STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj synus ma prawie 1400 gram :o w dwa tygodnie pol kilo
Ale ogolnie kiepsko. Szyjka sie skraca, mam lezakowac, dostalam luteine w konskiej dawce... jakies dodatkowe leki i mam lezec w lozku... -
Pięknie przybiera:) a tak się martwiłas. Ciekawe ile mój klocuszek a obstawiam że lekko 1,5 kg.
Najważniejsze że już po badaniu wiesz na czym stoisz i wiesz co masz robic. Do wyrka i leniuchowanie. Koniec pichcenia i biegania po sklepach:)Damy radę. Ja też zwalniam . Choć u mnie ciężki dzieci ,szkoła,dom a jeszcze opiekuje chorym dziadkiem na zmianę z siostrą ale nie wiem ile jeszcze dam radę. Kąpanie go już jest dla mnie wielkim wyczynem. -
Dokladnie 1366 g
choc mowi, ze tak sie ustawil, ze blad pomiaru moze byc
Podziwiam za opieke. Mi jest ostatnio tak ciezkoNo ale teraz juz nie wiele moge... Trudno.
-
Mam ksiazki i seriale, dam jakos rade
czarnaiwi lubi tę wiadomość
-
I forum
internet. Pewnie,że dasz radę.
Ty już masz całą wyprawkę? Największa radość gdy leżałam sprawiało mi kupowanie ,oglądanie wyprawki dla malucha. Cała z wyrka kupiłam w pierwszej ciąży. Ale i teraz podobnie. Moje miasto nie ma zbyt wielu sklepów dziecięcych,ceny kosmiczne a dalej nie jeżdżę nie ryzykuje więc sporo z allegro kupuję -
Super, ze posmakowalo
mam prawie wszystko chyba. Musze tylko siebie do szpitala ogarnac.
-
Seli leż i odpoczywaj.
Dobrze, że masz już wyprawkę prawie ogarniętą. Właśnie dlatego, że różnie może być ze zdrowiem, z szyjką itd. szybko zaczęłam prać ciuszki, kompletowac wyprawkę i robić przemeblowanie, żeby później nie było, że jestem w czarnej d...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 11:00
Kendy lubi tę wiadomość
-
Kendy wrote:Seli coś u nas pokręcone. Ty jesteś dzień do przodu. Ty dziś zaczęłaś 30 tydzień a ja jutro a ty do porodu masz o 1 dzień więcej niż ja. Którejś z nas aplikacja oszukuje:)
Dziś mega zgaga powróciła...ale wczoraj placki,dziś krokiety...pewnie za dużo smażonego,jutro delikatna zupka.
I zauważyłam,że coraz ciężej mi się oddycha w pozycji półsiedzącej i znowu więcej snu potrzebuje. Jak w pierwszym trymestrze.
Oj tak, ja już pod wieczor mam oczy do spaniaOrganizm się przygotowuje na ten wielki dzień
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ciuszkow to mam nadmiar
Ale wozek jest, lozeczko, materacyk i apteczne rzeczy. Brakuje mi raczej drobiazgow.Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Oj tak, ja już pod wieczor mam oczy do spania
Organizm się przygotowuje na ten wielki dzień
Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Hejo!
Dziś musiałam odespac wczorajsza okrutna "gardłową" noc przez co wstałam przed 10, takze moją cukrzycowa diete dzise szlag trafi jeśli chodzi o godziny.
Piszecie o dniach do porodu. Wczoraj się chyba mojej gince przypomnialam i o godzinie z 23:36 dostałam smsa z potwierdzeniem terminu cesarkiI jest przyspieszony o 2-3 dni niz początkowo uzgadnialysmy
W szpitalu mamu wstawić się 17 grudnia na czczo, z aktualnymi wynikami morfologii, hormonow tarczycy i reszta papierow. Więc nie wiem czy będzie szybka rozmowa z anastezjologiem i cesarka już 17.12 czy jednak 18.12. Tak więc nie licząc dzisiejszego dnia do powitania małego (jakze bolesnie przeciegajacego się w brzuchu) małego czlowieczka zostaje nam tylko 61 dni
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Kendy wrote:Wyprawka dla siebie też ci trochę zajmiemy koszule do karmienia,staniki,osłonki na sutki,podkłady poporodowe,wkładki laktacyjne oto itd. oooo kapcie. Kapci nie mam i klapek pod prysznic. Muszę coś wyszukać.
Wkladki,podklady i majtki mamkoszule chcialam u nas na miejscu zobaczyc bo byly fajne.
-
Paulina_2603 wrote:No no Zosiu
Robi się poważnie
Ale na święta będziecie już na pewno w domku z super prezentem
Tak, teraz w sumie mam spokojniejsza głowę, że nie bedziemy musieli przez święta kwitnac w szpitalu. Ale z drugiej strony jeszcze właśnie przed szpitalem chcialam posmazyc ryby, ugotowac rzeczy, które mogą sobie stać ze spokojem do wigilii, a tak to już nie dam rady, bo 17.12 to akurat poniedzialek. Mamy się wstawic na 7 ranoCóż, babcie będą musialy przygitowac wiecej jedzonka
Zresztą smiejemy się z M, że tegoroczna wigilia będzie wyglądać zupelnie inaczej, jesc pewnie bedziemy w miedzyczasie, albo gdy mały pojdzie spacAle to i tak będzie najpiekniejsza wigilia
Na ostatnich dwoch wigiliach miałam łzy w oczach, teraz też pewnie będę mieć, ale ze szczęścia
Jeszcze pewnie ma wizycie dogadam reszte spraw okoloporodowych z ginka, łącznie z nowym skierowaniem ze zmieniona data
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Kendy wrote:Ja Zośka. Fajnie. Coraz bliżej. A jaki termin masz z OM? Bo coś mi się wydaje że ja też przed świętami będę miała cesarkę.
Z OM wychodzi mi na 28 grudnia
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Starania o drugie bobo od 10.2019