X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Myślę,że każda jest inna, każda startuje z innej wagi, ma inną budowę itp. ;)

Kendy no właśnie... Pamiętam ciągle jak bardzo chciałam filetów rybnych z serem i nalatałam się, kupiłam, zrobiłam i po gryzie stwierdziłam "bleee nie mogę!" :P a lubiłam to w miarę :P
    No pamiętam te twoje filety rybne. Mówią że kobieta zmienną jest,ale aż tak ?:) Mnie zachcianki jednak trochę dłużej trzymają zdarze mieć ochotę,zrobić lub kupić i zjeść i dopiero mija:) przechlapane masz:)
    Ale Seli jest ryzyko jest zabawa:) w końcu uda się trafić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:18

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo :D hehe a mąż pilnuje bym jadła odpowiednio :P no i już mi wyliczankę robi, że mogłabym coś zjeść, on zrobi ale w sumie nie chce mi się jeść :)

Doktorek mi odpisał, że mam bardzo eleganckie wyniki :D aż sama się dziwie jak dobry mocz wyszedł :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
    A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czort :( Ale jest hardkorowo :( Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta :/
    Łączę się w bólu:)
    No ale nikt nie mówił,że będzie lekko:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Super. Ciekawe jak moje wyniki i mocz. Jutro zaniosę jak nasikam gdzie trzeba:):):)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Ja zmierzę z ciekawości . Mam już w brzuchu ...uwaga...114cm :) Magdoczka to moja ciąża jest przenoszona :):):)? ;)

Ja myślę,że takie informacje nie są miarodajne. Przecież każda kobieta jest inna,ma inną budowę i każda z innym obwodem w pasie zaczynała ciążę. Nie biorę do głowy takich informacji.:)

Wow, 114 cm? :) No ja się tak zastanawiam, bo ciążę zaczynałam od 52 kg, teraz mam 61 kg i już stówka w brzuchu..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzisz ja ogólnie większa jestem od Ciebie ,więc o brzuch mam wiekszy. Fajnie ,że maluch rośnie lepiej tak niż w drugą strone miałabyś się martwić. Póki dziecko przybiera prawidłowo myślę,że wielkością brzucha nie powinnaś się martwić:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przez moment myślałam, że mam za mały brzuch :P że może za mało wód czy coś... A jest ok :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na brzuch nie ma.co patrzeć, niektóre babeczki do porodu idą z brzuchem takim jak mam teraz :D rzadko bo rzadko ale sie zdarza. Jak ktos ma krotką talie to ten brzuch też bardziej wystaje

Magdoczka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz 8+ w poorzednich ciazach ta wage mialam ok 33 tyg az boje sie co bedzie dalej jakies pewnie 7kg przytyje a.moze i wiecej

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kendy mam to samo z piersiami. Sutki bardzo wrażliwe jak w pierwszym trymestrze. Co do siary, to ja nie miałam do tej pory ani kropli...
    A od rana ledwo chodzę... Tak mnie boli kręgosłup po lewej stronie. Nie wiem czy to przez to, że śpię tylko na lewym boku, czy jaki czort :( Ale jest hardkorowo :( Oby mi to szybko przeszło. W ogóle czuje się taka wymieta :/

obawiam się, że będzie tylko gorzej

cieszyłam się, że przechodze ciążę lajtowo, aż pojawił się własnie ten ból
    kręgosłup po lewej stronie
    jakby mi ktoś śrubokręt wkręcił w kość lędźwiową, czasami przeszyje aż nogę

z tego co się zorientowałam to tylko gimnastyka i masaże

ale na to muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę, więc jestem uziemiona i muszę czekać do wizyty 31.10 :-( a teraz pomaga mi piłka

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwala sie mama od wczesniaka. Jest intubowany i slabo przybiera ale walcza :)

Ja o cwiczeniach itp juz moge sobie pomarzyc ;p nawet w domu juz nic nie probuje. A ja mialam wielkie plany na ciaze... ;p i dobrze, ze maz mi zabronil na ten moment isc na studia tylko od kolejnej jesieni bo pewnie tylko kase bysmy wtopili a ja bym nie mogla chodzic :/

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli na fb dziewczyna napisała że we Wro są trzy sztuki jeszcze w Taarasach Grabiszynskich:) ok 20 ten post był :) A Ty chyba z Wrocławia jestes z tego co kojarzę:)

Seli lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochani sprawa jest dość pilna. Pomóżmy temu małemu wojownikowi. Sprawmy by na jego ustach pojawił się znów uśmiech. Wystarczy naprawdę symboliczna kwota. W nas jest siła. Jeśli możesz udostępnij to na swoim profilu na fb

https://www.siepomaga.pl/walka-wojtka

Elmuszka lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Już po badaniach. Udało się nasikac gdzie trzeba . Ale mimo że miałam skierowanie to musiałam za badania zapłacić,bo nie to laboratorium a powiedzieli mi już po pobraniu. Pierwszy raz bylam u gina w tej ciąży na NFZ ,pierwszy raz miałam skierowanie. Od poczatku ciazy wszędzie prywatnie bule to i tym razem też:/

Upragnione śniadanko jagodzianka i kawka.

Miłego dnia

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyszlam do piekarni ;p pogoda taka... mroczna ;p mam chlebek razowy i kule serowe ;p a co.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy- jagpdziankaaa aaaaa ale bym zjadła!!!

Wczoraj byliśmy na warsztatach spotkania z dobrą mamą- merytorycznie nawet nie ma co porownywac z bezpiecznym maluchem, praktucznie to byl ciag wykladow poszczegolnych firm produkujących artykuly dla niemowlat i kobiet... na koniec krotki panel z ginekologiem, polozna,pediatra i stomatologien. Ale duzo fajnych nagrod-ale zeby wziac udzial w ich losowaniu trzeba wykupic prenumerate dobrej mamy :P
    Wyszlismy zawiedzeni... na pocieszenie fajne gratisy- butelka, termometr do wanienki, grzechotka, zawieszka na smoczek i mnostwo probek..

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    obawiam się, że będzie tylko gorzej

cieszyłam się, że przechodze ciążę lajtowo, aż pojawił się własnie ten ból
    kręgosłup po lewej stronie
    jakby mi ktoś śrubokręt wkręcił w kość lędźwiową, czasami przeszyje aż nogę

z tego co się zorientowałam to tylko gimnastyka i masaże

ale na to muszę mieć zaświadczenie od lekarza, że mogę, więc jestem uziemiona i muszę czekać do wizyty 31.10 :-( a teraz pomaga mi piłka

Reni podobno super efekty daje jeszcze kinesiotaping. Ja narazie mam spokoj z kręgosłupem na szczęście ale moja bratowa się skusiła na kręgosłup właśnie i przyjaciółka na kość ogonowa ( w liceum boleśnie upadła i jej się skrzywiła i teraz w ciąży bardzo ją bolała) i obydwie są bardzo zadowolone z efektów. Przyjaciolce na kość ogonowa lekarz zalecił jeszcze akupunkturę

Reni lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update - kropla krwi już więcej się nie pojawiła i nic niepokojącego się nie zadziało. Młoda rusza się mało wydaje mi się że się zupełnie inaczej ułożyła dlatego słabo ją czuje przepisowe 10 ruchów dziennie jest z dużym zapasem ale wiadomo i tak człowiek się zamartwia.
    U mnie +7 kg , brzuch mam dość mały ale mam nadwagę więc to wszystko się rozlewa na boki. Jak nie założę czegoś obcisłego to można zgadywać czy jestem w ciąży czy nie.
    Ostatnio jestem przemęczona, łapią mnie skurcze ud mimo dużych dawek magnezu :/ mam w domu mamę po operacji kolana więc muszę jej pilnować i robić za nią bo inaczej kończy się na krzyczeniu bo z niej Zosia samosia tylko taka niepełnosprawna z deczka :P Do tego stopa dokucza no i wczoraj skończyłam dzień na leżeniu z bólem podbrzusza, stopy i tak koszmarnym zmęczeniem że ledwo trzymałam oczy otwarte. Kiedyś potrafiłam wszystko ogarnąć w godzinę i zero zmęczenie do tego do pracy chodziłam hehe masakra
    Dzisiaj z kolei robią mi szafę na wymiar więc krążę z pokoju do pokoju między wstawianiem zmywarki odkurzaniem itp. Dziś na obiad albo schabowe albo fasolka po bretońsku... Mąż mnie nakrzyczał że mam robić zawsze obiad na 2-3 dni bo niepotrzebnie się męczę :)
    Miłego dnia mamuśki

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, dziewczyny ja nie mogę chodzić :( Dzisiaj jest fatalnie... Na 12:30 idę do fizjoterapeutki ze szkoły rodzenia, może coś zaradzi, bo tak się nie da funkcjonować :( Przechwalilam, że ciąża jest dla mnie łaskawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 10:10

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel a bierzesz aspargin? Oprocz magnezu to dobieraj, tez mam skurcze...

Ja jestem wymemlana... Pogoda tez sprzyja lezeniu. Jakas tez lekko opuchnieta sie czuje dzis. Brzuch i boczki, rece, uda... czuje zastoj wody.
    Ide sie przekimac ;) Maz dzis wczesnie wraca <3 jakos mi teskno dzis do niego. Wieczorem znajomi przychodza i mamy mini domowke :)

dZhdp1.png

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ