STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Myślę,że każda jest inna, każda startuje z innej wagi, ma inną budowę itp.
Kendy no właśnie... Pamiętam ciągle jak bardzo chciałam filetów rybnych z serem i nalatałam się, kupiłam, zrobiłam i po gryzie stwierdziłam "bleee nie mogę!"a lubiłam to w miarę
Mnie zachcianki jednak trochę dłużej trzymają zdarze mieć ochotę,zrobić lub kupić i zjeść i dopiero mija:) przechlapane masz:)
Ale Seli jest ryzyko jest zabawa:) w końcu uda się trafićWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:18
-
Bardzo
hehe a mąż pilnuje bym jadła odpowiednio
no i już mi wyliczankę robi, że mogłabym coś zjeść, on zrobi ale w sumie nie chce mi się jeść
Doktorek mi odpisał, że mam bardzo eleganckie wynikiaż sama się dziwie jak dobry mocz wyszedł
-
Paulina_2603 wrote:Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czortAle jest hardkorowo
Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta
No ale nikt nie mówił,że będzie lekko:) -
Kendy wrote:Ja zmierzę z ciekawości . Mam już w brzuchu ...uwaga...114cm
Magdoczka to moja ciąża jest przenoszona
?
Ja myślę,że takie informacje nie są miarodajne. Przecież każda kobieta jest inna,ma inną budowę i każda z innym obwodem w pasie zaczynała ciążę. Nie biorę do głowy takich informacji.
Wow, 114 cm?No ja się tak zastanawiam, bo ciążę zaczynałam od 52 kg, teraz mam 61 kg i już stówka w brzuchu..
-
Ja też przez moment myślałam, że mam za mały brzuch
że może za mało wód czy coś... A jest ok
-
Ja mam juz 8+ w poorzednich ciazach ta wage mialam ok 33 tyg az boje sie co bedzie dalej jakies pewnie 7kg przytyje a.moze i wiecejhttps://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Paulina_2603 wrote:Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czortAle jest hardkorowo
Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta
obawiam się, że będzie tylko gorzej
cieszyłam się, że przechodze ciążę lajtowo, aż pojawił się własnie ten ból
kręgosłup po lewej stronie
jakby mi ktoś śrubokręt wkręcił w kość lędźwiową, czasami przeszyje aż nogę
z tego co się zorientowałam to tylko gimnastyka i masaże
ale na to muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę, więc jestem uziemiona i muszę czekać do wizyty 31.10a teraz pomaga mi piłka
-
Odezwala sie mama od wczesniaka. Jest intubowany i slabo przybiera ale walcza
Ja o cwiczeniach itp juz moge sobie pomarzyc ;p nawet w domu juz nic nie probuje. A ja mialam wielkie plany na ciaze... ;p i dobrze, ze maz mi zabronil na ten moment isc na studia tylko od kolejnej jesieni bo pewnie tylko kase bysmy wtopili a ja bym nie mogla chodzic -
Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb
https://www.siepomaga.pl/walka-wojtkaElmuszka lubi tę wiadomość
-
Hej
Już po badaniach. Udało się nasikac gdzie trzeba . Ale mimo że miałam skierowanie to musiałam za badania zapłacić,bo nie to laboratorium a powiedzieli mi już po pobraniu. Pierwszy raz bylam u gina w tej ciąży na NFZ ,pierwszy raz miałam skierowanie. Od poczatku ciazy wszędzie prywatnie bule to i tym razem też
Upragnione śniadanko jagodzianka i kawka.
Miłego dnia -
A ja wyszlam do piekarni ;p pogoda taka... mroczna ;p mam chlebek razowy i kule serowe ;p a co.
Kendy lubi tę wiadomość
-
Kendy- jagpdziankaaa aaaaa ale bym zjadła!!!
Wczoraj byliśmy na warsztatach spotkania z dobrą mamą- merytorycznie nawet nie ma co porownywac z bezpiecznym maluchem, praktucznie to byl ciag wykladow poszczegolnych firm produkujących artykuly dla niemowlat i kobiet... na koniec krotki panel z ginekologiem, polozna,pediatra i stomatologien. Ale duzo fajnych nagrod-ale zeby wziac udzial w ich losowaniu trzeba wykupic prenumerate dobrej mamy
Wyszlismy zawiedzeni... na pocieszenie fajne gratisy- butelka, termometr do wanienki, grzechotka, zawieszka na smoczek i mnostwo probek..Kendy lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Reni wrote:obawiam się, że będzie tylko gorzej
cieszyłam się, że przechodze ciążę lajtowo, aż pojawił się własnie ten ból
kręgosłup po lewej stronie
jakby mi ktoś śrubokręt wkręcił w kość lędźwiową, czasami przeszyje aż nogę
z tego co się zorientowałam to tylko gimnastyka i masaże
ale na to muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę, więc jestem uziemiona i muszę czekać do wizyty 31.10a teraz pomaga mi piłka
Reni podobno super efekty daje jeszcze kinesiotaping. Ja narazie mam spokoj z kręgosłupem na szczęście ale moja bratowa się skusiła na kręgosłup właśnie i przyjaciółka na kość ogonowa ( w liceum boleśnie upadła i jej się skrzywiła i teraz w ciąży bardzo ją bolała) i obydwie są bardzo zadowolone z efektów. Przyjaciolce na kość ogonowa lekarz zalecił jeszcze akupunkturę
Reni lubi tę wiadomość
-
Update - kropla krwi już więcej się nie pojawiła i nic niepokojącego się nie zadziało. Młoda rusza się mało wydaje mi się że się zupełnie inaczej ułożyła dlatego słabo ją czuje przepisowe 10 ruchów dziennie jest z dużym zapasem ale wiadomo i tak człowiek się zamartwia.
U mnie +7 kg , brzuch mam dość mały ale mam nadwagę więc to wszystko się rozlewa na boki. Jak nie założę czegoś obcisłego to można zgadywać czy jestem w ciąży czy nie.
Ostatnio jestem przemęczona, łapią mnie skurcze ud mimo dużych dawek magnezumam w domu mamę po operacji kolana więc muszę jej pilnować i robić za nią bo inaczej kończy się na krzyczeniu bo z niej Zosia samosia tylko taka niepełnosprawna z deczka
Do tego stopa dokucza no i wczoraj skończyłam dzień na leżeniu z bólem podbrzusza, stopy i tak koszmarnym zmęczeniem że ledwo trzymałam oczy otwarte. Kiedyś potrafiłam wszystko ogarnąć w godzinę i zero zmęczenie do tego do pracy chodziłam hehe masakra
Dzisiaj z kolei robią mi szafę na wymiar więc krążę z pokoju do pokoju między wstawianiem zmywarki odkurzaniem itp. Dziś na obiad albo schabowe albo fasolka po bretońsku... Mąż mnie nakrzyczał że mam robić zawsze obiad na 2-3 dni bo niepotrzebnie się męczę
Miłego dnia mamuśki
11.2017 - aniołek 8tc
-
Matko kochana, dziewczyny ja nie mogę chodzić
Dzisiaj jest fatalnie... Na 12:30 idę do fizjoterapeutki ze szkoły rodzenia, może coś zaradzi, bo tak się nie da funkcjonować
Przechwalilam, że ciąża jest dla mnie łaskawa...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 10:10
-
Speceangel a bierzesz aspargin? Oprocz magnezu to dobieraj, tez mam skurcze...
Ja jestem wymemlana... Pogoda tez sprzyja lezeniu. Jakas tez lekko opuchnieta sie czuje dzis. Brzuch i boczki, rece, uda... czuje zastoj wody.
Ide sie przekimacMaz dzis wczesnie wraca
jakos mi teskno dzis do niego. Wieczorem znajomi przychodza i mamy mini domowke