi się podoba ;) wgl bardzo pomysłowe i widać ze mega staranne wykonanie

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Bardzo to ładne :)
    Fajnie zrobić coś samemu dla dziecka. Tez cos mysle.Na drutach nie robię,maszyny do szycia nie mam. Ja myślę o takim fotokocyku ,na którym będę robić zdjęcia co mięsiac by fajne widzieć jak rośnie maluch.Albo na zasadzie zwykłego kocyka,gadżetu i fotokart z danym miesiącem. Coś pomyślę. Gotowe sporo kosztują.

A ja miałam dziś iść na badania ,naszykowalam sobie na widoku pojemnik na mocz a poszłam rano zaspana i nasikałam do wc :)....jutro

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 07:30

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina świetne!! :D

Kendy ja też chce taki fotokocyk :D

A mi się udało nasiusiać :P i to nawet sporo jak na mnie hahaha :D zjadłam śniadanie na spokojnie, wstałam dość wcześnie, jakoś mam dużo energii dziś :P Mąż mi przygotował rano pranie, zrobiliśmy i jemu wymaz. Potem pójdę zostawię wszystko i upuszczę krew.

Niestety muszę się wybrać dziś do centrum handlowego... Kupiliśmy mi dwa dni temu szkło hartowane na telefon (droga impreza) i odchodzi mi, wczoraj mi już poprawiał pan (miałam po drodze od gina to nie było problemu poświęcić parę min), ale po 3 h odeszło tak mocno i nagle... i przez noc też. A szkoda kasy... Powiedzieli mi, że jeśli się stanie znów coś takiego to nowe założą.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już wstaje bo dzisiaj endokrynolog a potem ide na założenie Holtera. Jednak ciężko mi się zwlec z łóżka :P zazdroszczę tej porannej energii :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja tez już wstaje bo dzisiaj endokrynolog a potem ide na założenie Holtera. Jednak ciężko mi się zwlec z łóżka :P zazdroszczę tej porannej energii :P

Ja pierwszy raz od paru miesiecy tak wstalam :p

Holter? Jakies problemy?

dZhdp1.png

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ