X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja pierwszy raz od paru miesiecy tak wstalam :p

Holter? Jakies problemy?

Kardiolog dała mi skierowanie przez te kołatanie serca i niemiarową prace serca. 29 mam iść jeszcze na echo i zobaczymy czy to coś poważniejszego czy tylko skutki uboczne euthyroxu

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To oby nic powaznego :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze mieszkam na wsi bo za ta kase kupilabym sobie tego szumimisia

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, też tak kiedyś zrobiłam :)

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Pochwalę się Wam co zrobiłam dla Małej na ścianę nad komodą :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66ee772150b9.jpg

Cudo :-)

zizia_a lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze ktos bedzie w rosanie i kupil mi tego szumimisia?byla bym wdzieczna

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Popatrz sobie na allegro jak taki kocyk wygląda. Można coś samemu stworzyć na ten wzór,bo drogi taki kocyk a rzecz fajna :)
    Powodzenia na badaniach.
    Ale niewiem wy jecie śniadanie na morfologię.? Ja zawsze badania robię na czczo nawet w laboratorium jest wyraźnie napisane to zalecenie .Jadąc do szpitala ( a się najeździlam) też zawsze musiałam być na czczo do pobrania krwi.

Lisa24
    Powodzenia. Trzymaj się !Oby to nic poważnego.

Ja poodwoziłam dziewczyny ,zrobiłam zakupy ,przecholowałam i nosiłam na raty by nie dźwignąć za dużo.Jakos w sklepie się okazało że więcej mi potrzeba niż zakładałam:) ale mam Milkę Oreo...zaraz zrobię sobie kawkę i pogrzeszymy:) potem trzeba ogarnąc domek.
    Piorę dziś już kurtki na zimę i się okazało ,że jeszcze wchodzę w moja kurtkę z przed ciąży. Ona ma taki rozkloszowanym krój więc i brzuszek wchodzi póki co. Nie wiem jak będzie za miesiąc,dwa ale narazie się zapinam ,więc nie wiem czy będę kupować kurtkę na 1 mc czy jest sens. Ostatecznie ciepły sweter ,szal i można w odpietej do auta skoczyć. A końcowka ciąży to już w domku . Tyle co do lekarza się pojedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia ale super! U mnie na bank nie bedzie bo stał jeden to juz napewno ktos kupil a w innych nie widzialam :( a za 39zl chetnie bym kupiła buu. Ale moze i tak dzis zrobie rajd po rossmanach haha

Kendy do morf nie trzeba być na czczo sniadanie nie ma wplywu na morfologie krwi :p a w lab tak piszą ogolnie.

Ja mam ciasto oreo i zaraz też pogrzesze haha smacznego! :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, pytaj jak coś w obsługę, siostra mi była kupić i na półce nie bylo ale babka powiedziała że na magazynie mają bo by w sklepie bitwa byla:) i przyniosła jaki kolor chciała :) Tylko to było 100km stąd, u mnie w mieście nie pytalam:)

katepr lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wizytę mam jutro, musze tylko dziś podejść po moje wyniki z badania moczu. Mam nadzieje ze wszystko jest ok.
    Moj Młody tez jakis taki spokojniejszy jest od wczoraj, rusza sie mniej, ale jak kopnie to konkretnie :) no i upodobał sobie moj pęcherz do zabawy :) i to juz takie zabawne nie jest :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogi... Ale jak masz na myśli samemu zrobić? :P
    Na zwykłą morfologię się nie spinam i idę po śniadaniu :P Tym bardziej, że z niej chce podjechać do tego punktu samsunga :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś bezsilna jestem. Miałam jechać po wyniki po paczkę i do Rossmanna a ostatecznie skończyliśmy na kanapie. Idę jeszcze zmierzę sobie ciśnienie może jakaś kawka wskazana.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Drogi... Ale jak masz na myśli samemu zrobić? :P
    Na zwykłą morfologię się nie spinam i idę po śniadaniu :P Tym bardziej, że z niej chce podjechać do tego punktu samsunga :P
    Nie wiem czy macie na mysli to co i ja ale widziałam takie kocyki na Ali. No chyba ze ktoś bardzo chce zrobić samodzielnie

I mam jeszcze pytanie: czy którejś z mam lekarz zalecil liczc ruchy dziecka?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że po 30 tygodniu będziemy liczyć ruchy:) 10 ruchów na godzinę w porach aktywności. Już teraz czasem się położę, poczekam aż zacznie się ruszać i 10 ruchów to w dwie minuty liczę, także chyba można pomarzyć o spokojnym dzieciątku:)

Mega lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kopniaczki dostaje wysoko nad pępkiem. Czyżby synuś zmienił pozycję??:)

Ja trzymam się zasady na czczo przed morfologią ,po co mam się spinać potem jak coś nie tak wyjdzie.:)

Seli
    Ten kocyk...hmm można na nim wyszyć cyfry i zaznaczać jakaś pętelką do zdjęcia dany miesiąc ale to dużo roboty bezsensu. Ja chyba kupię ładny spory kocyk, kolorowy brystol i powycinam cyfry miesięcy ,do tego jakiś gadżet typu miś i zegar i takie sesyjki co miesiąc będę cykac:)

Dziewczyny moja córka dziś pierwszy raz wraca sama ze szkoły. Mam stresa trochę ale myślę,że jest już gotowa:)trasę ma obcykaną noi już druga klasa..da radę.

Chatka ogarnięta,pranie wstawione . Na dziś jeszcze tylko obiad i laba.To co pijemy kawkę?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, na pewno da radę. Kto jak nie ona :)

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide do labo :D

Ja taka mate do zdjec chce kupic po prostu ;p podoba mi sie zamysl zdjec.

Zimno dzis dosc. Jutro ma byc juz spadek pogody...

dZhdp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Szkoda ze mieszkam na wsi bo za ta kase kupilabym sobie tego szumimisia
    Mieszkam w Wwie i tez nie ma

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie maty widziałam na Ali i też myślę nad zakupem :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole dotknac... bo juz z lulalove bylam zakochana i och i ach i niby firma a jak ja zobaczylam to szmatka cienka... jak tetrowka...

dZhdp1.png

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ