STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinko, mi czasem mały uciska tez na prawa stronę gdzieś jakby na kosci miednicy, wczoraj chyba było też rozciaganie brzuchola bo kregoslup bolal, do tego jakiś jeszcze miesien calkiem jakby pod zebrami, że chwilami nie mogłam się wyprostowac. Ale dziś juz ok
Moje gardlo wraca do normalnych kolorow! Dziś ostatni antybiotyk. Mam nadzieję, że na dobre skonczy się ta meka.
No i witamy się w 31tc!
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Seli biorę magne b6 wcześniej wystarczyło 2x1 no ale teraz biorę 3x1 bo jak stanęłam wczoraj z łóżka to myślałam że się popłacze
Moim środkiem lokomocji jest rower już od dawna zwłaszcza Że jak jadę stopa mniej boli ale niestety zaczęło mnie mocno kłuć w prawym boku podczas jazdy kij wie od czego. Jak nie urok to sraczka. Miałam przyjemniejsze wyobrażenia o ciąży muszę przyznaćSeli lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Seli biorę magne b6 wcześniej wystarczyło 2x1 no ale teraz biorę 3x1 bo jak stanęłam wczoraj z łóżka to myślałam że się popłacze
Moim środkiem lokomocji jest rower już od dawna zwłaszcza Że jak jadę stopa mniej boli ale niestety zaczęło mnie mocno kłuć w prawym boku podczas jazdy kij wie od czego. Jak nie urok to sraczka. Miałam przyjemniejsze wyobrażenia o ciąży muszę przyznać
Zwykle magne b6? To jak 3x1 to masz 150 mg... ja biore forte i to wychodzi 300 mg plus 3x1 aspargianu i inaczej mam mega skurcze lydek i ud nawet, ze mi cala noge paralizuje -
Seli 25 tydzień nigdy nie przybiera, akurat nie to jest ważne... zreszta jakby duzo przybrał to też źle swiadczy- obrzęki i kiepska praca nerek. Zaintubowany to musi byc i podlaczony do respiratora...takie dziecko samo nie oddycha..ehh biedne.
Ja też jestem wymięta, myślę że już do porodu tak będzie :p zaraz robię obiadek ten schabik z kaszą
-
U mnie magne b6 jakos 7 zl kosztuje w ziko ;p
Ja nie wiem co na obiad...
-
U mnie dziś znowu zgaga. A jeszcze sobie wypiłam świeżo wyciskany sok pomarańczowy. To był kiepski pomysł.
Też jestem dziś wykończona i psychicznie jakiś dołek i fizycznie. Dopiero wróciłam do domu miałam latania i jeszcze u dziadka byłam. I brzuch mnie dziś trochę pobolewa,trzeba poleżeć. Obiad dziś mam zupa pieczarkowa i mam pierogi z jagodami i z serem zrobię dzieciom. Czuje,że muszę poleżeć a potem jak odpocznę zakupy z mężem i wanienkę do kąpieli kupię,upatrzyłam sobie fajna ,zwykła i nie za duża. Myślałam o składanej ale droga a i bezsensu bo mam głęboki brodzik to będzie ok na później.
Kość ogonowa bolała mnie na początku ciąży i wraca ból gdy dłużej posiedzę np na tym weselu czy ostatnio u znajomych.
-
katepr wrote:Seli 25 tydzień nigdy nie przybiera, akurat nie to jest ważne... zreszta jakby duzo przybrał to też źle swiadczy- obrzęki i kiepska praca nerek. Zaintubowany to musi byc i podlaczony do respiratora...takie dziecko samo nie oddycha..ehh biedne.
Ja też jestem wymięta, myślę że już do porodu tak będzie :p zaraz robię obiadek ten schabik z kaszą -
Spaceangel
Podziwiam za to latanie jeszcze koło mamy. Ale co zrobić taki los. Jednak na nasz stan to za dużo, jeszcze ta twoja noga.
A fasolka po bretońsku w modzie ,wczoraj u Seli,dziś u Ciebie ,jutro ja robię.
Dobrze że epizod z krwią się nie powtórzył .
Paulina 2603
Współczuję. Lepiej trochę?
Seli
Jakie masz skurcze?Ud czy brzucha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 13:11
-
Kendy ud miałam skurcze i łydek, ale akurat też to się zgrało przed wizytą w październiku pierwszą, dostałam ten aspargian to nie ma tak tego, ale pobolewa. Mimo takich dawek nawet.
Ja nie mam jakiejś ochoty na jedzenie, mąż w pracy ma obiad to ja poczekam na kolacjębo będzie dużo chipsów, paluszków, krakersy no i zamówimy pizze
więc oleje
-
Już doczytałam ,że ud i łydek.
No to pojesz wieczorem. Mi dziś mąż dał za zadanie wymyślić co chcem na kolację ,zrobi mi co chce. Trzeba się poważnie zastanowić.Hmmm sałatka, makaron z pesto..co ja chcę...ale chyba stanie na jego pysznej zapiekance gyros z ryżem,dawno nie robił a jest mega. -
Ja nie mam smaków takich, co najwyżej kromka chleba podpieczona
A wiadomo,że jakoś tam żreć dziś nie będę, pizzy pewnie z trzy kawałki zjem
Dziś mam na koncie serek z bułką... I kilka kulek serowych, chyba z 5 zjadłam -
Spaceangel
Serio,rowerem w ciąży? Dobrze zrozumiałam.
Zapomniałam jeszcze do moich gorzkich żali dodać ,że krocze mnie boli też ..zmiana pozycji z boku na bok tragedia i wstanie z łóżka i to pobolewanie brzucha u dołu i już sobie wbijam w banie,że szyjka mi się skraca. Jak to boli? Wizyta w czwartek dopiero. -
Kendy nie boli... Ja tego nie czuje, mam jakieś tam ukucia, czasem sekundowy skurcz ale nie boli. I myślę,że to od bakterii a nie od skracania, bo skraca się od początku września mi ciągle a w każdej infekcji mam takie 3 dni mocniejszych "wrażeń"
a od wczoraj znów nic nie czuje i jest ok...
-
No ja staram się nie chodzić już, nie dźwigać... Chciałam być aktywna i się nad sobą nie użalać
no i o...
-
Kendy wrote:Spaceangel
Serio,rowerem w ciąży? Dobrze zrozumiałam.
Zapomniałam jeszcze do moich gorzkich żali dodać ,że krocze mnie boli też ..zmiana pozycji z boku na bok tragedia i wstanie z łóżka i to pobolewanie brzucha u dołu i już sobie wbijam w banie,że szyjka mi się skraca. Jak to boli? Wizyta w czwartek dopiero.
Kendy, mnie jakoś od 17 tc pobolewa spojenie łonowe. Najgorzej jest właśnie jak się przekręcam z boku na bok, a czasem z łóżka wstać nie mogę. To niegroźne dla dziecka