X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie oczywiście nic nie badał wiadomo dobrze że prywatnie wszystko sprawdziłam :P wyniki za to super krew to się zachwycił coś tam ma mi spadać w ciąży a nic nie spada, mocz czysty, morfologia reszta super. USG mam 31 pierwszy raz na nfz hehe :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    jestem po wizycie oczywiście nic nie badał wiadomo dobrze że prywatnie wszystko sprawdziłam :P wyniki za to super krew to się zachwycił coś tam ma mi spadać w ciąży a nic nie spada, mocz czysty, morfologia reszta super. USG mam 31 pierwszy raz na nfz hehe :)

Pierwszy raz? :o nie powinni robic wczesniej?

Ja oddalam krew ;p wyniki pewnie wieczorem beda.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Spaceangel.

A mi te kupne średnio się podobają. Sama wymodze swój oryginalny fotokocyk:)

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Super Spaceangel.

A mi te kupne średnio się podobają. Sama wymodze swój oryginalny fotokocyk:)

Swoje to wiadomo, bedzie wyjatkowy :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    A ta twoja infekcja mija po tym antybiotyku?jak to sprawdzasz ? Na badaniu?czy musi byc Wymazi czekasz na wyniki?

Jaaaaaa cała tabliczka czekolady nawet mnie nie zmuliła!masakra:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 11:00

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Paulinko, pięknie! Tez kiedyś dziubałam w quilingu :)

Cudownie wstac bez bólu ucha. Chyba powoli moje gardlo dochodzi do siebie.

Co do butelek, przed zakupem troche czytałam i kupilam tomme tippiee. Mam dwie małe i kupie jeszcze jedną wieksza już na pozniej. Kupie tez od razu smoczki od 3 miesiaca wzwyz :) zeby juz mieć bo potem może mi z glowy wyleciec.
    Dziś piore posciel Czarka, poki pogoda ladna :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Paulinko, pięknie! Tez kiedyś dziubałam w quilingu :)
    To nie quiling, to guziki ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    Fajnie. Ja jeszcze nie mam pościeli . Ale zdarze. Jaką masz?
    Ja kupuję dwa zestawy. Jeden z ochraniaczem modułowym a drugi ze zwykłym.
    Już mam wybrane wzory:) i do wózka komplet minky. Przescieradelka do tego bawełniane na gumkach.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli
    A ta twoja infekcja mija po tym antybiotyku?jak to sprawdzasz ? Na badaniu?czy musi byc Wymazi czekasz na wyniki?

Jaaaaaa cała tabliczka czekolady nawet mnie nie zmuliła!masakra:)

Wymaz... ale bolow jest mniej, moze ja dodatkowo sie przeforsowalam w sobote i to sie skumulowalo... bo wczesniej jak sie szyjka skracala to tego nie czulam. Dzis wymaz poszedl meza. Choc i tak mamy zakaz...

Ja musze zrobic zamowienie na gemini. Mam tyle lekow dodatkowych bez recepty i taniej tam sa przynajmniej o 3 zl... jedne sa co paczka na 10 dni wiec kupie na miesiac, oszczednosc ponad 10 zl na nich :p mysle czego mi moze brakowac dla malucha...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Może. Musisz zwolnić dla swojego i malucha dobra. Noi w celibacie da się wytrzymać ,nie dużo zostało a sa też przecież oprócz seksu inne przyjemności w łóżku:)

Fakt w aptece Gemini już robiłam zamówienie i sporo oszczędziłam najbardziej na termometrze bezdotykowym 30 zł w porównaniu do stacjonarnej apteki i na moich witaminach ciążowych prawie dyszke. Ale np takie akcesoria jak wkładki laktacyjne,podkłady itp znalazłam korzystniej na allegro.Noi mam Smarta więc darmowa dostawa.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mieszkam w Wwie i tez nie ma
    Reni! wreszcie ktoś z Wawy :) gdzie rodzisz?

Reni lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Zośka
    Fajnie. Ja jeszcze nie mam pościeli . Ale zdarze. Jaką masz?
    Ja kupuję dwa zestawy. Jeden z ochraniaczem modułowym a drugi ze zwykłym.
    Już mam wybrane wzory:) i do wózka komplet minky. Przescieradelka do tego bawełniane na gumkach.

Ten akurat to zestaw z bajerami do lozeczka. W zestawie ochraniacz, rożek, organizer na lozeczko, przescieradlo, dwie poszewki na podusie, poszewka na koldre, ozdobna falbana maskujaca lozeczko od spodu. Wiecej poscieli nie kupuje bo mama z siostrą już poszyły, na gwiazdke Czarek dostanie ;)

Paulinko, a wyglada to ja quilling! :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pierwszy raz? :o nie powinni robic wczesniej?

Ja oddalam krew ;p wyniki pewnie wieczorem beda.
    Powinni ale ja wcześniej robiłam prywatnie więc nie zlecał na nfz. Teraz się nie przyznałam że byłam tydzień temu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli
    Może. Musisz zwolnić dla swojego i malucha dobra. Noi w celibacie da się wytrzymać ,nie dużo zostało a sa też przecież oprócz seksu inne przyjemności w łóżku:)

Fakt w aptece Gemini już robiłam zamówienie i sporo oszczędziłam najbardziej na termometrze bezdotykowym 30 zł w porównaniu do stacjonarnej apteki i na moich witaminach ciążowych prawie dyszke. Ale np takie akcesoria jak wkładki laktacyjne,podkłady itp znalazłam korzystniej na allegro.Noi mam Smarta więc darmowa dostawa.

Też takie akcesoria jak wkladki wyczailam jakis miesiac temu taniej na allegro, ale ostatnio zauwazylam, że chyba na gemini mieli nowa dostawe i jest troche taniej. A ze musze jeszcze dokupic to sobie na biezaco pozniej porownam.

Takie piękne komplety dla Czarka na wigilie wyczailam na allegro, że normalnie jeszcze dzis kupie... tylko myślę nad rozmiarem. Czy 56 czy 62...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ten akurat to zestaw z bajerami do lozeczka. W zestawie ochraniacz, rożek, organizer na lozeczko, przescieradlo, dwie poszewki na podusie, poszewka na koldre, ozdobna falbana maskujaca lozeczko od spodu. Wiecej poscieli nie kupuje bo mama z siostrą już poszyły, na gwiazdke Czarek dostanie ;)

Paulinko, a wyglada to ja quilling! :)
    Pokaż :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córa bezpiecznie dotarła do domu. :)Mama dumna :)

Marin, Reni lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na wkładce kropkę wsiąknietej krwi . Tydzień temu u gina wszystko sprawdzone upławy mam niewielkie na papierze wszystko czysto nic nie leci nic mnie nie boli. Rano przy włożeniu lactovaginal wszystko było dobrze żadnej krwi.tylko ta kropka na wkładce od tej pory nic. Powinnam już panikować czy spokojnie się obserwować ? Pamiętam że jakoś w 12 tygodniu pojechałam na ip z większym jednorazowym plamieniem i stwierdzili że chyba sobie wymyśliłam bo wszystko w środku czysto

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie spokojnie . A może zaciełas sie przy depilacji ? Ja tak miałam i panikowałam a po takich przejściach dużo nie trzeba. Mogłaś też podrażnić sobie błonę śluzową pochwy aplikując globulkę. Może poczekaj i obserwuj jeśli się powtórzy jedz sprawdzić.Bo na wizycie badania nie miałaś?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Narazie spokojnie . A może zaciełas sie przy depilacji ? Ja tak miałam i panikowałam a po takich przejściach dużo nie trzeba. Mogłaś też podrażnić sobie błonę śluzową pochwy aplikując globulkę. Może poczekaj i obserwuj jeśli się powtórzy jedz sprawdzić.Bo na wizycie badania nie miałaś?
    Dzisiaj nie. Tydzień temu prywatnie. Podrażnić raczej nie wiele lat sama badam szyjkę i nigdy nic się nie stało jestem delikatna dokładnie czyszczę ręce wiem gdzie co jest że tak powiem. Goliłam się wczoraj rano to też nie. Może jakieś naczynko pękło. Mam nadzieję

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe. Czekaj i obserwuj. Oby to nic takiego :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ