X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Myślę,że każda jest inna, każda startuje z innej wagi, ma inną budowę itp. ;)

Kendy no właśnie... Pamiętam ciągle jak bardzo chciałam filetów rybnych z serem i nalatałam się, kupiłam, zrobiłam i po gryzie stwierdziłam "bleee nie mogę!" :P a lubiłam to w miarę :P
    No pamiętam te twoje filety rybne. Mówią że kobieta zmienną jest,ale aż tak ?:) Mnie zachcianki jednak trochę dłużej trzymają zdarze mieć ochotę,zrobić lub kupić i zjeść i dopiero mija:) przechlapane masz:)
    Ale Seli jest ryzyko jest zabawa:) w końcu uda się trafić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo :D hehe a mąż pilnuje bym jadła odpowiednio :P no i już mi wyliczankę robi, że mogłabym coś zjeść, on zrobi ale w sumie nie chce mi się jeść :)

Doktorek mi odpisał, że mam bardzo eleganckie wyniki :D aż sama się dziwie jak dobry mocz wyszedł :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
    A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czort :( Ale jest hardkorowo :( Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta :/
    Łączę się w bólu:)
    No ale nikt nie mówił,że będzie lekko:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Super. Ciekawe jak moje wyniki i mocz. Jutro zaniosę jak nasikam gdzie trzeba:):):)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja zmierzę z ciekawości . Mam już w brzuchu ...uwaga...114cm :) Magdoczka to moja ciąża jest przenoszona :):):)? ;)

Ja myślę,że takie informacje nie są miarodajne. Przecież każda kobieta jest inna,ma inną budowę i każda z innym obwodem w pasie zaczynała ciążę. Nie biorę do głowy takich informacji.:)

Wow, 114 cm? :) No ja się tak zastanawiam, bo ciążę zaczynałam od 52 kg, teraz mam 61 kg i już stówka w brzuchu..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzisz ja ogólnie większa jestem od Ciebie ,więc o brzuch mam wiekszy. Fajnie ,że maluch rośnie lepiej tak niż w drugą strone miałabyś się martwić. Póki dziecko przybiera prawidłowo myślę,że wielkością brzucha nie powinnaś się martwić:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przez moment myślałam, że mam za mały brzuch :P że może za mało wód czy coś... A jest ok :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuch nie ma.co patrzeć, niektóre babeczki do porodu idą z brzuchem takim jak mam teraz :D rzadko bo rzadko ale sie zdarza. Jak ktos ma krotką talie to ten brzuch też bardziej wystaje

Magdoczka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz 8+ w poorzednich ciazach ta wage mialam ok 33 tyg az boje sie co bedzie dalej jakies pewnie 7kg przytyje a.moze i wiecej

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
    A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czort :( Ale jest hardkorowo :( Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta :/

obawiam się, że będzie tylko gorzej

cieszyłam się, że przechodze ciążę lajtowo, aż pojawił się własnie ten ból
    kręgosłup po lewej stronie
    jakby mi ktoś śrubokręt wkręcił w kość lędźwiową, czasami przeszyje aż nogę

z tego co się zorientowałam to tylko gimnastyka i masaże

ale na to muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę, więc jestem uziemiona i muszę czekać do wizyty 31.10 :-( a teraz pomaga mi piłka

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwala sie mama od wczesniaka. Jest intubowany i slabo przybiera ale walcza :)

Ja o cwiczeniach itp juz moge sobie pomarzyc ;p nawet w domu juz nic nie probuje. A ja mialam wielkie plany na ciaze... ;p i dobrze, ze maz mi zabronil na ten moment isc na studia tylko od kolejnej jesieni bo pewnie tylko kase bysmy wtopili a ja bym nie mogla chodzic :/

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli na fb dziewczyna napisała że we Wro są trzy sztuki jeszcze w Taarasach Grabiszynskich:) ok 20 ten post był :) A Ty chyba z Wrocławia jestes z tego co kojarzę:)

Seli lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb

https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka

Elmuszka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Już po badaniach. Udało się nasikac gdzie trzeba . Ale mimo że miałam skierowanie to musiałam za badania zapłacić,bo nie to laboratorium a powiedzieli mi już po pobraniu. Pierwszy raz bylam u gina w tej ciąży na NFZ ,pierwszy raz miałam skierowanie. Od poczatku ciazy wszędzie prywatnie bule to i tym razem też:/

Upragnione śniadanko jagodzianka i kawka.

Miłego dnia

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyszlam do piekarni ;p pogoda taka... mroczna ;p mam chlebek razowy i kule serowe ;p a co.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy- jagpdziankaaa aaaaa ale bym zjadła!!!

Wczoraj byliśmy na warsztatach spotkania z dobrą mamą- merytorycznie nawet nie ma co porownywac z bezpiecznym maluchem, praktucznie to byl ciag wykladow poszczegolnych firm produkujących artykuly dla niemowlat i kobiet... na koniec krotki panel z ginekologiem, polozna,pediatra i stomatologien. Ale duzo fajnych nagrod-ale zeby wziac udzial w ich losowaniu trzeba wykupic prenumerate dobrej mamy :P
    Wyszlismy zawiedzeni... na pocieszenie fajne gratisy- butelka, termometr do wanienki, grzechotka, zawieszka na smoczek i mnostwo probek..

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    obawiam się, że będzie tylko gorzej

cieszyłam się, że przechodze ciążę lajtowo, aż pojawił się własnie ten ból
    kręgosłup po lewej stronie
    jakby mi ktoś śrubokręt wkręcił w kość lędźwiową, czasami przeszyje aż nogę

z tego co się zorientowałam to tylko gimnastyka i masaże

ale na to muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę, więc jestem uziemiona i muszę czekać do wizyty 31.10 :-( a teraz pomaga mi piłka

Reni podobno super efekty daje jeszcze kinesiotaping. Ja narazie mam spokoj z kręgosłupem na szczęście ale moja bratowa się skusiła na kręgosłup właśnie i przyjaciółka na kość ogonowa ( w liceum boleśnie upadła i jej się skrzywiła i teraz w ciąży bardzo ją bolała) i obydwie są bardzo zadowolone z efektów. Przyjaciolce na kość ogonowa lekarz zalecił jeszcze akupunkturę

Reni lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update - kropla krwi już więcej się nie pojawiła i nic niepokojącego się nie zadziało. Młoda rusza się mało wydaje mi się że się zupełnie inaczej ułożyła dlatego słabo ją czuje przepisowe 10 ruchów dziennie jest z dużym zapasem ale wiadomo i tak człowiek się zamartwia.
    U mnie +7 kg , brzuch mam dość mały ale mam nadwagę więc to wszystko się rozlewa na boki. Jak nie założę czegoś obcisłego to można zgadywać czy jestem w ciąży czy nie.
    Ostatnio jestem przemęczona, łapią mnie skurcze ud mimo dużych dawek magnezu :/ mam w domu mamę po operacji kolana więc muszę jej pilnować i robić za nią bo inaczej kończy się na krzyczeniu bo z niej Zosia samosia tylko taka niepełnosprawna z deczka :P Do tego stopa dokucza no i wczoraj skończyłam dzień na leżeniu z bólem podbrzusza, stopy i tak koszmarnym zmęczeniem że ledwo trzymałam oczy otwarte. Kiedyś potrafiłam wszystko ogarnąć w godzinę i zero zmęczenie do tego do pracy chodziłam hehe masakra
    Dzisiaj z kolei robią mi szafę na wymiar więc krążę z pokoju do pokoju między wstawianiem zmywarki odkurzaniem itp. Dziś na obiad albo schabowe albo fasolka po bretońsku... Mąż mnie nakrzyczał że mam robić zawsze obiad na 2-3 dni bo niepotrzebnie się męczę :)
    Miłego dnia mamuśki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, dziewczyny ja nie mogę chodzić :( Dzisiaj jest fatalnie... Na 12:30 idę do fizjoterapeutki ze szkoły rodzenia, może coś zaradzi, bo tak się nie da funkcjonować :( Przechwalilam, że ciąża jest dla mnie łaskawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 10:10

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel a bierzesz aspargin? Oprocz magnezu to dobieraj, tez mam skurcze...

Ja jestem wymemlana... Pogoda tez sprzyja lezeniu. Jakas tez lekko opuchnieta sie czuje dzis. Brzuch i boczki, rece, uda... czuje zastoj wody.
    Ide sie przekimac ;) Maz dzis wczesnie wraca <3 jakos mi teskno dzis do niego. Wieczorem znajomi przychodza i mamy mini domowke :)

dZhdp1.png

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ