SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja pierwszy raz od paru miesiecy tak wstalam :p

Holter? Jakies problemy?

Kardiolog dała mi skierowanie przez te kołatanie serca i niemiarową prace serca. 29 mam iść jeszcze na echo i zobaczymy czy to coś poważniejszego czy tylko skutki uboczne euthyroxu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oby nic powaznego :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze mieszkam na wsi bo za ta kase kupilabym sobie tego szumimisia

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, też tak kiedyś zrobiłam :)

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Pochwalę się Wam co zrobiłam dla Małej na ścianę nad komodą :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66ee772150b9.jpg

Cudo :-)

zizia_a lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze ktos bedzie w rosanie i kupil mi tego szumimisia?byla bym wdzieczna

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Popatrz sobie na allegro jak taki kocyk wygląda. Można coś samemu stworzyć na ten wzór,bo drogi taki kocyk a rzecz fajna :)
    Powodzenia na badaniach.
    Ale niewiem wy jecie śniadanie na morfologię.? Ja zawsze badania robię na czczo nawet w laboratorium jest wyraźnie napisane to zalecenie .Jadąc do szpitala ( a się najeździlam) też zawsze musiałam być na czczo do pobrania krwi.

Lisa24
    Powodzenia. Trzymaj się !Oby to nic poważnego.

Ja poodwoziłam dziewczyny ,zrobiłam zakupy ,przecholowałam i nosiłam na raty by nie dźwignąć za dużo.Jakos w sklepie się okazało że więcej mi potrzeba niż zakładałam:) ale mam Milkę Oreo...zaraz zrobię sobie kawkę i pogrzeszymy:) potem trzeba ogarnąc domek.
    Piorę dziś już kurtki na zimę i się okazało ,że jeszcze wchodzę w moja kurtkę z przed ciąży. Ona ma taki rozkloszowanym krój więc i brzuszek wchodzi póki co. Nie wiem jak będzie za miesiąc,dwa ale narazie się zapinam ,więc nie wiem czy będę kupować kurtkę na 1 mc czy jest sens. Ostatecznie ciepły sweter ,szal i można w odpietej do auta skoczyć. A końcowka ciąży to już w domku . Tyle co do lekarza się pojedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia ale super! U mnie na bank nie bedzie bo stał jeden to juz napewno ktos kupil a w innych nie widzialam :( a za 39zl chetnie bym kupiła buu. Ale moze i tak dzis zrobie rajd po rossmanach haha

Kendy do morf nie trzeba być na czczo sniadanie nie ma wplywu na morfologie krwi :p a w lab tak piszą ogolnie.

Ja mam ciasto oreo i zaraz też pogrzesze haha smacznego! :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, pytaj jak coś w obsługę, siostra mi była kupić i na półce nie bylo ale babka powiedziała że na magazynie mają bo by w sklepie bitwa byla:) i przyniosła jaki kolor chciała :) Tylko to było 100km stąd, u mnie w mieście nie pytalam:)

katepr lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wizytę mam jutro, musze tylko dziś podejść po moje wyniki z badania moczu. Mam nadzieje ze wszystko jest ok.
    Moj Młody tez jakis taki spokojniejszy jest od wczoraj, rusza sie mniej, ale jak kopnie to konkretnie :) no i upodobał sobie moj pęcherz do zabawy :) i to juz takie zabawne nie jest :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogi... Ale jak masz na myśli samemu zrobić? :P
    Na zwykłą morfologię się nie spinam i idę po śniadaniu :P Tym bardziej, że z niej chce podjechać do tego punktu samsunga :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś bezsilna jestem. Miałam jechać po wyniki po paczkę i do Rossmanna a ostatecznie skończyliśmy na kanapie. Idę jeszcze zmierzę sobie ciśnienie może jakaś kawka wskazana.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Drogi... Ale jak masz na myśli samemu zrobić? :P
    Na zwykłą morfologię się nie spinam i idę po śniadaniu :P Tym bardziej, że z niej chce podjechać do tego punktu samsunga :P
    Nie wiem czy macie na mysli to co i ja ale widziałam takie kocyki na Ali. No chyba ze ktoś bardzo chce zrobić samodzielnie

I mam jeszcze pytanie: czy którejś z mam lekarz zalecil liczc ruchy dziecka?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że po 30 tygodniu będziemy liczyć ruchy:) 10 ruchów na godzinę w porach aktywności. Już teraz czasem się położę, poczekam aż zacznie się ruszać i 10 ruchów to w dwie minuty liczę, także chyba można pomarzyć o spokojnym dzieciątku:)

Mega lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kopniaczki dostaje wysoko nad pępkiem. Czyżby synuś zmienił pozycję??:)

Ja trzymam się zasady na czczo przed morfologią ,po co mam się spinać potem jak coś nie tak wyjdzie.:)

Seli
    Ten kocyk...hmm można na nim wyszyć cyfry i zaznaczać jakaś pętelką do zdjęcia dany miesiąc ale to dużo roboty bezsensu. Ja chyba kupię ładny spory kocyk, kolorowy brystol i powycinam cyfry miesięcy ,do tego jakiś gadżet typu miś i zegar i takie sesyjki co miesiąc będę cykac:)

Dziewczyny moja córka dziś pierwszy raz wraca sama ze szkoły. Mam stresa trochę ale myślę,że jest już gotowa:)trasę ma obcykaną noi już druga klasa..da radę.

Chatka ogarnięta,pranie wstawione . Na dziś jeszcze tylko obiad i laba.To co pijemy kawkę?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, na pewno da radę. Kto jak nie ona :)

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide do labo :D

Ja taka mate do zdjec chce kupic po prostu ;p podoba mi sie zamysl zdjec.

Zimno dzis dosc. Jutro ma byc juz spadek pogody...

dZhdp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Szkoda ze mieszkam na wsi bo za ta kase kupilabym sobie tego szumimisia
    Mieszkam w Wwie i tez nie ma

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie maty widziałam na Ali i też myślę nad zakupem :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole dotknac... bo juz z lulalove bylam zakochana i och i ach i niby firma a jak ja zobaczylam to szmatka cienka... jak tetrowka...

dZhdp1.png

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ