X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa holter to.ustrojstwo w nocy... Kiedyś miałam i marzylam już o poranku :D

Kendy gdy już poprasuje to wstawie zdjęcie. Teraz wisi i się suszy wymietolone :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to EKG, ja mam mierzone w ciągu doby ;) dokładnie przyklejane tak jak napisała Seli :P
    Zośka no właśnie o noc się najbardziej martwię no ale jedna muszę przeżyć :P

Jeszcze dzisiaj odrabiamy zajęcia w szkole rodzeni wiec wszyscy będą się pewnie wpatrywać co mi tam pod bluzka wystaje :P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Olać to. To dla Twojego dobra.:)

Zośka
    Ok.:)
    Ja będę miała taką.
    https://goo.gl/images/MsRfM4

A moja córka zadbała o deser. Upiekła kokosanki sama ( pod moim czujnym okiem)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd74c98aef15.jpg

Brzuch mi się dziś napina dość mocno.ale to chyba mały tak sie wygina bo dziwne kształty przyjmuje. I zgaga potworna znowu. Może jogurt pitny pomoże..

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy lubię za kokosanki, zdolna ta córa :D

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż... Może dziś nie wróci do domu :P Obrał sobie za punkt honoru znaleźć szumisia za 40 zł :P co z tego, że mamy e-zzy :P

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Seli a moja kokezanka miala holter taki z cisnieniem tez :)

Dzieki za przepis :)

Kendy....zjadlabym taki obiad :D obslinilam sie. A co tam masz oprocz kaszy? Jaki sos? Miesko schab czy co? Kurde moze jutro bym zrobila...jaka kasza najlepsza? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 17:51

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    No widzisz Seli a moja kokezanka miala holter taki z cisnieniem tez :)

Dzieki za przepis :)

Nie wiedziałam, że taki jest ;) nie ma za co ;P

Ja w ogóle odmroziłam fasolkę i... jakoś mi nie podeszła :P

dZhdp1.png

• 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sasiadka akurat jechala do misata i kupila mi tego szumimisia wiec ciesze sie jak glupia

Elmuszka, Reni, Marin lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas we Wrocławiu nigdzie nie ma ;)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadeszła wiekopomna chwila ...właśnie skończyłam prasować ostatnią turę prania :) to koniec poprałam i poprasowałam wszystko. Paulina2603 ja też!!!!
    Komoda zapełniona po brzegi i jeszcze jedną półkę w mojej szafie musiałam synusiowi odstąpić :)
    To jeszcze przede mną tylko pranie i prasowanie pościeli i reszty pieluch ale to po zakupach :)

Seli
    To mąż ma misje :) daj znać jak polowanie:)

Katepr
    No też mnie właśnie na kaszę naszło:) u mnie była gryczana,jaglana i pęczak taki.mix:) sos pieczeniowy.Miesko schab i marchewka taka mini.:) Działaj,warto ,dobre było:)

8485
    Gratuluje zdobyczy :)

Dziewczyny czy wy też macie tak wrażliwe piersi? A dokładnie sutki. Dziś mnie nawet koszulka uwiera.:/i znowu więcej siary leci ,często w nocy na piżamie mam i chrupia mi kości miednicy,bioder nie wiem i jeszcze przy zmianie pozycji krocze boli i coraz mi ciężej.i zgalucec pieruński..uroki 3 trymestru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 18:37

katepr, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piersi jakos mam od tygodnia i siara plynie ;p

Nigdzie nie ma u nas tego szumisia ;p

Kurde nadal bym cos zjadla.... ;p a nic mi nie podchodzi...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale sprawdzaliscie wszedzie??
    Edit a zresztą Ty masz leniwca :p

Mi kolezanka w Warszawie dorwała :D

Ja piersi mam normalne ale nigdy nie byly specjalnie wrażliwe :) siara tez nie plynie ale tym sie nie przejmuje :p

Kendy zrobie jutro obiecuje :D mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 18:57

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie super wszędzie :P ale mąż był w 4 i ja w jednym po drodze dziś :P

Mi leci sporo... i bolą sutki :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli fajnie napisałaś ,że piersi masz od tygodnia :) nagle wyrosły:)...wiem wiem o co chodzi :)

Szumisie się rozeszły ,taka cena. Okazja.No ja się nie przymierzałam ...wychowam dziecko bez szumisia:)

Seli a racuchy były? Nie pojadlas?

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak sobie czytam w internecie, że w prawidłowo donoszonej ciąży brzuch powinien mieć ok. 100 cm obwodu.
    A ja kończę właśnie 29 tydzień i już mam 100 cm. Powinnam się stresować?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobiłam, zjadłam trochę fasolki ale mi nie podeszła... teraz taki mały serek ala budyniowy czy coś tam miałam, ale też jakoś tak... Nie wiem czego chcę i co mnie zaspokoi :P a boje się narobić tych placków i nie zjeść :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne masz dylematy z tym swoim menu :) szukaj szukaj może akurat trafisz na to coś ;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, tak sobie czytam w internecie, że w prawidłowo donoszonej ciąży brzuch powinien mieć ok. 100 cm obwodu.
    A ja kończę właśnie 29 tydzień i już mam 100 cm. Powinnam się stresować?

Myślę,że każda jest inna, każda startuje z innej wagi, ma inną budowę itp. ;)

Kendy no właśnie... Pamiętam ciągle jak bardzo chciałam filetów rybnych z serem i nalatałam się, kupiłam, zrobiłam i po gryzie stwierdziłam "bleee nie mogę!" :P a lubiłam to w miarę :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmierzę z ciekawości . Mam już w brzuchu ...uwaga...114cm :) Magdoczka to moja ciąża jest przenoszona :):):)? ;)

Ja myślę,że takie informacje nie są miarodajne. Przecież każda kobieta jest inna,ma inną budowę i każda z innym obwodem w pasie zaczynała ciążę. Nie biorę do głowy takich informacji.:)

Seli, Magdoczka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
    A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czort :( Ale jest hardkorowo :( Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta :/

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ